Jump to content
Sign in to follow this  
ruud19

9200S i.c.m. monoblok

Recommended Posts

Heb een monoblok gekocht, alleen problemen met ontvangst.

Weet echter niet hoe ik in het menu moet instellen.

Kan iemand mij helpen? Eventueel via PM, maar mag ook via deze forum.

 

ALVAST BEDANKT.

 

Groetjes,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest

hoe heb je het aan gesloten

wat doet het wel

dan kunnen we misschien zinnig antwoord geven

groetjes krijn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruud , met een monoblock moet je met een settings editor alle Astra kanalen op Diseqc 2 zetten , en de Hotbird op Diseqc 1 .

Om snel te testen kun je dit ook met de AB in menu-6 bij A veranderen ( en daara e.v. saven )

Ik ga ervan uit dat je em goed uitgericht hebt en dat de div. Diseqc-instellingen goed staan .

Bij mij :

 

Menu-9-9

0 -Bit 0:Band

1 -Bit 1: Pol

3 -Channel Mode

6 -Diseqc Adr: 10

7 -22KHz: Band

9 -Burstsmode off

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kryn63,

 

Als je van achter naar de schotel kijkt, is hij op de rechter kop vastgezet.

En ik krijg helemaal geen signaal, zowel astra als hotbird.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@trust,

 

Ik ga het zo proberen.

Als het lukt dan hoor je het wel.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cobes en alle andere,

 

Ik heb precies gedaan wat er op de tekening staat.

Probleem is als ik Hotbird goed uitricht, heb ik slecht beeld (mosaïc) op Astra. En als ik Astra goed uitricht, heb ik slecht beeld op Hotbird.

 

Ik heb een 80 cm schotel.

 

Hellep mij,

Share this post


Link to post
Share on other sites

het kan ook aan je schotel liggen. sommige schotels kunnen niet overweg met een monoblock. welk merk schotel heb je?. of je monoblock is niet goed dat zou natuurlijk ook nog kunnen.

 

GR.BOGIE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ruud19

 

Citaat:
Als je van achter naar de schotel kijkt, is hij op de rechter kop vastgezet.

En ik krijg helemaal geen signaal, zowel astra als hotbird.

 

 

Om dit stukje tekst heb ik die url geplaatst want als je achter de schotel staat moet het monoblock met de linker kop vastgezet worden en niet met de rechter.

 

is het resultaat wat jij krijgt met je 9200 en je humax het zelfde?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bogie,

 

schotel is een gewone witte universele, en de monoblok is goed anders zou hij geen beeld geven als hij goed uitgericht is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cobes,

 

ik heb precies gedaan hoe het in die url staat getekent, alleen ik heb hem nog niet op de humax getest. Alleen een vraag: waarom zou je hem niet op de rechter kunnen vastzetten en uitrichten op Astra?

 

Is dit misschien dat de hoek met de Hotbird niet goed valt?

 

Groetjes,

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citaat:
@cobes,

 

ik heb precies gedaan hoe het in die url staat getekent, alleen ik heb hem nog niet op de humax getest. Alleen een vraag: waarom zou je hem niet op de rechter kunnen vastzetten en uitrichten op Astra?

 

Is dit misschien dat de hoek met de Hotbird niet goed valt?

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> precies.

 

Al;s je goed naar de tekening van Gerdy kijkt zie je dat LNB 1 de linkse als je er achter staat recht op Hotbird staat en dat Astra via een hoek naar binnen valt, teken de LNB anders er in en je krijgt wel Hotbird op LNB 2 maar geen AStra meer.

 

Als je hem met de rechter vast zet moet je het monoblock op de kop zetten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" /> dus dat maar niet,

gewoon volgens de tekening vastzetten die hap.

 

zorgen dat in de settingslijst de LNB voor hotbird op diseq 1 staat en de LNB voor Astra op diseq 2.

dan de schotel uitrichten op hotbird, als het goed is werkt het nu wel.

als jij in je settinglijst de LNB's verkeerd hebt staan kun je nooit bijde tegelijk ontvangen, maar wel een tegelijk.

 

stel dit ook maar even goed af:

 

Voor een MonoBlock moet bij de DiSEqC instellingen bij 3 niet Global, maar Channel Mode staan.

Bij 9 de Burstmode voor MonoBlock op OFF laten staan.

Bij 7 22Khz op Band instellen.

Wel de instelling met OK bevestingen, als je even wacht zie je terstond het resultaat.

De rest is niet relevant.

 

Menu-8-1 LNB setup: LNB 1/2/3

LOF 1: 9750

LOF 2: 10600

SWT: 11700

 

Menu-8-2 LNB Control

1 diseqc 1..4

2/4/6/8 14/18V Polar

 

Menu-9-A ( A is het knopje onder de 0 )

1/2/3/4 LNB allemaal : OFF

5 -LT pos/pol/band

6 -COM: 38400 Baud

 

Menu-9-5

4 -RGB out: ON

7 -LNB ext. ON

9 -LNB is normal

 

Menu-9-9

0 -Bit 0:Band

1 -Bit 1: Pol

3 -Channel Mode

7 -22KHz: Band

 

 

zo nu kun je wel weer even vooruit dacht ik zo

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zat er geen Copyright op dat lijstje ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neeeeee.

 

maar was wel een staaltje van plagiaat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

had ik zelf nooit kunnen bedenken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy