Spring naar bijdragen

pirrewit

Leden
 • Aantal bijdragen

  1551
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over pirrewit

 • Rang
  Sat4all Freak
 • Verjaardag 01/07/1945

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. sinds de xtreme codes problemen met de providers sinds enkele dagen heb ik ook problemen met mijn streams op de dreambox. Alhoewel de iptv streams van mijn provider nog steeds werken met de smarters app op mijn ipad en laptop en mediaplayer doen ze het niet meer op de DB. Ik heb enkele favoriete streams omgezet naar enigma en copy /paste in een bouquet gezet. Dat heeft jaren foutloos gewerkt en nu sinds eergisteren niet meer. Is er een oorzakelijk verband met de iptv extreme codes en de dreambox streams? Waarom wel op ipad en laptop en niet meer op dream? Ik gebruik oscam en cccam maar doen die terzake? Ik dacht van niet. Bvb streams van Eindhoven en Scheveningen doen het wel. grts
 2. Probleem is hier de afstand en de muren en ook voedingen en kabels. Een software matige oplossing zou ideaal zijn.
 3. Wat ik wil is op de tweede tv samsung precies hetzelfde beeld projecteren als op de LG als server. Dus de samsung moet niet van kanaal kunnen wisselen enkel beeld weergeven. Is dat mogelijk met deze app en welke is dat dan? alvast dank.
 4. Ik heb een samsung en een LG smart tv 55 inch. De satelliet is HDMI verbonden met de LG smart TV. Kan je het beeld van de dreambox op de LG draadloos doorsturen naar de Samsung? Zoals ik bvb de pc kan verbinden met de LG en de inhoud bekijken op de TV. Ze staan uiteraard allen in hetzelfde netwerk. Zoiets als mirroring of smartshare? Of is dat wishfull thinking?
 5. Sinds kort verandert de resolutie van mijn laptop van 1920 naar 1280 zodra ik de HDMI out kabel inplug in de HDMI In poort van de AV receiver. De receiver is dan verbonden met HDMI out naar een plasma scherm. Voorheen ,en dan bedoel ik jaren ,ging dat probleemloos. Nu staan alle iconen door mekaar en in groot formaat. Als je de kabel uittrekt blijft de resolutie 1280 of kleiner. Oplossing is herstarten en alle iconen terug verplaatsen. Hetzelfde gebeurd als ik de kabel in een led tv plug. Ik start een film met VLC op de laptop en kon zo ook op het plasma scherm in 1920 de film ook volgen. Dus op de laptop en plasma simultaan in 1920 x 1080i. Beide schermvullend. Hoe kan ik resolutie 1920 behouden op de laptop en het plasmascherm? Ik kan geen andere oorzaak vinden dan een recente Windows update.
 6. Ik had voor 3 dagen eens newnigma image ingeladen maar heb het daar niet gevonden?
 7. Als dat zou kunnen in openpli is mijn probleem opgelost .Zoals Tonskidutch weet ik niet of dat kan in openpli. Als het moet neem ik wel een ander image moest er een bestaan die het wel kan.
 8. Zo blijkt maar weer dat die oudjes nog steeds onovertroffen zijn.☺️ Jammer dat die overscan na al die jaren nog niet adequaat is opgelost. Behalve dan de 5090 met dot by dot.
 9. in 2008 en 2009 kosten die Pioneers ook nog steeds pakweg 5000 eur per stuk . Maar anno 2019 is er ,althans mijn mening, nog steeds geen beter beeld. ik kijk liever naar mijn Pioneer plasma met overscan dan naar mijn dure samsung Qled. Ik vind de huidige TV's zo een hard beeld hebben. Ik heb wel vastgesteld dat de TV niet de oorzaak van overscan is maar de bron. De dreambox 8000 geeft overscan. Enkel aan te passen met dot by dot. De mediaplayer Minix 8H plus heeft overscan maar kun je regelen in XBMC met % te verkleinen. De Telenet decoder heeft nul overscan en hoeft dus geen bijstelling. Dus de bron bepaalt de overscan. Maar ik zal toch eens kijken naar het openvix image . Die zou dus wel de aspect ratio kunnen aanpassen. Jammer genoeg zag ik dat er geen image is voor dream multi media.
 10. Pioneer plasma's en deze hebben geen scannen mogelijkheid. De 08 en 09 in het type slagen op het bouwjaar 2008 en 2009. Toen was er nog geen scan mogelijkheid ,dacht ik. Laat het duidelijk zijn de 5080 heeft geen dot bij dot . Dat is enkel een jaar later toegevoegd op de 5090. Het idee van bellejt ,mocht dit kunnen , is wel een mogelijheid. Op mijn mediaplayer minix 8H Kodi heb ik ook zo iets. Daar begint het bij 100% en kun je het beeld verkleinen met procenten tot het precies past. Tv en Dreambox hebben dat niet.
 11. ik heb een pioneer plasma LX 5080 en een LX 5090 De 5080 heeft met openpli 1080i overscan en dat is nauwelijks op te lossen. Noch op TV noch met openpli in dreambox 8000. Je kan enkel een HD skin laden 720p en dan is het ok. Neem je een fullHD 1080i dan is er altijd overscan. Op tv heb keuze uit volledig en zoom en breedbeeld en 16.9 en 4.3 De 5090 heeft met openpli 1080i ook overscan maar deze heeft bij de beeld formaten op TV ook nog een dot by dot. en dan is alles netjes zoals het hoort zonder overscan. Bestaat er een mogelijkheid om de optie dot by dot toe te voegen ? Lijkt mij onmogelijk maar je weet maar nooit. Waarom de ene dot by dot heeft en de andere niet is ook een raadsel. Volgens de manual moet hij er wel zijn op allebei. grts
 12. Ik heb de oscam 11532 verwijdert in usr /bin en etc/init-d. In geavanceerd/ pakketbeheer onder enigma plugin staat enkel nog cccam en 11523 dus ook hier is hij weg. Ook in openwebif staat hij niet meer. Enkel nog onder de blauwe knop softcam instellingen staat nog altijd cccam none 11523 en 11532 maar deze laatste is nog wel te kiezen maar doet verder niets.Niet onlogisch. Ik zou nu enkel nog die optie 11532 willen wegkrijgen als het effe kan zoniet laat het dan maar rustig staan.☺️
 13. wat ik wil is een oscam verwijderen en ook heel belangrijk "iets leren" Daarom is een flash niet aan de orde. met installatie van TS panel langs temp is de kans groot denk ik dat deze ook weer niet te verwijderen is? vind op het web wel wat negatieve berichten ivm Tspanel "bij PLI is dat bestandsbeheer" Waar vind ik precies in pli bestandsbeheer?
 14. Je kan enkel de applicaties verwijderen die ook in de feed staan. Of die je uit de feed hebt gehaald. Een app ingebracht met een ipk uit tmp staat in die lijst, althans bij mij, er nooit tussen.
 15. Er staan 3 softcams in init.d 1 cccam die perfect werkt en vlot zapt 2 oscams waarvan ik er een heb verwijdert in usr bin maar die klaarblijkelijk nog steeds in init-d staat. Ik neem aan dat ik ook hier dezelfde oscam moet verwijderen. De oscam zapt veel trager (5-10 seconden) dan cccam.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid