Spring naar bijdragen

waterpas

Leden
 • Aantal bijdragen

  1001
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over waterpas

 • Rang
  Sat4all Fan

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Ultima Thule
 • Interesses
  te veel om op te noemen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ja jongens wen er maar aan, toen wij volop van die fantastische muziek genoten en nog doen, bestond een sterfdag in ons brein nog niet, uitzonderingen daar gelaten, POP goden waren onsterfelijk, en gingen dus niet dood. Een vermelding van geboorte en sterfdag ging in die tijd enkel over componisten en muzikanten waar we niet naar luisterden, want klassieke ouwe lullen muziek. Het wordt een treurig rijtje, ik noem er een paar; Brian Jones, John Lennon, Alman Brothers, Lou Reed, David Bowie, Frank Zappa, Captain Beefheart, Jack Bruce ook Cream, en nu dus Ginger Baker zijn maatje op de drums. Ik vergeet er natuurlijk een paar maar jullie begrijpen ik was en ben een liefhebber dus ook geen 27 meer, ook hier laat de slijtage zich gelden. De enige manier om het verlies van nog veel meer jeugdidolen niet te hoeven betreuren is eerder pleite te gaan, de dood als ultieme pijnstiller, wie durft?
 2. Je begrijpt er weinig van Mojo, (staaltje verkeerd lezen) ik heb het niet over de TS die geeft een NRC-bericht door en jij valt ´m inderdaad niet aan maar je begint direct de NRC verdacht te maken en dat is hier de boodschapper. En als je wilt weten wat de NRC denkt dat ze zijn en wat ze vinden, koop eens een nummer! En laat dat nadenken maar aan mij over.
 3. Chapeau voor je laatste info, zodra ik de spullen op locatie in NL ga installeren laat ik je de resultaten weten van de ontvangst kwaliteit en het functioneren. Nogmaals bedankt!
 4. Nog eens bedankt voor je aanvullende info. Ik heb inmiddels een LNB-houder in elkaar gezet en ook een afbeelding gemaakt, ben bezig om die hier te krijgen. Ik heb er een oude kunststof snijplank voor gebruikt en het ziet er redelijk uit. Kan ´m nog niet uitproberen, maar daar kom ik nog op terug. Hoe zit het met het hoogte verschil tussen de LNB´s, of is dat met zo´n relatief kleine afstand te verwaarlozen?
 5. Bedankt voor je tijd en moeite!! Ik laat de resultaten t.z.t. hier in het forum zien.
 6. Heb je nog een andere afstand berekend of is die 45mm correct met de door mij opgegeven maat?
 7. Afstand X is +/- 59 cm en het is voor een locatie in Nederland, om precies te zijn 51,919 NB en 4,260 OL Ik heb hier een stuk blauwe kunststof, 10 mm dik, maar om daar een gat over een lengte van 60mm in geboord te krijgen??? Kan ik die kunststof niet dubbel gebruiken, heb ik wat meer "vlees". De LNB´s die ik wil gebruiken zijn Megasat´s, een met een lange hals en een met een korte.
 8. Maak je geen illusies D. Quijote, Dr. Alzheimer en Drs. IJzerbout een pot nat en pas jij maar op dat je geen Spaanse griep krijgt. 😀
 9. waterpas

  Uit de Krant Vandaag

  Ook hier geldt, het motorvermogen is omgekeerd evenredig aan het verstandelijke vermogen, oftewel, hoe groter het vermogen des te minder hersencellen. Mag ik Henk Spaan nog eens in herinnering brengen; vuilnismaaaaan, mag deze zak ook mee?
 10. Oke, ik kwam op 49mm maar ik trek jouw berekening niet in twijfel. Die smalle LNB´s heb ik maar een passende LNB-houder wordt het nieuwe probleem., heb je een suggestie? Bedankt voor je reactie.
 11. Ik ga voor de eerste oplossing, dus resp. een twin en een single-LNB, met dank aan a33 en sprietje!
 12. @a33 Dank voor je uitgebreide meedenken, ik zal proberen om het nog wat duidelijker te vertellen. In de woonkamer heb ik op de VU+ de draaibare schotel aangesloten met daaraan een twin-LNB en ik kijk naar 4 satellieten van 0.8W tot 282E. De tweede ontvanger in de slaapkamer is aangesloten op de tweede uitgang van de twin-LNB en stuurt dus niets. Ik ben afhankelijk van de rotor positie bij het afsluiten van de VU+ en dat is meestal de 23E. s´Morgens wordt er op de tweede ontvanger nogal eens naar een Duits kanaal gekeken. Om te voorkomen dat ik de VU+ uit deep-standby moet halen om de schotel enkel naar 19E te draaien ben ik op bovenstaande gedachte gekomen maar weet ik niet of dat functioneert.Voor een tweede schotel is geen plaats(balkon). Ik kan dan (eventueel) ook op de twee locaties tegelijkertijd naar 19E en 23E kijken toch? Ik heb hier een server-cliënt config.Mijn eerdere vraag op 13 september over een schotel met rails betreft een andere locatie in het buitenland. p.s. Hoe is het met je defecte rotor?
 13. a33, ik wil de mogelijkheid hebben om op de tweede locatie in het huis met een tweede tuner naar TV te kunnen kijken. De huidige situatie is de volgende, tuner 1, naar de rotor ik heb er een twin-lnb aan hangen waarbij ik de tweede uitgang gebruik om met tuner 2 ook tv te kunnen kijken. Het probleem is dat ik dan enkel kan kijken naar de satelliet waar het laatst naar is gekeken. Is het zo een beetje duidelijk?
 14. Ja sprietje dan heb ik mij vergist, het gaat om een LNB met twee uitgangen een twin-lnb dus bedankt voor de correctie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid