Ga naar inhoud

Old Satterhand

Leden
 • Aantal items

  199
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Old Satterhand

 • Titel
  Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Het wilde Westen
 • Interesses
  De technische aspecten van Satelliet ontvangst en alles wat daar omheen hoort. Van schotel tot Media Server.
 1. Daar zat ik dus ook mee. Wellicht het + blokje , links naast het quote linkje? Je ziet dan MultiQuote staan. Het lijkt me dat je die moet gebruiken vanaf de 2e quote? Ik heb het nog niet getest zeg ik er eerlijk bij.
 2. Bedankt, Mimisiku voor je eindeloze geduld, ze mogen je wel eens een award 🏺toekennen voor al je hulp op dit forum.🍷🍷🍷 Nu ik de zender op de VU kan afspelen heb ik mooi vergelijk materiaal voor mijn gasten, ik kan hem nu namelijk ook projecteren. Ik wil laten zien dat je op een 55" UHD TV nauwelijks verschil ziet tussen de UHD versie en de HD versie van dezelfde zender. Op de 4K projector is dat uiteraard wel goed te zien. Ik mis alleen HDR op deze zender maar wellicht komt dat nog. Of is HDR al dood?
 3. Inderdaad, alles gaat via de pagefile. Voor een ieder die last heeft van die o zo trage updates van microsoft, is hier de gouden tip. Check de grootte van de pagefile oftewel Virtueel geheugen en wijzig die desnoods. Bereken die waarde als volgt: 1024 maal het aantal geinstalleerde Gygabytes. Vul die waarde in bij Begingrootte (8192 voor 8 GB geheuge) en 2 x die waarde bij Maximale grootte (16384 bij 8 GB geheugen) En voortaan vliegen die updates binnen. Bij mij in ieder geval wel. getest met W7, W8.1 en W10. Natuurlijk hebben de gebruikers van een SSD voor de systeemschijf hier het meest profijt van. En als je gaat upgraden naar W10 (voor W7 gebruikers is het 5 voor 12) dan is het zelfs beter om meteen die laatse waarde op beide velden in te vullen, en defender uit te schakelen (via services) Je kunt het daarna altijd weer terug zetten. Deze meneer laat zien hoe je dat moet doen.
 4. Ik had na een uur nog geen beeld, dus ik dacht laat ik wat instellingen delen. Toen viel mijn oog op de onderste instelling, de DVB CI vertraging. Die had ik nog niet eerder opgemerkt eigenlijk. En wat schets mijn verbazing toen ik die waarde kon veranderen naar een lagere waarde, kreeg ik zowaar beeld! Eigenlijk werkt de module op alle waardes 16 - 32 - 64 - 128. Alleen met 256 blijft het beeld groen en hakkelt het geluid.
 5. Ga ik doen. Ik zit toch sport te kijken op Ziggo. En dat kan ik ook op de TV zelf kijken. Zoals vroeger. Weer bedankt voor je tip. Samen komen we er wel uit denk ik.
 6. Het menu van de Common Interface Assignment plugin ziet er zo uit. Ik heb geen CAID geselecteerd. Dus alle CAIDs zijn geldig. Die andere zenders zijn ook niet van M7. En die doen het alle 3.
 7. Gelukkig Nieuwjaar iedereen. Mijn goede voornemen is om toch nog eens te kijken naar de VTI image. En aan Mimisiku. Ik ontvang alle zenders met dezelde oranje CI module, zolang ik ze maar toewijs met de CI assignment plugin. Het gaat dus alleen maar mis met de nieuwe zender Love Nature 4k.
 8. Het verradelijke van het verkeerd om monteren van de tuners is dat alles goed lijkt te werken. De DBC-S2 tuners gebruiken de vertrouwde letters vanaf A. Als de box net aanstond ervaarde ik geen timeout bij het zappen naar bepaalde kanalen. Dat gebeurde bij mij pas als ik de < toets gebruikte om terug te gaan naar het vorige kanaal. Maar ik wilde een keer een DVB-C kanaal bekijken terwijl er een opname van NPO 1 bezig was. Sommige andere kanalen wilden niet openen. Gek, ik had toch FBC, dus meerdere tuners? En waarom wilde bepaalde sat zenders pas openen nadat ik de FEC waardes had gewijzigd? Klopte de fastscan lijst niet? Zo kom je er langzaam achter dat er iets niet deugt. En ga je zoeken en dingen vervangen. Dat de positie van de tuners iets uitmaakt komt niet in je op. En waar is dat F.... Manual? Niet in de doos. Na lang zoeken eindelijk gevonden. Een Engelse versie weliswaar maar goed. Maar in dit manual is niets te vinden over de volgorde van de te installeren tuners! Ik denk dat pas met het flashen van de alternatieve firmware zoals OpenPli dit belangrijk wordt. Ik heb uiteindelijk het bijgewerkte manual gevonden en ook het manual van mijn BT remote (na een jaar!) Was eerder ook niet te vinden. Kon ik eindelijk mijn Tv geluid bedienen. Maar ja, het is niet voor niets een hobbydoos, je hoort mij niet klagen. Mijn advies zou dan ook zijn: Als je een van bovenstaande problemen ervaart, ga niet lopen klooien zoals ik en wissel de tuners eens om. Het is een kleine moeite.
 9. Nee ik bedoel de positie van de tuners in de slots. Dat kan dus op 2 manieren. Als ze verkeerd zitten communiceren de drivers met de verkeerde tuners.
 10. Ik heb ondertussen de seca kaarten verwijderd en de softcam uitgeschakeld. Ook de FastScan en het verplaatsen van de CI Module naar het 2e slot hebben niet geholpen. Nog steeds geen beeld. Wel tussen de experimenten door deze melding ontvangen van de module:
 11. Haha, nee jongens ik heb dit schoteltje. Wel een gregorian gehad in the old days, zonder C-band uiteraard.
 12. Die seca flag is van een opname, die liep tegelijk toen ik het screenshot maakte. Ook krijg je dan een responsetijd van de kaart te zien. Ik zal het dadelijk nog eens proberen zonder de Seca kaarten. Ik gebruik er 2 (hoofdkaart en 2e kaart) ivm de ECM beperkingen die CDNL soms oplegt. Ik zoek ondertussen ook naar informatie over DVB-S2X.
 13. Mijn leverancier wilde dat wel voor me doen, maar ik wilde dat zelf. Ja ik weet het, RTFM. Maar dat manual was wel moeilijk te vinden. Ik denk dat Boelo een workaround heeft gevonden, daar had ik er ook wat van en ik herinner me dat het klooien met FEC er een van was. Afijn, Boelo kan zelf checken of zijn tuners goed gemonteerd zitten. Als de kabeltuners beginnen met de letter A en de sattuners met de letter J dan zitten ze goed.
 14. Nee, signaal is prima. Wellicht andere settings? Is DVB-S2X geen nieuwere uitzendnorm?
 15. Allereerst bedankt voor je hulp Mimisiku, dat stel ik zeer op prijs. Ik denk dat het geen rechtenkwestie is, ik heb alleen die zenders toegevoegd aan de CI assignment plugin, die de CI nodig hebben. Het groene lampje op de module brandt, ik krijg ook geen foutmelding. Ik heb geluid, zij het met onderbrekingen en een soort van gekleurde achtergrondjes. Ik denk dat het te maken heeft met het type tuner die ik gebruik. Ik zie in je onderschrift dat jij een DVB-S2X tuner gebruikt. Ik heb deze : Vuplus DVB-S NIM(45208 FBC) (DVB-S2) Wellicht is dat het probleem?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid