Ga naar inhoud


Loek6000

Lid
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Loek6000

  1. Dank aan ieder die mij heeft geholpen met het opzetten en meedenken van de installatie & configuratie, ik kan namen noemen maar dat wil ik niet met als eventueel gevolg dat ik iemand 'oversla'

     

    Sinds het begin stelde ik vooral vragen, weinig andere geholpen omdat ik er minder verstand van had, excuus daarvoor.

     

    Voorlopig blijf ik in deze woning, tot die tijd kan ik geen schotel installeren maar wie weet (ooit) verhuis ik en ziet het er weer heel anders uit, dan ga ik jullie weer lastig vallen 😛

     

    Nogmaals dank!

  2. 20 minutes ago, Tonskidutch said:

    R.I.P. @Loek6000

     

    je zou de mannen van de GSO nog eens kunnen vragen ernaar te komen kijken.

    haha nou zo is het ook nog niet hoor :P maar inderdaad betekend dit ook afscheid hier, want 23.5 is de zender waar ik vooral naar keek gevolgd tijden Wimbledon op 28.2...

     

    De mannen van de GSO doen niets, want zoals gezegd vinden zij het illegaal zonder te weten wat ik ermee doe, maar dit schreef ik al in een eerder bericht.

  3. Gevolgd wat hier werd geopperd alleen zonder succes.. Geen enkele kanaal vind hij, met andere instellingen vindt ie maar een deel...

     

    Even een tussen vraagje: ik ga ervan uit dat de huiskamer de bovenste aansluiting is?

     

    Verder wou ik vragen of deze instellingen nog actueel zijn? zoals eerder hier geplaatst?

    IMG_20220421_154035.jpg

    IMG_20220421_154328.jpg

  4. Jammer genoeg zie ik niets op hun site... Ik heb Herzinger meermaals gebeld in het verleden zelfs nog kwaad geworden want hun beweren dat ieder gebruik met een 'dreambox' -achtig boxje per definitie illegaal is (letterlijk) Ik gaf toen al aan dat het gebruik hierin helemaal niet illegaal hoeft te zijn, net als een motor (bewijs van spreken) 200 km kan rijden maar pas je zelf zo hard gaat rijden je dan pas de wet overtreed. Ze begreep mijn vergelijking niet..

     

    Bellen heeft dus geen nut. Zou ik nog iets anders kunnen proberen?

  5. Bij het zoeken heb ik bij sommige satelliet posities maar een paar zenders gevonden.

    Bij 23,5 vind hij geen enkele zender.

    Hoe ik het instel zoals het wel werkt op het oude adres maar dus niet op de locatie waas een GSO opstelling is (satellietschotels op het dak)

    Ik gebruik OpenPLi (8.x)

    Ter voorbeeld plaats ik hier een screenshot. Ik heb natuurlijk de LNB en DISEqC 1.1commando op een ander nummer gezet (lnb is idem als DISEqC instelling) misschien ga ik hier al de mist in maar het aparte is, op het oude adres werkt het nog steeds (momenteel zijn we bezig te verhuizen, over 3 weken definitief dus ik vergelijk de situaties en opstellingen)

     

    De vraag: kun je de instellingen zoals op het plaatje gewoon 'meenemen' naar de nieuwe opstelling (gso) met die verschil dat de lnb en diseqc wordt gewijzigd)

     

    https://www.hertzinger.nl/index/st/p/f/pagina/pag/150/m/174/Helpdesk.html is de aanbieder van GSO op mijn nieuwe adres

     

    Mijn opstelling nu: 13.0, 19.2, 23.5 en 28.2 op respectievelijk lnb 1,2,3 en 4 (plaatje is ter voorbeeld, configuratie is inmiddels veranderd)

    instellingen satelliet openatv - screenshot_2018-06-23_18-43-06.PNG

  6. 56 minutes ago, Sprietje said:

    Ik dacht dat je wel een extra aansluiting kunt aanvragen. Dit kost natuurlijk extra geld. Ze moeten dan een extra coaxkabel vanaf een verdeelpunt naar je woonkamer aanleggen. Vraag dit maar eens na.

    Ja dat kan ik vragen, alleen is er een gesloten systeem lijkt me wat door het gebouw loopt. Wat ik ergens ook hoop is dat het het nieuwe systeem is (unicable lnb fbc tuner) als ik het goed zeg... Want dan heb ik aan 1 nieuwe tuner genoeg (ik heb nu een mutant hd51)

     

    Dank je wel voor het idee :)

  7. Goedemorgen :)

     

    Ik heb nu een situatie dat er 3 kabels in huis binnenkomen naar 3 verschillende tuners (1 ontvanger heeft 2 tuners)

     

    We gaan verhuizen naar een complex waar ze een GSO satellietschotel systeem aanbieden, deze komt 'uit de muur' 'cai' alleen heeft deze 1 aansluiting en niet 3 (een pfd staat hieronder)

     

    Is het mogelijk deze aansluiting te splitsen of moet ik dat heel anders zien?

    https://www.hertzinger.com/portfolio-posts/smaragd-amsterdam/

    riouwstraat 1f.pdf

  8. Ik heb een T90 schotel, uit elkaar geschroefd omdat nu niet meer op het dak mag... Ik verkoop het tegen ieder aannemelijk bod... Ruilen mag ook...

     

    Ik zou er ook 4 octo lnb's bij kunnen doen tegen een meerprijs.. deze kosten per stuk normaal tegen de 40 €....

  9. Ik heb de Mutant HD51 nu iets over de 2 jaar en deze vertoont hele vreemde problemen, o.a. als ik een backup maak dat een bestand "linuxke.bin" wordt genoemd. Soms is de ontvanger niet bereikbaar via lan, bepaalde plugins werken niet goed (youtube) sommige zenders bevriezen tijdens het kijken. Ik heb zo het gevoel dat dit ding continue achteruit gaat...

     

    Ik gebruik OpenPLi 7.2 maar heb dezelfde symptomen met andere images (openatv, openhdf) Ik heb alles al geprobeerd: andere schijf erin (ssd/hdd) image opnieuw geflashed.

     

    Ik heb geen idee waar het probleem zit, het is voor mij een raadsel, dus denk ik dat deze niet meer goed functioneert... Nu is de vraag wat word mijn volgende ontvanger:

     

    Ik begon ooit met een Dreambox 7000s, later kwam de Vu+ als een goed alternatief, althans zo kan ik het mij herinneren niet al te duur maar wel bijna net zo stabiel en de nu opgebouwde reputatie kijk ik vooral daar naar.

     

    Ik neem veel programma's op, dus een twin tuner is een must, nu heb ik gelezen dat sommige vu's meerdere een DVB-S2 FBC tuner hebben, ik begrijp het enigszins maar echt helemaal begrijp ik het niet, ik denk dat het mogelijk is met een enkele tuner meerdere zenders tegelijkertijd op te nemen indien ik ook de juiste lnb / switch heb, dat is iets voor de toekomst want ik heb alles nog en voor nu is alleen een twin tuner genoeg, maar wil dus wel een beetje voorbereid zijn op de toekomst en uiteindelijk zal ik dan dus dan toch overgaan op FBC als dat tenminste is wat ik hoop dat het is...

     

    Ik zie meerdere typen vu+'s ik zie zo snel niet wat nou echt de meerwaarden is van een steeds duurdere tuner.:

    VU+ Solo 4K

    VU+ Ultimo 4K

    Vu+ UNO 4K SE

     

    Waarom zit er trouwens een HDMI IN op deze toestellen

     

    Wie kan mij hierin adviseren meewegend van wat ik nu al heb een Mutant HD51, want ik wil natuurlijk wel een behoorlijke sprong maken op technisch vlak.

  10. Ik weet het, deze zou ook in de Mutant sectie kunnen horen, alleen denk ik dat er hier meer mensen in de toekomst last mee krijgen, vandaar ik het hier plaats, ik heb dit namelijk ook met andere images.

     

    Het is bijzonder merkwaardig dat als ik een backup maak met Automaticfullbackup of Backupsuite deze de volgende bestanden maken: imageversion, rootfs.tar.bz2 en dus linuxke.bin

    Die laatste vind ik eigenlijk best gek, helemaal omdat ik me wild heb gezocht op internet maar kan daarover niets vinden wat betreft die gekke bestandsnaam.

     

    Wat ik al heb geprobeerd is om een andere image te installeren: OpenATV, OpenHDF en OpenPLI maar dat maakt dus geen verschil, allen maken ze deze 3 bestanden aan wanneer er backup wordt gemaakt van het besturingssysteem.

     

    Ik dacht dat het iets te maken kon hebben met een verouderde bootloader, dus ook dat heb ik geflashed, nadien nog steeds hetzelfde probleem.

    De schijf heb ik verwisseld: ik had er eerst een Sandisk SSD inzitten, deze ontkoppeld en alleen een usb stick erin gehangen als opslag voor films, dit heb ik tijdelijk zo ingesteld, gewoon om te weten te komen of het misschien aan de SSD lag... Ook met de flash drive heb ik dezelfde 3 bestanden na een backup te hebben gemaakt in de 2 extentions (backupsuite en automaticfullbackup)

     

    Het probleem is voornamelijk dat als je de backup terug wilt zetten (restore) dat dit niet lukt en het systeem aangeeft dat er geen backup files zijn gevonden, de enige oplossing daarvoor is linuxke.bin te hernoemen naar kernel1.bin, als je dit eenmaal gedaan hebt, dan gaat de restore goed.

     

    Bij het starten van de backup laat hij op het begin als snel zien welke bestand hij aan het wegschrijven is: linuxke.bin = STARTUP_e

     

    Omdat ik er nu OpenPLi op heb zitten en daar een multiboot optie in zit, heb ik dat uitgezet.

     

    Het filesysteem is ext4, heb geprobeerd de SSD ext3 te formateren maar dat wordt in het geheel niet gezien als ik de ssd weer aansluit op de satelliet ontvanger. Fat32 wordt wel herkend, daarop is ook een backup te maken maar met hetzelfde verhaal.

     

    Er zijn vast nog andere dingen die ik ben vergeten om aan te geven dat ik alles wel geprobeerd heb om het probleem op te lossen, maar niets lukt, ik krijg ten aller tijden dezelfde bestanden en via een omslachtige omweg moet ik het systeem weer restoren... 

     

    Dit probleem heb ik sinds begin januari, daarvoor nooit problemen hiermee gehad

    De satelliet ontvanger heb ik diverse malen van het stroom gehaald, een image weer fris erop gezet (dus flashen via de usb stick nadat ik deze had gedownload) en het maakt niet uit hoe lang ik het stroom eraf haal (om wellicht het geheugen of iets wat wordt onthouden, leeg te maken) ook flashen van verschillende versies bieden geen oplossing...

     

    Het enige wat ik nog kan proberen is naar OpenPLi 6.2 te gaan. Nu staat 7.2 erop.

    Alle images die ik heb geprobeerd zijn relatief de nieuwste, of in ieder geval stabiel : OpenATV 6.2 en 6.3, OpenPLi 7.2 en de nieuwste OpenHDF

     

    Hieronder plaats ik ook een log van 7 februari 2020:

    *** THIS BACKUP IS CREATED WITH THE PLUGIN BACKUPSUITE ***
    ***** ********************************************* ******

    Plugin version     = git478+05184d7
    Back-up media      = /hdd
    Filesystem                Size      Used Available Use% Mounted on
    /dev/sda1               446.1G    259.2G    185.9G  58% /media/hdd

    Back-up = 2020.02.07_11:09
    Version = openpli 7.2-release 
    Flashed = 2020.01.27_01:01
    Updated = 2020.02.07_01:13
    Drivers = hd-dvb-modules-hd51 - 4.10.12+20191120-r0.0
    Enigma2 = 2020-01-21-release-7.2


    Working directory  = /hdd/bi
    Not Open Vision, Open PLi maybe?
    Destination        = /hdd/fullbackup_hd51/20200207_1109/hd51

    RECEIVER = Mutant HD51 
    MKUBIFS_ARGS = 
    UBINIZE_ARGS = 
    KERNEL omvang om te backuppen:   8192 KB
    ROOTFS omvang om te backuppen: 262971 KB
    =TOTAL omvang om te backuppen: 271163 KB (= 264 MB)
    Een ogenblik geduld, de back-up wordt nu gemaakt, dit duurt ongeveer: 2.06 minuten

    *** FIRST SOME HOUSEKEEPING ***
    Remove directory   = /hdd/bi
    Recreate directory = /hdd/bi
    Create directory   = /tmp/bi/root

    Maak nu de kerneldump
    linuxke.bin = STARTUP_e
    Maak nu het bestand: root.ubifs
    Removed directory  = /hdd/fullbackup_hd51/20200207_1109/hd51
    Created directory  = /hdd/fullbackup_hd51/20200207_1109/hd51

    USB-image gemaakt in: /hdd/fullbackup_hd51/20200207_1109/hd51
    De inhoud van de map is:
         201 Feb  7 11:12 imageversion
        8.0M Feb  7 11:09 linuxke.bin
      117.0M Feb  7 11:09 rootfs.tar.bz2

    Geen extra USB-stick gevonden om een extra backup te kopiëren
    Tijd die nodig was voor dit proces: 2.53 minuten

    Backup gemaakt met: 740KB per seconde

×
×
  • Nieuwe aanmaken...