Jump to content

Thijs-Rallye

Members
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Op deze aardkloot

Recent Profile Visitors

895 profile views

Thijs-Rallye's Achievements

 1. Als je op je client box de schijf mount van de server box kun je daar ook opnames op wegschrijven.
 2. Bij CD is niks zeker, toen dit bericht de wereld in werd geslingerd werd er gezegd dat de SAT801 en de DSRxxxx ook nog zouden blijven werken. Dat was al heel wat maanden geleden, geen idee hoe de vlag er nu bij hangt.
 3. Misschien niet alleen, maar wel vooral ;). Hernieuwbare elektriciteit stijgt explosief, elektriciteit uit kolen gehalveerd Ook in 2020 is de meeste elektriciteit geproduceerd met aardgas. Doordat Nederland relatief veel aardgascentrales heeft, werd er optimaal geprofiteerd van gunstige marktomstandigheden voor deze vorm van productie in 2020. De elektriciteitsproductie uit aardgas steeg met 1,7 miljard kWh tot een totaal van 70,8 miljard kWh. bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/09/elektriciteitsproductie-stijgt-in-2020-naar-recordhoogte Bron:https://www.energieinnederland.nl/feiten-en-cijfers/energiecijfers/ Ik heb de laatste 15 jaar onze kabinetten niet op enige visie kunnen betrappen. Behalve als het over de vierde rij europese unie gaat.
 4. Ik was al op die opmerking aan het wachten. WinNT is nooit als consumentenversie uitgebracht. Ook Win2000 stond niet in dit rijtje. Uiteindelijk was XP grotendeels gebaseerd op deze twee versies, daarom was XP ook zo goed . Mijn eerste ervaringen als menneke met PC's was met een 286 met Dos 5.0. Mooie tijden, altijd klooien met de autoexec.bat en config.sys om je low-mem opgekrikt te krijgen om je spelletje te kunnen spelen. 12 diskettes kopiëren naar de harde schijf, arj -e om uit te pakken. Wat een tijd. De echte eerste ervaringen waren eigenlijk een Apple II met DOS 3.1, maar in die tijd maakte ik vooral alles kapot .
 5. De wet van Windows. Win 95 slecht, Win 98 goed(ish), Win ME slecht, Win XP goed, Vista slecht, Win 7 goed, Win 8 slecht, Win 10 goed(ish), Win 11 vul maar in...
 6. Wat voor tablet en android versie hebben we het over hier? Lijkt me dat vanuit de bootloader wel eea mogelijk moet zijn.
 7. Het betreffende whatsapp gesprek openen, dan de 3 puntjes rechtsbovenin de hoek aan tikken, daarna de optie meer selecteren. Daar staat blokkeren bij.
 8. tussen cd en .. moet een spatie in *nix.
 9. Adblue tanks en de pickups in de tank zijn allemaal verwarmd. Van de eerste generatie nog niet allemaal, tenzij ze voor de arctische markt zijn gebouwd.
 10. Niet _snel_ regelbaar. Los van dat het rendement van een kolencentrale beroerd is als deze niet op vol vermogen draait. Daar is deze immers op uitgelegd.
 11. Nja, stookolie is de troep die onderaan de raffinaderijen overblijft waar de schepen op varen. Waar ze op stoken is een soort dieselachtige brandstof, in België noemen ze het huisbrandolie. (en een dieselmotor kan erop draaien ) Eerlijk is eerlijk, ik ken de Nederlandse benaming niet.
 12. Ik doelde in mijn post op de thuisgebruiker, in Duitsland worden nog veel huizen met diesel en/of hout verwarmd.
 13. Dat durf ik wel te betwisten. Ik denk dat we het hier in Nederland echt niet slecht doen in vergelijking met andere landen om ons heen. Het hele idee dat we het hier met zon en wind wel kunnen gaan redden is, sorry dat ik het zo moet zeggen, gewoonweg geschift te noemen. Wensdenken, meer is het niet. Het aanbod is veel te variabel. De grap is dat onze relatief schone kolencentrales hiervoor niet als backup kunnen dienen, want die kunnen niet snel genoeg op en af schakelen. Ergo, er zal dus met gascentrales aan de behoefte moeten worden voorzien. We moeten al die onzin uitvoeren van de EU omdat onze 0-meting te goed was. Dat is waar het op neer komt. Daarom is Duitsland nu dus juist een gasnetwerk aan aan het leggen, terwijl wij er vanaf moeten. Diezelfde EU waar niemand om gevraagd heeft. (2 referenda oa) Zonnepanelen zijn leuk om een airco of je vaatwasser op te laten draaien, ergo die energie direct te verstoken. Verder heeft het nauwelijks impact imho. Windmolens draaien puur op subsidie, Nederland is qua geografie helemaal niet geschikt voor windenergie. Nog even los van alle overlast die je van zo'n ding in je achtertuin ervaart en vogels die vermalen worden. Nederland is te vol voor die groene hobbies. Wil je echt iets aan het milieu doen, moet je zorgen dat de bevolkingsgroei geremd wordt. Of gewoon lef tonen en 3 kerncentrales neerzetten. Veel schoner qua CO2 wordt het niet.
 14. Tja, iedereen met een beetje technisch inzicht had dat al van verre zien aankomen. Maar ja, op enige visie heb ik die lamballen in den Haag nog nooit kunnen betrappen. Los van dat het hele van het gas af al een belachelijk plan is.
 15. Goed om te horen dat er nu iig iets van schot in de zaak zit. Met een beetje mazzel staat dat bedrag ook in jouw brief en kun je dat weer bij de RDW overleggen als bewijs.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.