Ga naar inhoud


Wikileaks oprichter gearresteerd


Bigfoot

Aanbevolen berichten


  • Reacties 55
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Citaat:

Wikileaks gaat gewoon door
Gepubliceerd: vandaag 11:21
Update: vandaag 13:13

Onthullingswebsite WikiLeaks gaat ook na de arrestatie van voorman Julian Assange in Groot-Brittannië gewoon verder met het publiceren van geheime documenten. Dat zei woordvoerster van de klokkenluiderswebsite Kristinn Hrafnsson dinsdag.
,,WikiLeaks is operationeel. We gaan door op hetzelfde spoor", aldus Hrafnsson. Hij zei verder dat de ontwikkelingen rond Julian Assange geen invloed hebben op de geplande publicaties op dinsdag en de komende dagen.

De werkzaamheden van WikiLeaks worden voortgezet door een groep mensen in de Britse hoofdstad Londen, aldus Hrafnsson.
Julian Assange
Assange had om half tien 's morgens (plaatselijke tijd) een afspraak bij een politiebureau in Londen. Na het gesprek werd hij aangehouden. Later op de dag moet hij verschijnen voor rechters van de Magistrates Court van de City of Westminster, meldde de politie van de Britse hoofdstad in een verklaring.

Zijn advocaat Mark Stephens zei uitlevering aan Zweden aan te vechten. De vrees is dat de WikiLeaks-oprichter vandaar aan de Verenigde Staten zal worden uitgeleverd, waar een zeer zware straf dreigt.

Jennifer Robinson, een van zijn andere advocaten, verwacht dat hij een eerlijk verhoor krijgt in Groot-Brittannië. ,,Maar zijn kansen op een eerlijk proces bij uitlevering aan de Verenigde Staten, wat een reële dreiging is, zijn bijna nihil'', zei Robinson tegen de Australian Broadcasting Corporation.

Maandag werd al bekend dat Assange met de Britse politie zou gaan praten. Hij leefde de afgelopen weken ondergedoken in Groot-Brittannië. De Britse politie had vorige week nog geweigerd om Assange aan te houden, wegens fouten in het Zweedse opsporingsbevel. Daarna vaardigde Zweden direct een nieuw bevel uit.

Zijn site WikiLeaks is momenteel fel omstreden, omdat die geheime Amerikaanse diplomatieke berichten onthult. De onthullingen zorgen dagelijks voor ophef en nieuwe diplomatieke problemen. Enkele Amerikaanse politici hebben opgeroepen om Assange te behandelen als een terrorist.

De site is vorige week van haar originele Amerikaanse internetadres verjaagd. De Franse regering heeft de rechter gevraagd om bepaalde Franse IT-dienstverlening aan WikiLeaks stop te zetten. Maandag werd ook bekend dat de Zwitserse bankrekening van Assange werd geblokkeerd. Sympathisanten van WikiLeaks openden daarop een hackersaanval op de website van de betrokken bank Schweizer Postfinance.

De Australiër ontving de laatste tijd veel doodsbedreigingen, ook gericht tegen zijn zoon.



Bron: DePers
Gepubliceerd: vandaag 11:21
Update: vandaag 13:13

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Varkentjes
Kan nog lang gaan duren. Als de sleutel openbaar wordt heeft die polis nog maar weinig aan waarde.


Inderdaad hij is nu toch al gearresteerd. Raar verhaal trouwens met die al dan niet echt verkrachtte vrouwen. Dat blijken een soort van Zweedse power feministes te zijn die klaagden dat het condoom 'gespleten' was ....
Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Bigfoot
Raar verhaal trouwens met die al dan niet echt verkrachtte vrouwen. Dat blijken een soort van Zweedse power feministes te zijn die klaagden dat het condoom 'gespleten' was ....


Mogelijk wordt dat als excuus gebruikt om hem op te pakken om hem uit te leveren naar Zweden, waar vervolgens weer een verzoek tot uitlevering door de VS wordt gedaan om de werkelijke reden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Twee vrouwen deden aangifte tegen Assange. De eerste omdat de condoom tijdens het (vrijwillig) vrijen scheurde en ze dacht dat de WikiLeaks-oprichter dit expres liet gebeuren. De tweede mevrouw klaagde vanwege een morning quicky zonder condoom, hoewel ze achteraf nog wel een ontbijtje voor 'm maakte.

 

Serieus? Ja! Interpol jaagt met man en macht op een vent die niet van rubber houdt. Pak dan de paus wink

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sex zonder condoom buiten het huwelijk valt daar dus onder verkrachting?

Ik dacht altijd dat Sweden een van de meest vrije landen in Europa was.

 

Ik ben dan benieuwd wat voor een bedag deze vrouwen op mogen strijken uit een of ander potje van een Amerikaanse zogenaamd feministische instelling.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...