Ga naar inhoud


Waarom schakelt mijn breedbeeld niet om?


Alfons Verbiest

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ik had een JVC breedbeeld TV en ik heb een satelliet installatie. Mijn TV stond ingesteld op Auto en de tuner op 16:9. 16:9 Uitzendingen werden dus automatisch omgeschakeld naar vol beeld. Zowel via de kabel als via de satelliet. Bij geen breedbeeld uitzendingen stond hij in 4:3.

 

Nu heb ik sinds vandaag zo'n Sony joekel van 82 cm. Zonder de instellingen in mijn SAT tuner veranderd te hebben, schakelt hij nu via de kabel wel om (niet op de commerciele zenders en ook niet op de BBC, maar wel Ned. 1,2 en 3 + ARD/ZDF en ook de 2 Belgen). Vreemd.

 

Via de satelliet tuner schakelt hij echter absoluut niet meer. Wel de anamorphe 16:9 uitzendingen, zoals Canal+ 16:9 en alle FTA BBC kanalen die er vandaag bij zijn gekomen, maar verder totaal niet bij de "normale" 16:9 uitzendingen, waarbij je dus boven en onder een zwarte balk ziet.

 

Oude TV: scart en netsnoer er uit. TV weg. Nieuwe TV plaatsen. Scart en netsnoer er in. Precies hetzelfde dus als de andere. Ik heb inmiddels alle instellingen bij de TV en de sat tuner al uitgeprobeerd, maar hij wil het niet automatisch doen.

 

Handmatig kan natuurlijk ook, maar zo was ik het dus niet gewend.

 

Iemand een idee? Bij voorbaat dank.

 

Groeten, Alfons

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik weet het niet zeker, maar verschillende merken fabrikanten hanteren mischien verschillende normen voor hun diverse formaat modi

-lees de handleiding er op na

-een defecte scartkabel (of scartpoort op de t.v.) er is namelijk een extra draad op de scartkabel die het "breedbeeld" seintje doorgeeft, die kan kapot zijn maar bijvoorbeeld mijn sharp t.v. kan er niet goed mee overweg, bij mijn playstation schakelt hij dan heen en weer.

 

VU+ Duo, dreambox 500s, Rebox 4000, Openbox, cccam, Wavefrontier 90 met 13,19,23,en 28,2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij schakeld dus wel op het pal + signaal. Dat is een signaal die mee gezonden word in het beeld ofzo iets.

 

Waar jij naar zoekt is een instelling op je tv die die zwarte balken detecteerd.

Zijn die balken er schakeld hij niet naar Pal + maar naar Cinema of Panoramic.

Hij teld in feite gewoon de zichtbare beeld lijnen en aan de hand daarvan schakeld hij in de juiste mode. Op mijn Loewe tv heet dat 'AMD', Automatic Movie Detection. Als ik die op off zet schakeld hij nog wel op Pal + uitzendingen, Canal + 16/9 enzo, naar het Pal + formaat maar niet meer op die zwarte balk uitzendingen, ik weet niet hoe ze dat noemen. Je moet dus toch zoeken in het menu van je tv.

 

Succ6

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Alfons,

 

Indien uw ontvanger ook is uitgerust met de DVB2000 software gaat u als volgt te werk,

 

(Blauwe toets: Guide --> Menu

9 - Expert Menu

3 - Video Mpeg

5 - Pan&Scan = ON

 

Mijn excuses indien uw ontvanger niet is uitgerust met DVB2000, maar dit is hoe het met mijn ontvanger (Nokia Mediamaster 9500) ingesteld staat voor mijn breedbeeld tv van Philips.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Timm1983

 

Admin: Dit account is ontoegankelijk gemaakt vanwege het gebruik van een niet-bestaand email adres met talloze aflever foutmeldingen tot gevolg. Het lid reageerde niet op het verzoek dit te wijzigen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo mannen,

 

Bedankt voor de suggestie's.

 

Een andere scartaansluiting gaf geen soelaas. Wat Rlckring schreef, geeft het wel goed weer. Ik merk inderdaad dat hij (via de kabel) bij Pal+ uitzendingen wel schakelt. Bijvoorbeeld op Nederland 1. Is een 16:9 uitzending afgelopen, dan schakelt hij automatisch terug in 4:3 en als er dan reclame komt met een 16:9 item, dan schakelt hij dus ook niet over en houd je de zwarte balken boven en onder. En via de sat tuner schakelt hij al helemaal niet (wel dus naar de anamorphe 16:9 uitzendingen).

 

Iemand op mijn werk heeft ook een Sony en die heeft dit ook. Ik denk dat ik met die JVC verwend was. Ik laat het maar zo en dat is ook niet erg.

 

Goed weekend allemaal en de groeten uit Almere, Alfons

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...