Ga naar inhoud


Eredivisie Live start nieuw voetbalseizoen met HD-kanaal


plague27

Aanbevolen berichten


  • Reacties 392
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Origineel bericht van: Neptunus
En niets over kanaal 3 en 4, men blijft dus het beperkte aanbod houden.......


Kanaal 4 zendt toch amper uit?

Ik heb een M7 MZ 101 ontvanger.

Canal Digitaal ik mis, Discovery, Eurosport 1&2, TLC, Animal Planet en ID 

Graag Fox, SBS9, RTL-Z, Comedy Central, Spike, Nickelodeon, 24 Kitchen,  History en MTV NL in HD.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Nieuws over eredivisie Live bij CanalDigitaal een satellietforum meldt het volgende:

 

Citaat:
CanalDigitaal start migratie Eredivise Live met intentieverklaring komst HD-kanaal

 

Vanaf morgen start M7 Group S.A bij de Nederlandse televisieaanbieder CanalDigitaal de migratie van het complete Eredivisie Live aanbod. Op midden-lange termijn zijn de voetbalkanalen alleen nog maar via de Astra3 satelliet in MPEG4 te bekijken. Een exacte datum kan nog niet worden gecommuniceerd. De verwachting is wel dat de migratie nog dit jaar afgerond moet zijn. Eredivisie Live abonnees die nog niet beschikken over een HD-ontvanger krijgen in de komende maanden een aanbod om gratis in bezit van een Philips HD-ontvanger te komen. Het gaat in dit vervangingsaanbod om een Philips DSR 7141 HD-satellietontvanger. Tegen een meerprijs kan men ook in bezig komen van de HDPVR Philips DSR 8121 satellietontvanger. CanalDigitaal start morgen met het actief aanbieden van het vervangingsaanbod.

 

Het Eredivisie Live 2 kanaal komt als eerste in MPEG4 beschikbaar op de Astra3 satelliet. Deze satelliet is op de Clark Belt te vinden op de positie 23,5 graden oost. Daar gaat dit tweede Eredivisie Live voetbalkanaal het zenderslot delen met Hallmark Channel. Deze zender verdwijnt binnen korte tijd van de Astra1 satelliet waar het al langer te ontvangen is. Met de komst van Eredivisie Live 2 in MPEG4 lost M7 Group S.A een oude belofte is dat de beeldkwaliteit van dit voetbalkanaal zou verbeteren. Het Eredivisie Live 2 in MPEG2, dat eveneens op de Astra3 satelliet te ontvangen is, blijft tot het einde van de migratie van het totale Eredivisie Live aanbod naar de Astra3 satelliet in MPEG2 beschikbaar. Op dit MPEG2 kanaal is echter geen sprake van een verbeterde beeldkwaliteit. In oktober is Eredivisie Live 2 niet meer via de Astra1 satelliet te zien, kort daarna is ook Eredivisie Live 1 alleen nog maar via de Astra3 te zien.

 

Nog belangrijker is dat M7 Group S.A aan Satellite Magazine heeft medegedeeld dat men met de start van de migratie van Eredivisie Live ook duidelijk de intentie uitspreekt om het HD-kanaal Eredivisie Live HD te gaan doorgeven. M7 Group S.A is hiervoor in onderhandeling met Eredivisie Live. Daarbij hoopt men de onderhandelingen op korte termijn succesvol te kunnen afronden. Beschikbare bandbreedte speelt hierbij op dit moment geen rol. Alleen een onderhandelingsresultaat tussen beide bedrijven staat de komst van Eredivisie Live HD, dat een HD-simulcast van het hoofdkanaal Eredivisie Live 1 is, nog in de weg. Hoewel M7 Group S.A geen inhoudelijke mededelingen over de onderhandelingen met Eredivisie Live wil geven lijkt op dit moment wel duidelijk dat aan een mogelijke verhoging van het abonnementstarief niet te ontkomen is.

 

Wanneer de migratie van Eredivisie Live is afgerond en Eredivisie Live HD is toegevoegd dan verdwijnt, logischerwijs omdat iedere abonnee dan toch beschikt over een HD-ontvanger, het SD-kanaal Eredivisie Live 1. Overigens blijft Eredivisie Live bij CanalDigitaal een twee zenderaanbod. Dat wil zeggen dat er op korte termijn geen plannen zijn om de voetbalkanalen Eredivisie Live 3 en Eredivisie Live 4 via de satelliet te gaan uitzenden.

 

Bron: Satellitemagazine

Auteur: Jarco Kriek

Datum: 07-09-2010 om 23:33 uur

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nieuws over eredivisie Live bij CanalDigitaal een site meldt het volgende:

 

Citaat:

Eredivisie Live HD op komst bij CanalDigitaal

 

Het HD-voetbalkanaal Eredivisie Live HD komt zo goed als zeker op korte termijn beschikbaar op de satelliet. Dat heeft M7 Group S.A vandaag aan ons bekend gemaakt. De komst van het HD-kanaal is onderdeel van de migratie van Eredivisie Live.

 

M7 Group S.A, de Luxemburgse eigenaar van de Nederlandse televisieaanbieder CanalDigitaal, start in de maand oktober met de doorgifte van alle Eredivisie Live voetbalkanalen in MPEG4 op de Astra3 satelliet. Al eerste gaat men Eredivisie Live 2 van de Astra1 satelliet naar de Astra3 satelliet verhuizen. Niet veel later volgt ook het eerste voetbalkanaal Eredivisie Live. Vanaf morgen start de actieve migratie van de voetbalkanalen. Op deze in de toekomst via de satelliet te kunnen blijven bekijken moet de Eredivisie Live abonnee beschikken over een HD-satellietontvanger. Alle abonnees die nog niet beschikken over een HD-satellietontvanger krijgen in de komende weken van CanalDigitaal een vervangingsaanbod. Hierbij kan men tegen verlenging van het contract gratis in bezit komen van een nieuwe, geschikte, satellietontvanger.

 

Wanneer Eredivisie Live HD op de satelliet beschikbaar komt is op dit moment nog niet exact bekend. Er is nog geen overeenkomst tussen M7 Group S.A en Eredivisie Live. Wel is er bij M7 Group S.A een heel duidelijke intentie om dit HD-kanaal te gaan doorgeven. Inmiddels is duidelijk dat bandbreedte voor de toevoeging van het HD-kanaal geen issue meer is en dat ervan uit wordt gegaan dat Eredivisie Live HD op korte termijn bij CanalDigitaal beschikbaar komt. Als de migratie van het Eredivisie Live aanbod voltooid is en Eredivisie Live HD bij CanalDigitaal beschikbaar is dan verdwijnt het SD-kanaal Eredivisie Live 1 uit het voetbalaanbod van CanalDigitaal. Eredivisie Live HD is namelijk een HD-simulcast van Eredivisie Live 1 en wordt na de migratie overbodig omdat alle Eredivisie Live abonnees moeten beschikken over een HD-satellietontvanger om naar de Eredivisie Live voetbalkanalen te kunnen kijken.

 

Vanaf deze week is overigens het tweede voetbalkanaal van Eredivisie Live in MPEG4 beschikbaar op de Astra3 satelliet. Hiermee lost M7 Group S.A een belofte van enkele maanden geleden in om Eredivisie Live 2 in een betere beeldkwaliteit te gaan uitzenden. Overigens hoeven satellietkijkers op korte termijn niet te hopen op meer Eredivisie Live voetbalkanalen. Eredivisie Live 3 en Eredivisie Live 4 komen voorlopig niet bij CanalDigitaal beschikbaar. Wanneer Eredivisie Live HD aan het voetbalaanbod op de satelliet wordt toegevoegd is de kans zeer groot dat het Eredivisie Live abonnement bij CanalDigitaal duurder gaat worden.

 

Bron: TotaalTV

Auteur: Jarco Kriek

Datum: 08-09-2010

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er staat als je het goed leest voorlopig geen Eredivisie Live 3 en 4... voorlopig is een zeer flexibel begrip maar er zit wel een intentie in... Misschien bij een volgende golf van MPEG2->MPEG4 omzettingen...??

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is maar hoe je het bekijkt. Ik blijf het een gemankeerd aanbod vinden en blijf dus ook via IPTV kijken omdat "mijn" club vaak op kanaal 3 of 4 zit.

 

Het is net of je een auto koopt en er zit geen achterbank in gemonteerd, de leverancier deelt je vervolgens mee dat er "voorlopig nog geen bank geplaatst zal worden".

 

En je wilt wel vier personen vervoeren. mad

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: JW R
Klagen en klagen.

Maar het beeld op deelzender Hallmark en EredivisieLive 2 met mpeg4 is nu wel mooi, complimenten.


Dat is te kort door de bocht, ik heb CDS vele malen gecomplimenteerd met de invoering van bijvoorbeeld de regionalen en ook de HD zenders.

Maar stel: je bent fan van ik noem maar wat Roda JC, je neemt een abo in de verwachting dat je jouw club live kunt zien en dat blijkt dan niet het geval te zijn. Er wordt dan gezegd dat je de wedstrijd later integraal kan bekijken. Diegene die dat stelt begrijpt helemaal niets van het begrip live content.

En je weet ook dat er creatieve oplossingen zijn, dan mag je toch klagen? Of beter gezegd dit onderwerp aan de orde brengen?

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat beeld van Hallmark kan niet veel beter worden omdat daar VHS banden worden gedraaid.

 

Maar jammer dat CD nog steeds niet voor zijn Eredivisie klanten zender 3 en desnoods 4 in zet.

 

Als alleen 3 er al bij kwam was menig kijker al zeer tevreden.

 

 

 

Origineel bericht van: JW R
Klagen en klagen.

 

Maar het beeld op deelzender Hallmark en EredivisieLive 2 met mpeg4 is nu wel mooi, complimenten.

Vu Plus solo 4k

Dreambox 8000 ssc

Triax 88 multiblock 19-23-28-13

Laminas 120 rotor digipower sga 2100 lnb inverto black ultra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedenavond allemaal,

 

Ik weet niet of ik het hier moet plaatsen, maar ik gok het er op.

 

Vandaag een brief gekregen van CD, met de aanbieding van een "gratis" ontvanger en dubbele kop, bij een verlenging van het huidige basispakket met eredivisielive van 1 jaar.

 

Staat wel een fout in de brief, Eredivisielive 2 zou naar Astra 3 verhuizen, maar volgens mij moet dat Eredivisielive 1 zijn.

 

Zie ook de website: http://www.canaldigitaal.nl/landingspagina/f1s1-verhuizen.aspx

 

Citaat:
In oktober gaan de zenders Film1.3, Sport1.2 en Eredivisie Live 2 verhuizen naar de ASTRA 23,5 satellietpositie en worden ze alleen nog in de nieuwe codering MPEG4 doorgegeven. Niet veel later volgen ook de andere zenders van Eredivisie Live en Film1 Sport1.

 

Groeten Sander

Octagon SF 1018 HD - V1.11.70 - CD/TVV/SRG - Wavefrontier T55 W 5/1 - 5/9/10/13/16/19/23/28 O
Octagon SF 1008 HD - V1.11.70 - CD/TVV Archsat 19/23 O

Rebox RE 9000 HD - V1.11.70 - CD/TVV Archsat 19/23 O

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Inmiddels is duidelijk dat bandbreedte voor de toevoeging van het HD-kanaal geen issue meer is en dat ervan uit wordt gegaan dat Eredivisie Live HD op korte termijn bij CanalDigitaal beschikbaar komt.


Als het dan geen issue meer is waarom dan ook geen eredivisie live 3 en 4?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...