Jump to content

Old Satterhand

Members
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

About Old Satterhand

 • Rank
  Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Het wilde Westen
 • Interesses
  De technische aspecten van Satelliet ontvangst en alles wat daar omheen hoort. Van schotel tot Media Server.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Geen enkele receiver zal de 2 gekozen ingangen tegelijkertijd laten horen. De receiver maakt een keuze. Is er geen HDMI audio, dan kiest hij de SPDIF. De topic starter is niet erg duidelijk. Hij heeft de Sat Tuner waarschijnlijk aangesloten op de TV en daarbij ook de SPDIF op de AVR aangesloten. Alleen dan krijg je ze allebei te horen. Het geluid van de AVR is vroeger dan dat van de TV. Dat is normaal, dus vandaar de echo. Er zijn 2 oplossingen. Allereerst zou ik proberen om m.b.v. de audio delay instelling (van de AVR) de echo te elimineren. De 2e oplossing is om de mute functie van de TV te gebruiken als je de AVR wilt gebruiken.
 2. Helemaal mee eens. Maar zonder die processoren klinkt het helaas ook niet best. Het probleem zit niet in het apparaat, maar in de persoon die dat dat ding inregelt. Als dat goed gebeurt, door de juiste man/vrouw, is er niets aan de hand. Helaas hebben ze die mensen allemaal naar huis gestuurd. Een echte soundartiest zoals onze Niek Lucas weet daar wel raad mee. Ja ik zeg onze Niek, omdat we hem in de jaren 80 hebben "geadopteerd" middels een pagina grote advertentie in de G&E en een doneer aktie. Hij was zijn baan kwijt, maar we konden niet zonder hem. En daarna konden we nog jaren genieten van zijn geluidsprestaties.
 3. Was dat niet de sampling frequentie van de fameuze Super Audio CD. Waar is die gebleven? Laten we niet vergeten dat geluid in oorsprong analoog is en mits lineair overgezet ook het best klinkt in het analoge domein. De SACD benaderde dat nog het best.
 4. Als je probleemloos wil streamen met welke streaming client dan ook, dan gebruik je het NFS protocol. Maar dat moet je server / PC / whatever dat wel ondersteunen. Ik gebruik Hanewin als NFS server op een eenvoudige Shuttle. Geen gedoe met wachtwoorden. Alleen de juiste mounts (exports) instellen. Je mag het verder zelf uitzoeken, ik geef geen verdere ondersteuning. 😎
 5. Ja, dat kan, dat hangt af van het type. De klassieke versterkers met buizen/MOSFETS etc uiteraard niet, die zijn ontworpen voor audiofielen en die houden niet van electronische vervuiling. De moderne AVRs hebben dat wel. De AVR gebruikt een DSP (Digital Signal Processor) voor alle processing zoals Dolby decoding en equalising. Elke audiobron wordt eerst omgezet naar het digitale domein, dan geprocessed en weer naar het analoge domein (eindversterker) teruggezet. Er zal dus daardoor altijd een minimale vertraging optreden, maar die is erg klein. Het maakt wel de weg vrij voor de auto lipsync feature. Hoe werkt dat dat en waarom is dit nodig zul je je afvragen. Het is nodig omdat je display (TV, projector) tijd (40-200 mSec) nodig heeft om het beeldsignaal te tonen. Het geluid van de AVR komt dus vroeger dan het bijbehorende beeld, beeld en geluid zijn dan niet synchroon. Als je de auto lipsync inschakelt dan gebeurt het volgende: 1. De AVR vraagt aan het display: wat is jouw (video) vertraging? oftewel leest de Extended EDID chip, het CEA-861 deel. 2. De AVR (DSP chip) zorgt voor de nodige audiovertraging naar de luidsprekers toe. 3. Beeld (TV) en geluid (speakers) zijn synchroon! (in het ideale geval dan he?) Waarom gaat dat dan zo vaak fout? 1. De TV geeft geen informatie over de vertraging, dus kan er ook geen vertraging worden ingesteld. 2. De Extended Edid is dynamisch, verandert dus voortdurend zodra er een ander weergave profiel wordt gekozen. De AVR houdt dat niet goed bij omdat daar een HDMI handshake voor nodig is en daar houdt de kijker niet van (zwart beeld) Gelukkig kun je de vertraging ook met de hand instellen, dus het komt altijd goed.
 6. Dit komt me bekend voor. Ik raad je aan om, voor je dingen overhoop haalt, de VU+ helemaal uit te zetten en daarna weer op te starten.
 7. Je begrijpt dat Sony ook eigenaar is van (DVD/BD) content? Daarom is de ondersteuning voor gekopieerde media minimaal. Als je probeert gedecrypte DVDs af te spelen (op alle media players) zul je al snel tegen menuproblemen aanlopen. Dat komt omdat de producent daar ook beveiligingen in heeft aangebracht die door de meeste decryptie software niet wordt aangepakt. Je kunt beter de DVD omzetten naar een MKV bestand. Met MakeMKV gaat dat prima, met behoud van ondertitels. Er van uitgaand dat je Sony dat wel wil afspelen natuurlijk.😟
 8. Dat is bij mij niet zo. En bij jou ook niet. De collega's van Chellomedia, die de aanvoer van de FM signalen verzorgen hebben er alles aan gedaan om dit te vermijden. De bronnen zijn vrijwel allemaal digitaal, daar zitten de verschillen zoals Eduard07 al aangeeft, maar die verschillen worden automatisch gecompenseerd, niet met een Optomod maar met een automatische volume correctie met een lange integratie tijd. Er zijn regels voor de geluidssterkte (Loudness) maar helaas houdt niet iedereen zich hieraan, denk aan de Caraïbische zenders.
 9. ik bedoelde natuurlijk module. Ik kan de posting niet wijzigen.
 10. Laat de goede dingen aub blijven. Dus ook ook de vertrouwde FM zenders op de CAI. Kennelijk heeft niemand een DENON AVR. Als je, zoals ik, Zone 2 gebruikt (voor de koptelefoon via BT) kun je alleen analoge bronnen beluisteren, zoals de Tuner. Dat hebben de HDMI mobs zo bepaald. Consumentje pesten noem ik het.
 11. Met het Family HD pakket gaat Mezzo ook nog open. Wel met de oranje CI kaart. Ik kijk er regelmatig naar, behalve als er gillende keukenmeiden staan te blerren (de Bianca Castiafores zeg maar). Zoals nu. Ik haat opera/operette. Ik denk dat ik er allergisch voor ben.
 12. Daar zat ik dus ook mee. Wellicht het + blokje , links naast het quote linkje? Je ziet dan MultiQuote staan. Het lijkt me dat je die moet gebruiken vanaf de 2e quote? Ik heb het nog niet getest zeg ik er eerlijk bij.
 13. Bedankt, Mimisiku voor je eindeloze geduld, ze mogen je wel eens een award 🏺toekennen voor al je hulp op dit forum.🍷🍷🍷 Nu ik de zender op de VU kan afspelen heb ik mooi vergelijk materiaal voor mijn gasten, ik kan hem nu namelijk ook projecteren. Ik wil laten zien dat je op een 55" UHD TV nauwelijks verschil ziet tussen de UHD versie en de HD versie van dezelfde zender. Op de 4K projector is dat uiteraard wel goed te zien. Ik mis alleen HDR op deze zender maar wellicht komt dat nog. Of is HDR al dood?
 14. Inderdaad, alles gaat via de pagefile. Voor een ieder die last heeft van die o zo trage updates van microsoft, is hier de gouden tip. Check de grootte van de pagefile oftewel Virtueel geheugen en wijzig die desnoods. Bereken die waarde als volgt: 1024 maal het aantal geinstalleerde Gygabytes. Vul die waarde in bij Begingrootte (8192 voor 8 GB geheuge) en 2 x die waarde bij Maximale grootte (16384 bij 8 GB geheugen) En voortaan vliegen die updates binnen. Bij mij in ieder geval wel. getest met W7, W8.1 en W10. Natuurlijk hebben de gebruikers van een SSD voor de systeemschijf hier het meest profijt van. En als je gaat upgraden naar W10 (voor W7 gebruikers is het 5 voor 12) dan is het zelfs beter om meteen die laatse waarde op beide velden in te vullen, en defender uit te schakelen (via services) Je kunt het daarna altijd weer terug zetten. Deze meneer laat zien hoe je dat moet doen.
 15. Ik had na een uur nog geen beeld, dus ik dacht laat ik wat instellingen delen. Toen viel mijn oog op de onderste instelling, de DVB CI vertraging. Die had ik nog niet eerder opgemerkt eigenlijk. En wat schets mijn verbazing toen ik die waarde kon veranderen naar een lagere waarde, kreeg ik zowaar beeld! Eigenlijk werkt de module op alle waardes 16 - 32 - 64 - 128. Alleen met 256 blijft het beeld groen en hakkelt het geluid.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy