Ga naar inhoud

Old Satterhand

Leden
 • Aantal items

  425
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Old Satterhand

 • Titel
  Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Het wilde Westen
 • Interesses
  De technische aspecten van Satelliet ontvangst en alles wat daar omheen hoort. Van schotel tot Media Server.

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Old Satterhand

  PLI 8

  Jammer dat het hier weer over van alles gaat behalve over OpenPli 8.0 Ik gebruik al enige tijd 7.3 en was daar wel tevreden over. Maar omdat ik nog steeds last had van spontane reboots van de E2 GUI ben ik uit nieuwsgierigheid overgestapt naar 8.0. Tot nu toe geen problemen ervaren. Zelfs met het opzettelijk snel indrukken van de 'UP' toets is het me nog niet gelukt om de box te laten restarten. Maar de box is nog geen 6 dagen up dus laat ik voorzichtig zijn. Voorlopig tevreden, ook omdat de mkv weergave sterk is verbeterd. Ook wel prettig. En het netwerk is rock solid. G
 2. Mijn reactie gaat over de connector, niet over de het signaal. De DVI norm is opgevolgd door de HDMI norm, maar gebruiken dezelfde verbindingen op de connector. Bij HDMI is het geluid embedded op de 3 TMDS dubbeladers, beeld en geluid gebruiken dus dezelfde route. Bij DVI is het geluid niet gespecificeerd, maar het is dus technisch gewoon mogelijk, dat bepaalt de SOC of HDMI chip.
 3. Ik denk eerder dat de keuze voor de DVI connector te maken heeft gehad met de mechanische kwaliteit van de HDMI connector en chassisdeel. Daarom werkt deze op mijn DM8000 en DM800 nog zonder storing, terwijl mijn Ultimo 4K nu al (na 2,5 jaar) problemen geeft op het HDMI chassisdeel. Ik heb in de loop van de jaren zo'n 15 HDMI kabels weg moeten gooien omdat de connector problemen gaf. Meestal na het per ongeluk buigen van de kabel terwijl die nog was aangesloten . De keuze voor de DVI connector vond ik briljant eerlijk gezegd. Voor de niet technici: er is technis
 4. USB 3.2 is ook downwards compatible met eerdere versies. Ik denk niet dat de 10Gbit snelheid voor die SSD echt nodig is. USB 3.0 is max 4.8 Gbit, lijkt me voldoende.
 5. Een PC met USB3.1 gen2 kan ook. Mijn 2019 PC heeft dat o.a. https://tweakers.net/nieuws/149642/usb-organisatie-gaat-drie-usb-3-snelheden-onder-usb-32-gen-aanduiding-scharen.html
 6. Tjonge jonge, weer een typische Sprietje oplossing, bedacht vanachter zijn laptop. Ja hoor gewoon 230 volt tussen je LNB's proppen. Laat je niet gek maken, 230 volt en sneeuw/water is levensgevaarlijk.
 7. Bedankt voor je posting. Ik heb jaren geleden een 800 proberen te repareren (met hetzelfde probleem) door een tip uit dit forum (denk ik) maar dat zag er heel anders uit (werkte voor geen meter) Ik heb de 800 teruggevonden en jouw tip toegepast. De DM800 werkt nu perfect! Zo zag de tuner er uit voor modificatie, dus met de vorige modificatie. De 1000 uF elco is anders aangesloten en de 680 uF elco ontbreekt:
 8. Mooi dat het je het aan de praat hebt! Ik wil je feestje niet bederven, maar realiseer je wel dat de opnames altijd naar 30 frames worden geconverteerd. Dat levert bij 50 herz bronnen een vervelende judder op. Wil je een betere kwaliteit opname, investeer dan in een HDMI capture card. Ze zijn er in alle vormen. USB of inbouw in PC. Die kun je aansluiten op de HDMI uit van de box en opnemen maar. (had ik al gemeld dat de box 'vergeten' is om de HDCP in te schakelen bij gebruik van de HDMI ingang? Oeps!)
 9. Het filmpje gaat over iemand die zijn box niet via een AVR kon aansluiten. Rechtstreeks op de TV werkte wel. Hij had dus geen probleem met HDCP, maar met het feit dat de Telenor box niet toelaat dat er een repeater wordt aangesloten. Dat is een andere beveiliging die de HDMI mobs hebben bedacht om de consument te treiteren. Naast het verbieden om bv 2 displays aan te sluiten. De befaamde Horizon box maakt hier gebruik van. Dat het met dat Chinese kastje wel werkt is niet verwonderlijk. Het is een publiek geheim dat die chinezen zich niet aan de HDMI bepalingen houden.
 10. Ik denk dat je hier refereert aan het feit dat je de resolutie van de "HDMI in" opname niet kunt instellen. Dat is waar. Maar je kunt wel de resolutie van de bron zo veel mogelijk aanpassen aan de 720p30 die de box gebruikt om HDMI in op te nemen, zodat de scaler minder processor power vreet. Ik heb begrepen dat jij dat ook hebt toegepast op de Apple TV. Wellicht is dat de reden dat het bij jou wel werkt. Weliswaar met wat hindernissen. Maar laten we niet vergeten dat dit een unsupported "feature" is van deze E2 boxen.
 11. Ik snap de titel niet boven dit draadje. De Apple TV (niet de 4K versie) maakt helemaal geen gebruik van HDCP 2.2 maar is beperkt tot 1.4 Dat de opnames niet lukken bij Mimisiku moet een andere oorzaak hebben. Het lukte mij wel met diverse apparaten, maar alleen met VTI 15. Dat het niet altijd werkt kan met de belasting van het apparaat te maken hebben. Bij gebruik van de HDMI ingang zijn er al 2 scalers aan het werk: 1 om de ingaande stream te converteren naar 720p30 voor de opname 2 om de doorgaande stream te converteren naar de voor de STB ingestelde res
 12. Ik heb de stroom naar mijn LNB's gemeten. Ik gebruik relook quads voor de Astra's en een Black Ultra quad voor de Hotbird. Astra 3 kon ik niet meten, die was in gebruik, dan klopt de meting niet omdat de STB de stroom levert via de andere aansluiting. Zoals je ziet, meer stroom en dus ook meer vermogen bij 18 volt
 13. Gek dat ik nergens last van heb. De hele avond RTL 7 gekeken, geen glitch gezien. Bezitters van een Enigma 2 bak kunnen eens kijken naar de instelling bij Systeem -> System time en zet de instelling "Sync time using" op NTP ipv transponder. De sytemtime plugin moet wel zijn geïnstalleerd, maar dat is meen ik al standaard bij de meeste images. Na het instellen de ontvanger geheel opnieuw opstarten!
 14. Hier kan ik geen speld tussen krijgen. Goed uitgelegd! Ter aanvulling kan ik nog zegggen dat de EBU natuurlijk wel eisen stelt aan de payload, je kunt er niet alles in stoppen. Maar een broadcaster kijkt natuurlijk wel uit om een codec te gebruiken die door de client boxen niet wordt ondersteund. Wat brengt je ertoe om deze vraag te stellen? Zijn de HD uitzendingen dan altijd in DVB-S2 geweest en zijn de uitzendingen in DVB-S iets van de laatste tijd? De EBU specificeert in haar documenten over DVB-S en DVBS2 alleen dat er een Transport Stream of Program S
 15. Ik denk dat je toe bent aan een nieuwe LNB.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.