Jump to content

waterpas

Members
 • Content Count

  1,073
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About waterpas

 • Rank
  Sat4all Fan

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Ultima Thule
 • Interesses
  te veel om op te noemen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja Michel, dat vind ik een goede constatering, ik wil wel zover gaan dat, na het corona debacle, Trump de volgende ramp is. Daar gaan zo nooit een vaccinatie voor vinden, gezond verstand is hier het reddende immuunsysteem.
 2. Hoi @Big fellow, ik zocht een mogelijkheid om een lege file genaamd ssh op een SD-kaartje te schrijven, dat is inmiddels gelukt. Zonder die file kun je niet met Putty op dat kaartje komen, als het gelukt is kun je het IP-adres van dat kaartje opgeven en commando´s uit laten voeren. Maar zoals gezegd, het is gelukt.
 3. @Bigfellow, Ik wil via Putty een SD-card beschrijven en dat gaat goed via het SSH- protocol. Ik ga het in elk geval proberen met Balena Etcher, bedankt
 4. Hoi, ik wil een lege file op een SD kaartje schrijven (SSH) zodat ik er met behulp van Putty een OS op kan zetten. Ik ga dat kaartje gebruiken in een Raspberry, die ik als picoreplayer wil configureren. Iemand een idee hoe ik dat doe op een Windows_PC
 5. Politici kiezen voor een strategie in deze, en dat noemen we beleid. Het heeft dus geen ruk met politiek te maken. Ergo, je kletst uit je nek met je tientallen visie´s, er zijn tot nu toe, 3 scenario´s en daar wordt er één, terecht of niet, van gekozen. Het is geen politiek, zoals ik al eerder schreef, maar beleid, die politici in ons belang, dwingen om voor een van die scenario´s te kiezen en daarmee bewerkstelligen, dat deze ellende zo kort mogelijk duurt. Die tientallen visie´s waar jij het over hebt, komen uit evenzovele duimen. Je matigt je aan, dat je beter bent toegerust, om voor een van die scenario´s te kunnen kiezen, en dan heb je warempel ook nog een instituut (die staan ook voor een beleid) achter de hand. De beste stuurlui staan aan wal zoals gewoonlijk, maar ik heb de indruk dat de kade volstaat, er kan geen stuurman meer bij. Er is nog wel een tape-virus om al die monden te snoeren, of in elk geval enkele. Heer, verlos ons van al die vrije onzinuiting, deze bede gaat geen zoden aan de dijk zetten met al die gesloten godshuizen.
 6. Ik denk dat je daar gelijk in hebt DrZ, de radio wist gisteren te melden bij monde van een sport-journalist?, dat het uitstellen van sportevenementen veel geld gaat kosten. Hoe zo te veel geld, mijn hardlopen, fietsen en zeilen heeft enkel geld gekost. Ik ben zo bijdehand geweest mijn eigen tegenstander te zijn, zoiets heet ook wel doorzettingsvermogen in het Swahili. De reclame en de daarbij behorende kontrakten, lees prijzen en uitzendrechten, dicteren tegenwoordig een circus waar de "artiesten" zich verkopen voor prijzen die de gelukkigen in de gelegenheid stelt op een leeftijd die in geen enkel verband staat met onze huidige levensverwachting, stil te gaan leven, of als autoriteit mee te neuzelen in sport-TV. Nu er waarschijnlijk van alles uitgesteld gaat worden zijn de krokodillentranen niet van de lucht. Jezus, als je dertig bent, of jonger en je enige horizon was of is, OS in Japan, dan hebben we er weer een pandemie bij, tel uit je winst.
 7. Nee DrZ, dan begrijp je me verkeerd, ik wens niemand het eeuwige leven. Ik tracht het verschil aan te geven tussen dat wat er elders gebeurd is, en dat wat ons eventueel te wachten staat. En dan, er is hier in Nederland gekozen voor een andere strategie dan elders, met andere verwachtingen, maar er wordt in beide vijvers gevist. Oftewel, onze keuze, in tegenstelling tot die van Italië was fout volgens velen, maar er gaan wel evenzoveel mensen hemelen. Deze hele discussie wordt vervuild, door de gedachte dat de beleidsmakers het slechtste met ons voor hebben, een complot theorie, en daar zijn er hier maar weinig vies van. En ik verdedig hooguit de vasthoudendheid van de beleidsmakers en niet het scenario, ik ben de laatste die ergens voor kan kiezen, en laten we wel wezen, daar zijn er hier toch veel van. Ze komen enkel melden wat er elders gedaan wordt zonder de uitkomst te kennen. Als zeezeiler, kan ik met kutweer, dat mij noodzaakt een veilige haven aan te lopen, ook niet om de haverklap van koers veranderen, omdat angst en onzekerheid knagen en de door mij gekozen strategie te grabbel lijken te gooien.
 8. Beetje kromme conclusie, Italië en Spanje hebben voor een "Lockdown" scenario gekozen, veel respondenten hadden een voorkeur voor zo´n aanpak, denkend, dat is beter. Het sterfte cijfer van die Lockdown-aanpak wordt nu gebruikt om ons bang te maken met, "als wij ook die kant opgaan". De keuze lijkt er derhalve niet toe te doen. Twee verschillende scenario´s, maar als het U uitkomt maakt U van beide een doemscenario, en Uw avatar intussen maar lachen. Ik heb de begrafenisondernemer gebeld om mijn borst nat te maken mocht dat nodig zijn.
 9. Het uit de weg kunnen gaan van een selectie, dat is pas rechtvaardig, maar dat station zijn we al voorbij. Ik ben bang dat een keuze voor 3 scenario´s een status quo oplevert. Zo even in Buitenhof 2 professionals aan het woord gehoord, beide onderstrepen, dat ze de uitkomst en effecten van deze crisis niet kunnen overzien. Vermoedens die bewaarheid worden, daar zitten we op te wachten, de tijd is hier de scheidsrechter. En kom nu niet meteen de geloofwaardigheid of expertise van die mensen afbreken. Een aantal van de respondenten reageren met een stelligheid, die doet vermoeden dat ze ergens een leerstoel bezetten. Het niveau in aanmerking nemend moet die leerstoel de plee zijn.
 10. In Italïe heeft men gekozen voor een lockdown, hier in Nederland niet, dus een staaltje appels en peren. Creperen, ellendig omkomen, is er ook een leuk omkomen? Er zijn er die pretenderen van alles te weten van een pandemie, met de gevolgen wil niemand lastig gevallen worden. Citaat: Tijdens een crisis is er geen tijd voor deliberatie en weloverwogen keuzen. Toch moeten er lastige keuzen worden gemaakt met schrijnende gevolgen. Mensen die normaal gesproken voor medische zorg in aanmerking komen, zullen deze door schaarste op de intensive care niet ontvangen. Daarom is het van groot belang om een protocol klaar te hebben liggen waarin ethische afwegingen voor rechtvaardige selectie van patiënten expliciet worden genoemd.
 11. Met alle respect wanderer maar daar ben ik het niet mee eens, krijgen we dan twee tunnelvisie´s of een tunnel met twee buizen? Twee scenario´s en twee buizen, dat is tot daaraan toe, we weten wat erin gaat, maar wat komt eruit? Dat doet me denken aan de man, die van de 120e verdieping naar beneden springt, en bij de derde etage van onderen tegen zichzelf zegt: tot hier gaat het prima.
 12. Ik tracht met mijn reactie op ceesv enkel aan te geven, dat hij een vooringenomen standpunt heeft, hij kan niet onderbouwen waarom dat beter is, en dat vind ik arrogant. Er is in Nederland gekozen voor een scenario dat niet de voorkeur heeft van ceesv. Vervolgens tracht hij het door Nederland gekozen scenario, en het daaraan ontleende beleid te ontkrachten door te verwijzen naar maatregelen die elders worden genomen. Iedere dode is er een teveel, en tegelijkertijd is minder dan, beter. Dat lijkt me een contradictie! Je zou ook kunnen denken dat onze "geweldige gezondheidszorg" ons heeft opgezadeld met een risicogroep die pas zichtbaar wordt, als er echt wat aan de knikker is. In boven aangehaalde scenario´s, is het gissen naar het beste resultaat, en dat is jammer genoeg, voorlopig nog onzichtbaar. En dan, mijn vertrouwen in van alles en nog wat, stelt weinig voor dus is allesbehalve blind, ik ben van de "meten is weten" generatie en ik heb het hier al eens eerder vermeld, geloven is de domste manier van weten, maar in het beste geval een eerste aanzet tot het "ik geloof dat het zo is, maar dat gaan we onderzoeken" protocol. Tenslotte, geen van de respondenten die hier een ei komt leggen is een kip, dat wordt nog weleens vergeten. In plaats dat men zich zorgen maakt over het feit dat iemand een andere mening is toegedaan, wordt ie weggezet, voor wat, dat mogen jullie zelf opzoeken, in dit topic zijn daar al meer dan voldoende voorbeelden voor gegeven.
 13. Wat een arrogantie, het wordt tijd dat "off topic" voortaan "de beste stuurlui staan etc......" Het RIVM maakt op grond van verschillende scenario´s een inschatting, met de bijbehorende adviezen, de beleidsmakers zitten in den Haag en kiezen voor een aannemelijk scenario. U en de buurlanden weten wat er komen gaat....., wat doe je hier dan nog als moderator van deze site, meld je aan als beleidsmaker of wordt waarzegger. Dit soort bijeen gesprokkelde vermoedens, verwijzingen en links naar elders, vervuilen de invulling van een verantwoorde meningsvorming. Bescheidenheid, nog nooit van gehoord zeker?
 14. Stukje RVS-verstaging van 2mm, bij elke watersportwinkel te koop. Maak een lange lus en hang daar het "gordijn" tussen. Of neem een ijzerdraad als lus en dat spannen tussen de opening met 2 schroefogen.
 15. Worden de tv abonnementen nu goedkoper nu geen uitgaven zijn op sport uitzendingen ? Een klein voordeel door het virus Geachte forumleden, wilt U bovenstaande nog eens lezen en tot U door laten dringen. De TS vraagt zich af of er misschien een slaatje is te slaan uit deze pandemie, het gros van de respondenten spreekt hier zijn ongerustheid uit, en hoewel ik daar niet aan mee doe, tart dit soort verzinsels toch elk voorstellingsvermogen. Nog even en hij komt hier melden dat als het virus nog even aanhoud, omroep Max een kerkhof is, en nee dat heeft ie niet gezegd, en zeker niet in zulk keurig Nederlands, maar ik zie ´m ervoor aan. Zelden zoveel kwetsende domheid tegen gekomen.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy