Ga naar inhoud

Schotelspeller

Leden
 • Aantal items

  162
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Schotelspeller

 1. m.u.v. de 12732 Verticaal! 5 west op sterkte zegt niet dat die het meteen doet en de reden is niet een zwakker signaal of afwijkende skeww. Dat is een lastige met multistream. Maar er speelt nog wat: Reden is naburige storing vanaf 3 graden west! Op die positie zit op 12739 verticaal een sterke transponder: die van Rete Capri! En die interfereert behoorlijk op de kleinere schotelantennes! Daar zal TDF geen last van hebben met hun grote antennes die ze voor de dvb-t stations gebruiken. Probleem is zeker met rond 60 cm dat je een kijkhoek van 3 tot 4 graden hebt. En dan is iets teveel van 5 naar 3 west funest voor die multistream transponder op 12732. Ik ben hier via een Brits forum achtergekomen: ook zij hadden vaak een probleem. Het doet me denken aan een vroegere situatie toen de ARD (analoge tijdperk!) op de Astra-1 hinder had van toen een Algerijns analoog kanaal op 16 oost (kan ook Tunesie geweest zijn trouwens); en dat zág je op bijna elke schotel letterlijk. Daar is toen een van die zenders voor gaan verhuizen. Kortom wil die niet lukken? Geef de antenne azimuth dan een echt een klein duwtje richting het westen ....et voilá! Getest donderdmiddag met een 65 CM Cahors antenne. Ik kreeg er max. 12,8 db uit,
 2. Met regen op de LNB en lichte regen en wolken viel vandaag mijn signaal NIET weg op de Big Bisat op deze transponder. Ik heb een configuratie van 45 oost tot 5 west. Maar: álles moet wel kloppen! De uitrichting en vooral de 5 W LNB exact goed positioneren is monnikenwerk geweest. Gebruik sowieso Inverto Black Ultra LNB's! één afwijking en de multistream transponders locken niet.
 3. Ik heb op die uitricht app (Visiosat Pointage) weer problemen met de automatische localisering. Maar daar kan je omheen werken. Het perfect uitrichten van deze schotel kent een aantal voorwaarden. Als eerste moet de bevestigingsbuis waterpas zijn! Dan is de elevatie zéér cruciaal. Maar dat is niet tot op de mm af te lezen. Dus soms lukt dat niet in een keer goed. Zelf ontvang ik er 45 oost t/m 5 west mee! En die werken állemaal. Ook bij Regenachtig weer. Je kan met de app echter maximaal 48 graden afstand berekenen. Ik zit op de absolute grens van wat kan.
 4. De oorzaak is het design! ga op zoek naar een alternatieve a.b. OF: MAAK hem open en bewerk met grafiet oid alle knopjes eronder. De contacten van de toetsen met de printplaat: dát is het probleem. Staan ze bekend om hoor. Op Youtube zijn er video's over.
 5. In Kalmthout is de RTBF ook nog te ontvangen! Fijn want de Version originale Audio zit erop! Enne....daar maakt M7 met Telesat een potje van! Op Tipik en La Trois is dit 'nederlands' en wordt er simpelweg geen Engelstalig audio doorgezonden terwijl RTBF het dan wel degelijk zou moeten aanbieden. Ditto Telenet: het ongecodeerde SD-signaal 'het compacte signaal dus': hier is kortgeleden de audio optie Version Originale (of Engels) op La Une en Tipik zelfs volledig verwijderd! (expres, of een fout die wordt hersteld, wie zal het zeggen?)
 6. Hetzelfde euvel kan ik hier melden in combinatie met Multistream Tuner op de Mutant HD51. Exact dezelfde signal-dropouts. Ik heb voldoende ontvangst met een cahors 80 CM schotel in ZW Nederland. Het lijkt toch echt een algemeen probleem van deze transponder. Een afwijking waardoor alleen met specifieke tuners de ontvangst stabiel is? Geen idee. Alle andere multistreams zijn goed.
 7. Ja hallo, jij woont in België, dan mag je dat als media-fan toch wel weten hoor. Maarre: Pure FM bestaat dus niet meer!
 8. Het probleem is ontstaan doordat het vermogen van de Langegolfzender in Ierland zo naar beneden is geschroefd. Algerije komt in zuid en zuidoost Engeland daardoor in de avonduren er gewoon helemaal overheen. Mensen draaien hun radio niet altijd zomaar. Dat weet niet eens iedereen. Het signaal is te zwak. Ik ontvang ze met moeite hier in de regio Rotterdam. En dan is de vraag, wat wil je dan nog bereiken? Wie vooral? Met die dure langegolfzender.
 9. Nogmaals. De M7 Group S.A. heeft geen VRT afgepakt ofzo! De Vlaamse openbare omroep heeft daar zelf op bezuinigd en TV Vlaanderen biedt ze nu zelf aan. Beter iets dan niets, maar dat is geen filantropisch bedrijf! Wat je DVB-T stick uit de lade betreft: als dat inderdaad een oude gewone DVB_T ontvanger is, dan pak je er sowieso niets meer mee. Er wordt tegenwoordig in DVB-T2 norm uitgezonden. En sowieso niet ongecodeerd. Weliswaar is de NPO er nog met free to air, maar dat is ook - als je al vlakbij de Nederlandse grens woont, DVBT2 H.265.
 10. BNL is intussen al een tijdje verdwenen. Financiële problemen liggen daaraan ten grondslag.
 11. Heerlijk ! De goeie oude AM! In Rotterdam e.o. vind je leuke zenders op 1287 (Kilrock) ( 918 (Radio President), 747 (MCB Radio) en o.a. 648 (Caroline) In de stad zélf is ontvangst meestal wel verstoord! Door hoge gebouwen, trams en tegenwoordig elektrische bussen.
 12. Volmondig eens maar de topic starter duidelijk niet. Ik moet er van huilen wat ik op die foto zie. Een schotel die je aan de zijkanten vast moet zetten? Dan gaat het al helemaal mis en inderdaad zal een Triax dan direct vervormen! Mijn visiosat/cahors antennes zitten vast aan een paal die muurvast staat. En dan gaat het altijd goed. Nog los van dat bevestigen aan een of ander roestig object de roest binnen de kortste keren op je andere materiaal zal doen overslaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.