Ga naar inhoud


Misschien zit ik mis?


Penthe

Aanbevolen berichten

Hoi Allemaal,

 

Het kan zijn dat ik het hier fout heb, maar we weten nu allemaal dat Kaon ook Xtreme is en DigiX en wie weet wat meer onderliggende merken.

 

Wat mij opvalt is dat de firmware versies van de Kaon geheel niet hetzelfde zijn als die van de Xtreme, zit de Kaon al op een V3.xx.xx en de Xtreme op een (als het waar is) een v2.55.00. Misschien is er toch een groot verschil tussen de twee decoders? Ok dat de Xtreme nederlandse menu keuze opties heeft en bij de Kaon voor mij engels de enige optie is. Kan het niet zijn dat de firmware van Xtreme iets achter loopt op de Kaon omdat die wel flink upgraden, maandelijks zelfs? Misschien is er wel iemand die de laatste kaon firmware in zijn Xtreme gezet heeft (als dat mogelijk is?) Want het word wel beetje verwarrend zo.

 

Is er dan toch een verschil in flash chip of menu keuzes? Als ik beiden ziet met menus lijkt het gelijk, het kastje dat er omheen zit verschilt echter, en op de Xtreme site staat duidelijk de naam Kaon, maar binnenin het kastje heb ik nog nooit gekeken.

 

Ik schrijf dit allemaal omdat ik de problemen die ik gelezen heb van de Xtreme niet tegenkom op de Kaon hier, heeft het dan toch met nieuwere firmware te maken of gewoon hardware verschillen.

 

Ik laat het maar over aan de experts hier want ik zo door de bomen het bos niet meer.

 

Ik heb dus een Kaon KCS-570 en op de doos staat in rood PVR, dat betekend volgens mij HD ready ?

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het zijn niet dezelfde machines maar wel allemaal gebaseerd op hetzelfde OEM product van Kaon.De Kaon combo is overigens andere hardware dan de UCASen van @Sat, Xtreme, Digix. Verder wijken de chips enigszins af qua grootte (Xtreme kan ook meer zenders) en is er andere firmware voor.

 

In sommige gevallen kun je firmware uitwisselen maar het is geen regel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het zijn niet dezelfde machines maar wel allemaal gebaseerd op hetzelfde OEM product van Kaon.De Kaon combo is overigens andere hardware dan de UCASen van @Sat, Xtreme, Digix. Verder wijken de chips enigszins af qua grootte (Xtreme kan ook meer zenders) en is er andere firmware voor.

In sommige gevallen kun je firmware uitwisselen maar het is geen regel.


Nog meer zenders <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Features : KSC-570

UNIQUE FEATURES
Max 9,000 Channels, Max 50 Satellites and Max 23 Languages
OSD Teletext and DVB Subtitling Supportable
Various Games Included
Dolby Digital Bitstream Audio Out via S/PDIF
USALS and DiSEqC 1.2 Available
Intelligent Banner includes Channel Selection & Information View
Automatic Demonstration and Usage Guide

is 9000 kanalen niet genoeg, het lijkt voor mij al overkill eerlijk gezegd.

Maargoed het is duidelijk mijn Kaon bevat dus net iets andere chips en andere firmware, dus eigenlijk kan je ze dan intern niet vergelijken. Ik zit trouwens nog met oude firmware van december vorig jaar, maar wel met de laatste SkyCryptcam soft 0.72 (SkyCrypt copy van Jokercam) mijn seca2 kaart van C+ werkt dan ook niet in de kaon op het moment, maar de spaanse seca2 kaart werkt er prima op dus ligt de fout bij het kaartje van C+ nl, het enige wat mijn receiver doet als ik de seca2 van C+ erin prik is continu zoeken op irdeto en Mediaguard en dat kan je wel weekje zo laten gaan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Ik zit er niet zo mee de 6in1 file van jack doet het prima met de kaon, en mijn philips heeft gewoon geen enkel probleem met de seca2 kaart van C+.

Ik heb gewoon het geluk dat ik in het bezit ben van 2 receivers, wat er snel 3 zullen worden, wil er een dreambox bij alhoewel dat internet gebeuren me niet bepaald aanstaat eerlijk gezegd er word te veel gescanned en de kans bestaat dat 1 of andere idioot je receiver sloopt, als je weet dat zelfs een cisco hardware firewall tegenwoordig al veel moeite heeft mister hacker tegen te houden, maargoed moet nog erg veel lezen over de dreambox voor ik tot aanschaf over ga. eerst maar eens de kaon van nieuwe firmware voorzien, en dat zou ERG ENG zijn in spanje zonder in het bezit te zijn van een UPS, er staan er hier 3 die zondermeer een halfuur mijn gehele net up houden mocht de storing zo lang duren, normaal is het paar minuten maar dan wel ineens 7x op een dag. En heb gelezen dat als je firmware in je receiver pompt de stroom er beslist niet af mag.

En tot slot.

1 ding is zeker dat vele lezen op sat4all maakt me dagelijks een stuk wijzer over het gebruik ect. van mijn receiver, en doe ook al de nodige kennis op die toch vereist is om er een leuke hobby van te maken.

Zo heb ik ook geleerd dat een mastera programmer eigenlijk overkill is als je enkel fun6in1 files gebruikt, dus heb daarom een apollo II met funmagic1.4 wat het prima doet.

Het enige waar ik nu nog moet achterkomen is wat er gebeurd als ik naast mijn ScyCrypt een MM 1.04 er bij zet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...