Ga naar inhoud


acguest

Lid
  • Items

    74
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door acguest

  1. Kleine update. Vanavond, rond 2230, begon de ontvanger zeer traag te reageren. Tijdens het zappen verdwenen de zenderlogos en EPG-info. Ik deed even dezelfde test als TS en hetzelfde resultaat. Ik heb toen de box opnieuw gestart (via menu) en toen kwam alles weer normaal binnen. Geen flauw idee waarom (ook niets te vinden op routerlogs).
  2. Ik heb ook een MZ-101 en die werkt zonder problemen. 2 zaken : 1) Internet Ben je zeker dat de box werkelijk fysisch per LAN kabel met jouw internet router verbonden is ? Hoe is de box met jouw router verbonden (Direkte kabel, via een wallsocket, via Powerline, ...). Ik weet het, veel vragen, maar met sumiere informatie kan ik ook niet weten wat het exact probleem is. 2) TV krijg je beeld op de betalende kanalen (bvb. NPO1, RTL, SBS)?
  3. Astra 5B (?) komt op de positie 23.5 °Oost
  4. Ja, ik heb basic+. Bij de Franse zenders vindt er geen wissel plaats omdat de setlist hardcoded geladen wordt en er geen aparte IP-kanaal in de lijst staat.
  5. Werkt op hun eigen boxen (mz101) zonder problemen. Dit in tegenstelling van de France Télévision zenders. Ik ben heel blij daar ik buiten de beam van Astra28 woon.
  6. Maar de voorspellingen zijn (sorry voor de uitdrukking) met een zak zout te nemen. Ik heb ook al gemerkt dat er tot 15 minuten tijdsverschil is tussen verandering aan de pomp en in de app. De prijzen aan de pomp worden vastgelegd in Hamburg. Zodoende heb praktisch geen prijsafwijking. Je mag niet luid zeggen dat er kartelvorming in Duitsland is.
  7. De nieuwste tendens is dat het zaterdag ochtend tussen 9 en 10 uur het goedkoopst is. Daarna schiet de prijs omhoog. Tegenwoordig is er geen steek meer te houden met de prijzen. Enkel tussen 22 en 6 uur is het altijd het duurst (alhoewel ook niet altijd - zelf al meegemaakt de ik om 1 uur 's nachts aan de zelfde prijs heb getankt als 's avonds om 8 uur). De prijs stuitert hier gemakkelijk 9 keer op een dag : vooral in de namiddag is het heftig. Over het algemeen is het Oosten van Duitsland duurder dan het Westen en de Raststätte op de Autobahn ook (maar niet altijd bvb A13 t.h.v. Schipkau richting Berlijn is soms even duur als naast de autoweg). De autohoven (vlak naast de autoweg) zijn goedkoper maar niet altijd. Sinds vorige jaar merk je dat het prijsverschil tussen autohof en een bezinestation 5 kilometer verder gemakkelijk 5 cent/liter kan verschillen. Wat ook schilt is of je tankt in een Bundesland waar geen schoolvakantie is (raar maar waar) : ik pendel tussen Saksen en Brandenburg en 4 weken per jaar is de diesel goedkoper in Brandenburg o.w.v. de schoolvakantie, anders te duur of even duur. Dus ja altijd op voorhand kijken in de App of op je GPS in de auto.
  8. In Duitsland begon DAZN met €14,99 all-in (inkl. Bundesliga spelen waarvoor zij rechten hebben). Sinds dit jaar betaal je €39,99 ! Ik vermoed dat je in België hetzelfde zal overkomen. Ben je Darts fan, dan kom je met €9,99 per maand weg.
  9. Ligt aan 2 faktoren : 1. waar de uplink van de televisieprogramma's gebeurd 2. de Duitse Zenders zenden uitsluiten op Astra 19 en de meeste TVV kanalen via de iets zwakkere Astra 23. Komt nog daarbij dat de uitzendparameters ook anders zijn en die juist daartoe bijdragen dat de Duitse zenders langer beeld geven). Hier, heb ik meestal de Astra 23 die als eerste begint te storen als er zware regen- of sneeuwbuien zijn. De ontvangst van de Astra 19 gaat probleemloos verder. Mijn schotel (90 cm) is primair op de Astra 23 uitgericht.
  10. Al geprobeerd via de website van de fabrikant (ask Dr. Google) ? Er zijn meerde types van routers.
  11. Ik heb nooit problemen gehad om een installateur te vinden om een installatie voor Astra 19/23 te doen. Ik heb sinds 14 jaar de Kathrein CAS85 en ook sinds een paar jaar dezelfde Opticum LNB. Bij mijn opstelling heb ik ook af en toe een kleine afwijking van het signaal (oorzaak bomen / weer / ...). Bedenk echter wel (en dit is de tip die ik van de installateur kreeg) dat GSM signalen (LTE / 5G) soms ook roet in het eten kunnen gooien. Waar ik woon heb ik binnen 1 kilometer een 2G/4G/5G zendmast. Of dit station (eigendom O2) ook in de 3GHz Band uitzend weet ik niet maar het is iets om in de gaten te houden. Er zijn hier specialisten (de gevestigde waarde) hier, dus niet hun advies aan twijfelen. Wat ik ook interessant is de constructie met de coax-kabels (dit spreekt niet de Duitse normen 🙂 )
  12. acguest

    ChatGPT, bizar?

    Interessant iets... Ik gebruik het om SQL en Python queries te optimeren. Je hebt echter steeds een gezonde dosis boerenverstand nodig om de antwoorden te verstaan. MAAR : - het is zeer manipuleerbaar en zeer moeilijk te corrigeren - je weet niet wat er met jouw data gebeurt (waarom denk je dat bepaalde landen / bedrijven het gebruik uitdrukkelijk verbieden) - niet alles van teruggespeelde antwoorden zijn correct (sommige vertonen flagrante fouten en dan zijn bij mijn eerste punt van kritiek) - zelfs op eenvoudige vragen slaat ChatGPT de bal mis voorbeeld : hoe is het weer in plaatsX. Het antwoord dat je dan krijgt is kompleet verkeerd. Als je dan een paar tips geeft (na meerdere keren te vragen) dan komt een halfgaar resultaat. Zo vroeg ik hoe het weer is in mijn woonplaats : IRL zonnig 16°C met enkele wolkjes. Antwoord van ChatGPT bewolkt 12°C. Toen ik antwoorde dat het niet klopte en hem 2/10 bewolking als parameter teruggaf kwam nog altijd als antwoord half bewolkt. Dus met de nodige voorzichtigheid te behandelen.
  13. Raar ik heb nog nooit vpn gebruikt om via tvv app te kijken. Ik woon in de EU en kon het testen in verschillende EER landen zonder restricties. Om terug OT te gaan... op Samsung TV kan je alle M7/C+ apps installeren.
  14. even gegoogled.... Euronews : pourquoi je ne capte plus la chaîne sur la TNT ? - rtbf.be Kort samengevat (artikel is van 2 maart 2023) : omdat Euronews geen zender meer is naar publieklijk recht, heeft RTBF (samen met o.a. RAI/SRF) besloten het kanaal uit de DVB-T muxen te schrappen. Het BRF venster blijft bestaan. Dit is dagelijks van 1845-1900. @stevenvc19dit verklaart waarom het kanaal zwart blijft.
  15. Ik heb al jaren het BASIC+ pakket (top pakket) en hier openen ze via sat ook niet.
  16. Bij TVV app het zelfde. NGC bevriest de app. Eén geeft ook geen beeld (groen of zwart-witte strepen). Het lijkt alsof de nieuwe versie van de app roet in het eten gooit. Ik heb de Cache al leeg gemaakt maar geen beterschap.
  17. had ook het probleem met een welliswaar ouder type UE55K6173. Na een jaar begon de TV ook te crashen. Direkt naar Samsung gebeld en de technieker kwam voorbij en had toen het mainboard uitgewisseld. Na 2 maanden traden er meer problemen op (zoals TP-starter) crashes, spontane reboot.... Weer Samsung gebeld en toevallig kwam dezelfde technieker langs. Dit keer had hij werklijk alles wat van elektronica is uitgewisseld en sindsdien heb ik geen problemen meer (ondertussen al 5 jaar). De kans dat een panel kapot gaat is redelijk klein, meestal wordt dat geinitieerd door de sturing op het mainboard. In Duitsland is het zo dat van 40" televisies de repairdienst van de fabrikant zelf langs komt. Ze "dreigen" af en toe wel met de 99 euro kosten als het niet hun fout is maar dat valt altijd wel mee.
  18. Ik gebruik die Xioami Mi TV Stick.. kost rond de 30 Euro en draait op AndroidTV. Stroom trekt de stick via USB poort van een 4 jaar oude noname TV en dat werkt perfect. Ik heb het ook op een SamsungTV 6 jaar oud getest en daarop ook geen probleem. BTW : CEC wordt ook ondersteund, dus 1 afstandsbediening voor Stick en TV (tenzij je wil dat Google meeluisterd :-)).
  19. De eigen ruiten heeft VTM al lang geleden zelf ingegooid (zie kanaal2, ka2, 2BE,...). Het probleem is dat het vaatje "kinder"-reklame langzaam maar zeker door verdere regelmenteringen verder beknot wordt. Dus zoekt VTM die verloren inkomsten terug te halen waar ze volgende de bonobos te halen zijn. Mark my words : na dit "thema"-kanaal komt hetvolgende "SOS Piet 24/7"😁
  20. optie "Wipe data/factory reset" zo gaat jouw toestel weer op de originele instelling.
  21. In Duitsland kijkt men (sinds kort) niet meer raar op als je met je GSM (eh smartphone) of Smartwatch betaald. Het nieuwste probleem is dat Maestro-kaarten massaal omgeruild worden tegen Visa of MasterCard Debit kaarten. Veel kleine handelaars accepteren deze kaarten niet. Ik ben eens benieuwd wat ik dan in Belgie tijdens de kerstdagen weer ga meemaken. PS : Ik heb het ook ooit eens meegemaakt dat ik in Frankrijk aan de kassa stond en ze mijn Visakaart niet wouden accepteren. Na een kort "Au Revoir" was ineens wel mogelijk 🙂
  22. jaren terug zaten de France Television Zenders (France 2/3/4/5 en Outre-Mer) waren al deel van TVV paket. Maar begin vorig decenium werden ze allemaal verwijderen om wille van kosten. Sinds een paar jaar is France2 terug maar de rest kan je niet meer ontvangen. Ik had eigenlijk verwacht dat TVV een franstalig pakket zou hebben (analoog aan TéléSat pakket voor nederlandstalige zenders) maar dit is klaarblijkelijk niet gewild).
  23. Hey @Sprietje... zie jij een verschil (buiten dat een hulpje weer in de lijst verkl**t heeft (zie ment)) ? 'T is bij TVV altijd raden wat er juist is veranderd. Handig zou toch zijn om te markeren wat er verandert maar dat is denk ik weer te veel gevraagd.
  24. <oink ?> vorige week heb echt die prijzen gezien. dus wat maakt de cent uit ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...