Ga naar inhoud


JEBSEE antenne rotator


RLIE12

Aanbevolen berichten


Helaas niet echt te gebruiken voor sat-ontvangst. Dit komt omdat de satellieten in een boog staan. Op het zuiden het hoogst en naar oost of west "zakken" ze langzaam. Zo´n antenne rotor, die bij dat "kastje" hoort, draait niet in een boog, maar in een cirkel, 360 gr. rond. Vroeger, toen ik nog analoog satelliet keek, kon ik deze "oplossing" gebruiken van Hotbird naar Astra 3, toen (Kopernicus,) en dat was het wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh, heb zo een 30 jaar geleden om zo een ding gehad. Gebruikte dat toen om de Nederlandse zenders van Goes en de Engelse zenders van Dover te ontvangen.Ik had toen een TV mast van 27 meter hoog ,waar is de tijd cry .

 

Nu in het moderne tijdperk kun je m.i. deze rotor wel nog gebruiken voor DVB-T ontvangst in combinatie met een héééle goede buitenantenne en breedbandversterker. smile

feedhunting , a crazy hobby !

 

Edison OS mio 4K UHD + Octagon SF8008 4K UHD + Dr.HD F15 + Edison OS mini + Technomate TM-5402 HD M3 CI   , Moteck SG2100 + Deltastar 90 cm + Invacom C120 QDF-031 Quad lnb + SkyStar HD2,TBS5927 , en TT-budget S2-1600 kaart. Channel Master 180 cm schotel + ESX241 lnb voor C-band.

DVB-T2 via Oostvleteren,Egem,Mont des Cats,Bouvigny en Doornik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...