Ga naar inhoud


Probleem Vertical transponders ontvangen DVR-7000


prdehoop

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Heb het volgende probleem, heb zomaar ineens dat ik zo goed als alle verticale transponders niet meer kan ontvangen signaal 0%; zet ik een andere ontvanger op achter de echostar (via doorlus) heb ik op dezelfde verticale transponder wel signaal tot wel 80 a 90% voor zover ik verder getest heb pakt ie wel alle horizontale transponders zonder problemen.

Heb firmware 326 erin en ben al eens terug gegaan naar 3.08 toe alles geerased maar zonder resultaat, nu weer alles eraf geknikkerd en 326 er weer op en weer geen succes

 

Wie weet raad...

 

Alvast bedankt

 

Prdehoop

Link naar reactie
Delen op andere sites


hoi yamani,

 

hij zegt toch dat hij met een ander ontvanger wel alles goed ontvangt, dat betekent dat zijn lnb goed is.

 

je moet de stuurspanning van je lnb kontroleren.

als je naar verticale kanaal kijkt dan geeft je ontvanger 14v aan je lnb en bij een horizontale kanaal geeft je lnb een spanning van 18v af.

als je geen verticale kanalen ontvangt dan beteknt dat maar een ding en dat is dat je ontvanger geen 14v afgeeft aan je lnb maar wel 18v geeft.

 

groetjes,

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Heb je wel de juiste LNB gekozen?

Als je voor de "geavanceerde" setup gekozen heb -->

heb je 14/18V schakeling aangezet?

Vermoedelijk zal eind deze week de nieuwe firmware (dus geen bèta) voor de DVR7000 vrijgegeven worden: misschien dan eens een volledige herinstal (fabrieksinstellingen) kiezen?

Lapke

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Wil iedereen bedanken voor de antwoorden, heb alle instellingen wel goed staan en ook na de fabriek reset zet ik de lnb wel weer goed, ik heb in overleg met de helpdesk van echostar besloten om hem op te sturen onder garantie..

 

Ze denken dat het 0/22khz gedeelte defect is. dit omdat hij soms wel wat verticale transponders onder de 11750 khz pakt.

 

Greetz,

 

Prdehoop

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Hmm nu komt het:

 

Om mijn 36v motor weer te kunnen aansturen moest ik een volledige reset doen, hierna via wizard alle instellingen weer goed gezet en een autosat scan laten uitvoeren; En wat denk je??? weer geen signaal op de 12303 ?!?!? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

terwijl met de zenderlijst van echostar zonder motor aangesloten ik wel signaal op die transponder had?!?

 

Snap het effe niet meer..

 

Greetz

 

Prdehoop

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer eens een andere lnb. Ik heb ook wel eens een lnb gehad die soms wel, en soms niet wilde schakelen op 22KHz. Ook op 14/18 volt willen sommige lnb's nog wel eens een hikje geven al heb ik dat dus nog nooit gehad. Kan er ook nog vocht inzitten, of natuurlijk vocht in je coax. En als klap op de vuurpijl kan je lnb ook nog eens meer dan 3MHz afwijken van frequentie waardoor de PLL van de ontvanger niet locked.

 

Als je dit probleem op een astra of hotbird transponder hebt kan je met een 60cm schoteltje en een low cost lnb even hobbyen. dat doe ik doorgaans ook. stukje bezemsteel in de grond, 60cm. bordje erop en spelen maar.

 

Dit is natuurlijk wel de hobbymanier, wil je echt weten of het aan je ontvanger of aan de antenneinstalatie ligt dan zal je iemand met een spectrum analyzer moeten charteren. die kan zo zien of, en wat er mis is met je lnb, of dat het aan je ontvanger ligt.

 

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Prutsie

 

Heb hier dus zelfde probleem de echostar 7000 dvr draaid niet lekker met een philips LNB nu een andere erop en heb ineens overl signaal, de leverancier waar ik hem getest had heeft ook Philips LNB zelfde als ik gebruik.. gekke is wel dat hij ook een echostar ontvanger heeft (2200IP).

 

Dus het is ontvanger afhankelijk met wat voor lnb het beste samen werkt..

 

Nu dus maar nieuwe LNB kopen iemand nog tips voor goede kwaliteits LNB die goed samen werken met de echostar 7000 dvr..

 

Thanxs all,

 

Prdehoop

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat die lnb dan gewoon niet helemaal lekker is. Ik heb hier een Philips en een Strong aan mijn 7000 hangen, en die geven beide geen problemen. Het wil nogal eens gebeuren dat lnb's niet helemaal jedat zijn. het is zeer zeker niet de eerste keer dat ik zoiets zie. Als de 22KHz niet lekker werkt dan doet de lnb het vaak niet goed op welke ontvanger je hem ook aansluit, doet de 14/18 volt het niet lekker dan kan het per ontvanger nogal verschillen. Ook een probleem van veel lnb's is het teveel naast de frequentie lopen van het signaal. de 7000 lockt nog goed als de lnb 3MHz naast de freq. loopt, maar bij meer wil het beeld nogal eens zwart blijven. je kan dit laatste controleren met een Nokia voorzien van DVB2000 of een spectrum analyzer. Normaalgesproken is het testen van een lnb echter niet meer interessant. twijfwel je, zet er voor die 15 tot 20 euro gewoon een nieuwe op. de oude lnb is dan "rechterhand, linkerschouder" = weggooien ! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...