Ga naar inhoud


LNB instellingen Topfield 5000


Bigfoot

Aanbevolen berichten

Ik ben bezig met het instellen van mijn Topfield 5000.

 

Ik heb op tuner 1 een monoblock hotbird/astra aangesloten. Op tuner 2 de Sirius

 

Ingesteld met allemaal seperated, maar bij de instelling van Astra staat hij op doorlussen, en dat kan ik niet wijzigen, het is afgeschermd.

 

Als ik nu schakel na een Sirius kanaal en daarna terug naar een Astra kanaal, blijft hij op tuner 2 staan, en kan hij dus geen astra signaal vinden!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Inmiddels heb ik de kabels omgezet (hotbird/astra op tuner 2, sirius op 1), maar de receiver verandert zelf de instelling na wat heen en weer geschakel van mij. Met gevolg dat die de Astra weer op tuner 1 (de verkeerde dus) gaat zoeken. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer eens een fabrieksreset en probeer dan de instellingen van de Astra eens te veranderen. Dus zonder enige settingslijst van te voren inbrengen en dan gewoon op de satellieten welke jij wil even een zoektocht naar zenders laten doen.

 

Ik ben bang dat er één en ander met je settingslijst welke je gebruikt hebt wordt meegenomen.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probleem met settingslijsten voor de 5000 zit in het feit dat er nog steeds geen goede editer ervoor is en dat met het met de huidige editor zo is dat hij de satsysteem instellingen van mij dan overneemt in de settings en die zijn helemaal gebaseerd op USALS.

 

Ik denk dus dat ergens een USALS instelling vreemd zit te werken met de instellingen welke jij wilt gebruiken. Anders zou ik zo een, twee, drie ook niet kunnen bedenken wat het zou wezen. Dit is namelijk een vrij bekende bug als het om settingslijsten maken en gebruiken gaat.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Veel plezier met het goed zetten van je eigen kanalen in je 5000 met de huidige editor. Ik weet zeker dat je bepaalde momenten ga tegenkomen waarin je je computer uit het raam wil flikkeren <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Wolfgang heeft inmiddels via een Nederlandse satzaak een 5000 in handen gekregen. In Duitsland is het een beetje een rotzooitje met importeurschap en daardoor heeft hij geen 5000 gekregen om de settingseditor mee uit te proberen. Het is namelijk een andere manier van wegschrijven van informatie, gedeelte in de flash gedeelte in HD, dan andere ontvangers. Dus daarom is dit geen echte standaardklus voor Wolfgang.

 

Daarnaast komt er ook nog eens bij dat Wolfgang heel druk is met zijn RASP project en je kan je voorstellen dat dit niet echt top prio voor hem heeft. We moeten dus echt nog even geduld hebben en afwachten.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...