Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
MySat

Is dit inderdaad een HW probleem (Scan Sat's ?)

Aanbevolen berichten

Gisteren effe zitten te experimenteren met mijn LBN settings om zo dat gebied iets verder te ontdekken. Daarmee natuurlijk mijn setting verknald, echter deze had ik toch gebackup-ped dus dat was geen probleem. Gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens alle drie de satelieten opnieuw automatische te laten scannen.... Dat ging goed en leverde zo'n 700 kanalen op.

 

Een controle van CBBEES op de 28.8e had ik zwart beeld, terwijl ik dezelfde middag via de bestaande settinglijst zonder enig probleem de kinderen heb zien kijken. Toch maar even de lijst teruggezet en zoals te verwachten weer gewoon beeld.

 

Samengevat: Het lijkt alsof mijn installatie niet alle zender info goed registreerd bij een rescan van de sateliet, terwijl hetzelfde kanaal na een upload naar de dreambox een prima beeld oplevert.

 

Heeft iemand een verklaring voor dit verschijnsel ?

 

Mysat

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Je geeft zelf het antwoord gedeeltelijk al. Een hardwareprobleem kan het in ieder geval nooit zijn. Ik denk eerder een satellites.xml probleempje.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Je geeft zelf het antwoord gedeeltelijk al. Een hardwareprobleem kan het in ieder geval nooit zijn. Ik denk eerder een satellites.xml probleempje.


En toch snap ik dan niet waar het probleem zit....
Ik ben het met je eens dat dit niet op een HW probleem lijkt. Het enige dat ik me voor kan stellen is dat er een 'limiet' (bijvoorbeeld ram) geraakt wordt waardoor bepaalde waarden m.b.t. kanalen niet weggeschreven worden. Mijn technische kennis inzake de HW/SW van de DB is hier echter absoluut ontoereikend.

Zo probeer ik ook al enige dagen 'Playlist Italy' (Lees de oude VideoItalia op 13E) in te scannen, zonder succes....
Wordt ik dan toch te oud...... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Wie herkent dit probleem

Mysat


Hoe kom ik hier een stap verder ?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb de zelfde problemen, met de Italiaanse zenders. RAI is onvindbaar. Op het Italiaanse board wordt hier ook over geschreven.

 

Ik gebruik ruDREAM .

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Staan de transponders waar jullie naar op zoek zijn wel in de sat-xml file waar jullie box mee werkt.Als de transponders niet in deze lijst(file) voorkomen dan wordt er ook niet gescand op deze transponders. Check op de sat-configpagina's of je de betreffende transponders ziet staan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Enkele uurtjes verder heb ik ondertussen mijn sat.XML via de Plugin keurig geupdated. Kinderen waren intussen naar bed gelokt, en ik was dus vrij van commentaar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" /> (hebben jullie dat nou ook ? Of ben ik de enige waar de kinderen roepen: Papa niet alweer een computer ! zodra ze een menu of reboot zien ?)

 

Rescan op 13E en dus GEEN Playlist Italia in mijn totaal overzicht. Ik snap het vanaf hier dus niet meer.

 

Mysat

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.