Ga naar inhoud


AEO

Lid
  • Items

    856
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Interesses
    Reizen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

AEO's prestaties

Rijzende ster

Rijzende ster (5/8)

  • Reageert goed Zeldzaam
  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Ik denk dat ik met mijn Toyota Yaris Hybride ook aardig scoor. Mijn verbruik is slechts 1:26,4 en dat is het gemiddelde over zomer en winter over ruim 3 jaar gemeten. En dan heb ik het over de meting over tankbeurten, en niet over de boordcomputer, omdat die een te optimistische weergave toont.
  2. Mijn Toyota Yaris hybride van 2020 is uitgerust met FM en DAB+. De auto heeft zo'n haaievin antenne, en de ontvangst is prima. Ik vind de DAB+ beter dan de FM. Maar erg vaak gebruik ik toch ook internet radio via mijn telefoon, via bluetooth of een usb kabeltje. De keuze is onbeperkt. Een leuke zender die ik wel eens in de auto beluister is Arctic Outpost Radio met nog veel oude muziek zelfs van 78 toeren grammofoonplaten. Muziek uit de jaren 20 tot 50. Dit station draait uitsluitend muziek zonder reclame. Het station is van Cal Lockwood, en is gevestigd in Longyearbyen, waardoor het meteen ook het noordelijkste radiostation ter wereld is.
  3. Ja, i24News is op de 19,2° wel in SD kwaliteit te ontvangen, maar alleen in het Frans. Op de Hotbird 13° is het gedurende meerdere jaren in HD kwaliteit te ontvangen geweest in het Engels en Frans. Hopelijk komt i24News nog terug. Gelukkig is het nu via de i24News app te ontvangen. Dat was tot kort geleden alleen mogelijk tegen betaling, maar nu is het vrij te bekijken.
  4. i24News op 4° West in het Arabisch. Leuk, maar voor mij onbruikbaar, ik versta geen Arabisch en ik heb een vaste opstelling met 4 lnb's op 13°, 19,2°, 23,5° en 28,3°.
  5. Nu maar hopen dat ook de i24 News in het Engels zal terugkeren. De Molotov app werkt echter niet voor i24 News, tenzij je een betaald abonnement op Molotov neemt.
  6. Helaas is i24 News verdwenen. Inderdaad was er nog de versie in het Frans op de Astra op 19°, maar mijn Frans is behoorlijk roestig. Ik zal de zender missen, het was een belangrijke bron van nieuws voor mij, en vooral nu met de oorlog. Er waren ook zover ik weet geen aankondigingen gedaan. Ik vraag me af of dit een soort boycotmaatregel tegen Israël is geweest. Want om alleen nog de versie in het Frans te blijven uitzenden, terwijl Engels veel belangrijker is......
  7. Is er nog een andere mogelijkheid om i24 News te ontvangen?
  8. https://t.me/beholdisraelchannel/25435 Oorzaak en gevolg. De Nazi's begonnen de oorlog en dit was het resultaat. Wie wind zaait zal storm oogsten. Geldt dus ook voor Gaza, dat al talloze oorlogen tegen Israël begon. Deze keer was een oorlog teveel. Leuker kunnen we het niet maken.
  9. Nee, het was echt een Sonim, het harkje dat voor de UHF dipool geplaatst was, bestond uit 3 horizintale elementjes die boven elkaar geplaatst waren. Verder komt het wel overeen, en het was een monsterachtig groott ding, met 2,2 meter doorsnede. Ik denk dat dit soort UHF antennes wel het beste waren, wat je als consument kon kopen. De tv piraat Orion TV uit Alkmaar kwam bij mij vrijwel ruisvrij binnen.
  10. Dit doet me denken aan ergens begin jaren 80, toen er op de luchtmachtbasis bij Soesterberg een 40 meter hoge zendmast voor AFN-TV werd opgericht. Zo konden de daar en in de direkte omgeving wonende militairen van de Amerikaanse luchtmacht hun eigen programma's ontvangen. Aanvankelijk werden de programma's vanaf videobanden uitgezonden, en die werden regelmatig door een koerier uit Frankfurt aangevoerd. Enige tijd later werden de programma's via een satellietverbinding aangevoerd, en ging AFN-TV 24 uur per dag uitzenden. Ik woonde in Amsterdam Oud-West, en ik plaatste toen een 10 meter hoge pyloonmast op het dak. Op die mast plaatste ik een paraboolvormige UHF antennen van Sonim. Die bestond uit horizontale gebogen stangen, die aan de uiteinden met speciale haakjes verbonden werden. Zo ontstond er een parabool van 2,2 meter doorsnede. In het brandpunt was dan de UHF dipool, en verder naar voren een reflectieharkje, zodat het signaal uit de parabool geconcentreerd op het UHF dipooltje terecht kwam. In de mast had ik een rotor, zodat de paraboolantenne draaibaar was. Onder de paraboolantenne had ik een zelfbouw FM antenne geplaatst. Deze stond dwars op de UHF paraboolrichting, om onderlinge beïnvloeding te beperken. De FM antenne was een 9 elements lange yagi antenne van 2 golflengtes, dus 6 meter lang. De UHF antenne was voorzien van een 28 dB antenneversterker, en ik gebruikte zware kwaliteit coaxkabel, zwart van kleur en zeer stug. De ontvangst van AFN-TV was perfect, omdat ik een tv gebruikte, die behalve PAL ook SECAM en NTSC kon ontvangen. AFN zond zeer hoog in de UHF band uit, iets boven kanaal 69. Omdat de antenne draaibaar was, kon ik ook regelmatig piratenzenders ontvangen, zoals Orion TV in Alkmaar. Ook uit Hoorn kon ik een tv piraat ontvangen. Het leukst waren de DX condities, en dan kon ik vaak tv uit Engeland ontvangen, zoals ITV uit verschillende regio's. Op een dag S4C uit Wales, zeer sterk signaal, alsof het vlakbij was. Regelmatig ontving ik zenders uit Duitsland of zelfs de DDR. Soms Zweden, en één keer zelfs een tv zender uit Grodno, dat toen nog USSR was. De FM deed het ook erg goed, de openingshoek was zeer klein. De verste zender die ik met deze zelfbouwantenne ontving, was een zender van 1 kW uit Skopje, toen nog Joegoslavië. Ja, dat waren leuke tijden. Later verhuisde ik naar Almere. Daar bouwde ik een 24 elements UHF antenne, waar ik ook dezelfde antenneversterker van 28 dB gebruikte. Omdat AFN-TV van frequentie veranderde naar kanaal 24, dus laag in de UHF band, en vertikaal gepolariseerd ging uitzenden, heb ik dat nog aangepast in mijn antenne. De Sonim paraboolantenne heb ik sinds de verhuizing nooit meer gebruikt, hij was voor mijn dak te groot. Als tuner voor de FM gebruikte ik een Quad FM4 tuner. Toen de Amerikaanse luchtmacht Soesterberg verliet, was dat het einde van AFN-TV in Nederland. Nadien ben ik volledig op satellietontvangst overgestapt.
  11. Ik heb via chat contact gehad met CD. Ik zei dat ik Canal+Action niet kon openen, omdat volgens de website van Lyngsat er geen Mediaguard, maar alleen Viacces en Nagravision op zat. Er werd mij aangeraden de tv een uur op NPO 1 te zetten. Ik verwachtte dat dit niet zou werken, en inderdaad ging Canal+Action niet open. Ik heb de volgende dag gebeld, en toen stelde men mijn voor om een nieuwe module te zenden, tegen alleen de verzendkosten. Ik heb nu dus een nieuwe CI+ module met geïntegreerde smartcard. Na 5 minuten werkte de module, en ook Canal+Action.
  12. Inderdaad vreemd, dat gedrag van de overheid. Allemaal van het gas af en aan de warmtepomp. Ze vergeten erbij te vertellen dat je elektriciteitsverbruik dan wel minstens verdubbelt. En als salderen er niet meer is, dan hebben ze je te pakken. Komend jaar gaat de energiebelasting 8% omhoog, en ook het vastrecht gaat fors omhoog. En maar zeuren over CO², dat ten onrechte de veroorzaker van de opwarming van het klimaat wordt genoemd. Het is één grote leugen, die gebruikt wordt om ons geld af te pakken. De propaganda werkt wel goed, want bijna iedereen gelooft het verhaal. Ook ik geloofde, dat de toenemende hoeveelheid CO² in de atmosfeer de oorzaak was van de klimaatverandering. Maar gedurende een deel van de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen was het klimaat ook warmer, zelfs iets warmer dan nu! Dus minder CO², maar toch warmer, en dus klopt dat hele narratief niet. Of waren er toen ook vliegtuigen, auto's en kolencentrales? Maar daar hoor je de klimaatalarmisten niet over, want dan vallen ze door de mand! Denk hier eens aan: in de tropen, en dan neem ik als voorbeeld Indonesië, waar ik zeer vaak kom, is het klimaat zeer warm met een zeer hoge luchtvochtigheid. Daarom koelt het s'nachts nauwelijks af, de oorzaak is de grote hoeveelheid waterdamp, dat een zeer sterk broeikasgas is. Ik heb ook ervaring met woestijnen. Overdag erg heet, maar s'nachts koelt het sterk af, omdat de lucht er gortdroog is. Het kan zelfs gaan vriezen! Zowel in de tropen als de woestijn is de hoeveelheid CO² hetzelfde, en hier blijkt het geen invloed te hebben. CO² is er wel, en de natuurlijke hoeveelheid van 0,03% is door onze uitstoot toegenomen tot 0,045%, maar dit heeft nog steeds niet de invloed op het klimaat, die men ons wil laten geloven, want dan had het nu juist veel warmer moeten zijn dan eerder genoemde perioden in de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen. We moeten de oorzaak van klimaatverandering dan ook bij de zon zoeken. Die is de laatste tientallen jaren actiever, en stoot meer energie uit.
  13. De oorlog in de Gazastrook gaat door, totdat er geen Hamas meer bestaat. En dat is maar goed ook, omdat Hamas Israël wil vernietigen, en tevens alle Joden, waar ook ter wereld, wil uitroeien. Inderdaad, Hitler zou trots zijn geweest op de Hamas. Het is dan ook onmogelijk om ooit vrede met zulke monsters te sluiten. En aangezien Israël niet van plan is om zich te laten vernietigen, en 7 oktober de druppel was, die de emmer deed overlopen, is het besluit genomen dat de Hamas vernietigd moet worden. Zelfs na ruim 2 maanden oorlog heeft de Hamas nog steeds een grote mond, en blijkt, dat ze nooit vrede willen: https://t.me/beholdisraelchannel/24497
  14. Van welke kant je het ook bekijkt, deze oorlog is één grote tragedie. De mens leert het nooit. Oekraïne is ook al zo'n drama, waarbij al honderduizenden doden zijn gevallen. Brits Guyana zou wel eens het volgende oorlogsgebied kunnen worden, nu buurland Venezuela tweederde van Brits Guyana claimt.
  15. Wat al die milieustickers betreft, het is te gek voor woorden. Wil je overal kunnen rijden, dan heb je op een gegeven moment je halve voorruit vol zitten. Lijkt me niet erg bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. Kunnen ze niet beter een Europese database met kentekens aanleggen i.p.v. al die stomme stickers?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...