Jump to content

acguest

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Dresden, Germany
 • Interesses
  SAT RADIO DX, 80's music

Recent Profile Visitors

488 profile views

acguest's Achievements

 1. sinds vorige week is versie 7.28 voor de FB7590 beschikbaar. Ik denk dat in de vorige versie een paar luisjes zaten, o.a. : storingen (veel CRC errors), vreemde handshake met de Verdeler : afstandsmeting 104m bij de vorige versie (was 94 m) en nu terug naar 94m, regelmatige sync problemen (die er vroeger niet waren - ik vloog gemiddeld 2x per week tijdens de werkuren uit mijn VPN).
 2. neen Sky Duitsland heeft deze zender weer "bis auf weiteres" (tot ooit ergens) achter slot en grendel geplaatst. Of deze zender nog verder blijft bestaan is te betwijfelen. Sky verliest immers meer en meer uitzendrechten (bvb Bundesliga, Champions League) aan streaming diensten.
 3. Even gekeken op dit forum Dit is een Engelse versie die beknopter is dan de Duitse (die in deze thread een paar post voordien staat). Nederlandse zul je tevergeefs moeten zoeken vrees ik.
 4. Je moet ook denken aan het feit dat er ook wel eens aan SAT hopping wordt gedaan (meerdere keren Up- en Downstreamen). Ik heb het zelf meegemaakt in Ijsland tijdens het vorige WK. Ik keek via de TVVlaanderen APP en zelfs daar zat/zit een zeer grote vertraging op (gevoeld 1 minuut). Via de RUV kwam een doelpunt nog 1 minuut later dan de TVV App. Nog een leuk weetje : ik ben (samen met de andere passagiers) vriendelijk van de veerboot tussen Vestmanjear en Ijsland gezet omdat we (alle kijkers) tijdens match Belgie - Brazilie de bioscoop zaal tijdens de 1e helft niet wouden verlaten. De kapitein kwam zich op het einde ook moeien en vriendelijk vragen om alsnog van boord te gaan omdat we anders zijn hele vaarplan in de war zouden schoppen.
 5. Mijn excuses... Ik heb het bestand eens bekeken. een voorbeeld S1|f:11895,sr:29700,p:V,f2:12515,sr2:22000,p2:H,el:207,az:148,epos:0192,sk:15, als leek zou ik zeggen dat de lijn als volgt wordt gelezen S1 : switch positie 1 f:Eerst pijlfrekwentie, Bitrate, polarisatie f2:Tweede pijlfrekwentie, Bitrate voor f2, polarisatie voor f2 el;elevatie az:atimuth epos: lijkt mij de positie van de sateliet (vermits dat er in het bestand ook 1 frekwentie is met een -) sk : komt niet zo in mij op wat dat te betekenen is S1:F:11785,SR:28000,p:V,f2:12687,SR:27500,p2:H, el,az kun je het beste de waardes berekenen via dishpointer epos -008 de sk zou ik even laten staan Ik weet dat het een hoop ge-experimenteer is- ik vermoed ook dat de waardes teruggeschreven worden in het bestand door de sturing. Als dit te problematisch is, kan je bij Travelvision (Nederlands bedrijf) misschien eens vragen of ze nog een oud bestand hebben (met de rede dat er geen Joine meer is en dusdanig 9E niet meer nodig is).
 6. Beste Henk, ik heb even Dr Google aangesproken Firmware and frequency update TVA 80 model 2015 - Travel Vision BV (travel-vision.com) of voor modellen vanaf 2016 Firmware- und Frequenz-Update TVA 80 - Travel Vision BV (travel-vision.com) Zo ver ik kan zien moet je enkel het 2e file downloaden (bij link 1 : "Download Frequency Update" en bij link 2 : "Download Frekwenz Update" Daarna het het bestand van mtHWinfo.bin naar mtHWinfo.txt Ik vermoed dat het zo eenvoudig moet zijn.
 7. Dit is de priority switch (ik geloof van Hama) die ik heb gebruikt maar dan uiteindelijk de lokale SAT toko laten komen voor de monobloc installatie zoals eerder beschreven. Ik moet ook eerlijk toegeven dat bij mij de setup anders was (2x LNBs --> DISECQ --> Switch --> 2x receivers --> 1 TV
 8. Ik heb persoonlijk niet zo goede ervaring met die type splitter. Ik probeerde toen TVV ontvanger en SKY ontvanger en dat gaf meestal als resultaat veel bitloss op de ontvangers. Ik heb ook een priority switch geprobeerd maar dat resultaat was eigenlijk hetzelfde. Het enige positieve aan deze switches was het gevecht tussen beide ontvangers (enkel hielp de ontvanger zonder stroom te zetten). Als het mogelijk is kun je beter opteren voor een Monoblock met ingebouwde Switch - persoonlijk gebruik ik de Opticum LMTP-4/3H voor Astra 19 en 23 op een 90 cm schotel. Deze is lekker compact en geeft zeer weinig signaal verlies. nog even OT : Ik hoop alleen dat 5G geen roet in het eten gooit want 4G/LTE stoort bij mij al redelijk maar kan door de ontvanger nog bijna altijd gecorrigeerd worden. 5G is al aktief bij mij in de buurt (dichstbijzijnde basisstation met full power is 5 Km luchtlijn)
 9. Ik denk denk dat deze reken oefening een beetje te kort door de bocht gaat. Je buiten de transponderhuur ook nog andere zaken mee in calculeren zoals bvb huur van een (liefst redudante) leased-line voor je videosignaal, de auteursrechten de je moet betalen om programma's door te mogen geven (hoe groter het gebied hoe duurder), de licentiekosten voor de codering van jouw signaal. Het is en blijft jammer dat Joyne failliet gegaan is maar ze hadden (zoals enkele forumleden al schreven) zeer slechte kaarten : niet alledaagse satelietpositie voor west-europeanen, mager programma-aanbod, bijna geen marketing. Het enigste voordeel was volgens mij het zeer grote ontvangstgebied. Ik wil M7 niet ophemelen, daar zijn in de laatste 12 jaar ook rare dingen gebeurd (bvb Telesat die richting 13 Oost gaat ipv dezelfde constellatie van TVV en CD 19-23 Oost). Als ik franstalige TV wil kijken moet ik naar FranSat uitwijken daar ik enkel 19-23 heb en door fysieke beperkingen (bomen, huizen) geen vrij zicht meer heb op 13 oost en verder westwaards).
 10. Ik heb gisteren ook eens aan het browsen geweest via de APP en ja er staan enkele recente series tussen. Zelfs vindt men tussen de films o.a. Born Ultimatum (ik weet dat het een al wat oudere film is 😉). Ik het enigste wat ik mis van de BBC First collectie zijn "The Mallorca files" en de andere seizoenen van "Death in paradise" en "Midsomer Murders".
 11. ik denk niet dat het FreeNet zal zijn om 1 duidelijke rede : zij hebben vorig jaar hun duale distributie van FreeNetTV (satelliet en DVB-T2) gestopt en zuiver op terresterieel overgestapt. Dit kwam door het zeer lage aantal abonees (ik geloof 86000 voor satelliet ontvangst). M7 heeft in Duitsland met Diveo ook geprobeerd door te breken maar is hier ook moeten stoppen wegen gebrek aan interesse. Het is natuurlijk duidelijk dat Covid-pandemie die accelerator is voor bepaalde faillissementen. Met mijn beperkte media kennis, voorspel ik dat er op termijn nog maar volgende consumer pay-tv bedrijven overblijven : Sky en Canal+ (incl. M7). Daarna is de koek volledig op.
 12. Heeft de TV geen RGB ingang ? Vele nieuwe TVs hebben deze feature nog aan boord. Dan voldoet een scart naar RGB van een paar euro.
 13. Ik zag ze gisteren ook op NatGeo tussen 2100 en 2130 en op zaterdag bij NatGeoWild tussen 2115 en 2300.
 14. Toen de EU-regeling nog niet in kracht was (voor 2018 ?) werkte LiveTV ook buiten EU. Als het werkelijk hard wordt doorgetrokken dan rest niets anders als VPN-client of App.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.