Jump to content

Old Satterhand

Members
 • Content Count

  558
 • Joined

 • Last visited

About Old Satterhand

 • Rank
  Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Het wilde Westen
 • Interesses
  De technische aspecten van Satelliet ontvangst en alles wat daar omheen hoort. Van schotel tot Media Server.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat kun je met een USB Y kabel eenvoudig oplossen. Je kunt 2 USB poorten aansluiten of een USB voeding.
 2. Was je nog niet wakker? Docsis is een coax technologie. Niet van toepassing op KPN.
 3. Ik geloof best dat er individuele KPN monteurs zullen zijn die hun uiterste best doen om het maximale uit de verbinding te halen. Dat is overigens alleen mogelijk indien er meerdere aderparen beschikbaar zijn. In vroeger dagen deed men nog wel eens de moeite om een ander aderpaar in te lassen om een zwakke lijn te verbeteren. Ach en ook Ziggo heeft zo zijn problemen, mat al die (niet opgeleide) Zzp'ers waar ze nu gebruik van maken. Soms tref je ook daar een goeie aan. Om terug te komen op de vraag van de TS. De gebruikelijke gang van zaken bij aansluiting
 4. Ja Tonski, those were the days. Erg lang geleden ging dat zo. Tegenwoordig gaat dat even anders. Laat ik het met een voorbeeld illustreren. (Ik heb er vele). Ongeveer 4 jaar geleden werden de aansluitingen van een kennis gemigreerd van de centrale naar de straatkast. Het ging om 2 modems, 1 van KPN en 1 van XS4All, beide met pairbonding. Dat ging ongeveer zo: Overdag kwam het hoogste echelon de patches maken in de straatkast. Van de kabel naar de klant, naar de VVDSL kaart. Deze patches werden wel aangesloten op de kaart, maar nog niet op de klemme
 5. Nee, dat is juist heel erg logisch, hoe lager die komt hoe hoger de zwaartekracht. Om daar aan te ontsnappen gaat de snelheid omhoog. Wet van behoud van energie. Wel eens een pirouette goed bekeken? De snelheid hiervan wordt geregeld door de armen te strekken of juist dicht bij het lichaam te houden.
 6. Ik heb beeld, maar heb wel een royaal abo. De informatie in het screenshot geeft aan Basis. Geen CI nodig, ook geen mapping. edit: de upper card is de 2e kaart, dus met een family abo.
 7. Ja hoor, ik geloof je helemaal. Dit is echt lachen. En dan zeggen ze nog dat de Belgen geen gevoel voor humor hebben. Jouw reacties bewijzen het tegendeel....
 8. Het is uiteraard een dual tuner. Maar dat wordt ie pas als je de zaak goed hebt geconfigureerd. Het is best mogelijk dat de 2e aansluiting een uitgang wordt als je alleen tuner A hebt ingesteld. Ik denk niet dat je het dual tuner concept van de VU+ goed begrijpt. Allereerst het gebruik van de letters. Bij een FBC tuner worden er 8 letters gereserveerd voor de 8 (virtuele) tuners. Als je maar één fysieke tuner hebt geinstalleerd dan worden de volgende letters gebruikt:A-H A is de eerste tuner, B is de 2e. De overige letters C t/m H (virtuele tuners) zi
 9. Als er een fabrikant is die (de mogelijkheden van) een NVidea Shield kan combineren met een enigma2 box, ben ik hun eerste klant. De mogelijkheden om mediafiles af te spelen in mijn Ultimo 4K zijn zeer beperkt en buggy. Kodi rules bij Old Satterhand thuis.
 10. Dat doen ze al middels de Ziggo Go App. Weliswaar in 720p, maar dat is beter dan je zou verwachten, zeker op een 4K TV. Als je het vergelijkt met Canal Digitaal Satelliet heb je zelfs kanalen zoals Comedy Central en RTL Z in HD, dus ga je er op vooruit. In tegenstelling tot KPN kun je de App ook op diverse mediaplayers installeren. De enige restrictie is dan wel dat je die thuis moet gebruiken, met een Ziggo internet verbinding. Voor wie graag bibberende beelden ziet is natuurlijk ook de CD App te gebruiken. Ikzelf zie graag 50 beelden per seconde bij sport en geen 25.
 11. Vóór de komst van DVB-S2X (2015) was Multiple Input Streams al onderdeel van DVB-S2. DVB-S2 dateert uit 2005, wanneer MIS is toegevoegd kan ik niet zo snel achterhalen.
 12. Ja, je hebt nu eenmaal een keten van verbindingen en zoals een spreekwoord zegt, de ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Als hulpmiddel vermeld ik nog maar eens dat als er beelduitval ná de HDF optreedt, dit niet zichtbaar zal zijn op de TV. Dus als het nog eens gebeurt: kijk of je die beelduitval ook op de TV ziet, zo ja, dan moet je de oorzaak bij de bron zoeken. Omdat je zulke dikke kabels gebruikt moet je ook rekening houden met problemen m.b.t. de HDMI connector van de VU+. Het zijn de solderingen van de HDMI connector die door het verbuigen van
 13. Ik neem aan dat je hier bedoelt dat je een opname kunt maken van de HDMI uitgang van de STB van die providers. Met het juiste "spul" dan. Ik denk niet dat dat voor de gemiddelde satellietkijker haalbaar is. Ook erg onhandig, je kunt tijdens de opname je box nergens anders voor gebruiken.
 14. Op de VU+ Ultimo 4K met OpenPli 8.0 heb ik daarvoor de instelling [Doorgelust vanaf...] Aangezien het een dubbele tuner betreft is er geen door lus kabeltje meer nodig, maar gaat dat intern. Het is echt een bug, het heeft ooit goed gewerkt maar sinds enige tijd kan ik de instelling [Gelijk aan] niet meer gebruiken. Ik krijg dan dezelfde problemen als de TS.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.