Ga naar inhoud


TPS ook over naar Thalescrypt


Aanbevolen berichten

Van een franstalige vriend kreeg ik te horen dat TPS weldra ook over zpu gaan naar Thalescrypt zoals het Franse Canalsattélite dat begin december ook al doorgevoerd had ! !

Er zal dus bijna niks meer overblijven (AB-sat) voor wie kijkt met fun 6/1 kaartje <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Het word dus terug kijken naar Equidia Pro met een goldkaartje voor de paardenliefhebbers....

Kaon KSC570 H/W 12.01.A5

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het lijkt me gelul...goed lezen waarom ik dit denk: <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

...omdat Thalescrypt als volgt zou werken: het "verpakt" de TPS Crypt codering op een aantal transponders/frequenties op Astra dmv.die vervolgens door kabelkopstations in Frankrijk weer worden "uitgepakt" Die kabelstations nemen de multiplexen ofwel de hele transponder direct over voor de kabel.

 

Op die manier hoefde er voor de eindgebruikers geen kaartwissel plaats te vinden! Nu komt het: het TPSCrypt signaal op Astra dat bij canalsatellite zat daar kon je je al nooit abonneren. Dit was uitsluitend voor kabel (jawel..dat kennen ze in Frankrijk op sommige plaatsen!) bedoeld omdat volgens de Franse mediawet het mogelijk moet zijn om iedere aanbieder van abonnee programma's via de kabel (of terrestrisch dus aards) te kunnen abonneren....omdat dus kabelabonnees TPS boxen die op TPSCrypt werken hebben voor hun TPS abonnement moeten ze met dezelfde boxen ook op Canalsattelite...althans het grootste deel van het aanbod daarvan kunnen abonneren.

 

Dit verklaart waarom bepaalde kanalen op Astra bij Canalsatellite TPSCrypt waren (en zijn) : kabeldistributie

Dit verklaart hoe en waarom Thalescrypt is gekozen

Dit verklaart ook waarom ik me niet voor kan stellen dat dit op Hotbird zal worden om TPSCrypt mee "in te pakken" ...immers dan zouden ze meteen een kaart en wellicht software wissel moeten doen....en dat is nu juist eigenlijk te duur voor TPS...een gigantische operatie zou het zijn.

 

De enige situatie waarin ik me voor kan stellen waarbij Thalescrypt toepasbaar wordt op TPSCrypt is dat alle satelliet decoders voor frankrijk voor TPS werken op Viaccess 2 en dat alle kabeldecoders voor Frankrijk voor TPS op TPSCrypt werken. Dat de kabeldecoders op TPSCrypt werken (feitelijk een soort Viaccess 1 dus) is denk ik een feit...zie verhaal Canalsatellite...maar dat alle Satelliet abonnees met al met viaccess 2 kijken zou nieuw voor me zijn!

 

Thalescrypt op TPSCrypt op Hotbird lijkt me concluderend dus alleen een optie als er géén satelliet kijkende TPS abonnees zijn die TPSCrypt kaarten hebben......zijn die er wel dan zullen die of geblokkeerd worden of zullen die toch echt een kaartwissel voor Viaccess 2 kaarten moeten krijgen!

 

Commentaar welkom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@vsat128: volgens mij klopt jouw verhaal als een bus. En het lijkt me sterk dat ze bij de huidige abonnees zo'n militaire ThalesCrypt decoder gaan neerzetten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Het enige geval dat ze het nogmaals gaan coderen is inderdaad als het kopstationsignalen zijn, en dat zijn het dacht ik niet

Link naar reactie
Delen op andere sites

op forums worden ook vaak onzinnigheden verkondigt. Wellicht hebben ze bedoelt dat alle TPSCrypt signalen op ASTRA binnenkort naar Thalescrypt gaan....wat ik net zo min hoop...weg Cartoon Network en TCM in dat geval <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

...maar eerlijk gezegd verwacht ik ook dat niet omdat dat thalescrypt dacht ik per doorgegeven multiplex (dus een met uitsluitend gecodeerde C+ zenders die ook voor de TPS-sers beschikbaar moeten zijn) wordt ingezet omdat die multiplexen (= één Transponder= één sat. frequentie) dus zo door in hun geheel kabelkopstations worden overgenomen. Dacht niet dat de hele TP zoals die van Turner gevuld is met oa Travel erbij en TCM Espana en dat Chinese betaal kanaal op astra zo ook op de franse digitale kabel werd gezet..die stations zullen ze wel los ertussen zetten en dus als het ware opnieuw multiplexen. Geldt dan ook voor de MTV's , Planete Thalassa, Nat. Geographic......ik hoop dat ik het juist heb maar de tijd zal het leren.

 

En ik hoop ook van harte dat ik gelijk heb....anders wordt het weer als vanouds analoog naar 5 west kijken...zolang dat nog kan en met de bijkomende lastige technische toestanden. Enig pluspunt via analoog: wel teletekst want digitaal teletekst die bestaat doorgeven schijnt een probleem te zijn terwijl wel ondertiteling via TT wordt meegezonden..of zouden die TPS digi boxen helemaal geen teletext kunnen weergeven of zo?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zover ik heb begrepen zijn de TPS decoders die TPScrypt gebruiken volledig gesloten, dus zonder kaart. Deze draaien op een eigen platform. Zonder kaart...

 

Ze kunnen met die software doen wat ze willen.. Het verhaal kan naar mijn mening waar zijn...

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan heb je het misschien over de TPS-KABEL Decoders! Op tele-satellite stond in het artikel over Thales Crypt dat TPS (nog) geen kaartwissel heeft gedaan vanwege de omvang en de kosten van zo'n operatie! Dus werken iig de satelliet decoders met kaartjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier letterlijk het berichtje dat op een Frans forum staat :

"TPS ne passeront pas sur Thalescrypt mais fin février TPS Passeront sur NEOCRYPT qui est plus ou moins le même algorithme que Thalescrypt et qui sera fait par les auteurs de "Scientifc Atlantic", "

Vlug vertaald :

TPS gaat niet over naar Thalescrypt maar eind februari gaat TPS over naar NEOCRYPT welke min of meer hetzelfde algoritme heeft als Thalescrypt en welk zal ontworpen worden door de auteurs van "Scientific Atlantic"

Ik ben in het bezit van de link waar je bovenvermelde tekst en reakties erop kan vinden.....

 

Ik zeg maar : waar rook is , is vuur ! ! !

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Kaon KSC570 H/W 12.01.A5

Link naar reactie
Delen op andere sites

Graag ook de PM om het na te trekken, zoals je ziet in mijn woonplaats beschijving zit ik dicht bij het vuur

ET10000 4x DVB-S2, ET4000 client, OSCAM, CanaalDigitaal, TNTSat.

Reelbox AVG 3x DVB-S2, 1x DVB-T (staat nauwelijks aan)
Visiosat G3+ (28.2E-23.5E-19.2E-13E) 4x ALPS quad 0,2db, PHILIPS 55PUS9109 TV
(2x Xsat CDTV410 & Cherokee 9000 NG4 in de kast)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het franse forum gelezen....je moet heel goed frans kunnen begrijpen omdat het ook nog eens zeg maar veel afkortingen en samentrekkingen van woorden bevat....computer schrijftaal zeg maar.....waar het op neer komt is dat mijn verhaal zoals ik hierboven postte wordt bevestigd maar er zijn ook sommigen op dat forum die beweren dat er een nieuw soort crypt zou komen met als bron Telesatellite maar ik vind er niets over bij telesatellite...wel over thalescrypt dat op Astra is ingezet.

 

Vooralsnog blijf ik dus bij mijn verhaal zoals in bovenstaande posting waarin ik thalescrypt uitlegde.

 

Wie het beter of meer weet mag het direct vertellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welk frans forum is dat dan ?

Dan kan ik ook s kijken..

 

Ben heel benieuwd (fransen hebben soms een hele andere kijk op de dingen, niet altijd fout ....) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

 

Volgens mij mag een forum-naam best hier geplaatst worden, zoniet alvast bedankt voor een pm

Groeten Sjoerd

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok bedankt, <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Sat4all ziet er 1000x beter uit, maar t is wel leuk om te zappen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

Echt veel schokkende info met bronvermelding is er niet...

blader nog even door

 

mzzl

Groeten Sjoerd

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...