Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

Wat is een goed adsl modem

Aanbevolen berichten

Gast

Heb nu een alcatel speedtouch 510 maar niets dan ellende, moet elke week alles opnieuw installeren om dat ik het modem moet resetten om dat ik dan niet in de instellingen kan komen,of niet meer in mijn dreambox kan,na reset is alles weer te benaderen maar na een week of soms 2 dan begint het gedonder weer ,of mijn internet verbinding lijkt wel stil te staan,moedeloos wordt ik daar van ,kost me steeds uren om alles weer draaiend te krijgen ,

Ik heb er 2 PC's op hangen en een wireless router en een netwerk printer en een dreambox.

Nu ben ik het zo zat dat ik ondanks dat er nog garantie op het modem zit gewoon een andere wil,wie heeft er een suggestie of tip ,alle info welkom, BVD

 

 

Satz

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik heb goede ervaringen met een sweex adsl modem/router <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Heb nu een alcatel speedtouch 510 maar niets dan ellende,


Ben je zeker dat je probleem aan de modem ligt? Het is namelijk een heel goede, stabiele modem. Zef ken ik een hoop mensen, die ermee werken, en nog van niemand over problemen gehoord. Ook ik heb er zo'n, en zit nu al meer dan een jaar!!! online zonder eenkeer iets aan te hoeven doen. Zelf niet tijdens de snelheid verhogingen van KPN. Ik weet zelf niet eens, hoe ik in die instellingen moet komen, ben het al lang vergeten. Nooit nodig gehad.

Ik vrees, dat dit ergens in de instellingen van het gehele netwerk ligt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hoi,

 

Het zou wel aans aan de voeding van je PC kunnen liggen.

Die modem trek nog al wat stroom, en als je voeding van de PC wat aan de zwakke kant is, dan geeft dit vaak problemen met de modem.

 

Als je dan de computer ook nog belast met verschillende USB apperaten, dan krijg je problemen.

 

Haal alle USB apparaten is los van de computer, buiten je modem, en kijk eens of er dan nog problemen zijn.

Zijn de problemen weg dan zul je een zwaardere voeding moeten monteren.

 

mvg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wij hebben het hier over een LAN modem met eigen voeding, hoor...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Alles goed, zoals je bij hebt kunnen zien heb ik hetzelfde modem, problemen als jij beschijft heb ik nu in twee jaar tijd drie keer meegemaakt, vlgs mij wordt het probleem veroorzaakt door één of andere bug (puls) vanuit xp.

Om je modem makkelijk te benaderen heb ik een netwerksupervisor geinstalleerd van 3-com. Hiermee kan je heel gemakkelijk het modem bereiken en bij connecten even opnieuw connecten, kijk wel al je ip-adressen goed na.

Ten aanzien van de dreambox heb ik bij dns de dreambox aangemaakt met new, dreambox en ip adres aanmaken en dan apply-en.

Onder de Ronald image trouwens wel veel last gehad dat de netwerkverbinding na enige tijd wegviel door in het dreammenu configureer netwerk verbinding uit en weer aan te vinken an daarna apply werd de verbinding weer hersteld.

Sinds ik draai op de gutan-image van 050204 behoren deze problemen tot het verleden, als ook de problemen dat bij opnemen de video en audiostroom niet altijd goed werden gesynchroniceerd.

Binnenkort moet ik twee weekeinde achterelkaar naar Boskoop en Waddinxveen, dus als ik je kan helpen stuur eve pm.

Volgens mij heb je echt één van de beste modems en licht het probleem elders.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@satz, ik heb zelf een 510 v4 en dat is een zeer goed ding, net als wat de anderen al vertelden hij valt nooit uit en dat kan niet aan de pc voeding liggen, want hij heeft toch een eigen stroomvoorziening, je zou eens op de garantie terug kunnen komen, daar doen ze niet moeilijk over <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

En zoals in de gebruiks aanwijzing staat, bij een reset verlies je de instellingen NIET <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Ik heb de instellingen gewoon in de favorieten lijst staan, dan hoef je niet te zoeken naar cd´s en zo <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />, je hebt alleen de ip´s maar nodig <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Ik heb er wel een router tussen met de DHCP op aan gezet, en niet in het modem, en in de pc ook alles op auto, misschien is dat het probleem, want als je meerdere dhcp servers achter elkaar zet dan kan de boel wel eens in de war raken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Hallo allemaal bedankt voor al jullie antwoorden en suggesties maar na veel proberen en zoeken ook nog eens gebeld met de service desk van mijn provider(HCCnet)daar vertelden ze dat het mogelijk een gevolg van een update van Norton internetSecurity kon zijn !!

En ja hoor :1 van de pc's in het netwerk een update voor Norton laten doen en het gedonder begon weer !

Nu heb ik net een e-tech router/modem aangeschaft en ben hier nu mee online en hoop er nu van af te zijn,zoniet dan horen jullie weer van mij !

Droompje ,hartelijk bedankt voorje aanbod,alles goed ook met de 9600 ?

mvg

Satz

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.