Jump to content

AEO

Members
 • Posts

  722
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AEO

 1. Beste forumleden, bedankt voor jullie reacties. Ik hoef dus geen onderzoek te doen naar het functioneren van mijn installatie.
 2. Op 11973V 31000 wordt een kanaal uitgezonden met de naam The Explorers promo in Ultra HD. Dit is op de Astra 2 op 28,2. Maar wat ik ook probeer, het lukt niet om dit kanaal in te lezen of te ontvangen, terwijl het ongecodeerd is. Is het hier wel iemand gelukt om het te ontvangen?
 3. Helemaal mee eens, want Docubox HD is een kanaal in matige SD kwaliteit, net zoals SBS 9 en RTL Z, die zijn via de kabel in HD kwaliteit beschikbaar en bij CD wordt je met matige SD kwaliteit afgescheept. Ment, Ons, Retro Music TV en Oranje TV kan ik missen als kiespijn, en deze 4 kanalen zou men kunnen verwijderen, maar die vrijgekomen bandbreedte kan dan besteed worden aan Docubox HD, om die in echte HD kwaliteit aan te bieden.
 4. Hoi CEESV, Bedankt voor je reactie. LG Oled televisies geven een erg mooi beeld, maar ze springen raar om met de kanalen. Laat ik me nader verklaren. De tv staat rechtstreeks op de schotelantenne aangesloten omdat hij een ingebouwde satellietontvanger heeft, dus geen losse decoder nodig. Maar ongewenste zenders verwijderen kan dus niet, maar oké, die kan ik dan naar het eind van de zenderlijst verplaatsen. Maar nu is er een zender die op een bepaalde transponder zit en die heb ik op nummer 176 staan in de zenderlijst, om maar een voorbeeld te geven. Laten we het tv kanaal dat ik op 176 had ingedeeld VERDWIJN TV noemen. Op een dag zap ik eens langs alle kanalen en zo kom ik ook op VERDWIJN TV terecht, en, je raadt het al, die is er opeens niet meer en heeft zijn naam in de praktijk gebracht. In plaats van VERDWIJN TV blijkt er nu bijvoorbeeld een data stream te zitten, en dan verschijnt er in beeld de tekst "ongeldige service". Een seconde later is positie 176 echter definitief verdwenen! Je zou verwachten dat alle kanalen boven de 176 nu een positie omlaag gaan en dan is er niets aan de hand, maar helaas verdwijnt nummer 176 zelf ook uit de kanalenlijst! Als dit een aantal keren gebeurt, en helaas is dat best wel vaak, dan heb ik een zenderlijst waar een aantal kanalen ontbreken. Ik kan in dit voorbeeld geen andere zender op kanaal 176 zetten, omdat die er niet meer is, en dat bedoel ik met die gatenkaas, want als ik weer eens aan het zappen ben, dan kom ik langs 174, 175, 177, 178 enzovoort. Zoals je weet veranderen zenders vaak van frequentie, en soms wordt er dan een data stream op gezet. En voor je het weet is er dan een behoorlijke gatenkaas in de kanaalnummers ontstaan. Nu moet ik dus alles verwijderen om weer een normale zenderlijst te kunnen creëren. Het andere nadeel van LG Oled tv is, dat je bij het bewerken van de kanalen wel zenders kan indelen op de volgorde die je zelf wilt, maar ongewenste zenders kan je niet verwijderen. Je kan wel een transponder verwijderen, maar dan zijn alle zenders van die transponder weg, ook de zenders die je wilde behouden, en ook dan creëer je zo weer een gatenkaas, want alle kanaalnummers waarop die zenders zijn, verdwijnen dan. Dit is best een nadeel, want soms is er een transponder met wel 25 zenders, waarvan ik er bijvoorbeeld alleen 2 wil hebben, maar die overige 23 kan ik niet verwijderen. Als je zenders van Hotbird, en Astra 1, 2 en 3 ontvangt is zo' n zenderlijst al snel erg lang en neemt het verplaatsen en indelen van zenders heel veel tijd in beslag.
 5. Beste mensen, Ik heb sinds enige tijd een LG Oled tv, 55 inch, 4K beeldscherm. Nu heeft LG een nadeel bij satellietontvangst. Als een bepaalde zender verdwijnt en er iets anders verschijnt, b.v. een datastream, en je zapt eens langs de kanalen en je komt op het kanaal dat er niet meer is, maar een datastream bevat, dan verschijnt er de melding "ongeldige service" in beeld, en dan verdwijnt het kanaal. Dat op zich is niet zo erg, maar het kanaalnummer is dan ook verdwenen. Bijvoorbeeld stond deze zender op 198, dan is dat kanaalnummer zelf ook weg en komt niet meer terug. Als je er weer eens langs zapt ga je van 197 naar 199, en 198 is weg. Na verloop van een aantal zenders die verdwijnen wordt je kanalenlijst natuurlijk een soort van gatenkaas. Weet iemand wat je moet doen om die verdwenen kanaalnummers te herstellen, of moet ik alle transponders verwijderen en weer opnieuw installeren?
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.