Ga naar inhoud


veel geluid aan koeling


elektrik

Aanbevolen berichten


Sommige ventilatoren maken nu eenmaal meer herrie dan anderen. De meest stille zijn natuurlijk ook duurder, maar koop nooit ventilatoren zonder kogellagers(ball bearing).-->als die nog bestaan tenminste?

Je zou de lawaaimakers kunnen vervangen door stillere ventilatoren bvb.van Zalman.

Ook de snelheid waarmee de ventilator ronddraait is van belang(sommige moederborden hebben de mogelijkheid om de fan-snelheid te regelen, door bvb een regelweerstand),ook belemmering v/d luchtstroom als stof kunnen je ventilator luidruchter maken.

Maar dit is niet het enige waar je zal moeten naar kijken om je geluid naar beneden te krijgen.

Het materiaal waaruit uw systeemkast is gemaakt speelt ook een rol i.v.m.warmteafvoer.

Kijk ook de randapparatuur in uw kast na, hard disks,geluidskaart,voeding enz...kunnen ook een bron van hinder opleveren.

Je zou je kast kunnen gaan isoleren met noppenschuim of iets dergelijks..waterkoeling(hier wordt door een pompje water door het koellichaam gedreven waardoor een ventilator overbodig wordt) is dan weer een rage (maar duur) tenzij je een handige harry bent en veel zelf kan.

Het spreekt vanzelf dat je jouw pc niet in de volle zon.Plaats de PC bij voorkeur op een zachte ondergrond en liefst niet in een rack of kast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn ook mooie geluidsarme systeem kasten te koop. Heb dit bij een kennis gezien, muisstil dat ding. Wel krijg je dan bvb. deurtjes voor je CD lade, dus voor een eject moet je eerst dat deurtje open doen. Kwestie van prioriteiten, he. Het werkt in iedergeval perfect.

TechniSat Digicorder HD S2 Aston 1.07 | TS CryptoWorks

Astra 1,2,3,HB | CDS Fam HD, SkyLink Multi HD

KDL-32P3000 | Onkyo 5.1 receiver

HTC HD2

Vakantie: Extreme Hornet STR Ucas 3.0 - 4xLNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, misschien ook nog de moeite waard, kijk eens of de fan in de voeding van de de pc wel ronddraait, zelf heb ik het eens mee gemaakt dat die het niet deed, en daardoor de tempratuur in de kast snel naar hoge waarden ging. daardoor dat de CPU fan helemaal over z'n toeren ging omdat er ook een temp sensor op de CPU fan zit, die het toerental van de Fan regelt, deze werd dus kokend heet waardoor de Fan niet meer te houden was, met het gevolg een hele luidruchtige PC..opgelost, en sindsdien een pc met weer normale geluidswaarden...

Gr, René

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...