Ga naar inhoud


Het is bijna weer zover, maar zijn we gelukkig ?


Penthe

Aanbevolen berichten

Tja misschien beetje vreemd (maar wel lekker).

 

Na een lang gesprek met mijn moeder afgelopen week ben ik er zeker van dat het niet zo goed gaat met nederland de armoe slaat langzaam zijn slag en de regering zuigt de mensen met de meest waanzinnige wetjes leeg, dit zal nog lang niet voor iedereen zo zijn maar gaat het wel zo goed dan? Als mijn mams moet bijspringen kwa geld bij mijn zusje die werkt en haar man ook en ze gaan nergens meer heen, 1 feit ze hebben 2 kindjes, dat was er voor de euro niet namelijk, laatste cijfers die ik hoorde op nos journaal was dat 9 op de 10 gezinnetjes het net kunnen betalen, en daarnaast het aantal schulden enorm is gestegen.

 

Jullie hebben leuke ministers die lekker slapen maar ondertussen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> Ik word er best wel moe van als ik een huilende zus aan de telefoon krijg die zegt dat ze het allemaal niet meer kan bijbenen, maar in de tussentijd geeft ze mij en mijn vrouw wel 10 dagen gastvrijheid. Dat doet zeer bij mij en mijn vrouw, hier hebben we die domme zeik wetjes namelijk niet en ook geen hondenbelasting of kijk en luistergelden waarvan men denkt dat die afgeschaft zijn, nee hoor dat zit in je belasting.

 

Waar gaat nederland naartoe met zijn hoogpraat maar ondertussen fout na fout maakt, het zijn wel de nederlanders die onder zware druk en stress zullen moeten leven op deze manier, ik was in nederland ook niet rijk en ook niet bepaald gelukkig met steeds weer meer regels, nu ik hier leef heb ik het nog nooit zo goed gehad en veel meer vrijheid, is ook niet gek dat het emigratie cijfer jaarlijks veel stijgt.

 

Daarom vraag ik me af zijn de nederlanders nog wel gelukkig want hoe aardig wij als nederlanders ook zijn we zeggen in kort praatje altijd dat het goed gaat maar de werkelijkheid is anders, straks moet ik mijn eigen familie nog financieel gaan bijstaan omdat ze in den haag weer nieuw wetje hebben gemaakt en dat vind ik toch diep treurig.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Feit is alleen maar dat er steeds meer mensen mee willen eten uit de pot die door de werkenden gevuld word. Als je 11 nederlanders op een rijtje zet dan werken er momenteel nog 4 die dan ook nog eens hun geld mogen delen met die andere 7....

De vergrijzing van de bevolking draagt daar ook een steentje aan bij.

 

We leven wel in een land war alles is geregeld. Vergeet ook niet dat alle voorzieningen hier wel behoren tot de beste van de wereld. Dus ook dat moet betaald worden.

 

Het grootste probleem is volgens mij dat de uitkeringen te hoog zijn en dus niemand gemotiveerd wordt om maar eens wat te gaan doen.

 

Kijk even in Amerika, daar hebben ze "werkplekken" gecreeerd door middel van baantjes als de volgende :

 

Je hebt zomaar een hotel ; stop je daar met je auto dan kun je die zelf parkeren, maar je kan tevens je wagen voor de deur zetten en dan geef je een mannetje in een pak (hoort NIET bij het hotel) een fooi en hij zet je auto netjes ergens op de parkeerplaats. Geen service van het hotel ! maar een gecreeerde baan voor iemand die geen werk heeft.

Ze is men daar dus goed bezig met het maken van werkgelegeheid. Elk stukje service kost een paar centen maar daar staat dan wel weer tegenover dat een werkloze weer meedoet in de maatschappij en zich weer 'nuttig' kan voelen.

 

Zulke banen zouden hier ook gecreeërd moeten worden en zeker gestimuleerd.

 

Vergelijk het met de daklozenkrant. Ik koop er ALTIJD eentje omdat ik vind dat ze er tenminste moeite voor doen en in weer en wind in de kou staan te blauwbekken om een krantje te kunnen verkopen. Beter dan je autoruitjes inslaan en je radio jatten....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een goede oude vriend die leeft in elche dat is vrij dichtbij vanaf hier hij werkte 15 jaar met daklozen en ik weet er zo ondertussen alles van, maar dat neemt niets weg van het feit wat jij zegt het is inderdaad dan erg treurig gesteld als er maar 4 zijn van de 11 die wat bijdragen aan de maatschapij terwijl er 7 snoepen van de rest, dat kan nooit goed zijn voor de nederlandse economie, en ik vind het erg nobel van je dat je dat krantje altijd koopt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...