Ga naar inhoud

Schotelspeller

Leden
 • Aantal items

  143
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Schotelspeller

 • Titel
  Sat4all Regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

727 profielweergaven
 1. HD Radio bestaat helemaal niet in Europa! Wel in Amerika. Hybrid Digital radio. Daarbij worden in de 'zijbanden' van FM zenders twee digitale streams meegezonden. Om die reden moet er ook altijd minstens 0,4 mhz. afstand tussen zenders zitten.
 2. Die gaat niets meer kunnen ontvangen hoor. Zou hem naar de recupel of metaalkringloop brengen?
 3. Op de kabel heb ik geen enkele storing hoor. Maar wel helaas erg groot volume verschil tussen zenders onderling. Slordig van Ziggo.
 4. Begrijp ik goed dat alle 4K kanalen van Tivu, dus ook Museum, Myzen4k, wel met deze cam + kaart werken? Zie afb.
 5. Klopt. Het frequentieplan is zo gemaakt voor 9B. Alleen is nu pas meer TP's op die Italia beam in gebruik genomen. Ergens vraag ik me af waarom de Italianen die tien TP's met streams nietmeteen daar hebben gestald. Dat zeggende: La7 zat al vanaf het begin ook op die beam. En ook op 5West. Feit is dat het natuurlijk eigenlijk 'niet kan' dat heel Europa meekijkt naar het volledige Italiaanse aanbod. Wat dus via 5W kan. En dat weten de omroepen intussen ook echt zelf wel. Niet voor niets zegt de RAI de streams mogelijk te gaan coderen. Al zie ik daar het nut dan weer helemaal niet van in als ze toekomstig toch enkel via de Italia beam op 9 oost zijn te ontvangen.
 6. Inderdaad, sterker nog: de storing van beide beams op elkaar wordt met grotere schotels alleen maar groter. Enkel een frequentie die alléén op de Italia beam in gebruik is kan je wellicht nog ontvangen. We weten nog niets definitief. Dat bericht van een Tsjechische nieuwsdienst is ook deels speculeren hoor. Maar helaas is door het onfortuinlijke pechgeval met de 5WB wel mogelijk een einde van de Italiaanse Multistream ontvangst op handen in de Benelux.De vraag is of ze alles echter wel op 9B kwijt kunnen en wat er met 5W gaat gebeuren als positie an sich. Peccato, tant pis of wel helaas als het verdwijnt. Maar. Je kan altijd nog proberen TiVuSat te krijgen. Is ook niet verkeerd.
 7. Waarschijnlijk komt er komende week een statement en info van Eutelsat hierover. De 5WA is intussen al inclined 0,1. Alleen al om die reden moet er een backup zijn. Of ze definitief van 5W verdwijnen is ook speculatie op dit moment. Dat risico is er wel. Het is sowieso de vraag wat er van de 5West positie gaat worden. Of ze de 'manke' 5B met één werkend zonnepaneel gedeeltelijk gaan gebruiken bijvoorbeeld. Of tijdelijk een andere satelliet. En wat met de Fransat zenders en Franse multistream feeds? Wie weet gaan ze naar 33 oost? Echter, die Italie beam geeft op de frequenties ze dus ook voor Nordic Beam een hoop gedoe en storing twee kanten op. Dit lijkt meer een noodgreep van Eutelsat. Het is wel pech inderdaad voor de multistream kijkers. Want de nieuwe 5WB had best een gunstige footprint voor ons met de Italie-Frankrijk beam!
 8. Als je maar genoeg de bitrate omlaag schroeft past op den duur alles! Kijk maar eens goed naar Zes! Nu ja, doe maar NIET Beschamend slecht beeld! Gek he met een bitrate die soms naar 300 kbps terugzakt. En zelden boven 1000 uitkomt.
 9. VH1 UK was al enige jaren een zender gevuld met vooral matige reality series en soap of hoe je dat noemt. Geen muziekzender meer, net als VH1 USA. De Britse markt is oververzadigd met dat soort zenders. Onze variant VH1 Europe, die we in Belgie en Nederland (nog) hebben is nooit op de Britse markt verkrijgbaar geweest. Overigens is onze VH1 ook niks meer dan een draaiende computer met clips en wordt er qua programmering niets in geinvesteerd.
 10. Bij grote wensen, heb er wel wat dubbel. Hoeft niet weg maar bewaar ze als ik er iemand blij mee kan maken.
 11. In die veronderstelling verkeerde ik ook: aan mij welteverstaan, Maar ik hoor verder nu helemaal niets meer? Mijn PM berichten zijn sinds gisterenmiddag allen gelezen. Erg jammer dit. Niet netjes vooral. Je zegt het op zijn minst dan af met de reden ervoor.
 12. Bericht via Private mail.
 13. Er zijn wat mensen weg daar (hoger in m7) die goed bovenop dit soort zaken zaten. Zo ging het bijvoorbeeld ook mis met de audio (originele audio op het extra kanaal) bij de rtbf kanalen.
 14. Waarom zot? Long Wave is een fantastisch radiomedium met zeer goede propagatie in en op de wateren. Dus zeker de Britse Eilanden. BBC Radio 4 is ook hier in NL een favoriete zender op mijn autoradio. In uitmuntende kwaliteit. Ook inhoudelijk. De LW-zender van RTÉ is bedoeld voor met name de zogeheten Ierse 'diaspora' in Noord-Ierland, Schotland en Engeland. RTÉ wilde graag op de Britse DAB+ netwerken om deze doelgroep te bereiken: maar die licenties krijgen ze simpelweg niet van het Britse Ofcom! Het Ierse DAB+ netwerk stelde nog niets voor. Een mux in een paar grote steden met daarop die digitale themakanalen van RTÉ die inhoudelijk ook niet veel voorstellen. Ze zetten voor het Ierse 'vasteland' voorlopig daarom in op FM. En er gaat ook niks boven FM ;-)
 15. Wat ik eerder zei: Analoge kabel tv (als je goed signaal hebt!) is wat mij betreft nog mooier. Maar goed. Het is als vervanger van analoog bedoeld! Wie weet gaan ze de kwaliteit wat opschroeven als eind 2020 analoge tv weg is en er meer ruimte is. Maar reken er niet te hard op. Ze gaan het verschil denk ik expres groot houden met de gecodeerde HD-signalen. Het zou ze bij Telenet sieren La Trois (RTBF) ook ongecodeerd door te geven. Ik verwacht dit echter niet zo snel. Die zat nooit analoog en er zijn nooit afspraken geweest over doorgifte van het derde RTBF TV Net in Vlaanderen. (let op,Brussel heeft ander netwerk). En Radio BRF is geloof ik nog steeds gecodeerd digitaal? Dat is wel een slechte zaak dan, want die zit overal op de FM! BRF is uit EUpen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid