Jump to content

Schotelspeller

Members
 • Posts

  162
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Schotelspeller

 1. m.u.v. de 12732 Verticaal! 5 west op sterkte zegt niet dat die het meteen doet en de reden is niet een zwakker signaal of afwijkende skeww. Dat is een lastige met multistream. Maar er speelt nog wat:  Reden is naburige storing vanaf 3 graden west! Op die positie zit op 12739 verticaal een sterke transponder: die van Rete Capri! En die interfereert behoorlijk op de kleinere schotelantennes! Daar zal TDF geen last van hebben met hun grote antennes die ze voor de dvb-t stations gebruiken. Probleem is zeker met rond 60 cm dat je een kijkhoek van 3 tot 4 graden hebt. En dan is iets teveel van 5 naar 3 west funest voor die multistream transponder op 12732. Ik ben hier via een Brits forum achtergekomen: ook zij hadden vaak een probleem. Het doet me denken aan een vroegere situatie toen de ARD (analoge tijdperk!) op de Astra-1 hinder had van toen een Algerijns analoog kanaal op 16 oost (kan ook Tunesie geweest zijn trouwens); en dat zág je op bijna elke schotel letterlijk. Daar is toen een van die zenders voor gaan verhuizen. Kortom wil die niet lukken? Geef de antenne azimuth dan een echt een klein duwtje richting het westen ....et voilá! Getest donderdmiddag met een 65 CM Cahors antenne. Ik kreeg er max. 12,8 db uit,

  • Like 1
 2. Ik heb op die uitricht app (Visiosat Pointage) weer problemen met de automatische localisering. Maar daar kan je omheen werken. Het perfect uitrichten van deze schotel kent een aantal voorwaarden. Als eerste moet de bevestigingsbuis waterpas zijn! Dan is de elevatie zéér cruciaal. Maar dat is niet tot op de mm af te lezen. Dus soms lukt dat niet in een keer goed. Zelf ontvang ik er 45 oost t/m 5 west mee! En die werken állemaal. Ook bij Regenachtig weer. Je kan met de app echter maximaal 48 graden afstand berekenen. Ik zit op de absolute grens van wat kan.

 3. De oorzaak is het design! ga op zoek naar een alternatieve a.b. OF: MAAK hem open en bewerk met grafiet oid alle knopjes eronder. De contacten van de toetsen met de printplaat: dát is  het probleem. Staan ze bekend om hoor. Op Youtube zijn er video's over.

 4. Op 9-6-2021 om 10:24, pollegazon zei:

  Het is in het Antwerpse hoor, Oostende is waar ik woon - in Antwerpen werk ik :)

   

  Intussen uitgeprobeerd, komen vlotjes binnen.

   

  Die Fransen komen sowieso ook perfect binnen, maar dan weer in Oostende. Alleen gaat de meeste van onze kijktijd naar de Britse zenders op de satelliet. Wat rest aan kijktijd is voor Netflix en het kabelaanbod.

  In Kalmthout is de RTBF ook nog te ontvangen! Fijn want de Version originale Audio zit erop! Enne....daar maakt M7 met Telesat een potje van! Op Tipik en La Trois is dit 'nederlands' en wordt er simpelweg geen Engelstalig audio doorgezonden terwijl RTBF het dan wel degelijk zou moeten aanbieden.

   

  Ditto Telenet: het ongecodeerde SD-signaal 'het compacte signaal dus': hier is kortgeleden de audio optie Version Originale (of Engels) op La Une en Tipik zelfs volledig verwijderd! (expres, of  een fout die wordt hersteld, wie zal het zeggen?)

 5. Hetzelfde euvel kan ik hier melden in combinatie met Multistream Tuner op de Mutant HD51. Exact dezelfde signal-dropouts. Ik heb voldoende ontvangst met een cahors 80 CM schotel in ZW Nederland. Het lijkt toch echt een algemeen probleem van deze transponder. Een afwijking waardoor alleen met specifieke tuners de ontvangst stabiel is? Geen idee. Alle andere multistreams zijn goed.

 6. 15 uren geleden, Timm1983 zei:

  Ik ontvang Tipik gewoon en in HD en ook Tipik Vision enkel in HD (Muziekclips en de radiostudio van Radio Tipik), via de maffia tv van Proximus, ik moest er niets voor doen ik kan er gewoon naar kijken. Maar wat was vroeger radio Tipik? Was dat dan Viva cité of la première of was het pure fm? Of welke van deze 3 bestaat nog? Vroeger was er toch ook fréquence Wallonnie of bestaat die niet meer? Met hun naamsveranderingen weet je t niet meer, en soms denk je dat het vorige radiostation nog bestaat.

  Alhoewel ik met al die corona niet veel meer luister naar radiozenders, tegenwoordig staat de tv aan.

  Timm1983

  Ja hallo, jij woont in België, dan mag je dat als media-fan toch wel weten hoor. Maarre: Pure FM bestaat dus niet meer!

 7. 14 uren geleden, Drs. IJzerbout zei:

   

  Het ligt er maar helemaal aan waar je woont.

  Zou Algerije werkelijk storing veroorzaken in Ierland en Engeland dan zouden ze er echt wel wat aan doen.

   

  Verder is het zo dat je zelfs in Nederland of Duitsland je transistorradio zo kan draaien dat RTE haaks op de Ferroceptor staafantenne staat en dan geheel wegvalt tegen Algerije.

  M.a.w. als de zender die je wilt ontvangen in de lengterichting van de antennestaaf staat, is ie onhoorbaar.

  Het probleem is ontstaan doordat het vermogen van de Langegolfzender in Ierland zo naar beneden is geschroefd. Algerije komt in zuid en zuidoost Engeland daardoor in de avonduren er gewoon helemaal overheen. Mensen draaien hun radio niet altijd zomaar. Dat weet niet eens iedereen. Het signaal is te zwak. Ik ontvang ze met moeite hier in de regio Rotterdam. En dan is de vraag, wat wil je dan nog bereiken? Wie vooral? Met die dure langegolfzender.

 8. Op 2-1-2021 om 20:38, Timm1983 zei:

  St

  TV Vlaanderen had 2 jaar geleden beter zijn handen afgehouden van de vrij te ontvangen VRT zenders!

  Dan hadden we toch nog iets dat vrij te ontvangen was, maar de VRT zenders moesten ook in een betaalpakket komen, en pas dan werden ze via DVB-T in hd beschikbaar.

  Nu ligt mijn DVB-T stickantenne al 2 jaar in mijn onderste schuif! Ik zal die wel eens naar het containerpark brengen, die oude rommel.

  TV Vlaanderen mocht nooit toegang gekregen hebben tot DVB-T, van mij zouden ze enkel via satelliet mogen blijven uitzenden en niet via DVB-T, en de VRT zenders zullen we ook nooit meer vrij kunnen ontvangen via DVB-T, jammer!

  Timm1983

   

  Nogmaals. De M7 Group S.A. heeft geen VRT afgepakt ofzo!  De Vlaamse openbare omroep heeft daar zelf op bezuinigd en TV Vlaanderen biedt ze nu zelf aan. Beter iets dan niets, maar dat is geen filantropisch bedrijf! Wat je DVB-T stick uit de lade betreft: als dat inderdaad een oude gewone DVB_T ontvanger is, dan pak je er sowieso niets meer mee. Er wordt tegenwoordig in DVB-T2 norm uitgezonden. En sowieso niet ongecodeerd. Weliswaar is de NPO er nog met free to air, maar dat is ook - als je al vlakbij de Nederlandse grens woont, DVBT2 H.265.

 9. Heerlijk ! De goeie oude AM! In Rotterdam e.o. vind je leuke zenders op 1287 (Kilrock) ( 918 (Radio President), 747 (MCB Radio) en o.a. 648  (Caroline)

   

  In de stad zélf is ontvangst meestal wel verstoord! Door hoge gebouwen, trams en tegenwoordig elektrische bussen.

 10. 8 uren geleden, Drs. IJzerbout zei:

  Mag ik zeggen zonder te willen beledigen dat ik het geheel maar een prut opstelling vind?

  Sprietje zal weer denken: "daar heb je IJzerbout weer".

   

  Maar wat een geklungel met die ijzeren staaf en dan die buis er tegenaan gekleunt !

  Mijn tip:

   

  Graaf 2 fatsoenlijke diepe, grote gaten en de grond, pleur ze vol met cement/beton en zet er 2 fatsoenlijke palen in met een diameter van 2".

  Gebruik 2 aparte schotels van 80 cm en één enkele LNC per schotel.

  Koop vooral geen Triax...je ziet wat voor een zwabberbakken dat zijn. Maar koop wat goeds van gerenommeerd fabrikaat.

  Als je het doet zoals ik beschreven heb zul je er jaren plezier van hebben en je hebt er geen omkijken naar.

  Volmondig eens maar de topic starter duidelijk niet. Ik moet er van huilen wat ik op die foto zie. Een schotel die je aan de zijkanten vast moet zetten? Dan gaat het al helemaal mis en inderdaad zal een Triax dan direct vervormen! Mijn visiosat/cahors antennes zitten vast aan een paal die muurvast staat. En dan gaat het altijd goed. Nog los van dat bevestigen aan een of ander roestig object de roest binnen de kortste keren op je andere materiaal zal doen overslaan.

 11. Op 7-4-2020 om 23:52, dirk044 zei:

   

  Eutelsat Hot Bird 13B/C/E - 13° Oost:

   

  Op donderdag aangekondigd / op vrijdag deze naamsverandering:

  "BYU TV HD" heeft nu de naam "EU: EFI - Ara" op  12.577 h 3/4 27.500  8PSK

   

  En vandaag op dinsdag:

  "EU: EFI - Ara" is gestopt op 12.577 h 3/4 27.500  8PSK  

   

  Wat zijn dit toch voor vreemde zenders die binnen één week al weer verdwenen zijn?

   

  BYU ofwel Brigham Young University TV is nochtans de zender uit Salt Lake City, Utah, van de Mormoonse kerk. Die wereldwijd via satelliet uitzendt. Te vinden op Telstar 15 west.

 12. Er is helemaal geen veelvuldige publiciteit geweest! Niet althans op die kanalen waar de gemiddelde FM radioluisteraar op kijkt. De herrie gaat meestal pas los op het moment dat er wordt afgeschakeld. Sterker nog, ik vind eigenlijk dat er best wel veel reacties op zijn gekomen.

 13. 2 uren geleden, de vrije fries zei:

  hoi,

   

  EUTELSAT 5WA/5WB:

   

  BELANGRIJKE INFORMATIE: 

  Geachte distributeur,

   

  Nieuw plan van de frequentie FRANSAT 6 februari 2020

  Met het oog op de migratie naar de nieuwe satelliet zal een nieuw frequentieplan op zijn plaats zijn in de nacht van 05-06 februari 2020.

  Bij die gelegenheid worden de volgende gratis diensten  overgedragen aan E5WB:
  de lokale tv-zenders: viàVosges, KIID TV, France 3 NoA
  themakanalen: KTO, RT Frankrijk, Label TV en MB live (waarvan de uitzending zal worden gestopt op 2020/03/31)
  radio's nationaal en lokaal (met uitzondering van RCF die niet door FRANSAT wordt uitgezonden)

  De andere diensten zullen op E5WA worden onderhouden en zullen het onderwerp zijn van een volgend migratieplan op E5WB.

   

  bij deze de nieuwe transponderlijst na 6 februari

  https://www.fransat.fr/wp-content/uploads/2020/02/plan-frequences-fransat-fev.pdf

   

  Ik trek een aantal conclusies, ook uit andere berichten vanuit Fransat: per 31 mei stoppen ze met een aantal commerciële zenders en wel omdat ze straks dus niet genoeg frequentieruimte hebben!  Behoorlijk ingrijpend besluit! Tweede punt is dat de oude Eutelsat 5wA inclined en al tot die datum in gebruik blijft. Maar dan: dat frequentieplan? Kan iemand dát nog volgen? Want de meeste transponders daar genoemd zitten toch allang sinds begin januari op 5B? Wel volgens Lyngsat,Flysat etc.  En de France 3 zenders zouden 6 februari overgaan had ik begrepen. Maar volgens de tabel van Fransat bijven die dus nog op EUtelsat 5WA???  Geen touw meer aan vast te knopen hoor.

   

   

   

 14. 49 minuten geleden, satmaat zei:

   

  Een 120 cm schotel is echt niet nodig om deze transponder te ontvangen.
  Een goede LNB en tuner maakt het verschil.
  Ik ontvang alle Badr-4 zenders met een 100 cm schotel.

  Bij een scan worden er op Badr-4 bij mij 332 zenders gevonden. (TV+Radio)

   

    Toon verborgen inhoud

  1.jpg.ef64e7550365e1b926dc2415b1133840.jpg


  2.jpg.b36f2a499101aaed3591f279dce44355.jpg


  3.jpg.bf18ac7f26ec8daed97109c2e3cb238e.jpg
   
  5.jpg.b1f18ad152fa257dbe51442db5291431.jpg
   
  6.jpg.cd87594bd3781d6a8561264150ba2b7f.jpg
   
  7.jpg.5dc50561c9abd461009d50ca7444ff5f.jpg
   
  8.jpg.12ee77f08e82fe0f9058edac4687348d.jpg

   

  Ja, je moet er bij voorkeur een Ultra Black Inverto op zetten en dan moet je ook de skew perfect hebben en de juiste afstand in de houder dus iets voor en achter schuiven maakt ook veel uit. En zoals gezegd, de schotel een tikkeltje meer van Astra 23,5 vandaan, anders kan er interferentie optreden.

 15. Hier nog eens op terug te komen: de bewuste transponder 12.073 H op Badr4 zit in de verdrukking door M7 TP op 23,5 oost op 12.070 H!

   

  Daarom moet je, tenzij je echt grote antenne hebt met openingshoek <1graad de schotel iets bijstellen richting 28E. Maar, dan kan je van die satelliet weer last krijgen. En ook kan je dan enkele zwakkere TP's op 26 oost verliezen. Eigenlijk heb je voor goeie ontvangst van alle BADR4 TP's sowieso 120 cm nodig.

   

  Maar of je daar nog in moet investeren? Ik zou het niet doen! De BADR4 hangt toch al sinds november 2006 in de ruimte en laten we het positief nemen en van 15 jaar levensduur uitgaan tot deze inclined kan gaan raken, en dan beseft dat we al in 2020 zijn aanbeland!

   

  Hoelang dus nog? 

   

  Badr5, 6 en 7 hebben bij mijn weten geen Euro beams als optie. En er is geen nieuwe EMENA beam in de planning. Dus gaat ie stuk, dan is het volgens mij uit met de pret.  

 16. 1 uur terug, Mojo zei:

   

  Ik denk niet dat dit een test is. Dit lijkt bewust in de configuratie van de satelliet opgenomen te zijn en is dit op een andere manier al getest.

  Klopt. Het frequentieplan is zo gemaakt voor 9B. Alleen is nu pas meer TP's op die Italia beam in gebruik genomen. Ergens vraag ik me af waarom de Italianen die tien TP's met streams nietmeteen daar hebben gestald. Dat zeggende: La7 zat al vanaf het begin ook op die beam. En ook op 5West. Feit is dat het natuurlijk eigenlijk 'niet kan' dat heel Europa meekijkt naar het volledige Italiaanse aanbod. Wat dus via 5W kan. En dat weten de omroepen intussen ook echt zelf wel. Niet voor niets zegt de RAI de streams mogelijk te gaan coderen. Al zie ik daar het nut dan weer helemaal niet van in als ze toekomstig toch enkel via de Italia beam op 9 oost zijn te ontvangen.

   

   

 17. Zojuist, Mojo zei:

  Dat zal niet uitmaken. De storing zal even groot blijven.

  Inderdaad, sterker nog: de storing van beide beams op elkaar wordt met grotere schotels alleen maar groter. Enkel een frequentie die alléén op de Italia beam in gebruik is kan je wellicht nog ontvangen.

   

  We weten nog niets definitief. Dat bericht van een Tsjechische nieuwsdienst is ook deels speculeren hoor. Maar helaas is door het onfortuinlijke pechgeval met de 5WB wel mogelijk een einde van de Italiaanse Multistream ontvangst op handen in de Benelux.De vraag is of ze alles echter wel op 9B kwijt kunnen en wat er met 5W gaat gebeuren als positie an sich.  Peccato, tant pis of wel helaas als het verdwijnt. Maar. Je kan altijd nog proberen TiVuSat te krijgen. Is ook niet verkeerd. 

   

   

×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.