Ga naar inhoud


activerings code voor server 2003 in omloop


sinto

Aanbevolen berichten

Microsoft heeft geconstateerd dat een activeringscode voor de nieuwe Windows Server 2003 al circuleert over internet. Met behulp van die code kan de systeemsoftware worden geïnstalleerd en geactiveerd. Volgens een woordvoerder van de softwarefirma kan het uitlekken van die code een vloed aan piraterij tot gevolg hebben. De nieuwe software, die zoals de naam al aangeeft is bedoeld voor servers, zal op 24 april aanstaande op de markt komen. De tussenliggende tijd is te kort om er nog voor te zorgen dat de over internet zwervende sleutel ongeldig wordt gemaakt.

 

 

 

 

Momenteel wordt onderzoek gedaan naar het lek, dat zich waarschijnlijk bevindt bij een hardwareleverancier met een grootverbruikcontract op de software van Microsoft. Inmiddels gonzen discussiegroepen op internet van de 'aantrekkelijke gebruiksmogelijkheden' van de sleutel, zeer tegen de zin van Microsoft.

 

sinto's rule.....fun for everyone...

Link naar reactie
Delen op andere sites


het lijkt een leuk bericht voor hobbyserver sysops, maar als je de eerste patch / updates nodig hebt zal er zich een wonderlijke afwijzing voordoen daar de server niet een meervoud aan patches van een en hetzelfde mag krijgen..

denk maar aan enkele rondzwervende XP home versies of pro versies die niet meer verder ondersteund worden door update van microschrott...

 

 

servers lopen alleen goed met volledige officiele en legale updates....

 

DoT. net zal er sowieso een einde aan breien aan die illegale zwerrevers/serrevers...

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

The Piper S Call

David Gilmour

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net zoals de activeringskey van server 2003 is er al de all in one serial key voor Longhorn, deze is net zoals de al dan niet gekende FCKGW-... key van XP, net dezelfste werking.

 

Greetz {Spirit}

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net zoals tonskidutch zegt.

Een server moet geupdate worden ( beveiligings lekken ) en microsoft zal er wel voor zorgen dat juist die servers met die key dus niet kunnen updaten en dan heb je er verder weinig aan. Tenzij je juist alleen maar als test wil gebruiken en de updates niet belangrijk vind.

 

Ditzelfde heeft MicroSoft gedaan met de windows XP versies. Service Pack 1 voor XP kon alleen geinstalleerd worden met een geldige key en dus een werkend windows. En ook die is weer te hacken, maar toch....

 

Die key en server versie is alleen leuk als je het voor je hobby gebruikt en als je wilt testen en anders gewoon van afblijven.

 

Oja, updates zijn wel degelijk belangrijk voor servers.

 

[color:"blue"] Gegroet TazzMania [/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...