Ga naar inhoud


Loek3000

Lid
  • Items

    247
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Loek3000

  1. Ik vraag me af of het via software te veranderen valt.

     

    Met OpenPLi zie je als je de tuner afzet netjes de datum en tijd in het lcd'tje, met o.a. OpenATV zie je dit niet. Nu vraag ik mij af of je dit dus kunt editen. Ik zou bv ook wanneer ik iets afspeel wat ik heb opgenomen daarvan de uren maar ook de minuten en seconden willen zien op de display. Ik denk niet dat het thema afhankelijk is, want alle thema's die ik heb geprobeerd geven hetzelfde effect op de display

  2. Dus als ik het goed begrijp is een fbc tuner dé oplossing voor mij?

     

    Even ter voorbeeld:

     

    Wat ik het meeste opneem is van NPO, RTL en Veronica, soms BBC en soms ook van 13,0, maar 95% dus van de Nederlandse zenders.

     

    Ik wil dus de mogelijkheid hebben bv op 1 avond, dat ik van npo1, 2 en 3 tegelijk iets kan opnemen. Zoals ik het hier begrijp kan dat en nog meer, dus ook 5,6 of 7 opnames tegelijk?

    Heb ik dan ook maar 1 lnb uitgang voor die hd51 nodig?

     

    Ik zie niet dat Mutant die FBC ondersteund, maar ik kan het mis hebben.

  3. Bedankt allen voor de reactie, ik snap er nog niet heel veel van, dus moet nog veel lezen, wat ik wel hier lees is dat FBC tuner al genoeg is en dat ik alle huidige apparatuur kan blijven gebruiken?

     

    Duidelijk dat ik me er meer in moet verdiepen, ik wil ook niet honderden €'s uitgeven aan een iets prettigere ervaring (ik zou aan bv 4 tuners absoluut genoeg hebben)

  4. Momenteel heb ik een mutant hd51 waar ik best tevreden mee ben. Nu lees ik het e.e.a. over de fbc toepassing. Ik neem veel op dus heb ik een twin tuner in de hd51 en gebruik ik de XP1000 als extra tuner die ook soms opneemt en dit op een ssd die is ingebouwd in de hd51, kortom ik kan maximaal 3 programma's tegelijk opnemen, voor vele meer dan genoeg, alleen het gebeurd regelmatig dat ik 2 programma's tegelijk opneem en een 3de wil kijken, maar door een timer kan ik dan niet meer naar alle zenders zappen, waarom dit zo is, laat ik even achterwegen anders wordt het een erg lang verhaal, maar hier komt het dus in het kort op neer.

     

    Nu lees ik dus van alles over FBC en dat wat ik wil (zoveel mogelijk tuners) wel mogelijk is met o.a. Vu+ One SE. Dan komen de vragen bij mij boven als:

    * Ik heb nu 5 lnb's met 8 aansluitingen voor dus 2 x naar de hd51 en 1 x naar de xp1000, de lnb's zijn aangesloten op een 8x1 switch, wavefield t55, gekozen is voor 0,8w, 13,0e, 19,2e, 23,5e en 28,2e, moet ik bv andere lnb's kopen?

    * Passen andere tuners in de HD51 of moet ik echt over op de Vu+ One SE?

    * Moet de switch ook worden vervangen

    * Is de tijd rijp voor mij om over te gaan als je meeweegt dat ik vaak via de satelliet opneem?

    * Zijn de kosten hoog voor de overstap en wat is redelijk gezien wat ik ermee wil doen?

  5. Ja lijkt me ook, alleen ik zit wel met iets over de instellingen in OpenPLi 7.0... Er werd al ergens omschreven dat ik het e.e.a. zou moeten controleren en of moet veranderen..

     

    Ik begrijp het nu iets beter, alleen de vraag is dan.. bij het scannen heb ik een universele lnb gekozen in de instelling (zie screenshot) maar doe ik dat wel goed aangezien ik een Inverto Black Pro Octo met 8 uitgangen heb... ik heb over de hele rails (8x) dus al deze lnb's hangen met ieder dus 8 uitgangen..

    Of moet ik daar iets veranderen? (bovenste is zoals ik het nu heb)

     

    de cam info heb ik inderdaad even weggelaten....@mimisiku

     

    screenshot_2019-01-28_17-49-05.png.e8c84983b5df41c2bc1760ea8aa50a97.png

    screenshot_2019-01-28_17-49-12.png.e47c5a0b38c2d05c8f687932adba41e2.png

  6. 10 uur geleden zei Codx:

    Verder zou ik de ontvangers eens om wisselen.  Dus de HD 51 aan te sluiten op de plek van de XP1000 en de XP1000 op de plek van de Mutant.   Als het probleem dan mee verhuist weet je in ieder geval dat het niet  aan die ene aansluiting (coax kabel) ligt.

    goed idee !

     

    enne de ontvangers hebben ongeveer dezelfde sterkte als het om de zenders gaat...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...