Ga naar inhoud


denken soms af en toe je moet wel eens wat denken


Fredo

Aanbevolen berichten

Hierbij mijn filosofie betreffende....n.a.v. nu al 9 maanden vakantie.

 

....de huidige politiek van kabinet Bakkellende 2 ....én...... de strategie om de ouderen langer door te laten werken......terwijl de ouderen qua "salaris/inkomsten" juist steeds duurder worden...

 

Geheel onderaan was de reactie van een vriend op mijn filosofie.

 

De huidige uitlatingen van de regering, het bedrijfsleven en de pensioenfondsen zijn over het algemeen vrij naïf (niet slim)....

 

En t.o.v. elkaar erg discrepant (tegenstrijdig) te noemen...

 

Albert Einstein zei eens dat er twee dingen oneindig zijn:

het heelal

de domheid van de mensen.

Maar Einstein was zelf ook niet bepaald handig en de allerslimste. Noch op de lagere school en noch bij een van zijn sollicitaties...

Doch wel een genie op een bepaald gebied waarin hij onder andere helder omschreef dat snelheid en stilstand relatieve begrippen zijn....

 

Enfin, dat was even terzijde.

 

Er bestaat nu een soort Driehoeksverhouding die eigenlijk totaal niet in de wat duurdere oudere werknemer wensen te investeren ...

 

Die Drie zijn:

de regering

de pensioenfondsen

het bedrijfsleven

De overheid willen geen dure W W uitkeringsgerechtigde hebben... ouderen komen moeiljker aan het werk..!!

De pensioenfondsen willen uitkeringen zoveel mogelijk beperken, vandaar langer doorwerken.

Het bedrijfsleven zijn de oudjes juist liever kwijt dan rijk.....jongeren zijn veel goedkoper en ook flexibeler, want die kun je nog conform de bedrijfswensen "aan- en bijsturen".

Conclusie: geen van de Drie eenheden wenst eigenlijk in de oudere werknemer te investeren.

 

Erg jammer voor die Drie eenheden dat wij allemaal steeds ouder worden.......hetgeen de balans tussen jong en oud, steeds meer naar oud overhelt..... en de financiële problemen van de Drie eenheden voor de toekomst alleen maar vergroten...!

 

Maar de oplossing zou heel simpel, maar kei en keihard zijn, zelfs heel erg onsympathiek klinken.....

 

..veronderstel dat alle "oudjes" vanaf boven de 40 jaar plotseling zouden sterven.......dan ontstaat er meer financiële ruimte om dit probleem op te boven te komen...!!

 

Resultaat:

minder dure krachten

minder dure W W uitkeringen

minder pensioenuitkeringen, want de pensioengerechtigde leeftijden liggen dan nog verder weg

De pensioenopbouw zou groter worden dan de aderlating in de vorm pensioenuitkeringen...dat zou eigenlijk een gezonder balans zijn voor de pensioenfondsen...!

 

dat betekent: langer doorwerken is overbodig...

 

Kortom, het is triest dat stijging van de gemiddelde en de relatief hoge leeftijd voor de toekomst een financieel dure grap gaat worden, maar het zij zo in deze huidige maatschappij...!

 

Welvaart vindt zijn keerpunt bij een economische malaise in de onbalans tussen enerzijds de jongere werkenden en anderszijds de oudere werkenden gesommeerd met de (oudere) niet werkenden...

 

Uitgesloten hierbij zijn de topfunctionarissen, maar die kunnen zichzelf bedruipen en rationeel gezien "zweven" zij als het ware boven de realiteitszin van de maatschappij.....!!

 

Nu begint men eindelijk succesievelijk op hogere niveaus in te zien en hun twijfels te krijgen van de buiten proporties en abnormale honoraria waarin sommigen zich kunnen veroorloven.

 

Het meest ergerlijke ervan is dat zij zelfs bij hele slechte prestaties een gouden, zeg maar gerust ,een platina handruk krijgen van tonnen tot miljoenen euro's ..!!

 

Het kromme van het geheel is dat die mensen zogenaamd zo heel ontzettend goed zijn in hun prestaties en dat zij daarom zo bijzonder hoog moeten worden betaald, want anders gaan zij naar een buitenlandse onderneming....!!!

 

Er zijn helaas nog meer kromme zaken,.... recentelijk UWV-gebouw van de Socialedienst op kosten van de gemeenschap voor miljoenen euro's verbouwen, alleen maar voor de air en de mooie representatievieteit ...van het gebouw naar buiten toe...

 

....en wij maar bezuinigen..!!

 

....en nog niet te spreken over de strenge controle's van het UWV w.b. sollicitatieplicht, (solliciteren op werk wat er niet is, derbehalve dan maar zorgen voor het bezighouden van P&O personeel )

 

Het is belachelijk voor woorden...!!

 

Enfin, denk er maar eens goed over na ...

 

...waar zijn wij in Nederland eigenlijk mee bezig....

 

groeten,

 

Fred.

 

Groeten Fred.

 

AZbox premium , AZbox premium+ , AZbox elite

Dreambox 8000 2maal SAB sky 4800 mini , DVB zelfbouw decoder.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wat voor een vakantie eigenlijk ?

 

-Hotel Traliezicht

-Ziekte

-Werkloos

-Sociale Dienst

-Gewoon Binnen

-Wit Boordje

 

Geen een antwoord is een schande, maar als ik het woord triest in een posting binnen 10 minuten terug vindt.....

gaat het volgens mij niet zo best.......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar je hebt groot gelijk, als je ziet waar ze hier in nederland mee bezig zijn dan word je er ook niet vrolijker van.

En ik denk dat het alleen erger gaat worden.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

met permissie Bruijn...

 

het is geen filosofie maar een mening die je weergeeft.

 

en dat is een rechtgeaarde mening bovendien...

 

werk is er overigens wel, maar wil je dat doen?

 

? conflict ?

Do I stoop to mindless physical work in order to get money?

? no obvious answer ?

 

Dat is pas filosofie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

 

Smile

Nat King Cole

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Die Drie zijn:

de regering

de pensioenfondsen

het bedrijfsleven

 

Enige jaren geleden vond de regering het verstandig dat de pensioenfondsen hun conservatieve beleggingsbeleid (v.n.l. obligaties) mochten wijzigen ten gunste van aandelen. Dus speculatiever.

 

Dat was koren op de molen voor het bedrijfsleven. Daarmee bedoel ik niet de kleine zelfstandige maar multinationals met beursnoteringen.

 

Gevolg veel vraag naar aandelen (marktwerking veel vraag, gevolg schaarste en dus nog hogere prijzen).

 

Gaat enige jaren goed in een hoogconjunctuur. Levert extreem veel beursmiljonairs op. En de pensioenfondsen maken rendementen met dubbele cijfers.

 

Het tij keert en alles gaat minder goed. De gebakken lucht verdwijnt uit de aandelen.

 

De klagers bedrijfsleven: personeel is te duur dus eruit.

De klagers regering: te veel uitkeringen en te duur dus aanpakken.

De klagers pensioenfondsen: de premies zijn te laag om in de toekomst de pensioenen te garanderen dus premieverhogingen.

 

Als je nagaat dat de meeste multinationals (bedrijfsleven) zelfverzekeraar zijn (ziektewet, wao, wao-hiaat, pensioen (eigen pensioenfondsen) etc) en dat de meeste ex regeringslieden na hun politieke carriere lucratieve commissariaten wel zien zitten kun je er donder op zeggen dat eigen belang voor deze jongens en meisjes voorop staat.

 

Ik bedoel te zeggen: een deel van de problemen wordt door de regering, bedrijfsleven, pensioenfondsen zelf veroorzaakt omdat deze drie uit vrijwel dezelfde vertegenwoordigers bestaat.

 

Balkenende 1 1/2 is een rechts kabinet. Deze legt de pijn waar die niet thuishoort. Mismanagement wordt gecorrigeerd met mismanagement.

 

Overigens wat je niet hoort is hoe die uitkeringsgelden zijn belegd! Zullen ook wel aandelen zijn geweest want de rendementen op obligaties waren juist redelijk!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na jullie gezien te hebben ben ik weer zeer vrolijk er leest nog iemand die iets begrijpt filisofie ,nee alleen denken ,Jung deet 't beter ik ben ook niet dogmaties meer veelzijdig

Ben ook blij dat dit offtopic is

Groeten Fred

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Groeten Fred.

 

AZbox premium , AZbox premium+ , AZbox elite

Dreambox 8000 2maal SAB sky 4800 mini , DVB zelfbouw decoder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

otter ik was aan het tikken voor jou bericht jij maakt mij toch zeer triest. vind ie nie leuk hoor (je hebt geluk dat je niet in de buurt bent anders kreeg je met de mattenklopper ook al heb je volkomen gelijk)je kan dat zo'n ouwe toch niet aandoen?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Groeten Fred.

 

AZbox premium , AZbox premium+ , AZbox elite

Dreambox 8000 2maal SAB sky 4800 mini , DVB zelfbouw decoder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Maar je hebt groot gelijk, als je ziet waar ze hier in nederland mee bezig zijn dan word je er ook niet vrolijker van.
En ik denk dat het alleen erger gaat worden.

Weet er zelf alles van.

Na dat ik twee keer achter elkaar ben ontslagen kon ik nergens meer werk krijgen, omdat het allemaal zo is ingezakt in de elektro <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />.

En wat doet de sociaale dienst, die bied me een uitkering aan en lieten me maar wachten. Zie je het al voor je, iemand op zijn 18 al met een uitkering :S. Op school hebben er paar andere het zelfde mee moete maken.

Dit komt allemaal door het gezeik van die bouwfraude, enz. waardoor het allemaal zo slecht gaat in de elektro.


Het lukte me niet om werk te krijgen, of andere waren me net voor, ze hadden al genoeg mensen of het was niks voor me volgens hun. Terwijl ik juist graag iets doe in de plaats van niks doen.

Gelukig heb ik uiteindelijk een mooit contract gekregen bij Nedtrain, maar ze wouden dat ik pas in dienst treed waneer mijn opleiding af is. Dat is onder ander bijna zo ver, 16 juni ben ik klaar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.


Maar er moet zeker echt iets aan de Bouw in Nederland worden gedaan, gaat nu harstikke slecht. Zo gaat het bedrijf van me oom over zijn nek, mensen worden ontslagen, onze school heeft nu leerlingen te kort, ect. Het wordt een slechte tijd voor ons <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />.
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Bruijn

 

Waarom maak ik je triest?

 

Waarom met de mattenklopper?

 

Ik baal gewoon van de boute politieke uitspraken door onze politieke leiders.

 

Groeten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

jong= werken= belastingen betalen + verbruiken= inkomsten voor de overheid.

"oud"= geen belastingen betalen, geen verbruik omdat de koopkracht weg is en bovendien moet de staat je nog eens een pensioen geven= grote verliespost voor de overheid.

 

De ideale staatsburger voor de staat is de burger die sterft de dag dat ie op pensioen gaat. Dan heeft die mens heel zijn leven voor de staat betaald en krijgt ie er niets voor weer. 0% investering en 100% winst.

 

Als je kan van zoveel mogelijk profiteren (ziekteverlof e.d.) dat nemen ze je niet af en je hebt ook wat extra dagen van je leven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De ideale staatsburger voor de staat is de burger die sterft de dag dat ie op pensioen gaat. Dan heeft die mens heel zijn leven voor de staat betaald en krijgt ie er niets voor weer. 0% investering en 100% winst.


Klopt. In verzekeringstermen heet dat 'sterftewinst'. Is niet verzonnen hoor.

Groeten
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Klopt. In verzekeringstermen heet dat 'sterftewinst'. Is niet verzonnen hoor.


Bedankt. Ik heb geen zaken of ervaringen in de verzekeringswereld of wat dan ook. Dat wat ik daar gezet heb is hetgene wat het is volgens mij. Jouw bevestiging is voor mij een aanwijzing dat ik juist ben.

Ergens heb ik vernomen (ik weet niet meer waar want het is al te lang geleden <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> ) dat 1% van de wereldbevolking 99% bezit van het kapitaal. Dus 99% van de mensen zoals jij en ik moeten het doen met die 1%.
Als je ziet hoe de megabedrijven steeds meer en meer winst maken, dan vraag ik mij af van waar het geld gaat blijven komen om hun winsten te behalen. Ik bedoel: je kan een emmer druppel per druppel overscheppen naar de zee maar eens gaat die emmer leeg zijn...en wat dan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> En hoe komt er weer wat in die emmer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

En dan nog maar te zwijgen over de Bilderb*rgers <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...