Jump to content

Old Satterhand

Members
 • Content Count

  272
 • Joined

 • Last visited

About Old Satterhand

 • Rank
  Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Het wilde Westen
 • Interesses
  De technische aspecten van Satelliet ontvangst en alles wat daar omheen hoort. Van schotel tot Media Server.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. He, dat is de oude 3 bij 6 meter Simulsat, in 1989 door André Mustert uit de VS geïmporteerd en voor het gebouw van RTL-Veronique neergezet. Heeft er jaren gestaan, richtte zich over een hoek van 70 graden op een groot aantal satellieten.
 2. De meeste high end TV's en projectoren hebben een peperdure processor aan boord die de functie van de scaler heeft overgenomen. De kwaliteit van het upscalen in die toestellen is veel beter dan die van de meeste settopboxen, ook die van de Ultimo 4K. Ik heb een Sony 55" XE9305 uit 2018 (en ook een Sony 4K projector) en heb dan ook de resolutie van de Ultimo 4K ingesteld op 1080/50i, de native resolutie van HD TV. Dat levert ook een betere de-interlacing en motion handling op omdat er steeds meer in 25p wordt uitgezonden. De processor levert een betere prestatie bij 1080 tov UHD. (4x minder pixels) Als er bezoekers zijn die UHD willen ervaren zet ik de auto resolution app even aan, die matcht dan de resolutie met het ontvangen signaal.
 3. Je monitoren zijn geen 4K. Deze resolutie is geen geldige TV standaard. En de AVR werkt daar niet aan mee. Gaat dus niet werken zonder EDID override. En met EDID override zal de overlay van de DENON niet werken. Dus je zit op een dood spoor.
 4. Het probleem zit niet in de kabel. Er zijn 2 dingen waar je op moet letten. 1. Na het wijzigen van de instelling op de DENON moet je een HDMI handshake forceren naar zowel de TV/Monitor als naar je PC. De beste methode is om alles uit te zetten en deze volgorde te hanteren bij het aanzetten: TV, AVR, PC. Soms is het voldoende om de kabels even los te nemen. 2. De AUX 1 ingang op het front van de AVR kun je beter niet gebruiken. Die geeft bij mij ook max 1080p/24 ! Op HDMI 1 werkt het goed:
 5. Standaard kan de DENON geen 4k 60fps doorgeven, alleen 24fps Omdat je PC op 60 fps of hoger draait valt die terug naar 1080p60 om tegemoet te komen aan de eisen van de DENON. Als je in het menu kunt komen wijzig dan meteen de volgende instelling in Video setup: 4k-Signaal Formaat: Verhoogd (ipv Standaard)
 6. Thetering gaat via wifi. Je mobiel wordt een accespoint. SSID en wachtwoord kun je zelf instellen. Het staat los van je verbinding naar het WWW. Dat kan zowel met wifi als met data. Als het goed is kun je je casting device hiermee verbinden. Dan heb je een netwerk met je eigen mobiel en zou het casten moeten werken .
 7. Ik weet niet of de vraagsteller daar mee is geholpen. Achter de verdamper zit ook weer een ventilator. En weer die verrekte condensator.... Overigens geen Chinese meuk, made in Hoevelaken 😀
 8. Ik neem even aan dat dit de stator is van je eigen ventilator motor. De buitenste ring is de werk wikkeling. Die is in gebruik als de ventilator draait. De binnenste ring is de hulp wikkeling, voor het op gang brengen van de motor. Je ziet dat die wat is verschoven ten opzichte van de buitenring. Dat is nodig omdat de condensator max 90 graden kan verschuiven. Er is 120 graden nodig om een 3 fasen draaiveld te creëren. Omdat de buitenring minimaal 2 fases moet creëren kunnen dus max 8 polen worden geformeerd. Hoeveel polen er daadwerkelijk zijn geconfigureerd zal blijken als je de max draaisnelheid hebt gemeten. Je formule is overigens correct.
 9. Beste trust. Heb je het bericht van Tonskidutch wel gelezen? Het gaat hier om een app voor de Smart TV of de Apple TV en andere devices. Het zijn dus verschillende apps. Het verwarrende is dat ze dezelfde naam dragen. Om terug on-topic te komen op je oorspronkelijke probleemstelling: Zorg dat het "cast doosje" is verbonden met je smart phone. bv door tethering. Je kunt dit controleren zodra je de Ziggo app een TV-dienst laat afspelen. Als je op het scherm drukt zie je het bekende "cast symbool' rechts in de bovenhoek. Dit ziet er uit als een TV met in de linker beneden hoek een wifi symbool. Als je daar op drukt krijg je een popup met een keuze om verbinding te maken met je casting device "Casten naar..." Als je dat gedaan hebt zal pas blijken of het je toegestaan is om dit te doen. Door DRM kan het gebeuren dat dit wordt geweigerd. Of er wordt een pincode gevraagd (KPN ITV). Dit kun je dus allemaal thuis uittesten. Op locatie kun je pas zien of het daadwerkelijk is toegestaan om te casten, bv in het buitenland. Het werkt, of het werkt niet. Je kunt dan nog proberen of je met de smartphone een VPN verbinding kunt maken om het probleem op te lossen.
 10. Die chinezen kunnen dat niet berekenen, dat doet fabrikant van de motor. Die schrijft dat voor. De waarde is afhankelijk van het type hulp wikkeling. Die is over het algemeen met dunner draad gewikkeld om de (aanloop) stroom te beperken. A-synchrone motoren hebben nl als eigenschap dat ze verschrikkelijk veel stroom kunnen trekken als ze nog bijna stil staan.
 11. In je ventilator zit een 3-fasige a-synchrone motor. Of eigenlijk 2-fasige met een hulp wikkeling. Om die te kunnen gebruiken op 1 fase is een condensator nodig om de ontbrekende fase te creëren. Een condensator heeft nl als eigenschap dat stroom en spanning niet in fase zijn. Helemaal correct Cees Voila https://elektromotorendevier.nl/blog/29/een-3-fase-motor-aansluiten-op-230-v-1-fase
 12. Die app is gisteren online gezet en werkt idd alleen via een Ziggo internet verbinding. Deze app is bedoeld voor thuisgebruik en handig als je bv geen coax (meer) hebt naar je 2e TV, maar wel een Apple TV of smart TV. Bovendien krijg je diverse extra kanalen zoals BBC Entertainment, CBS reality (met Nederlandse ondertitels) etc, die niet in DVB-C te zien zijn (zonder extra TV abo) Als extra bonus zijn diverse zenders in HD (oké 720p50) die op DVB-C in SD worden doorgegeven. Het kan niet op bij Ziggo! Wat de kwaliteit betreft kan CDN hier een puntje aan zuigen met hun app. 720p50 is een betere keuze dan 1080p25!!
 13. Ik kocht de Ultimo 4K 2 jaar geleden samen met de toen optionele BT afstandsbediening. Dus ik heb er 2. De originele is alleen IR en de BT AB uiteraard IR en BT. Zonder IR kun je de box niet uit stand-by halen. Omdat de originele AB nooit is gekoppeld aan mijn TV kan ik hiermee dus nog steeds het PCM level gelijk leggen met de AC3 bitstream qua geluidsterkte.
 14. Bij mij is de temperatuur 10 graden lager bij 25 graden kamertemperatuur. Met dezelfde tuners in slot 1 en 2. Als je langer plezier wilt hebben van je speeltje dan zou het verstandig zijn om na het experimenteren de 3e tuner te verwijderen. De SOC is met een speciale soldeertechniek (BGA) gesoldeerd en die techniek is erg gevoelig voor temperatuur wisselingen. Normaal kun je het PCM geluid en alle door de box zelf gedecodeerde bitstreams regelen met de volume knop van je AB. Echter als je die gekoppeld hebt met je TV vervalt die mogelijkheid. Er is een combinatie van toetsaanslagen die dat volume alsnog kan beinvloeden. Moet je zelf even opzoeken..... Een 2e mogelijkheid is gebruik maken van de originele infrarood AB, tenminste als die nog in maagdelijke staat bevind. Heb je die niet nog in de doos?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy