Ga naar inhoud


47%


Gast

Aanbevolen berichten

ik krijg mijn schotel niet beter dan 47% kw 98% is er een manier om hem beter af te regelen zonder sat vinder

p.s. draaibare opstelling

Link naar reactie
Delen op andere sites


mijn schotel is 80 cm gebruik een humax 5400z

lukt ook niet via het menu om beter te draaien alleen kwaliteit wordt dan beter eutelsat heb ik ook geen ontvangt op

Link naar reactie
Delen op andere sites

Patjac,

 

ik weet alleen nu nog niet hoe lang je kabel ertussen is,

 

er kunnen een paar dingen aan de hand zijn :

 

 

1) Vocht in de kabel/connectors (kijken of hart van de kabel zwart is!

2) Helling niet goed, wellicht staat je schotel niet in de goede helling (schotel meer naar boven of naar beneden richten.. is soms af te lezen bij de plaats waar het scharnierpunt is)

3) LNB dood? .. tja het kan zijn dat je LNB doof is.. ff vervangen voor de zekerheid (eventueel lenen?)

4) In de Humax zit iets niet goed.. heb je een kennis waar je dit kunt uitsluiten?? ff hummie meenemen en aansluiten aldaar .. heb je dan wel genoeg %tjes dan is je hummie nog gezond!

 

Ik hoop dat je hier wat mee kunt!

 

Suc6

 

Mennowz

Link naar reactie
Delen op andere sites

98% kwaliteit op de Humax is heel goed hoor, zie ik hier maar zelden met mijn 88 cm Triax. De signaalsterkte is voldoende , ik ontvang hier op de Humax tot zo'n 60% waarbij mijn Nokia al problemen krijgt met oversturing. Ontvang je alles wat je wilt ontvangen? Zo ja, dan zou ik me geen zorgen maken, gewoon lekker kijken.

 

Groeten,

 

Harry

Link naar reactie
Delen op andere sites

het klinkt inderdaad niet slecht hoor.

Het lijkt erop dat je ofwel een lang stuk coax (30 meter plus) gebruikt, of coax van een mindere kwaliteit, of misschien vochtproblemen zoals hierboven beschreven.

Zolang je met regen gewoon beeld houd niets aan doen.

 

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
ik ontvang hier op de Humax tot zo'n 60% waarbij mijn Nokia al problemen krijgt met oversturing.


Wat bedoel je met oversturing? Is dat hetzelfde als je bijvoorbeeld een te sterk geluidssignaal door een versterker zou sturen?
Soms hebt ik rond de 90 % op bepaalde zenders, en dan het ik met mijn D-box eigenlijk nooit iets gemerkt. Dacht dat hoe sterker het signaal is, hoe beter... niet?

Greetz
Link naar reactie
Delen op andere sites

De tuner in de Nokia's zijn nogal gevoelig. Als je er teveel signaal instopt kan de tuner er ook niets meer mee. De Nokia's (9200 9500 9600) gingen dan blokken of gaven zelfs helemaal geen beeld meer. Het Automatic Gain Control systeem werd gewoon overstuurd dan. Je moest dan een verzwakker (satslope) gebruiken om weer gewoon te kunnen kijken. Inderdaad net zoiets als het oversturen van een audioversterker. Op het moment dat de versterker gaat "clippen" vervorm je het signaal wat bij analoge signalen tot vervorming leid, maar nog wel een herkenbaar geluid of plaatje geeft. Bij een digitaal signaal houd het helemaal op op het moment dat de error correctie het niet meer kan bolwerken.

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hier mijn Nokia als "slave" achter mijn Humax, ik heb de f-connector half in de Nokia gestopt (zodat de kern geen contact maakt) dat levert precies genoeg demping op om de blokvorming die bij sterke signalen ontstaat weg te nemen. Ik heb een Nokia met het lange tunerblik, wellicht dat die meer last ervan heeft dan de andere modellen.

 

Let wel, ik heb slordig aangezette f-connectors, een Stab motor, 25 m merkloze coax (zou best goed kunnen zijn), een 12 V switch, en de Humax ertussen, met alle f-connectors, en nog genoeg signaal op de Nokia, en met de C-band Chaparral, 25 m merkloos, een 12 V switch en de Humax zelfs teveel signaal voor de Nokia. Je moet het dus heel bont maken wil je niet genoeg sterkte hebben.

 

Gewoon kijken dus en je geen zorgen maken om het getal van de signaalsterkte. Pas doen als je zenders niet kan ontvangen.

 

Groeten,

 

Harry

Link naar reactie
Delen op andere sites

dank voor de uitleg. pfff En ik maar proberen om een zo sterk mogelijk signaal te krijgen, straks maar een boom voor mijn schotel planten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

Neenee, tot nu toe overal ontvangst en ergens blijf ik het een beetje onlogisch vinden dat je met een zwakke ontvangst toch een perfect beeld hebt. Merk je dat echt niet, zelfs als je het beeld sterk zou analyseren?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm volgens mij heb je OF wel beeld, OF blokkerig, maar niet een mindere kwaliteit.. ja zou wel mindere kwaliteit kunnen krijgen doordat er te weinig bandbreedte beschikbaar komt voor een zender (net5 heeft hier vaak last van), dan krijg je dus spots (vlekken op je scherm.. vooral donkere kleuren), dan zie je iedere halve seconde de spots "bewegen".

 

Naja, heb hier een Humax 5400 met 1m10 schotel en op astra 98 tot 100% sterkte en 100% kwaliteit en op de hotbird iets van 96 tot 98 % sterkte en 97 tot 100% kwaliteit.. ik heb dus geen last van oversturing blijkbaar..

 

Misschien hangt het ook van de evt. demping van je LNB af??

 

Suc6 ermee

 

Mennowz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
ergens blijf ik het een beetje onlogisch vinden dat je met een zwakke ontvangst toch een perfect beeld hebt

 

Dat is niet vreemd, dat is juist het mooie van digitale uitzendingen. Met wat foutcorrectie is gewoon een foutloos signaal te verkrijgen. Pas als er zoveel storing in het digitale signaal zit dat de foutcorrectie ermee ophoudt krijg je blokjes op je scherm. Bij de Humax is dat bij 18% kwaliteit. Dus zolang je hier niet onder zakt overal van afblijven.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...