Ga naar inhoud

Oscam start/stop script vraag


MySat
 Delen
Volgers 0

Aanbevolen berichten

Ben bezig om mijn server te upgraden en heb hiervoor een nieuw script gebruikt. Dit werkt slechts gedeeltelijk want mijn parameters voor de oscam.conf file worden niet meegenomen in het script en dat begrijp ik niet helemaal

 

Het script

 

#! /bin/sh
### BEGIN INIT INFO
# Provides:          Oscam
# Required-Start:    $remote_fs $syslog
# Required-Stop:     $remote_fs $syslog
# Default-Start:     2 3 4 5
# Default-Stop:      0 1 6
# Short-Description: Oscam init script
# Description:       Launch oscam at startup
### END INIT INFO

 

DAEMON=/emu/bin/oscam
DEAMON_OPTS="-b -c /emu/conf/ -r 2"
PIDFILE=/var/run/oscam.pid
 
test -x ${DAEMON} || exit 0
 
. /lib/lsb/init-functions
 
case "$1" in
    start)
 log_daemon_msg "Starting OScam"
 start-stop-daemon --start --quiet --background --pidfile ${PIDFILE} --make-pidfile --exec ${DAEMON} -- ${DAEMON_OPTS}
 log_end_msg $?
    ;;
    stop)
 log_daemon_msg "Stopping OScam"
 start-stop-daemon --stop --exec ${DAEMON}
 log_end_msg $?
    ;;
    force-reload|restart)
    $0 stop
    $0 start
    ;;
  *)
    echo "Usage: /etc/init.d/oscam {start|stop|restart|force-reload}"
    exit 1
    ;;
esac
 
exit 0

 

Einde script

 

Mijn configuratie file staat in de dir /emu/conf. Indien ik vanaf de cmdline #./oscam -b -c /emu/conf/ -r 2 ingeef, start oscam conform verwachting, maar via het script slaat het mijn config file over...

 

RaRa..

 

 

 

Niks is geheim in deze wereld, ik weet alleen soms niet waar of van wie ik de juiste informatie kan krijgen


+++ 4 x VU solo SE /  T90 / 7 Quad LNB's / OpenPli / Latest Oscam / Raspberry / Strong SRT7404 (op de plank voor de jaarlijkse update ) +++

Link naar bericht
Delen op andere sites
DEAMON_OPTS="-b -c /emu/conf/ -r 2"
 start-stop-daemon --start --quiet --background --pidfile ${PIDFILE} --make-pidfile --exec ${DAEMON} -- ${DAEMON_OPTS}

Opties gezet in DEAMON_OPTS

Je stuurt DAEMON_OPTS

  • Like 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Top! Deze had ik niet opgemerkt. Lijkt me het probleem idd. Script aangepast en een reboot gedaan. Opgelost. Jammer dat ik de website niet meer kan terughalen. Dit was een copy/past actie.

Niks is geheim in deze wereld, ik weet alleen soms niet waar of van wie ik de juiste informatie kan krijgen


+++ 4 x VU solo SE /  T90 / 7 Quad LNB's / OpenPli / Latest Oscam / Raspberry / Strong SRT7404 (op de plank voor de jaarlijkse update ) +++

Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen
  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.