Ga naar inhoud


Leffe

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Leffe's prestaties

Vaker hier

Vaker hier (2/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Dank je, begint me langzaam aan wat duidelijker te worden. Zal eens nagaan welke zenders problemen geven en daarna eens gaan meten.
  2. Nog als extra info, bij het beginpunt zit een versterker en daarna wordt het opgedeeld in ongeveer 6 a 7 lussen met ieder ook weer een eigen versterker. Deze versterker die vervangen is zit ook in een lus. Overigens heb ik in 2 andere lussen ook wat problemen met enkele zenders, dit is incidenteel en voornamelijk in de avond.
  3. Signaal gemeten met dvb-C meter die signaalsterkte in dB aangeeft. Wat noem jij neutrale stand, volledig links gedraaid? Welke zenders het zijn weet ik even niet, overigens is de provider trined. Waar de zenders beginnen bij 304 mHz. Wat doen die bruggetjes rechtsboven? Geven die meer versterking, signaal als ik ze op 7 en 10 dB zet.
  4. Kom toch nog even terug op mijn probleem, alles werkt echter hebben sommige wat last van wat blokjes, vertekening in het beeld. Kan iemand mij de werking van de 3 potmeters links net boven het meetpunt uitleggen, heb gain op 40 dB staan, RP staat off en de brugjes langs de rode potmeter staan op 0dB. Heb met rode potmeter het signaal wat opgedraaid maar krijg eigenlijk daardoor niet genoeg op een AOP in een gebruiker( kom bij enkele slechts op 55 tot 59 DB).
  5. Vandaag alles aangesloten en warempel alles werkt weer vanouds. Iedereen bedankt voor de hulp die mij tot de oplossing heeft gebracht.
  6. OK, ik laat het weten hoe het afloopt. Tinysa is wel erg goedkoop metertje, hebben jullie ervaring met deze meter en zou ik hier inderdaad een versterker mee kunnen instellen?
  7. Ok, bedankt voor jullie support. Dan mag wat mij betreft deze gesloten worden , tenzij nog iemand nuttige info heeft.
  8. Als ik het goed gelezen heb ik met deze met 1 exemplaar het probleem opgelost. Kunnen jullie dat bevestigen om zeker van de zaak te zijn, voordat ik weer verkeerde bestelling doe. Overigens met wat voor meter kan ik het signaal zichtbaar maken, met een scoop kan het niet. Of zijn dit erg dure meters?
  9. Heb zelf ook nog wat gegoogled en kwam ook deze tegen, is dat misschien ook een mogelijkheid.
  10. Ok, dank je. Gaat nog wel even duren voordat we dit gaan uitproberen ivm vakantie. Ik houd jullie tzt op de hoogte. Iedereen alvast bedankt voor de hulp.
  11. De televoeding is volgens mij een wisselspanning, is deze een DC pass?
  12. Helemaal correct, maar dan heb ik een probleem om die om te ruilen. Zal een moeilijk verhaal worden vrees ik. Is er toch een mogelijkheid om een bypass te creeeren voor de data? Nu gaat de voeding voor de versterker over de coax, dus dat is een moeilijkheid. Hier ook de foto van een outdoormaster. Ga in ieder geval contact opnemen met astro, die hebben mij het advies gegeven. Helaas heb ik hem besteld bij een andere leverancier omdat zij zelf niet leveren dus dat zal lastig worden vrees ik.
  13. Sorry jongens, ben even enkele dagen afwezig geweest, bedankt zover voor het meedenken. Heb even een foto bijgevoegd zoals het aangesloten is in 1 van de chalets. onderop de foto zie je een AOP met een splitter data/tv signaal waarvan data 0 t/m 65 MHz afgesplitst wordt en naar het modem gevoerd wordt rechts bovenin. Hoop dat jullie hier al iets meer mee kunnen. Mijn hoogfrequent kennis is helaas wat beperkt om de versterker met de juiste meters (die ik niet heb) in te kunnen stellen. Heb nog even gedacht om datasignaal om te versterker te leiden maar zit met het probleem dat televoeding gebruikt wordt. Misschien is dat nog een optie om data van testpunt in de versterker te gebruiken en deze weer op versterkte tv signaal te koppelen.
  14. Dat zou gekunnen hebben ware het niet dat de nieuwe volledig anders opgebouwd is. Het vorige model is niet meer te leveren helaas. Dus daar kom ik ook niet verder mee.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...