Jump to content

Old Satterhand

Members
 • Content Count

  695
 • Joined

 • Last visited

About Old Satterhand

 • Rank
  Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Het wilde Westen
 • Interesses
  De technische aspecten van Satelliet ontvangst en alles wat daar omheen hoort. Van schotel tot Media Server.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Meestal zitten er step up voltage converters (boost converters) in de buurt van de tuner blikjes. Die maken van een van de voeding spanningen die gewenste 13 en 18 volt spanning. Leesvoer: Step up voltage converter Boost converter
 2. Je gaat hier wel voorbij aan een belangrijk verschil tussen die 2 boxen: HD en UHD. Zelfs, of vooral juist, als je een HD TV hebt kan het voorkomen dat de UHD box signalen naar de TV/AVR stuurt die de TV niet ondersteunt. Dat is afhankelijk van de instellingen van de UHD box. Gezien het feit dat de box vooraf is geïnstalleerd, is het goed mogelijk dat dit op een UHD TV is gebeurd.
 3. Bedankt voor de tip!. Ook al is mijn Pools niet geweldig (ik heb diverse Poolse buren), heb ik toch een lijst kunnen genereren. Ik ben ooit eens begonnen om de verouderde oscam.srvid van Oscam te editten, maar het was me te veel werk. Ik kon nu vrij eenvoudig de lijst updaten. Bij mij werkt het dus wel, maar ik gebruik een andere werkwijze: Ik kopieer eerst het deel wat ik wil gebruiken uit de download naar het clipboard.(Ctrl+C) Vervolgens plak ik het in de webinterface van Ocam: [ipvanjebox]:8081/files.html?file=oscam.srvid (Ctrl+V) Het verouderde deel h
 4. Nee, maar de rotatie van de schijf wordt wel stil gezet. Ik heb het even gemeten met een 3,5" 6TByte schijf in een "enclosure" (doosje met externe voeding) Stroomverbruik In bedrijf: 5 Watt Stroomverbruik in rust, PC nog aangesloten: 2 Watt Stroomverbruik zonder PC: 0 Watt, d.w.z. minder dan 1 Watt Dus geen verbruik om je zorgen over te maken.
 5. En als je die plaatjes wilt blijven zien, omzetten naar audio DVD.
 6. Neen. De Apps gebruiken de data van de tuner. Het werkt op mijn tuner in ieder geval niet. Als er geen lock is, is de data voor de betreffende transponder fout en staat de wijzer op 0. Dit kan ik simuleren door b.v. een parameter (FEC) te wijzigen. Dus de ontvanger moet wel correct zijn ingesteld. Normaal gesproken zorg je eerst voor een lock op een transponder en dan gebruik je de app voor het optimaliseren. Zodra de 100% is bereikt kun je beter zoeken naar een zwakkere transponder. 2021072811461779.mp4
 7. Heb ik toch een tip voor je (ja ik kan het niet laten). Je kunt je huidige ontvanger eenvoudig op een HD resolutie instellen, dan heb je weer beeld op je TFT schermpje. Kies dan wel voor een progressive ipv een interlaced resolutie met een 60 Hz framerate ipv 50. Dus 1080P60 of 720P60. Na het afstellen van je schotel kun je dit weer eenvoudig terugzetten op de gewenste waardes.
 8. De "Enigma Signal meter" is zeker een goede keuze. Een andere mogelijkheid is DreamDroid, lijkt er een beetje op. Ik gebruik meestal een satellietmeter, maar deze vind ik ook wel makkelijk, zeker met de bliepjes (akoestische feedback) Dat gepraat van die dame op de ESM vind ik gauw storend.
 9. Dat moet je bij Mimisiku niet al te serieus opvatten. Vandaag opgezegd, morgen weer aangemeld. Hij is net Kenny van South Park, op het ene moment gaat ie dood, even later leeft ie weer. He dies all the time.
 10. Daar ga je dus waarschijnlijk ook een fan inbouwen? Hou me op de hoogte, ik ben ook geïnteresseerd, hoewel de temperatuur hier nog meevalt. Nog niet boven de 60°, bij een kamertemperatuur van max 25° maar ik wil er nog wel een 3e tuner inbouwen voor DVB-T2.
 11. Heb je wel de juiste keuze gemaakt voor de ondertitels? Ik kan jouw probleem wel reproduceren als ik de verkeerde pagina kies: NPO1_subs.mp4
 12. De splitter die ik gebruik is al een oudje:
 13. Ja dat gaat dus prima, als je de ontvanger en de meter op dezelfde zender afstemt. Hier een voorbeeld: De ontvanger: En tegelijkertijd mijn satmeter, aangesloten met de splitter: Dat is wat je wilde? Je moet dan dus wel gebruik maken van dit soort splitters, dan kun je ook schakelen naar elke andere transponder met horizontale polarisatie, zowel op de ontvanger als op de meter. Op de Astra3 kanalen van CD hoef je nergens anders op te letten.
 14. En dat gaat met jouw splitters wel goed? Die laten ook de Disecq stuursignalen door, alleen de DC wordt geblokkeerd.
 15. Bijna goed drs. Het vermogen is nog maar de helft, de spanning ca 3,5 dB lager.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.