Jump to content
Sign in to follow this  
maestro

Met z'n allen aan de hobbie ???

Recommended Posts

Ik zou graag jullie mening willen weten over het volgende..

 

Nu het overgrote deel van alle communicatie over Seca 2, en de daarbij behorende (voorlopig) zwarte beeldbuizen gaat, begin ik me steeds meer af te vragen, of de overgang naar Seca 2 wel echt zo vervelend voor ons is.

 

Laten we nou eerlijk zijn, waar besteden we meer tijd aan..?? T.V. kijken, of hobieen ?? <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

Ik denk dat zeer binnenkort,ook in Nederland, de echte hobbie-isten (niet goed gespeld, maar jullie begrijpen wat ik bedoel) zich weer volledig op een nieuwe uitdaging kunnen gaan storten, om van die zwarte schermen af te komen.

 

Ik hoop dat ik er op enige wijze een bijdrage aan kan leveren, om ook dit probleem weer naar de eeuwige jachtvelden te verplaatsen. <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

En de mensen, die het echt om het kijken gaat ,( of moeder de vrouw tevreden willen houden als ze zelf weer met sleuteltjes e.d. lopen te klooien) kunnen altijd nog gebruik maken van hun abbootje. <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

Ik wacht met smart op jullie mening hierover.

 

groetjes,

 

Maestro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben het helemaal met je eens Maestro.

Het zal me absoluut worst zijn of wanneer en hoe seca II opengaat. Ik ben echter bang dat ik tot een kleine minderheid behoor. Voor de echte hobbyist blijft er meer dan genoeg te hobbyen. Zeker met alle ontwikkelingen van nieuwe ontvangers die al dan niet hobbymatig op de markt komen, C band ontvangst welke een leuke uitbreiding op de hobby is en zo is er nog meer.

Voor een groot deel van de sat hobbyisten gaat het echter volledig om het kijken denk ik. als hun beeld wegvalt valt ook het bestaansrecht van hun satinstallatie weg.

We moeten elkaar natuurlijk ook geen mietje noemen, wees eerlijk, het is een hele leuke bijkomstigheid al die filmkanalen open. Dat het niet eeuwig zou blijven duren was natuurlijk vanaf het begin al wel duidelijk. het is hack en tegenmaatregel en dat de hacker uiteindelijk toch niet altijd het laatste woord heeft blijkt uit de geschiedenis. Kijk maar eens naar het Engelse BskyB.

Zoals sommige mensen sigarenbandjes verzamelt, of postzegels zo verzamel ik tv kanalen. het waren er een heleboel, maar de verzameling zal best wel uitdunnen denk ik. Gelukkig blijven er meer dan genoeg over:-)

 

Peter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou m'n hobby wel missen...

Eerlijk gezegt vind ik dat iedere sat koekeloerder minimaal dat basic abo tje neemt van € 15,-

Natuurlijk is testwerk erg leuk, maar hoe slechter het C* gaat, of de opvolger, hoe harder er aan getrokken wordt aan een definitieve unhackable oplossing, of ploft het geheel straks zo erg dat de schoteltjes zonder werk zitten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit gezeur moet maar eens afgelopen zijn. Regelmatig is er op dit board te lezen dat de hobby zich bezig houdt met het 'begrijpen' van coderingen en wordt er behoorlijk denigrerend gedaan over mensen die alleen maar willen kijken.

 

Ik denk dat voor een groot deel van de board leden de hobby inderdaad bestaat uit het kijken naar verschillende buitenlandse zenders. Niet iedereen heeft de kennis en/of de zin om zich met coderingen bezig te houden. Ik hoop dan ook dat als seca-2 straks gekraakt is de 'echte' hobbyisten niet zo kinderachtig zullen zijn hun kennis niet te willen delen met de sukkels die alleen maar willen kijken.

 

Vergelijk het maar met auto's. De een rijdt het liefst zijn auto tijdens een rally in elkaar terwijl een ander er niet eens in durft te rijden en dat ding ieder weekend oppoetst. Toch zijn het allemaal auto liefhebbers

 

<img src="/ubbthreads/images/icons/mad.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites

@psychosammie.

 

Sorry als ik je een beetje tegen de haren in heb gestreken, dat was niet de opzet van mijn bericht. <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

Ik bedoel er alleen maar mee te zeggen, dat het wel leuk zal zijn, als we met z'n allen een probleem (dat ons allemaal aangaat), gezamelijk kunnen oplossen.

En niet alleen op bit niveau ( want daar begrijp ik ook geen snars van), maar er zal ook het een en ander getest e.d. moeten worden.

Aangezien vele handen licht werk maken.... <img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" />

 

Groetjes,

 

Maestro

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Maestro

 

Ben ook niet op m'n teentjes getrapt. Maat 45, kan heel wat hebben. Wel vindt ik dat hier soms wat minderwaardig wordt gedaan over mensen die alleen maar willen kijken. Ook is soms te lezen dat als seca-2 gekraakt wordt het wel eens een jaar kan duren voordat het wordt vrijgegeven.

 

Als er vandaag een beveiligde CD uit komt is morgen op internet te lezen waar je met een viltstift een streepje moet zetten.

 

Ik had graag wat meer discussie gehad, maar dat is dus niet gelukt <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Ik heb nooit informatica gestudeerd. In de early days ben nooit verder gekomen dan het Peek en Poken op de Commodor 64 en een een beetje Basic op de eerste 80186 machines.

Derhalve ben ik verdoemd tot een groep (en dat zijn gelukkig voor mij de meesten onder ons) mensen die niets anders kunnen doen dan wachten tot dat de -2 versies van de verschillende coderingen an public worden gemaakt door de "specialisten" onder ons.

Wordt het lang wachten of ligt er toch nog iets moois in de nabije toekomst op ons te wachten. Zoals het voor de meesten onder ons geldt, ik weet het niet.

Maakt mij ook niet uit, persoonlijk kan ik er toch niets aan veranderen al zou ik het soms graag anders willen.

Niet te min, zou ik nu ook tot die groep mensen horen die het om het kijken gaat?

Misschien wel. Ook ik wil graag meeliften op de eventuele successen van de "specialisten"

 

Tuurlijk houden wij onze providers in het leven door een minimaal abbo'tje af te sluiten. Maar persoonlijk weiger ik een abbo van 30 euro p.m. aftesluiten voor een zender pakket wat 9 v/d 10 keer geen reet voorstelt. En voor alles wat een beetje interessant is kun je geen abbo afsluiten hier in Nederland.

 

Tja, misschien ben ik dan wel zo'n Free Loader. Het zij zo. Tot dat alles op zwart gaat beleef ik in iedergeval een leuke hobby aan het hele Sat gebeuren.

 

Groet Michel,

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

het zit zo ....

beter dat ze allemaal op seca 2 overgaan dat wanneer ze gekraakt worden <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> iedereen de pot op ken :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy