Ga naar inhoud


waarom geen key's plaatsen???


Gast

Aanbevolen berichten

ter info:

 

Aangezien de 'Auteurswet 1912' en de Europese Richtlijn ter bescherming van computerprogramma's expliciet stellen dat de rechtmatige eigenaar van een computerprogramma ( bijvoorbeeld van het Internet geladen zgn.Freeware ) deze software in haar bezit mag hebben, en men bevoegd is de werking van dat werk waar te nemen en te testen teneinde de daaraan ten grondslag liggende ideeën en beginselen te achterhalen valt niet in te zien waarom codeerprogramma's en decodeerprogramma's niet op het Internet mogen staan en geladen mogen worden, zolang niet vast staat dat dit 'downloaden' gedaan wordt met als doel gratis naar Canal+ te kijken. En als men al niet encryptie technieken bestudeert, dan kan men middels de door Canal+ gewraakte hexfiles naar bijvoorbeeld de Vrije TV Wereldomroep willen kijken middels de in de handel verkrijgbare Mediasat decoder, zodat vast staat dat deze hexfiles niet bij voorbaat verspreid worden met het oogmerk gratis naar Canal+ te kijken. Het verspreiden van deze hexfiles om deze reden kan dan ook niet strafbaar zijn.

Waarom internet-providers en Hosting-services bijvoorbaat sites sluiten als zij worden aangeschreven door Canal+ als deze hexfiles op een site staan, is mij derhalve niet duidelijk.

Bron: Cyberlaw

 

Groetjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Laat duidelijk zijn dat het mij niet uitmaakt of er keys staan of niet.

Alleen let wel in het verleden heeft sat4all wel een download sectie gehad maa naar mijn weten ook een briefje van meneer freek gehad en floeps weg was deze sectie.

Maakt ook niet uit, alleen vind ik dat er veel mensen voor moderator gaan spelen.

Alleen het verbannen van het board mist nog.

Je zou ook kunnen zeggen als [color:"red"] [/color] LID [color:"black"] [/color] Wij als hobbyisten hebben dit niet nodig.

Klinkt iets vriendelijker tegenover anderen die het misschien anders bedoelen dan jij denkt.

Comentaar als [color:"red"] [/color] DIT IS GEEN VRIJSCHAKELBORD [color:"black"] [/color] is denk ik voldoende als een moderator dit op zich neemt.

Gewoon een vriendelijke hint, is beter voor de sfeer op het board.

 

Met de meest vr. groet,

cb1 <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Blijft natuurlijk wel vervelend dat zéér veel beginners niet de moeite nemen om even de regels door te nemen.

Nee, ze schrijven zich in, en vallen het board binnen met de vraag om keys, en soms plaatsen ze zelfs keys.

Dit is en blijft vervelend voor de admin's die elke keer weer deze beginners (vriendelijk maar duidelijk) op de vingers moeten tikken.

 

Voor het vinden van keys voor de hobby zijn mogelijkheden genoeg op internet !

Gewoon wat links doorkijken die hier vaak genoeg genoemd worden, en je verzameling wordt groter en groter.

 

Als iemand vraagt om keys, reageer daar als sat4all lid dan niet eens op !

Daar hebben we admin's voor, en die verstaan hun "vak" hier perfect !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beetje sociale controle is niet erg maar het is wel de toon die de muziek maakt. Schijnt dat Merde dit board als zet zijne beschouwt gezien zijn vele commentaar op soms legitieme vragen en opmerkingen. Ben ook van mening dat dit aan moderators is voorbehouden.

****Force 1145S, Triax 88, 2e HH Stab120, can.dig. Apple os leopard****

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof dat deze gebruiker www alles een beetje te rooskleurig ziet dan het is. In de quote van Cyberlaw (dat in deze materie overigens ook een rechtzaak hopeloos verloren zag gaan en een ander op gelijkspel uitkwam) wordt aangehaald dat bepaalde hexfiles wel te downen zouden moeten zijn omdat Canal + goedgekeurde satellietontvangers deze nodig hebben om ook naar de FTA zenders te kunnen kijken. Hiermee wordt dus niet bedoeld dat het plaatsen van hexfiles en/of keys voor betaaltv programma's legaal zouden zijn. Het gaat expliciet om een hexfile op een kaart welke het mogelijk maakt om alleen naar de FTA programma's te kunnen kijken met een goedgekeurde seca mediaguard ontvanger.

 

Dat is ook 1 van de redenen geweest waarom een aantal jaren geleden de toentertijd vrij populaire downloadsectie van Sat4all is verdwenen en de files zijn vervangen door standaard files zonder werkende keys. Ik denk dat gebruiker www niet weet wat hij zich op de hals zou halen als hij een site heeft met daarop geldende keys werkend vanaf een betaalde server in Nederland. Je bent dan als "eigenaar" van de gehuurde serverruimte hoofdelijk aansprakelijk voor wat er allemaal staat en/of gebeurd vanaf deze gehuurde serverruimte.

 

Komt daar nog eens bij dat het wel heel makelijk wordt voor gratis kijkgebruikers om op deze wijze aan werkende keys te komen en daarnaast is het zo dat dit en andere boarden zijn opgezet voor de hobby en niet voor kant en klare gratis kijken hapklare hexfiles. Je moet eens weten wat voor PM's sommige mensen op dit en ander baorden allemaal krijgen met kan je me die AU file even vlug geven want dan hoef ik niet meer te zoeken en na te denken en dan later nog eens heel erg boos worden dat je terugmailt dat je aan dit soort verzoeken geen medewerking kan verlenen onder andere inverband met de geldende strafrechtwetten in Nederland en het feit dat je vind dat je voor de hobby wel eens wat zou kunnen doen in plaats van te vragen voor een hapklare file.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...