Jump to content

waterpas

Members
 • Content Count

  1,140
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by waterpas

 1. 2 uren geleden, ceesv zei:

  In 1926 stond het water in Venlo hoger als dat nu voorspeld is.

   

  Veel regen in korte tijd is van alle tijden.

   

   

  De planeet geeft de mens de gelegenheid te denken dat ze de maat der dingen is, een groot misverstand! Ach ja, je wordt gemiddeld 82 jaar, de aarde bestaat zo´n 4,5 miljard jaar en dan wordt er gezegd, met verwijzing naar 1926: "Veel regen in korte tijd, is van alle tijden". Alle tijden is hier +\- 100 jaar, dan zou het eens in de 4,5 x (10)^9/100 = 45.000.000 jaar voorkomen, hoezo alle tijden?  De plee als leerstoel? 

 2. Met alle respect, maar voor de respondenten die hier hun plasje komen doen, weleens afgevraagd hoe dat kan, en wat daar voor nodig is? Kunnen we niet beginnen om een quotum in te stellen, en een aantal gebruikers laten bezwijken? Als bijvangst, halen we meteen de vlooien kam door de sociale media. 

 3. Dag allemaal, ik heb het niet vermeld, maar de platenspeler is voor een "armlastige" vriendin. Ik heb er inmiddels een, gratis! een sony directdrive. Zelf heb ik een Braun PDS 550 en daar luister ik met plezier naar. Om Mimisuku te citeren, "met een been in het graf", ik sta er met 2 benen in, maar niet in het mijne. Het gehoor is hier de referentie, en dat werkt nog redelijk, maar loopt wel met een looppasje achter de weergever kwaliteit aan, bedankt voor jullie reactie´s.

  waterpas

 4. 3 uren geleden, Alex1970 zei:

  Ik ben de Lenco van wijlen mijn vader nog niet tegengekomen in alle spullen, maar ik denk dat ik die waarschijnlijk ook wel zelf wil houden.

  Dat kan ik goed begrijpen, was ook mijn eerste Pickup, weliswaar niet van mijn Pa maar als ie van je verwekker komt, "klinkt"  dat wel even anders.

 5. Hoi Minplus,

  je eerste vraag is natuurlijk relevant dus het mag wat kosten, maar dat is relatief.

  2 Ik heb veel platen en die zijn in uitstekende conditie.

  3: Ik luister via Elektrostaten, je kunt beter vragen naar mijn oren, maar ik begrijp je argumenten.

   

  7 minuten geleden, Ventura zei:

  Als dat geen optie is, dan is er 1 optie. Nieuw kopen.

   

  Google: woonplaats kringloop. 

  Dat is een goeie, maandag verder.

   

 6. Een goede platenspeler, hoeft geen highend te zijn dus voor een schappelijke prijs. Graag geen gezeur over geluidsdragers en oertijden, als we die niet hadden gehad, had U niet kunnen reageren. Alle gekheid op een stokje, ik ben de gelukkige bezitter van mooie muziek op vinyl en de daarbij horende nostalgie! 

 7. Ik heb hetzelfde probleem gehad, van de een op de andere dag wilde het niet meer lukken. De 8000 staat op een andere lokatie. De laatste keer dat ik ´m geflashed heb, heb ik dat met een andere computer gedaan, met een Linux OS. Op m´n Windows-machine, en dan switchen tussen opera, firefox of explorer hielp niet. Heb je niet een "oude" laptop met XP bijvoorbeeld? 

 8. 3 uren geleden, johnno zei:

  Alle muziek is tijdloos, en volledig afhankelijk van onze smaak.

  Zo ben ik mijn hele leven al gek van de zogenaamde 'Big Band Era'.

  Ik heb het dan over de muziek van Glenn Miller, Benny Goodman, The Dorsey Brothers, etc. etc.

  En ik mag dan een ouwe lul zijn, die muziek is toch echt van voor mijn tijd.

   

  Rieu brengt overigens in tegenstelling tot James Last niets nieuws op muziekgebied.

  Hij weet er echter een show van te maken waarmee hij stadions weet te vullen.

  Daar is wat mij betreft helemaal niets mis mee.

   

  Nu maak je een denkfout, omdat de luisteraar niet tijdloos is, is de muziek dat ook niet, ergo, geen luisteraar, geen muziek. Als er baggermuziek is, die je niet wilt horen, open spoelen met oordoppen in je speakers monteren, of een radio met een "goede smaak" knop kopen, in dat laatste geval scheelt het ook een batterij voorkeurstoetsen. Bagger is iets voor steltlopers.

 9. 9 minuten geleden, johnno zei:

  Ja, die hoezen speelden een belangrijke rol.

  Maar ten tijde van mijn eerste aankoop stelden die hoezen nog niets voor.

  Dit was voor een 78 toeren plaat zo ongeveer de standaard.

   

  hoes.jpg.991ca76f18318d0ef18593096e47800a.jpg

  De 'Banana Boat Song' was mijn allereerste aankoop:

  https://www.youtube.com/watch?v=PMigXnXMhQ4

   

  Ja, ik weet het........ik ben een ouwe lul.

   

   

  Troost je, als "jonge lul" had je hier in dit topic niets te melden. En dan, volgens een recept van Dr Oetker, wordt de ouwe lul met een overwintering op Nova Zembla een eind op streek geholpen: Koude maakt tenminste nog stijf, waarvan akte.

 10. Daar kan ik mij bij aansluiten, de laatste Strijkkwartetten van Beethoven, gevolgd door Trout Mask Replica van Captain Beefheart, of Circle van Wild Man Fisher, een wereld van verschil, maar zo lang mijn elektrostaten het weer kunnen geven, en de buren zijn oke is het hier zelden stil. Dat laatste klinkt soms ook prachtig.

 11. 5 minuten geleden, ceesv zei:

  Ah, u bedoelt poepschaamte.

  Een vaak voorkomend probleem vooral bij vrouwen.

   

  Maar goed, corona in ontlasting, de riool zuiveringen doen daar meting naar.

   

  Uit het nieuws van vandaag.

  Radeloze kappers gaan ondergronds.

  Voor mensen met dat probleem is deze plaag een mooi moment om de planeet ongemerkt te verlaten. Hoeveel dat er inmiddels zijn weet ik niet, ik ken er niet een.

 12. Ja Sverige, weer een staaltje van, "appels en peren, of "spreeuwen en kraaien", vergelijken. Wat valt er te pleiten voor een Zweeds kabel abonnement als je in Nederland woont, ik weet nog wel een aantrekkelijker abbo op Malta. Ook zéér de moeite waard als je de taal beheerst, en het is gratis!! Laat die Nederlandse commerciële baggeraars hun rommel distribueren via een eigen net, ik durf te wedden dat 75% van die gasten om valt, ik kijk uit naar de rouwkaart. 

 13. Nee @ceesv, de geschiedenis kan niet oordelen. De mensen,, die laten we zeggen over 150 jaar leven, gaan er iets van vinden. Dat wordt vast een mening, die wordt gevormd, door wat er nu is gebeurd, en wat de eventuele gevolgen waren. Met de gebeurtenissen van de laatste 4 jaar, wérd er geschiedenis geschreven! Voor de beginners onder ons, niemand kan nu nog beweren, dat ze niet weten wat een "Narcist" is, en mocht dat onverhoopt toch het geval zijn, dan stel ik voor dat we een "off topic" klasje beginnen. 😁

 14. @erwinnaar, begin eens met jezelf hier te ruimen. U wilt hier weg maar komt telkens terug met een reactie. Dat lijkt op een SOA waar geen antibiotica voor is. Sinds wanneer mogen we hier niet komen melden, dat er dorpsgekken met volgers zijn.

  • Like 1
 15. Beste Tonski, kerst is hier toch veel meer het vieren van een geboorte,  dan de loftrompet afsteken voor een  lichtfeest.  De vader van die boreling, de schepper weet je wel, of het intelligent design, dat tranendal, inclusief Covid 19 hier, komt uit zijn koker. Hij is er blijkbaar bij de Cito-toets tussendoor geglipt. En dan, ik heb hier een aantal "Weihnachts Oratoria"  die  hebben niets te  maken met dreaming of sneeuw, maar daar hebben ze bij Sky Radio nog nooit van gehoord zo lijkt het.

  • Haha 1
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.