Ga naar inhoud


homecinemaset


Gast

Aanbevolen berichten

ik wil een nieuwe home cinema set kopen wat raden jullie me aan???

ongeveer 700 eurie

 

groetjes decodertje

 

sorry staat er 2x kan een moderator er 1 weg halen thx

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb zelf een Philips LX8000SA en ben daar zeer tevreden over.

Voordeel is ook dat deze SA CD afspeelt

 

zijn opvolger LX8400SA is identiek maar heeft iets meer vermogen.

 

de LX8000SA zal in jou prijsklasse liggen de 8400 zal daar ong. 100 euro boven zitten.

 

Groeten,

 

Ricow

 

P.S. je komt ook uit almere dus als je wil weten hoe het setje klinkt, geef maar een pm

Dreambox 7000 + 60GB HD /1mtr alu schotel op sg2100 motor/cas interface/season2 int./nokia dbox2 2xi op 1mtr schotel met smd12 motor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is zeker mooi.

Zelf heb ik Sony maar was er veel te vroeg bij en gaf € 1100 uit aan een SC800. SACD is een samenwerking tussen Sony en Philips. Net als SPdif zit dat er standaard op. Kicken geluid!!!! Vooral de cd's in 5.1...

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Maar daar hoef je geen SACD voor te hebben want DTS cd's klinken ook zeer mooi <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> en anders kan je nog altijd een SACD cd omzetten naar DTS cd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Ik heb hier nu hier een aantal en moet zeggen het klinkt echt zuiver <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Greetzzz

 

Ringo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou een set kopen dat ik in een winkel beluisterd en bekeken heb en waarvan ik van mening ben dat het bij mijn smaak en kwaliteitseisen past.

Met andere woorden: onderzoek wat er voor dat geld te koop is.

 

Hoi, Swaag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben zeer tevreden over mijn Sony HTP3100

5 x 80 watt muziek.

1 x 100 watt subwoofer.

Ik heb dus een receiver + DVD speler + luidsprekers en woofer.

Als je goed zoekt kost dat ongeveer een eurootje of zeshonderd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik zou een set kopen dat ik in een winkel beluisterd en bekeken heb en waarvan ik van mening ben dat het bij mijn smaak en kwaliteitseisen past.
Met andere woorden: onderzoek wat er voor dat geld te koop is.

Hoi, Swaag.


Maar let op!
zoals het thuis klinkt klinkt het nergens!! Een goede zaak laat je de spullen eerst thuis proberen (minimaal een week, liefst langer)en helpt bij installatie. Zelf heb ik gekozen voor een Yamaha versterker met ingeboude decoder (let op geen receiver, das nx <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />)en canton cinema set. Yamaha vanwege de uitstekende geluidskwaliteit (zoek vooral niet uit wat deze lui allmaal met geluid doen.....daar kom je niet eenvoudig uit) en canton omdat dat een merk is met een hifi achtergrond en niet van de grote hoop komt zoals bose, sony, philips enz) ps dit is mijn mening, no offence

Maar geluid blijft een persoonlijke smaak
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het helemaal met grun eens behalve dan dat ingebouwde receiver niets is. Ik zelf namelijk een denon 1803 en deze heeft een ingebouwde receiver, maar heeft wel een geluidje en kwaliteitje waar je u tegen zegt. En tevens is dit een heel leuk geprijsde machine. Maar ja dat is zoals ik er over denk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zullen niet veel winkels zijn die een set van 700 euro meegeven om thuis uit te proberen. Bij de bovenklasse zal dat makkelijker te regelen zijn.

 

Maar wat ik eigenlijk bedoel is dat volgens mij teveel mensen een set kopen omdat ze van een ander horen dat het een goede set is, zonder daarbij van eigen smaak, voorkeur en wensen uit te gaan.

 

Hoi, Swaag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Grun,wou jij zeggen dat receivers minder zijn dan gewone versterkers,ik dacht het niet.

Ik heb zelf een Pioneer VSX2011 gekocht nadat ik mij eerst in diverse duitse vakbladen had georienteerd en het geluid is heel zuiver en in diverse bladen kwam hij er als test winnaar uit.

Waar baseer jij dit eigenlijk op?

 

Marantz SR7008,Pioneer PDP5090,ET-10000,Monitor Audio RS8 en subwoofer GSW12 en Antec Fusion Remote

Link naar reactie
Delen op andere sites

@swaag en @pillie @bigfoot

 

Bij mij in de buurt is het uitlenen van een set geen probleem. Ze kunnen toch legitimatie vragen of je een bewijs laten tekenen? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/regels.gif" alt="" />Het gaat wel over geld waar je nog lang plezier van wilt hebben!! Trouwens een proefrit in een auto doe je toch zeker wel

 

Ik ben het eens met de mond op mond reclame die genoemd word. Advies ga minimaal luisteren in de zaak, en zorg dat ze uitgebreid de tijd voor je nemen.

 

Mijn mening, gebaseerd op mijn verkoop en installatie ervaring van high-end hifi aparatuur, is dat elke component een andere component beinvloed, maar of je je eraan stoort hangt af van je gehoor. Daarom gaat mijn sterke persoonlijke voorkeur uit naar losse componenten, die bijvoorbeeld veel stabieler reageren op spanningsvervallen en een groter dynamisch bereik hebben. Waardoor de beleving veel intenser is. (en daar gaat het m.i. om)

 

Nadelen zijn er natuurlijk ook dat besef ik als geen ander. Neem bijvoorbeeld ruimtegebrek of aanschafprijs.

 

De bottomline is:

Alles heeft zijn prijs, als je functionaliteit wilt voor weinig geld, koop dan een alles in een setje. Wil je "echt" geluid dan volstaan alleen losse componenten. (meten is weten, maar of je het hoort.....)

 

Elk bekent electronica merk heeft er nu belang bij dat zoveel mogelijk mensen een home cinemaset aanschaffen. En om het de modale gebruiker makkelijk te maken, maken ze alles in een apparatuur. Maar het gaat ze niet om de verkopen van de setjes maar om verkoop van dvd's e.d. Net zoals bij de cassetterecorder (kent iemand die nog <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />) Daar zat de winst in het medium en niet in het apparaat (bij md en computer gerelateerde zaken ook trouwens)

 

Maar goed ik ben ook niet heilig <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" /> dit is mijn mening

 

@bigfoot

er zijn volgens mij bijna geen digitale (dts,dd,)versterkers meer te koop ZONDER tunerdeel. Je zult begrijpen dat ik een setje met daarin ook nog eens een dvd speler (of nog meer) ingebouwd helemaal nx vind. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...