Jump to content

Schotelspeller

Members
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

About Schotelspeller

 • Rank
  Sat4all Regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

800 profile views
 1. Het gaat hier A: over kabel. En B: de ether FM is een gigantische financiële melkkoe voor de overheid. De commerciële kavels zijn duur betaald.
 2. Aan een lintantenne voor binnenshuis (hoe bevestig je die en waaraan? ) heb je echt geen ene moer. Je zult hoogstens de sterkste FM zenders nog ontvangen. Geen enkel vergelijk met de kwaliteit en totaal aanbod waarvoor ooit de CAI is aangelegd.
 3. Er is helemaal geen veelvuldige publiciteit geweest! Niet althans op die kanalen waar de gemiddelde FM radioluisteraar op kijkt. De herrie gaat meestal pas los op het moment dat er wordt afgeschakeld. Sterker nog, ik vind eigenlijk dat er best wel veel reacties op zijn gekomen.
 4. Ik trek een aantal conclusies, ook uit andere berichten vanuit Fransat: per 31 mei stoppen ze met een aantal commerciële zenders en wel omdat ze straks dus niet genoeg frequentieruimte hebben! Behoorlijk ingrijpend besluit! Tweede punt is dat de oude Eutelsat 5wA inclined en al tot die datum in gebruik blijft. Maar dan: dat frequentieplan? Kan iemand dát nog volgen? Want de meeste transponders daar genoemd zitten toch allang sinds begin januari op 5B? Wel volgens Lyngsat,Flysat etc. En de France 3 zenders zouden 6 februari overgaan had ik begrepen. Maar volgens de tabel van Fransat bijven die dus nog op EUtelsat 5WA??? Geen touw meer aan vast te knopen hoor.
 5. Ja, je moet er bij voorkeur een Ultra Black Inverto op zetten en dan moet je ook de skew perfect hebben en de juiste afstand in de houder dus iets voor en achter schuiven maakt ook veel uit. En zoals gezegd, de schotel een tikkeltje meer van Astra 23,5 vandaan, anders kan er interferentie optreden.
 6. Hier nog eens op terug te komen: de bewuste transponder 12.073 H op Badr4 zit in de verdrukking door M7 TP op 23,5 oost op 12.070 H! Daarom moet je, tenzij je echt grote antenne hebt met openingshoek <1graad de schotel iets bijstellen richting 28E. Maar, dan kan je van die satelliet weer last krijgen. En ook kan je dan enkele zwakkere TP's op 26 oost verliezen. Eigenlijk heb je voor goeie ontvangst van alle BADR4 TP's sowieso 120 cm nodig. Maar of je daar nog in moet investeren? Ik zou het niet doen! De BADR4 hangt toch al sinds november 2006 in de ruimte en laten we het positief nemen en van 15 jaar levensduur uitgaan tot deze inclined kan gaan raken, en dan beseft dat we al in 2020 zijn aanbeland! Hoelang dus nog? Badr5, 6 en 7 hebben bij mijn weten geen Euro beams als optie. En er is geen nieuwe EMENA beam in de planning. Dus gaat ie stuk, dan is het volgens mij uit met de pret.
 7. HD Radio bestaat helemaal niet in Europa! Wel in Amerika. Hybrid Digital radio. Daarbij worden in de 'zijbanden' van FM zenders twee digitale streams meegezonden. Om die reden moet er ook altijd minstens 0,4 mhz. afstand tussen zenders zitten.
 8. Die gaat niets meer kunnen ontvangen hoor. Zou hem naar de recupel of metaalkringloop brengen?
 9. Op de kabel heb ik geen enkele storing hoor. Maar wel helaas erg groot volume verschil tussen zenders onderling. Slordig van Ziggo.
 10. Begrijp ik goed dat alle 4K kanalen van Tivu, dus ook Museum, Myzen4k, wel met deze cam + kaart werken? Zie afb.
 11. Klopt. Het frequentieplan is zo gemaakt voor 9B. Alleen is nu pas meer TP's op die Italia beam in gebruik genomen. Ergens vraag ik me af waarom de Italianen die tien TP's met streams nietmeteen daar hebben gestald. Dat zeggende: La7 zat al vanaf het begin ook op die beam. En ook op 5West. Feit is dat het natuurlijk eigenlijk 'niet kan' dat heel Europa meekijkt naar het volledige Italiaanse aanbod. Wat dus via 5W kan. En dat weten de omroepen intussen ook echt zelf wel. Niet voor niets zegt de RAI de streams mogelijk te gaan coderen. Al zie ik daar het nut dan weer helemaal niet van in als ze toekomstig toch enkel via de Italia beam op 9 oost zijn te ontvangen.
 12. Inderdaad, sterker nog: de storing van beide beams op elkaar wordt met grotere schotels alleen maar groter. Enkel een frequentie die alléén op de Italia beam in gebruik is kan je wellicht nog ontvangen. We weten nog niets definitief. Dat bericht van een Tsjechische nieuwsdienst is ook deels speculeren hoor. Maar helaas is door het onfortuinlijke pechgeval met de 5WB wel mogelijk een einde van de Italiaanse Multistream ontvangst op handen in de Benelux.De vraag is of ze alles echter wel op 9B kwijt kunnen en wat er met 5W gaat gebeuren als positie an sich. Peccato, tant pis of wel helaas als het verdwijnt. Maar. Je kan altijd nog proberen TiVuSat te krijgen. Is ook niet verkeerd.
 13. Waarschijnlijk komt er komende week een statement en info van Eutelsat hierover. De 5WA is intussen al inclined 0,1. Alleen al om die reden moet er een backup zijn. Of ze definitief van 5W verdwijnen is ook speculatie op dit moment. Dat risico is er wel. Het is sowieso de vraag wat er van de 5West positie gaat worden. Of ze de 'manke' 5B met één werkend zonnepaneel gedeeltelijk gaan gebruiken bijvoorbeeld. Of tijdelijk een andere satelliet. En wat met de Fransat zenders en Franse multistream feeds? Wie weet gaan ze naar 33 oost? Echter, die Italie beam geeft op de frequenties ze dus ook voor Nordic Beam een hoop gedoe en storing twee kanten op. Dit lijkt meer een noodgreep van Eutelsat. Het is wel pech inderdaad voor de multistream kijkers. Want de nieuwe 5WB had best een gunstige footprint voor ons met de Italie-Frankrijk beam!
 14. Als je maar genoeg de bitrate omlaag schroeft past op den duur alles! Kijk maar eens goed naar Zes! Nu ja, doe maar NIET Beschamend slecht beeld! Gek he met een bitrate die soms naar 300 kbps terugzakt. En zelden boven 1000 uitkomt.
 15. VH1 UK was al enige jaren een zender gevuld met vooral matige reality series en soap of hoe je dat noemt. Geen muziekzender meer, net als VH1 USA. De Britse markt is oververzadigd met dat soort zenders. Onze variant VH1 Europe, die we in Belgie en Nederland (nog) hebben is nooit op de Britse markt verkrijgbaar geweest. Overigens is onze VH1 ook niks meer dan een draaiende computer met clips en wordt er qua programmering niets in geinvesteerd.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy