Ga naar inhoud


ff kankeren op Dream Duitsland en Telesatellite!


Gast Zeeman

Aanbevolen berichten

Helaas het moet me van het hart!

 

Wat verwacht men als men een satellietontvanger koopt? Juist ja een satellietontvanger. Wat verwacht je als je een Dreambox koopt? Juist ja een satellietontvanger die satellietzenders kan ontvangen en nog veel meer kan.

 

Nu wist ik bij aanschaf, dat was me bij aanschaf duidelijk verteld, dat de ontvanger nog niet helemaal bugvrij was.

Ik denk zo onderhand dat de ontvanger helemaal niet bugvrij is!

 

Wat me dan het meeste stoort is het volgende:

Je koopt de Telesatellite, hier in Nederland Telesatelliet, en wat grijnst je in het gezicht??? Jawel een 2 pagina's grote advertentie van Dream-Multimedia-Tv GmbH.

 

Daarin vermelden ze dat ze power met intelligentie combineren wat een hoge stabiliteit geeft.

 

Afijn ik ben het op het gebied van satellietontvangst niet tegengekomen.

 

Dat je er al leuke andere dingen mee kan doen is wel bekend.

 

en nu die gasten van Telesatelliet zelf,

 

die hebben de Dreambox zelf ook getest en komen tot prachtige conclusies.

 

Ik snap niet waar ze die vandaan halen.

 

Zolang een satellietontvanger niet kan waar een satellietontvanger voor bedoeld is moeten deze mensen niet zoiets schrijven.

 

Dat de ontvanger een groot potentiaal heeft kan en wil ik niet ontkennen maar laten de fabrikant en de media deze ontvanger op dit moment niet over het paard tillen, dan flikker je er aan de andere kant weer af <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Ik hoop dat Dream Multimedia-TV GmbH zich volledig zal storten op het doorontwikkelen van de ontvanger waardoor deze ontvanger een volwaardige ontvanger zal worden met gigantische extra's. Dus geen veranderde kleurtjes in de menu's bij Beta 06 maar een gevoeliger tunerblikkie(of settings veranderd)of de CI die allemaal herkend worden. Ook zou het handiger zijn als je de zenderlijsten van de satellieten afzonderlijk hebt ipv. 1 grote lijst.

 

Denk dat mijn berichtgeving nogal meevalt want er zijn ontvangers afgebrand om minder.

 

Laten za aub stoppen met advertenties plaatsen die van alles belooft wat ze op dit moment nog niet na kunnen komen.

 

veel kijkplezier gewenst.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 53
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Ik begrijp dat de leveringen aardig stotteren en dat ze slecht leverbaar zijn. Dus die advertenties hebben alleen nut om naamsbekandheid te krijgen.

 

Een advertentie zetten neemt niet weg dat de ontwikkeling van nieuwe software stil ligt. Vergeet niet dat de beta-test van nu net 1,5Week bezig is (de boxen nu zijn toch voor beta-testers bedoeld geweest), en dat er sinds 1,5Week pas echt veel bugs ontdekt worden, deze moeten verbeterd worden.

 

 

Xtrend ET9000, Samsung UE40D6200, Onkyo TX-NR818, Yamaha YST-SW515

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bugs die nu ontdekt worden hadden ze zelf al lang moeten ontdekken. Ze plaatsen een ontvanger in de markt compleet met de produktie er van. Dan moet je ook kunnen verwachten als klant dat je iets goeds koopt. Vooral als je naar hun advertentie kijkt.

 

Het gaat mij niet om de beta leveringen maar om wat ze schrijven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het grotendeels met je eens. Aan de marketing van Dream Duitsland schort het een en ander.

Ik hoorde vandaag van Dream Nederland dat de volgende levering (die door duitland nu al uit geleverd zou kunnen worden) geleverd zou worden met stroomkabeltje.

De losse kabeltjes zijn er echter nog niet!!!

Hier in Nederland hebben ze dus tweede levering op ijs gezet todat Duitsland de stroomkabeltjes kan leveren. Erg merkwaardig van die Duitsers.

Als je met kabeltje kunt leveren moet je toch ook de losse kabeltjes kunnen leveren? Anders ga je veel ontevreden klanten krijgen volgens mij.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

He Zeeman. Als je nu ff stopt met kankeren. Kun je je energie steken in het verbeteren van de software en bug reports gaan schrijven. Daar heeft dream veel meer aan. Ik heb nu anderhalve week een dreambox en hij draait bijna perfect. De Aston CAM (1.05) doet het. En vanmiddag een Irdeto CAM gepatched naar Freecam en deze draait ook perfect. En dat voor een beta ontvanger. Het is een kwestie van wachten op nieuwe software, want de hardware mogelijkheden zijn "oneindig".

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toxic, nu je het over het kabeltje hebt. Kun je nog antwoord geven op het antwoord dat je afgelopen weekend ga op mijn Hardeschijf?

Zie: Lijst getestte harddisks

 

Toxic:

Gefeliciteerd met de aankoop maar die schijf lijkt mij niet geschikt voor de dreambox:

Mode-------------5V----12V----

Seek-(mA)------858---662----

Idle-(mA)-------668---334----

Standby-(mA)--90----37-----

 

Zoals je ziet is de schijf veel te zwaar wat stoomafname betreft!

 

 

Roelie:

@Toxic[Q]

Waarom sttat het type dan wel op deze site?

http://www.dream-multimedia-tv.de/cat/hdd.html????????

120 GB 6Y120L0 staat er toch echt bij. Of ze hebben bij dream een fout gemaakt.

En bovendien dit was de enige die ik kon vinden met een lage 5 Volt stroom op de hcc-dagen

 

Volgens mijn kan die echt wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Draait bijna goed ? Wat voor type dreambox heb jij ?

Ik ben bang dat ik dezelfde box heb als zeeman <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Zeeman ik ben het met je eens !

Eerst een beetje dimmen maar aan die kant totdat ze de boel

voor elkaar hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Toxic[Q],

 

Met dat stroomkabeltje bedoel je toch de voeding voor de HD?

 

@Roelie,

 

Met perfect werken van de freeCAM blijft het probleem

van C+ Rood en C+ Blauw toch wel bestaan?

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo dan ben jij bijna de enigste waarbij bijna alles perfect is (zo te lezen in iedergeval) Ik ben het met zeeman eens.

Zet bovendien mijn vraagtekens bij de integriteit van de mensen bij Telesatelliet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Bovendien werd er in het begin (voor de uitlevering) helemaal niet gepraat over Beta-Bakken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

" Ja klopt C+ rood en blauw doen het nog niet "

 

Wat maakt deze zenders zo anders dan de andere zenders. C+ 16/9 doet het wel net als de anderen uit het Canal+ pakket. Er moet hiervoor een logische verklaring te vinden zijn, waardoor het hopelijk begrijpbaar word.

 

Ik zelf heb ook erg weinig problemen met de Dreambox (wel toen ik de MM erin had) maar ik daai 'm ook in de Engelse taal (misschien dat de taal iets uitmaakt).

Xtrend ET9000, Samsung UE40D6200, Onkyo TX-NR818, Yamaha YST-SW515

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn pc heeft een tijdje onder windows XP beta gedraait en daardoor werd mijn pc ook geen beta bak (in de zin van hardware.) Er komen nu dagelijks nog updates voor XP uit. En zo zal dat ook zijn met de Dreambox. Dus er zal nooit een final komen voor deze box. Kijk maar eens hoe vaak de kernel van Linux wel niet verandert (en de db draait onder Linux zoals je weet). Dus als je echt een final wilt hebben moet je er geen met Linux kopen, maar een Mediahighway, want daar komen geen updates voor (afgezien van de SECA2 update en de vele iligale)

 

Als ik in de Satellite (Veronica) test lees vasn ontvangers dan is bijna altijd de software nog voor verbetering vatbaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Roelie,

 

ik kanker niet, ik constateer alleen maar feiten. Ik software verbeteren???

je dicht mij nogal wat kwaliteiten toe maar zo werkt dat niet. Als ik in staat was om de software van de Dreambox zelf te verbeteren dan had ik niet bovenstaande posting gedaam maar had ik hun met een betere versie om de oren geslagen. Helaas mijn kennis reikt niet zo ver.

Het gaat mij niet om de add ons of om een klein lullig dingetje maar om elementere dingen die je van zo'n ontvanger mag verwachten.

 

Ik denk dat er op dit moment 500 betatesters zijn of misschien wel 1000 en ik denk dat mijn bijdrage aan dat geheel niets toevoegt omdat de dingen die in mijn ogen nog niet goed werken al genoemd zijn op de diverse boards en fora.

 

Het gaat mij ook niet om de bugs maar om de gruwelijk mooie advertenties en de recenties die niet helemaal aan de werkelijkheid voldoen. Daar is niemand mee gebaat zelfs Dream Multimedia-TV GmbH niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi

 

Dat de dreambox nog niet volmaakt is vind ik nu net het leuke eraan. Het is juist leuk om een nieuwe update af te wachten, het is elke keer verassend wat de veranderingen en verbeteringen zijn. Trouwens, de Dreambox is nu al stabieler dan de Humax 5400 ;-) Geen zorgen hier, die Dreambox wordt alleen nog maar leuker. Trouwens, als betatester had ik niet anders verwacht qua bugs. Daarom heet het nu eenmaal met recht beta.

 

Wat ik wel echt jammer vind aan de dreambox is het waardeloze display dat van 2 meter afstand al onleesbaar is. Dat is hardware en had gewoon goed moeten zijn. Ook de blauwe achtergrondkleur en zwarte lettertype veroorzaken dit. Een witte achtergrond zou al ontzettend veel schelen, ondanks het toch al niet al te beste type display. Buiten dit ben ik dik tevreden, nu al :-) Ook de mogelijkheid om met telnet de box te browsen etc. vind ik super.

 

Greetz Guido.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...