Jump to content

Thijs-Rallye

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

About Thijs-Rallye

 • Rank
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Op deze aardkloot
 • Interesses
  a
 1. Ik geef ze nog een maand en dan hoop ik mijn eega zo ver te hebben dat we de hele tv maar gaan opzeggen. Ik ben er nu wel klaar mee dat ze me voor de zoveelste keer zenders "afpakken" die ik kijk! BBC first is net zoiets als al die FTA CBS zenders -> oude herhaalmeuk. BBC entertainment, geen documentaires -> mijnsinziens geen alternatief voor Discovery. Fightbox -> tokkiesport, hoef ik niet te zien. Manmanman wat een ergernis.
 2. Moet je wel effe zo 2k* op tafel kunnen leggen + een abbonnement van 45 euro per maand met "verplicht" TV afnemen. Ik heb daardoor besloten niet mee te doen, ik vind het veel te duur. Mijn VDSL met 35 mbit voor 3 tienjes samen met TV via de schotel voor 3 tientjes met eigen apparatuur in de maand bevalt me prima. Zenderaanbod is beroerd van de buitenafglasvezelboeren. (* of 10 jaar lang 16 euro per maand extra) Hadden ze daar in 2013 mee gekomen had ik het direct gedaan, toen zat ik nog op 1,73 mbit via ADSL2. Too little too late.
 3. Een HDD caddy op de plaats van de optische drive doet wonderen. 9/10 laptops hoeven geeneens open daarvoor.
 4. Probleem is opgelost. Er zit een fout in de fastscan lijst van canaal digitaal en die fastscan wordt gedraaid 10 minuten nadat de box in standby is gegaan. Dit doorgegeven aan canaal digitaal en vooralsnog de auto fastscan even uitgezet. Het was effe zoeken maar dan heb je ook wat :P.
 5. Flash zit niet vol en de wijziging is helaas niet blijven plakken. Na x tijd standby wordt de FEC weer naar 2/3e gezet.
 6. Ik snap er op dit moment effe niks meer van, op een of andere manier blijft de box FEC terug zetten naar 2/3e. Iemand dit al eens eerder meegemaakt? Ik heb gisteren deze zender aangepast met dreamboxedit en een opgeschoonde satellites.xml er in gezet. Na een nachtje staan (niet uit maar standby) gaat de zender weer niet open. Doe ik een scan op de transponder dan werkt het weer totdat het weer een nachtje heeft gestaan. Ik heb satellites.xml nu eens handmatig bewerkt op beide boxen en FEC op 5 gezet bij freq 12129. Eens kijken of hij nu wel wil blijven plakken. (<transponder frequency="12129000" symbol_rate="27500000" polarization="1" fec_inner="5" system="0" modulation="1"/>)
 7. Dat had ik geprobeerd nadat je dat screenshotje gepost (stond op 2/3) in de serviceslijst in dreambox edit een kopie gemaakt van Dave en daar de FEC op 5/6e gezet. Maar toen bleef hij evengoed zwart. Na de scan heeft de dreambox hem op auto gezet en nu werkt het in ieder geval. Iig bedankt allemaal voor de reacties!
 8. Okay, hartelijk dank voor het laten weten mensen. Ik stond op het punt om richting mijn schotel te klimmen om met de LNB te gaan pielen, signaalzoeker ingesteld op Dave en daar zag ik dat de SNR op 62% stond, de andere balk was 0 idem voor BER. Toen voor de gekke jen eens op scan gedruk en voila, doet het weer. FEC moest dus van 2/3 naar auto gezet worden zo blijkt nu. Nogmaals dank voor het checken!
 9. Wat vreemd zeg. Op twee ontvangers vanaf hetzelfde moment dat ik ze niet meer open krijg. DM8000 en VU Uno 4k, beide zeggen afstemmen mislukt.
 10. Is Dave opeens niet meer FTA? Ik krijg hem sinds een dag of twee niet meer "open".
 11. Zoek eens naar processor / chipset en WLAN kaart driver updates. (niet windows zelf laten doen) Hoog processorgebruikt bij de windows update is vaak een kwestie van de windows updater updaten. Ik heb zelden zo'n troep gezien als W10.
 12. Alle 32 bits software zou het gewoon moeten doen, tenzij je 16 bits software bedoelt die je voorheen onder een 32 bits OS draaide ;).
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy