Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Bigfoot

Wifi advies gevraagd - Senao goede keus?

Aanbevolen berichten

Ik ben me de laatste dagen aan het inlezen over de wifi-wereld omdat ik mijn laptopje draadloos wil verbinden met de desktop pc die internet heeft (via adsl, usb modem).

 

Wie kan me adviseren wat ik het best kan kopen, en waarmee je ook een tijdje vooruit kan? In de toekomst wil ik er mogelijk meer laptops op kunnen aansluiten en het is van belang dat het zo weinig mogelijk compatibiliteitsproblemen oplevert, dus dat gasten kunnen komen met hun eigen wifi kaartje erin (van welke standaard dan ook) en dat het probleemloos werkt.

 

Ik kwam een setje van Senao tegen, 54G AP/Bridge + Pcmcia card voor 229 euro

 

of de 11Mbit versie:

Senao AP/Bridge 3 in 1 oplossing nu samen met de NL-2511CD/100 Mw pcmcia card of de 2511UB usb interface voor 139 euro.

 

Het gaat me voornamelijk om internet te delen, maar wie weet wat ik er later mee wil.

 

Is een setje van AP en pcmcia kaart voldoende, d.w.z. dat ik de AP gewoon op mijn PC kan aansluiten die dan altijd aan moet staan uiteraard. Of moet ik iets kopen wat gelijk mijn USB modem voor ADSL vervangt? Dat laatste liever niet, omdat ik de toekomst mogelijk een andere internetverbinding neem (satelliet, kabel) en dat moet ook blijven werken.

 

Verder vind ik bereik en gevoeligheid erg belangrijk, en het vermogen van de Senao schijnt het grootste te zijn, met standaard 100 mwatt. Je kunt ze ook met 200mwatt krijgen, wat officieel illegaal is. Maar wordt dat in de praktijk gecontroleerd? Lijkt me nogal sterk.

 

Ook wil ik graag met mijn laptop kunnen inloggen op Hotspots in steden in binnen en buitenland. Dus een externe antenne (welke?) lijkt me handig.

 

Verder las ik over de Linksys apparatuur dat er veel open source software voor wordt geschreven, wat levert dit verder op?

 

[bijlage: Senao 54mbits set]

post-357-1318257888,0919_thumb.gif

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dit is inderdaad een goede combinatie. Zeker aan te raden.....

 

Ik gebruik ook een Senao kaart. Werkt perfect <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als je dan maar niet in de buurt woont van vele Magnetrons, want dan gaat de snelheid..beduidend naar een slakkendiner!!

 

Snurker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Alleen als de magnetrons aanstaan neem ik aan?

 

Stel ik heb een tuin met veel bomen, is er een mogelijkheid om tussen de bomen te zitten met een laptop en ontvangst te hebben?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Bigfoot, een goede keus, ik heb dezelfde combi, heb er zelfs 2 gekocht, is gevoelig en geeft behoorlijk output 100mW, er zijn er maar weinig die dit hebben, en dat is niet te versmaden vooral bij dikke vloeren in huis <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />, zit ook een WDS repeater mode op die nu met de soft versie 210 goed werkt, een externe antenne zit er ook op en dat heb ik aangesloten op een buiten antenne een 8 db omni, het barts van de WIFI's <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Nadeel is dat er op de pcmcia kaart geen externe ant. zit, dat is lasig als je mobiel wilt werken, in de auto zit je in een kooi van faraday <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />, wat wel weer goed is dat deze kaart op 5 Ghz kan werken en ook een snelheid van 108 mb aan kan, alleen de AP kan dat nog niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Als je dit app. gaat kopen download dan gelijk het nieuwe pdf manual en driver 210. en voor de kaart 3022 + pdf's, wil je het prog voor de pcmcia kaart in het Nederlands hebben dan kan ik je daar aan helpen, hem zojuist vertaalt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />, voor de AP heb ik die nog niet want ik kom niet in de web gebaseerde software, erg jammer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />, als je hem koopt geef dan een keer een melding over je ervaring <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor de info, allemaal.

 

Maar als ik ga voor de goedkopere 11Mbits versie, wat voor nadelen heeft dat verder nog behalve de snelheid en mindere encryptie? Is het bereik hetzelfde? Evt. andere verschillen?

 

En wat is het verschil tussen de Access Point en de Hot Spot Access Point?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Bedankt voor de info, allemaal.

Maar als ik ga voor de goedkopere 11Mbits versie, wat voor nadelen heeft dat verder nog behalve de snelheid en mindere encryptie? Is het bereik hetzelfde? Evt. andere verschillen?

En wat is het verschil tussen de Access Point en de Hot Spot Access Point?


Het bereik zal zelfs beter worden op 11Mb dus daar hoef je je geen zorgen over te maken, en voor de 11mb kun je een 200 mw versie krijgen wat voor de 54mb niet mogelijk is. Als het toch puur voor internet is mooi voor die 11mb gaan! DDe pcmcia netwerkkaart van 11Mb heeft in tegenstelling tot de 54Mb wel een aansluiting voor een externe antenne en dat is ook mooi meegenomen.

voor heel veel meer technical info over de pcmcia kaart van senao kun je eens op wireless seattle kijken : seattle wireless

verschil tussen de hotspot en de gewone ap is volgens mij dat de hotspot echt voor publiek gebruik is ontworpen dus als je bv commercieel wilt gaan en bepaalde mac filters etc kunt toepassen.

Suc6!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Heb de 11Mbit versie van Senao (100 mw), en dat loopt als een trein. De buurman heeft zelfs ook nog bereik binnenshuis (zit ongeveer 30 meter tussen de huizen), en dat zonder externe antenne.

 

Voor internetten is dit snel zat, maar (televisie)streamen vanaf mijn Dreambox lukt net niet; het geluid loopt wel door maar het beeld blijft hangen.

 

Als je een usb modem hebt moet de PC waaraan deze hangt altijd aan blijven staan. Aan de netwerkaansluiting van de PC kan je dan het AP hangen, en de verbinding zou moeten werken. Om onafhankelijk te kunnen zijn van die PC zou je kunnen overwegen om het volgende te doen:

 

Een losse switch kopen (heb er zelf 1 met 8 poorten) en daaraan een los ADSL modem (ethernet-versie) hangen. Je kan daar ook het AP aan koppelen waardoor de desktop PC uit kan blijven als je met je laptop wil internetten.

 

Aangezien een losse switch en een ADSL modem en een Access Point vaak samen gebruikt worden is het misschien slim om deze apparaten ineen te kopen: Senao heeft deze ook in de vorm van een broadband router.

 

Je ziet: er zijn vele wegen die naar Rome leiden....

 

Suc6!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

JaNuzz, toch zou ik voor de 54 gaan als je een netwerk hebt is dat toch een lekkere snelheid, voor internet niet natuurlijk, maat als je lokale zenders wilt ontvangen die streamen heb je toch meer nodig als 11Mb ik kan hier probleemloos meekijken met een node, waar leuke films te zien zijn, deze heeft zijn sat ontvanger eraan met kanalen die ik niet heb <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />(niet kan decoderen). <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

En 200 mW is verboden, en de boete die er op staat daar koop je een leuke midden klasse auto voor <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Je maakt ook je mede AP'ers het moeilijk met dit vermogen, ik mag zelfs 120 Watt maken op sommige kanalen als primaire gebruiker maar als ik dat zou doen dan zit er binnenkort geen voorruit meer in mijn huis, en dat is makkelijk te vinden door alle schotels en antennes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Waar streamen ze mee dan? Ik wil zelf ook mijn sat stream via het wifi beschikbaar maken, alleen via de dreambox is dat niet veel waard omdat die software (dreamtv of tuxvision) nogal erg instabiel is en ook niet multi streamen kan. En ook geen compressie doet.

Ik heb ook nog een pc-sat kaart (skystar II) en met prog-DVB in combinatie met VLC of VLS moet het mogelijk zijn geloof ik. Ik wel benieuwd hoe dat werkt bij julie wifi en welke setup ze daarvoor gebruiken?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dus voor eigen gebruik om draadloos te internetten op de laptop kan ik het beste gaan voor een 11mbits gaan vanwege de prijs. Is het dus het risico van een boete niet waard om voor de 200mwatt te kiezen? Maar beter een externe antenne gebruiken als dat nodig is....

 

En voor het inloggen op hotspots van anderen (om te internetten), geeft dat nog verschil in gebruik tussen de 11 en 54 pcmcia kaarten van Senao?

 

Bij de 11 heb je nog de keuze tussen een gewoon Ap (Senao Accespoint 2611AP3/100 Mw ) en de Bridge versie (Senao AP/Bridge 3 in 1 oplossing) die laatste is dus in mijn geval overbodig? Of is dat handig als ik er later nog een gewone router op wil aansluiten?

 

Ook lees ik dat de 200mwatt versie 11 kanalen heeft, heeft de 100mwatt dat niet en wat betekent dit verder kwa mogelijkheden en secuity?

 

Verder vraag ik me wel af hoe ze controleren of je 200mwatt gebruikt....

 

Nog een vraag, staat het AP altijd op vol vermogen uit te stralen ook al is de laptop met client uit? Ik bedoel dan kan ik het risico wel nemen van 200mwatt in de laptop omdat die toch niet vaak aanstaat. Die is ook makkelijker weg te stoppen.

 

En hoe is de wet wat dit betreft in Frankrijk?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bigfoot, ik zou toch kiezen voor de 54 zoals ik al aan gaf, de reden is dat je met een 54 compatibel bent naar beneden dus met de 801.b, en andersom niet, plus dat als je de B uitvoering hebt je altijd denkt had ik de snellere maar genomen, ik heb dat altijd dus ik kies dan tegenwoordig maar voor het beste <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />, maar ik kan natuurlijk niet bekijken wat voor jou de reden is de prijs of de kwaliteit/prijs verhouding de doorslag geeft <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

En een 54 kun je ook op 11 zetten dat gaat altijd goed en dan heb je de voordelen daarvan, en dat die 11 zo goedkoop is gelegen in het feit dat ze er vanaf moeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> dat is altijd zo, als er nieuwere apparatuur aankomt.

O ja als de laptop niet aanstaat, kun je de AP op powersafe zetten, als er dan geen verbinding is dan gaat hij uit, moet je de verbinding wel beveiligen want anders houd een inbreker hem aan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />, en je moet iedere keer inloggen denk ik <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

@En dat streamen doen ze hier inderdaad met de dreambox, deze man heeft het zo voor elkaar dat hij in de nachtdienst op zijn werk toch naar zijn eigen dreambox kan kijken, hij wil mij nog niet vertellen hoe maar het gaat, en hij doet ook aan kaartsharen, en daar heb ik ook belangstelling voor, dat zou dan mooi draadloos kunnen via zijn netwerk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Bigfoot, ik zou toch kiezen voor de 54 zoals ik al aan gaf, de reden is dat je met een 54 compatibel bent naar beneden dus met de 801.b, en andersom niet,


kan ik met de 11 versie niet op alle hotspots inloggen en met de 54 wel?

Is er ook een 54 kaart met aansluiting voor externe antenne?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Met een 54 kun je aan geven dat hij alleen verbinding met een 54g only wil hebben, als jij daar dus kontakt mee wil maken zal hij dat niet doen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

De PCMCIA kaart is er in 54Mb niet met antenne bij mijn weten en ook geen 200mW <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
@Met een 54 kun je aan geven dat hij alleen verbinding met een 54g only wil hebben, als jij daar dus kontakt mee wil maken zal hij dat niet doen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />


Naast gebruik binnenshuis wil ik hem voornamelijk gebruiken voor openbare hotspots waar je gratis kan internetten (als dat uberhaupt al een beetje mogelijk is) als ik "on the road" ben. Gebeurd het vaak dat die alleen voor 54G zijn of is het meestal ook voor lagere snelheden?

Ik wil er in de auto dus een mobiel antennetje aan kunnen hangen. Is er trouwens ergens een lijst van hotspots in Nederland en de omringende landen?

En wat is het verschil tussen een Zx mobiele antenne en een wardrive antenne?

Als ik trouwens op die lijsten van hotspots kijk zie ik heel veel hotels die het aanbieden. Zijn die dan meestal vrij toegankelijk (als ik daar buiten met een laptop zit in de auto) of krijgen de gasten een login?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.