Ga naar inhoud


Veel minder radiozenders op TF5000.


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Voorbeeld: wie kan op de TF5000 deze radiozender ontvangen?

Satelliet: HOTBIRD 13 graden oost

freq: 11604 MHz

symbolrate: 27500 MS/s

Horizontal 5/6

FTA.

 

Het vreemde is namelijk dat digitale ontvangers zoals o.a. Micronik, TF4000 en waarschijnlijk nog vele andere ontvangers deze zender vlekkeloos binnenhalen, alleen de TF5000 blijft "stom" maar geeft na een aantal seconden het bericht "service is not running or scrambled".

Op HOTBIRD telde ik in vergelijkende wijze tussen TF4000 en TF5000 26 zenders die verstek lieten gaan maar wel met de info "service is not running or scrambled" kwamen. Terwijl het allemaal FTA zenders zijn. Deze ervaring heb ik al op meerdere forums gepost, maar helaas nog geen toegezegde actie (richting fabrikant?) mogen vernemen.

Ik weet dat er honderden zenders zijn, maar waarom op dat punt qua ontvangst de TF5000 de mindere van de TF4000 zou moeten zijn ontgaat mij ten enen male. Ziet iemand toch nog de zon een beetje schijnen???

Groetjes, Gerrit

 

P.S. Signaal is in alle gevallen ruim 80 %.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


@gwnijhof,

 

Ook op een Echostar AD3000-IP vlekkeloze ontvangst <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Wat zegt de leverancier/importeur/fabrikant

hier eigenlijk van?

Ik neem aan dat je deze al gecontacteerd hebt.

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels is deze bugrapport al gemaakt en Topfield kennende zal men zeker er aan bezig zijn om een oplossing te vinden voor dit euvel. Alleen moet je ook rekening houden dat het vakantietijd is. Zo is bijvoorbeeld de Nederlandse aanspreekpunt voor Topfield Korea vanaf deze week een paar weekjes met vakantie. Is niet leuk maar deze mensen hebben er ook recht op. (gelukkig was deze bug al voor zijn vakantie doorgegeven).

 

Ik zou zeggen afwachten dus.

 

Overigens liet bij mij een handmatige uitgebreide zoekloop op deze frequentie wel deze radiozenders hoorboor op de boxen krijgen alleen heb je natuurlijk te maken met verschillende softwareversies. Deze zal waarschijnlijk zijn gebeurd met de versie van 3 juli of ervoor en daar werkt de uitgebreide handmatige zoekloop nog niet perfect. Probleem dat hij hem op scrambled gooit ligt overigens in het feit dat met de automatische zoekloop de zenderid en/of de audiopid en verkeerde waarde krijgen met de zoekloop.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

@satwatcher

 

Het niet juist zijn van de PID's ivm het niet kunnen ontvangen van genoemde zenders heeft van mijn kant geleid tot het stelselmatige wijzigen hiervan (van 2100 tot 2300) maar het enige dat gebeurde was dat ik bij elke search de TV zender DeeJay vond. Niet te verwarren met DeeJay TV. Alleen als ik de PID's 2160 invoerde, kreeg ik Jazz Radio Berlin, natuurlijk wel zonder geluid. Een en ander met gebruikmaking van de nieuwste firmware van 16 juli 2003. Ik ben blij gelezen te hebben dat je het probleem hebt aangekaart en nu voor de rest maar stilletjes afwachten. MVG. Gerrit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk nu even op www.lyngsat.com voor de andere pid waarden dan alleen de audiowaarde en als het goed is moet je nu ook geluid krijgen. Tenminste zo lukte dat mij wel maar het is een bekend gegeven dat de huidige soft, ook de betasoft welke jij gebruikt, nog niet optimaal omgaat met sommige pidwaarden.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

satwatcher hoe krijg jij de nieuwe audio Pid in je lijst? ik deed dit alltijd met setedit voor de 4000. ik heb reeds geprobeerd eerst jazz radio berlin te verwijderen, daarna de frequentie via de uitgebreide opties qua Pid waarden aangepast voor de audio naar 2160 volgens de opgave lyngsat, en daarna de frequentie opnieuw ingescand. hij vindt jazz radio berlin wel maar laat nog steeds geen geluid horen.

 

ben benieud hoe jij dat voor elkaar gekregen hebt.

 

renzie

3x VU+ Uno 4K met Open Pli, 1x Zgemma h2h ,  Mag 256 iptv, Samsung 59" 1080p plasma met Yamaha RX-V381en Boston Acoustics A26-A23 en Mcenter speakers, 2x Apple TV 3, Rasperry Pi XBMC,  Synology 213+ Nas met 2x 3TB WD Red.

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je de vago editor neemt ga je naar het radio menu. Klik daar de zender Jazz Radio in en dan kan je onder aan het scherm de pids veranderen.

 

Doe je dat via de uitgebreide zoekloop dan moet je alle zenders van die transponder weg halen (ook tv zenders) en dan de uitgebreide zoekloop doen. (tenminste zo is het mij gelukt) Als je namelijk een zender laat staan pakt ie weer de verkeerde chid's over.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hai Satwatcher. Ik zag in een antwoord aan Renzie een woord dat mij helemaal niets zegt. Dat is VAGO EDITOR. Zou je uit willen leggen waar ik dat vind en hoe dat gebruikt moet worden. In het antwoord aan mij verwees je me naar Lyngsat, welnu dat deed ik maar ook daarmee weet ik niet goed raad. Zo vraagt de TP5000 bij het invoeren van de PID een drietal waarden. Welke zijn dat en is er dan onderscheid tussen auto of 0 . En welke van de 3 moeten ingevuld? Audio lijkt me duidelijk, video niet en PCR vraagteken. Kijk ik dan bij Lyngsat en heb Jazz Radio Berlin gevonden dan staat achter

de audiopidwaarde een g en de kolom links daarvan geeft 3660 aan. Dit alles is voor mij erg onduidelijk.Een probleem is bijvoorbeeld dat er boven de kolommen wel een notatie staat maar een die mij niet alles zegt. Dus zocht ik naar een legenda om de betekenis beter te doorgronden. Helaas niet kunnen vinden. Ondanks alles zou ik toch graag Jazz Radio Berlin met geluid willen ontvangen en als ik van jou in begrijpelijke stappen jouw alternatieve werkwijze zou mogen vernemen, denk ik dat je niet alleen mij maar nog wel een aantal luisteraars blij kunt maken. Want wachten op softwarematige aanpassing kan waarschijnlijk nog wel een poosje duren. Vriendelijke groet, Gerrit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij bedoeld de Vega 1.046a kanalen editor van topfield. zie o.a de site van satwatcher voor url kijk bij zijn profile voor download of bij topfield korea. @satwatcher, ik heb de diverse waarden bij radio jazz berlin vergeleken van mijn eigen settings en de jouwe van 28-07 (gedowmload van de site) maar zie geen verschil. als ik deze settings in mijn 5000 zet dan speelt radio berlin wel??

 

renzie.

3x VU+ Uno 4K met Open Pli, 1x Zgemma h2h ,  Mag 256 iptv, Samsung 59" 1080p plasma met Yamaha RX-V381en Boston Acoustics A26-A23 en Mcenter speakers, 2x Apple TV 3, Rasperry Pi XBMC,  Synology 213+ Nas met 2x 3TB WD Red.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

@ renzie

 

Inderdaad werd Vega 1.041 bedoeld en daar ben ik mee aan het stoeien gegaan. Ik heb daar alle TV en Radiozenders van transponder 11604 verwijderd, behalve Jazz Radio Berlin. Toen heb ik deze lijst (van Satwatcher) weer ge-upload naar de STB en toen met advanced search na het invullen van de Pids (Vpid=auto, Apid=2160, Pcr=2160) op start gedrukt en ziedaar, weer die onuitroeibare DeeJay als Tv en Jazz Radio Berlin als muziekzender gevonden. Ik besloot toen om de Vpid op none te zetten, nadat ik op de STB de Tv zender DeeJay gedelete had. Toen weer een advanced search gedaan en toen vond ik inderdaad alleen Jazz Radio Berlin. Maar helaas nog steeds zonder geluid. Ik leer van dit alles best wel wat, maar jammer genoeg blijft resultaat uit. Afwachten of er nog een goede hint komt of alles in de ijskast koud zetten en dan maar afwachten tot er een nieuwe release komt waarin dit probleem opgelost is. Gerrit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal het vanmiddag nog een proberen met een andere Topfield 5000 met een andere device versie. Ik heb dit gedaan met een device versie eindigend op 21 en er zijn ook versies die eindigen op 18. Als het goed is heb ik die hier ook vanmiddag staan.

 

 

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...