Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
h@rh@r

strong 8000 en season2

Aanbevolen berichten

Ik heb mijn season-interface ontvangen en na veel lezen geinstalleerd.

Eerst start ik de laptop op en vervolgens het programma emulratek 10a.

 

Dan steek ik de season (zonder kaart) in de sleuf van mijn Nokia 9302s (met de strong 8000 freedom2 firmware erin).

 

Vervolgens zet ik de ontvanger aan op een kanaal op de hispasat. (hetzelfde heb ik ook gedaan op een viasat kanaal met hetzelfde resultaat)

 

Ik zie op het scherm van mijn laptop allerlei letters en cijfers langskomen. Op een gegeven moment stopt het en krijg ik de melding GET ECM, met vervolgens een hele rij cijfers en letters met daaronder BAD ECM.

 

Dit doet hij meer dan een half uur en er veranderd niets.

 

 

Wat doe ik verkeerd: De communicatie met mijn ontvanger klopt denk ik.

 

Wie kan mij hiermee helpen.

 

harrie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

de communicatie klopt dan idd.de fout zal waarschijnlijk liggen in de kaart.mijn vermoeden is dat je een fun ofzo gebruikt.

ECM staat voor Entitlement Control Message (stuurkommando's voor je kaart).

uitleg over verschillende benamingen vindt je hier bij onze vriend Duwgati.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik had begrepen dat je juist zonder kaart kon werken, omdat de season dmv de laptop een kaart emuleert.

Of heb ik dat verkeerd??

 

harrie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Op zich wel mits je genoeg juiste gegevens heb van een orginele kaart.

Een gedeelte kan je wel loggen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Er zijn op dit forum zoveel knappe koppen, er zal toch vast wel iemand weten waarom het bij mij niet werkt.

Tijdens het loggen krijg ik eerst de melding GET SIG ECM, vervolgens loopt er een hele reeks letters en cijfers langs en krijg als eindmelding BAD SIG ECM.

Ik heb met de baudrate gestoeid en met de partitie en ook met andere instellingen, maar het enigste wat er gebeurd is dat er niets gebeurd, of dat ik de melding krijg BAD SIG ECM.

WAar kan dit aan liggen, volgens mij heb ik alle opties al geprobeerd, maar er zal vast toch wel iemand zijn die dit probleem ook heeft gehad, maar de oplossing heeft gevonden.

 

harrie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

kort om het programma werkt gewoon niks mee aan de hand

alleen gebruik je verkeerde keys en krijg je dus ook geen juiste SIG ECM

maar een BAD SIG ECM

dus nogmaals programma werkt je hebt alleen verkeerde keys

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Klopt, nu ik de goede keys heb, kan ik ook conax vrijschakelen op de Thor.

Allemaal bedankt nog voor de goede hulp.

 

harrie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.