Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

Trage start Philips 32pw960b??

Aanbevolen berichten

Gast

hallo,

 

ik heb een philips 32pw960 met een raar probleem.

Na het aanzetten heb ik na ongeveer een halve tot 1 minuut geluid, maar het beeld komt pas na 6 minuten...

Als er dan beeld is, is dit wat "wazig".

 

Iemand hier die enig idee heeft wat dit zou kunnen zijn?

 

Alvast bedankt, stephan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wat dacht je van een BB tenzij de focusspanning afwezig is in het begin!

Als er weerstanden in het focuscircuit zijn verlopen en de spanning zich traag opbouwt kun je dit ook hebben...

Ook kan er een lek zijn in de focusklem naar de massa in socket op BB.

Anderzijds wordt ook gekeken of de stromen door de verschillende kanonnen RGB binnen voorafbepaalde grenzen liggen en als die er buiten vallen heb je ook geen beeld!

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/disc.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als er alléén iets mis is met de focusspanning, dan komt het beeld wél na minstens 1 minuut...zij het wazig !!

 

Het is dus chassis FL2,24 van zo'n 10 jaar geleden !!

Omdat het geluid ook veels te laat komt...kan er misschien wat mis zijn met het tuner gedeelte...

Hoe ziet het menu of de teletekst eruit ???

Hoe gaat het met weergave via de Scart ??

Brand het groene LED'tje wel na het starten ??

 

Snurker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

als je dit probleem alleen maar hebt op de antenne ingang dan is de tuner defect (fq916mf) via scart moet je dit probleem dan niet hebben.de kosten van een kanaalkiezer is ong 50 euro.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

hallo,

 

menu en teletekst lijken er ook een "beetje naast te staan"...

scart geeft hetzelfde beeld.

 

Misschien is wazig niet helemaal het goede woord, maar ik weet zo snel geen betere beschrijving.

 

 

groet stephan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

de fout zit waarschijnlijk in de buis,misschien dat hij nog op te peppen is,zo niet dan ziet het er slecht uit.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

hm maw overleden??

 

of hoe op te peppen..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dit is niet zo makkelijk uit te leggen,of je moet een keer langs komen met dat app dan wil ik de buis wel even testen.Wat je nog wel even voor de zekerheid kunt gaan meten is de +5Volt en de + 13V spanning.Deze spanningen moeten kloppen en mogen niet hoger zijn.Zijn deze spanningen een paar volt te hoog vervang dan de LM358. Dit is het ic op pos nr 7551.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

dit is een kk fout lekke elco's, deze tuners zijn niet meer leverbaar... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hoezo een kanaalkiezer fout ??hij heeft er via scart toch ook last van ?(kanaalkiezers zijn gewoon leverbaar hoor)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

ik zal eerst de spanningen eens gaan meten en het resultaat laten weten.

Anders misschien toch maar op steve zijn voorstel ingaan.

 

Zal ondertussen maar eens gaan sparen voor een andere denk ik.....want erg hoopvol wordt je er niet van.

 

 

 

mzzl

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

ik heb deze fout diverse malen meegemaakt en de kk zijn de laatste jaren niet nieuw verkrijgbaar, alleen revisie kk units. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

je kan die 11 elco`s wel gaan vervangen,of een gereviseerde aanschaffen,maar die vervanger voor die kiezer is al geruime tijd leverbaar.en veel betrouwbaarder. FQ916ME

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

hallo,

 

bedankt voor alle reacties!

ben er weer even mee bezig geweest..

(nee nog niks vervangen)

 

Heb nu vrijwel meteen geluid en beeld.....maar

 

het beeld is nu knalrood met 31 witte horizontale strepen erdoor!

Heb ook alleen maar de kleur rood, signaal op scart is te zien op beeld (door de rode waas heen).

 

Het gaat de goede kant op?!? (hoop ik)

 

Alvast bedankt, stephan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vermoedelijk G1 kathode sluiting van het rode kanon....

Dus helaas niet op de goede weg.

 

Snurker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.