Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
adri

Vbox II en pulsbeperking

Aanbevolen berichten

Ik zou een Vbox II willen gebruiken i.c.m een DM7000. Echter m'n H-H mount heeft 3A nodig om te kunnen draaien en leverd over het hele bereik ruim 3000 pulsen.

Nu heb ik de specificaties van de Vbox II eens bekeken en die levert standaard slechts 2A en kan maximaal 2000 pulsen aan.

Er is een High-Power versie van de Vbox die 3.5A kan leveren, maar ik weet niet of daar nog steeds de beperking van 2000 pulsen in zit.

Weet iemand een oplossing om m'n 36 volt H-H mount aan te sturen via de Dreambox en toch het volledige bereik te kunnen gebruiken?

 

Adri.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi, ik denk dat je dat met een kleine verandering zo kan gebruiken, ik heb mijn vbox even opengemaakt en dat gaat vrij simpel, de zekering eruit halen en op het punt waar hij NIET aan de gelijkrichter(CN 1) zit, je externe voeding van 36 volt via een zekering aansluiten, en ook even de "min" op de print aansluiten, en dan zou dat voldoende moeten zijn, de 2 relais kunnen 7 amp.schakelen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

En wat het aantal pulsen betreft, ik denk dat hij dan wat minder nauwkeuriger is met 2000 pulsen, dan met 3000, maar verdeel dit eens over de ruim 100 graden want dat is toch de effectieve range van de satellieten bij ons, dan denk ik niet dat je het merkt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Sjaak,

 

Dank je voor de uitleg over het aansluiten van een externe voeding. Dit zou een megelijkheid zijn om meer stroom te leveren.

Echter het puls probleem blijft! Het is namelijk het reed-contact in de motor die pulsen genereert, wanneer de motor draait. Het aantal pulsen per graad wordt dus door de motor bepaald en NIET door de VBox!

De beperking van 2000 pulsen zou betekenen dat ik dus 35% van mijn oost-west bereik kwijt ben!

In mijn geval is 2000 pulsen waarschijnlijk nog niet eens genoeg van turksat tot hispasat!

 

Adri.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@adri, ik denk nogmaals dat het niet uitmaakt, ik zal proberen het uit te leggen, de meeste positioners hebben maar 3 digits, dat wil zegeen 3 cijfers, dat houd in dat je 999 pulen omhoog kan en 999 omlaag kan gaan, uitgaande van de 000 stand, dat wil dan niet zegeen dat hij stopt met pulsen maar hij telt bij 999 gewoon door maar begint weer bij 000. niet erg duidelijk dus kwa aanwijzing, hij komt dan met de andere lagere waardes in de knoop <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

natuurlijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />, dus 500 pulsen erbij aan de boven en onder limiet en.... dan je zit ook op die 3000 pulsen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Dat zijn dus pakweg 2000 pulsen, als jou rotor er 3000 afgeeft dan is dit over een range van 180 graden(H to H), maar die range gebruik je niet dus ook die 3000 pulsen niet, in de praktijk denk ik dat je er niet meer dan die maximale 2000 nodig hebt, maar dat kun je zelf bepalen door de satellieten die jij kan ontvangen, geef dat nog maar eens aan, misschien zit je wel heel vrij rondom met aan 2 kanten een lage horizon.

Bij mij wijst de schotel bij 45 graden al aardig naar de grond en ik verbaas me dan ook altijd weer dat je dan nog wat ontvangt, maar dat is de vertekening van mijn offset schotel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Sjaak,

 

Die 3000 pulsen is van 72 oost tot 45 west. Dus niet eens het hele bereik van de motor.

De VBox heeft naast het 3-cijferige display ook nog een extra 1K ledje, wat gaat branden als je over de 1000 pulsen heen gaat.

Ik ben niet geinterreseerd in de aanduiding op het display, zolang de Vbox intern maar goed omgaat met meer dan 2000 pulsen. Mijn vermoeden is, dat hij gewoon stopt met draaien, zodra de 2000 bereikt is.

P.S. de VBox werkt niet van -999 tot 999, maar van 0000 tot 2000! Indien je goto 0 uitvoerd, draait de VBox echt de motor helemaal oost, totdat er geen pulsen meer ontvangen worden (motor is op de oost limiet) en zet dan de interne teller op 0000.

 

Adri.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Adri, ik zou zeggen probeer het en je weet het, als je de v-box al hebt, hij gaat echt niet kapot bij meer pulsen, en zal ook blijven draaien alleen het display geeft het niet aan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Geen software limiten instellen dan, maar wel de mechanische dat is altijd safe <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

suc6 ik hoor het nog wel

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.