Jump to content

waterpas

Members
 • Content Count

  1,140
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by waterpas

 1. De planeet geeft de mens de gelegenheid te denken dat ze de maat der dingen is, een groot misverstand! Ach ja, je wordt gemiddeld 82 jaar, de aarde bestaat zo´n 4,5 miljard jaar en dan wordt er gezegd, met verwijzing naar 1926: "Veel regen in korte tijd, is van alle tijden". Alle tijden is hier +\- 100 jaar, dan zou het eens in de 4,5 x (10)^9/100 = 45.000.000 jaar voorkomen, hoezo alle tijden? De plee als leerstoel?
 2. Met alle respect, maar voor de respondenten die hier hun plasje komen doen, weleens afgevraagd hoe dat kan, en wat daar voor nodig is? Kunnen we niet beginnen om een quotum in te stellen, en een aantal gebruikers laten bezwijken? Als bijvangst, halen we meteen de vlooien kam door de sociale media.
 3. Dag allemaal, ik heb het niet vermeld, maar de platenspeler is voor een "armlastige" vriendin. Ik heb er inmiddels een, gratis! een sony directdrive. Zelf heb ik een Braun PDS 550 en daar luister ik met plezier naar. Om Mimisuku te citeren, "met een been in het graf", ik sta er met 2 benen in, maar niet in het mijne. Het gehoor is hier de referentie, en dat werkt nog redelijk, maar loopt wel met een looppasje achter de weergever kwaliteit aan, bedankt voor jullie reactie´s. waterpas
 4. Ruimte voor nieuwe tijden, nostalgie is dat geen pathologische heimwee?
 5. Dat kan ik goed begrijpen, was ook mijn eerste Pickup, weliswaar niet van mijn Pa maar als ie van je verwekker komt, "klinkt" dat wel even anders.
 6. Dank voor je reactie, beide dus dat is geen probleem.
 7. Hoi Minplus, je eerste vraag is natuurlijk relevant dus het mag wat kosten, maar dat is relatief. 2 Ik heb veel platen en die zijn in uitstekende conditie. 3: Ik luister via Elektrostaten, je kunt beter vragen naar mijn oren, maar ik begrijp je argumenten. Dat is een goeie, maandag verder.
 8. Nee, dat vertrouw ik dus niet, daar moet vast een nieuw element in. Maar ik realiseer mij dat dit een aanname is dus geef maar een goede kringloop winkel door.
 9. Een goede platenspeler, hoeft geen highend te zijn dus voor een schappelijke prijs. Graag geen gezeur over geluidsdragers en oertijden, als we die niet hadden gehad, had U niet kunnen reageren. Alle gekheid op een stokje, ik ben de gelukkige bezitter van mooie muziek op vinyl en de daarbij horende nostalgie!
 10. Ik heb hetzelfde probleem gehad, van de een op de andere dag wilde het niet meer lukken. De 8000 staat op een andere lokatie. De laatste keer dat ik ´m geflashed heb, heb ik dat met een andere computer gedaan, met een Linux OS. Op m´n Windows-machine, en dan switchen tussen opera, firefox of explorer hielp niet. Heb je niet een "oude" laptop met XP bijvoorbeeld?
 11. Klasse gereedschap hangt onder een afdakje!
 12. Nu maak je een denkfout, omdat de luisteraar niet tijdloos is, is de muziek dat ook niet, ergo, geen luisteraar, geen muziek. Als er baggermuziek is, die je niet wilt horen, open spoelen met oordoppen in je speakers monteren, of een radio met een "goede smaak" knop kopen, in dat laatste geval scheelt het ook een batterij voorkeurstoetsen. Bagger is iets voor steltlopers.
 13. Troost je, als "jonge lul" had je hier in dit topic niets te melden. En dan, volgens een recept van Dr Oetker, wordt de ouwe lul met een overwintering op Nova Zembla een eind op streek geholpen: Koude maakt tenminste nog stijf, waarvan akte.
 14. Daar kan ik mij bij aansluiten, de laatste Strijkkwartetten van Beethoven, gevolgd door Trout Mask Replica van Captain Beefheart, of Circle van Wild Man Fisher, een wereld van verschil, maar zo lang mijn elektrostaten het weer kunnen geven, en de buren zijn oke is het hier zelden stil. Dat laatste klinkt soms ook prachtig.
 15. Geachte DRS, Radio Paradise, reclame vrij en de keuze tussen Mellow Mix, Rock Mix en nog een idioom. Voor mij dé perfecte zender, effe googlen en dan veel luisterplezier!
 16. Dat begrijp ik Mimisiku, maar ik heb hier een binary met problemen. Ik wil eens kijken of ik iets moet, of kan, aanpassen. Ik ben niet zeker of de Triple Cardreader corrrect wordt ondersteund.
 17. Chapeau, voor de amateur is dit een genereuze geste!! Nu nog op m´n NAS installeren.
 18. Een genereus compliment @ceesv, maar dat krijg je als je het met, resp. een kleine familie en vriendenkring moet doen.
 19. Voor mensen met dat probleem is deze plaag een mooi moment om de planeet ongemerkt te verlaten. Hoeveel dat er inmiddels zijn weet ik niet, ik ken er niet een.
 20. Ja Sverige, weer een staaltje van, "appels en peren, of "spreeuwen en kraaien", vergelijken. Wat valt er te pleiten voor een Zweeds kabel abonnement als je in Nederland woont, ik weet nog wel een aantrekkelijker abbo op Malta. Ook zéér de moeite waard als je de taal beheerst, en het is gratis!! Laat die Nederlandse commerciële baggeraars hun rommel distribueren via een eigen net, ik durf te wedden dat 75% van die gasten om valt, ik kijk uit naar de rouwkaart.
 21. Nee @ceesv, de geschiedenis kan niet oordelen. De mensen,, die laten we zeggen over 150 jaar leven, gaan er iets van vinden. Dat wordt vast een mening, die wordt gevormd, door wat er nu is gebeurd, en wat de eventuele gevolgen waren. Met de gebeurtenissen van de laatste 4 jaar, wérd er geschiedenis geschreven! Voor de beginners onder ons, niemand kan nu nog beweren, dat ze niet weten wat een "Narcist" is, en mocht dat onverhoopt toch het geval zijn, dan stel ik voor dat we een "off topic" klasje beginnen. 😁
 22. Zijn er nog meer van dit soort zelfreinigende topics, ik bedoel, zeg maar kiekeboe tegen @kiekkiek en @erwinnaar is ook pleite. Dit is dé manier om de plee schoon te maken zonder onder de stront te komen zitten.🤣
 23. @erwinnaar, begin eens met jezelf hier te ruimen. U wilt hier weg maar komt telkens terug met een reactie. Dat lijkt op een SOA waar geen antibiotica voor is. Sinds wanneer mogen we hier niet komen melden, dat er dorpsgekken met volgers zijn.
 24. Dag Mimisiku,  
  Ik ben zo vrijpostig je een pm te sturen, maar als je er niet van gediend ben, mijn excuses en kan ze in de kliko. Ik zag je reactie op mijn tweedehands aanbod, als je er nog belangstelling voor hebt, heb ik een voorstel. Uit je reactie´s en postings op het Board, heb ik begrepen dat de onderstaande beschrijving gesneden koek voor je is. 

  Ik heb een aantal maanden een Argos Triple kaartlezer aan een Raspberry gehad. Dat heeft nimmer foutloos gefunctioneerd, het was een eerste generatie raspi, ik weet echter niet of dat van invloed geweest is op de uitval. Beide dingen heb ik nog, en ook eventueel een "jongere" raspi. Als ik er voor zorg, dat de benodigde spullen, inclusief een Dect-toestel bij jouw komen, stuur je dan een werkende configuratie terug? Tot slot, ik heb begrip als je niet akkoord wilt gaan.
  Groet, Waterpas  

  1. Show previous comments  1 more
  2. stendec

   stendec

   Ik gebruik ook een Argolis Triple Reader deze draaide quasi foutloos op mijn Synology NAS maar na de laatste upgrade krijg ik regelmatig timeouts.  

   Nu wil ik de reader overplaatsen naar en raspi4 met OScam maar ik krijg daar krijg ik steeds invalide ecm type for card.

   Vermoedelijk omwille van verouderde firmware op de reader.

   Weet er iemand wat de laatste versie is en waar ik deze kan vinden?

    

  3. Mimisiku

   Mimisiku

   Dat is vreemd... Ik bouw de OScam zelf en zelfs de laatste versie werkt prima.. De Argolis Triple Reader heeft naar mijn weten nooit een firmware update gehad....

  4. stendec

   stendec

   Misschien daarom dat ik geen upgrades vind.🤨

   Het is nog vreemder. De Synology heeft 1 x USB2 en 2 x USB3. De reader werkt enkel "correct" op de tragere USB2.

   Ik vind het raar want het draait al jaren zonder problemen met TVV en CD kaartjes tot de laatste Synology DSM upgrade.

   Daarom wilde ik OScam + reader verplaatsen naar een raspi4 maar misschien moet ik een raspi3 proberen. 

×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.