Ga naar inhoud


1 schotel, meerdere TV's. Hoe lossen jullie dit op?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik ben dus van plan binnenkort een schotel met toebehoren aan te schaffen en de kabel vaarwel te zeggen. Nu lees ik dat het niet zomaar mogelijk is om met meerdere TV's gebruik te maken van 1 schotel. Toch wil ik in de slaapkamer ook een beetje kunnen zappen.

 

Is het altijd nodig om meerdere ontvangers te kopen? Of kun je net als bij kabel doorlussen? Ik neem aan dat het zappen via de satelliet-ontvanger gaat dus dat betekent denk ik meerdere ontvangers.

 

Hoe lossen jullie dit op?

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Moderator

hallo satfly..

het is mogelijk om tv in je slaapkamer te krijgen door de scartkabel door te lussen of door een infrarood zender/ontvanger bijv van marmitec.dan kan je ook zappen op de box die je in de woonkamer hebt staan.meerdere satboxen op 1 Lnb is niet mogelijk.ikzelf heb dit opgelost door uit een oude tv de IR-module eruit te slopen en deze bij de tv op de slaapkamer te plaatsen.op de uitgang van deze IR module heb ik een IR-ledje aangesloten en deze voor de satbox gezet.dan nog een scartkabel(je hebt alleen de video en audio singnalen nodig)naar de slaapkamer en zappen maar.je hebt alleen wat electronische kennis nodig.

als er interesse is wil ik wel een uitleg en schema faq maken.

greetz..jan

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is heel goed mogelijk om meerdere TV's op een ontvanger te zetten. Je moet dan alleen wel zo'n handig apparaatje kopen om met je afstandsbediening, in je slaapkamer, je ontvanger in de huiskamer te kunnen bedienen. Het betekend dus wel dat je niet op twee TV's naar twee verschillende kanalen tegelijkertijd kunt kijken. <img border="0" alt="[Proost!]" title="" src="graemlins/beerchug.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Satfly,

 

ik weet natuurlijk niet de thuissituatie, hiermee bedoel ik of je kinderen hebt in een leeftijd dat ze niet zonder televisie kunnen.

 

Is dit niet het geval dan zouden bovenstaande replys een oplossing kunnen zijn.

 

Heb je wel zapgrage kinderen en/of vrouw en jullie smaken verschillen dan zul je toch meerdere ontvangers moeten aanschaffen. Deze kunnen dan aangesloten worden op een "twin" of "quattro" LNB. Deze kan dan op de schotel geplaatst worden.

 

succes met de keus,

 

Zeeman.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De bekende firma van Frits P. uit het zuiden heeft hier een heel mooi apparaat voor dat de signalen van zowel de receiver als de remote control draadloos doorgeeft naar bijv. de slaapkamer. Een kennis van me heeft 'm en is er erg enthousiast over. Volgens de vakhandelaar komt hier in april/mei een speciale sat-voorziening voor die beter om kan gaan met de hoge kwaliteit van sat en dvd. Verder zal ook de (hoge!) prijs naar beneden aangepast worden. Deze is nu zo'n 220 EURO en zal naar 180 - 190 EURO gaan. Ik heb ook met Marm**eq geexpirimenteerd maar wist niet hoe snel ik het ding weer terug moest brengen....

 

suc6

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Satfly,

 

Afhankelijk van wat je wilt zijn er meerdere mogelijkheden.

 

Om apparatuur vanuit de slaapkamer te bedienen kan je meerdere type apparaatjes kopen. Dit kan ook bij gewone electronicazaken als bv. Corr**t in R'dam en hoeft echt niet heel duur te zijn.

 

Vroeger had ik een simpel ding die voor ƒ 25,- te koop was en tegenwoordig heb ik een powermid die ongeveer ƒ 100,- gekost heeft (1 jaar geleden). Dit apparaatje bestaat uit 2 "piramides" van ongeveer 12 cm hoog. De ene doe je in de kamer waar het apparatuur staat die je wilt bedienen en de ander in bv. de slaapkamer. Je neemt je afstandsbediening mee naar de slaapkamer. Als je daar op de ene "Piramide" richt als je schakelt stuurt deze het signaal door naar de andere piramide die het ontvangen signaal uitzendt naar je receiver (of video of 2e video net waarvan je de afstandsbediening gebruikt, alles met 1 set powermid). Wel van elk apparaat de afst.bed. meenemen.

 

Je TV in de slaapkamer kan gewoon met een coaxkabel worden doorverbonden, maar je moet dan wel een kanaal van de TV afstellen zodat die de satdecoder ontvangt.

 

Op deze manier kan je (desgewenst tegelijkertijd) op 2 (of meer) TV's zien wat je satreceiver uitzendt. Echter overal die ene kanaal waar de receiver op staat (maar 1 receiver is genoeg).

 

Wil je tegelijkertijd op meerdere TV's verschillende zenders zien, dan ben je genoodzaakt een dubbele of Quatro LNB aan te schaffen. Hierop kan je maximaal resp. 2 of 4 receivers aansluiten. Want je hebt dan dus ook 2 of meer receivers (en dus ook evt. modules) nodig (LET OP DIT KOST BEST WAT).

 

Vanwege het kostenaspect, heb ik besloten om (voorlopig) maar 1 receiver aan te schaffen en de kabel erbij te behouden.

 

Hoewel de anderen eigenlijk ook al antwoord hebben gegeven hoop ik hierbij alles uitgebreid te hebben samengevat <img border="0" title="" alt="[in de war?!]" src="images/icons/confused.gif" /> en voldoende te hebben aangevuld.

 

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ook een PM sturen.

 

p.s. Ik weet niet waar je woont, maar mocht dit in de buurt van Den Haag zijn, dan kan ik je evt. aan het goedkoopste adres voor sat-spullen helpen die ik heb kunnen vinden.

 

Groeten,

 

Andras <img border="0" alt="[Proost!]" title="" src="graemlins/beerchug.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allemaal erg bedankt voor de antwoorden. Ik zie dat hier echt de tijd wordt genomen om het eens goed uit te leggen.

 

Over mijn toekomstige thuissituatie (in juli verhuizen we): De hoofdontvanger komt op de begane grond te staan, een extra TV op de 2e etage. Da's dus een aardig stukje om te overbruggen met een scart- of coaxkabel. Lukt dit nog met goed resultaat?

 

Zo'n verlengstuk van de AB lijkt me wel een mooie en betaalbare oplossing. We hebben geen kids maar het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat we toch op 2 toestellen iets anders willen kijken (soap en sci-fi gaan niet samen <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" /> )

 

Voor die gevallen zou ik natuurlijk eventueel 2 ontvangers kunnen kopen. 1 met veel mogelijkheden en een goedkope voor bijvoorbeeld alleen Canaldigitaal. Hmm, maar dan heb je misschien ook weer 2 smartcards nodig...Hebben meer mensen dit zo?

 

Tenslotte: DonQuichotte, ik woon in de buurt van Den Haag dus ik hoor het graag van je.

Link naar reactie
Delen op andere sites

zo heb ik het. Ik heb beneden een Nokia 9500 staan met alle toeters en bellen die je maar bedenken kan en boven heb ik een simpele Pace500 staan. Een lnb met 2 uitgangen, een x aantal meter H125 coax en klaar ben je. oja, 2 kaartjes, die heb ik ook <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" /> FTA is immers ook niet meer wat het geweest is.

 

groet,

merde

 

<small>[ 25-03-2002, 20:30: Bericht gewijzigd door: Ome Merde ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Onderwerp gestart door Ome Merde:

<strong>oja, 2 kaartjes, die heb ik ook <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" /> FTA is immers ook niet meer wat het geweest is.</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Maar moet je dan 2x een basis-abo bij C-digitaal nemen of houden ze rekening met zulke situaties en kun je meer cards nemen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat denk jij zelf met C- <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

gewoon een oude irdeto ontvanger kopen

vast nog wel iemand die een kaartje

heefd liggen. <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" />

suc6 <img border="0" alt="[biertje??]" title="" src="graemlins/bavaria.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoeft niet veel te kosten;

 

1 x dual lnb ( of de Philips LNB met 4 x digi uit ) voor de toekomst

1 x goede digi

1 x bezoek aan sat-shop voor eenvoudig gebakje en iedereen is blij.

 

als toetje een pci in je pc..

 

good luck.

 

ps. 1 x basis abo is genoeg de rest clonen en deze hobby is best leuk <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

1x Xtrend ET9000, 1x Xtrend ET9200, 4 x DM500S, HTPC, Samsung 42" - ik post weinig maar LEES veel-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beneden in de kamer een orginele ontvanger met bijbehorend kaartje en boven natuurlijk een beest van een machine met alle opties die denkbaar zijn.

Toch 2 borden, 1 voor de soap en een draaibare opstelling om alle sciene fiction te kunnen ontvangen. Dit alles kost wat meer maar dan ben je gelijk klaar voor de hobby, moeders heeft altijd soap.

 

succes,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

 

Jouw wensen zijn bepalend voor wat je nodig hebt. Wil je alleen de Astra sat. ontvangen dan heb je geen motor nodig en volstaat een kleinere schotel, wil je ook de Hotbird, dan kan je een Dual LNB nemen en geen motor of een gewone (of duo of quatro) met motor. Je hebt dan wel tevens een andere schotel nodig. Als je een motor neemt dan kan je ook vele andere sat-en ontvangen.

 

Ik zou je willen adviseren te besluiten wat je wilt en dan contact met me op te nemen. Ik wil je dan best informeren over wat je nodig hebt. Je kunt dan bij verschillende winkels informeren naar de prijzen en ik kan je doorgeven wat ik betaald heb en je de nummer geven van waar ik alles gekocht heb.

 

Let op! Op dit board mag geen reclame worden gemaakt en dat wil zeker niet doen. Ik wil wel behulpzaam zijn in het vinden van het goedkoopste adresje. Dit kan het beste via PM. Je stuurt me een PM door boven mijn bericht op het icoontje te drukken met een envelop.

 

Tot horens,

 

Andras

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 tv's op 1 decoder:

 

Als je zo'n "verlengstuk" voor de afstandbediening koopt, raadt ik je aan om hem wel eerst op proef mee te nemen, het kan zomaar zijn dat ie in jouw huis niet werkt, zeker als je op de 2e etage wilt kijken. De piramide (die heeft boven geen kastje!) werkte bij mij niet (1e etage), dus ik heb een andere moeten gebruiken. Als je me een PM stuurd, geef ik je het type wel.

 

Om het beeld-signaal boven te krijgen zul je wel een coax naar boven moeten leggen, maar niet alle decoders hebben een coax uitgang, dus zul je de decoder dmv een scart kabel met de video moeten verbinden en de coax uitgang van de video gebruiken om het signaal naar boven te krijgen. Als er geen band in de video draait, zullen sommige video's automatisch uitschakelen na ongeveer 15 minuten, wat met de betere video recorder wel weer uit te schakelen is.

 

Je zult dus boven zowel je TV (van boven), je video recorder (van beneden) en je decoder (van beneden) moeten bedienen. Een programeerbare universele afstandsbediening is dan geen overbodige luxe, deze kost maar een paar tientjes (2). Anders ligt je hele bed vol met afstand bedieningen (en je hebt de ruimte wel nodig .. lol)

 

Wees je wel bewust dat de zenders met een X in de naam niet over zo'n grote afstand getransporteerd kunnen worden, hun signaal is daarvoor te zwak. Maar daar is het je natuurlijk ook niet om te doen ;-)

 

Groeten,

 

Gerrit

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

je kan natuurlijk wel on afhankelijk van elkaar kabeltv of video afzonderlijk op slaapkamer of woonkamer kijken.kan je lekker boven sat kijken terwijl je vrouw gtst kijkt.en dat is de aanschaf meer als waard.

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...