Ga naar inhoud


Codx

Lid
  • Items

    5357
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    44

Berichten die geplaatst zijn door Codx

  1. Probeer eerst is een andere voeding.   En houd die vinger op de standby knop aan de voorkant als je de stroom er op zet. Knippert die dan ?

     

    Ik vermoed namelijk toch dat het software matig is... maar het is een kwestie van uitsluiten.  

  2. 3 minuten geleden, RoBar zei:

    Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Maar ik ben niet zo thuis in het vakjargon dus bepaalde termen termen zijn voor mij abracadabra... Sorry daarvoor.

     

    Daarom leg ik het zo duidelijk mogelijk uit. Zoveel termen staan hier toch niet in.  Maar als je iets niet snapt moet je wel vertellen wat. 

  3. 1 uur terug, RoBar zei:

    Oef, waar te beginnen. Alles werkt wel maar verschillende zenders blijven zwart. Zoals crime en investigations.

    Dat zou te maken hebben met codering maar ik heb geen idee hoe dat op te lossen.

    Als ik iets op wil nemen bijvoorbeeld 2 uitzendingen op verschillende kanalen dan worden andere kanalen grijs en kan ik niet meer kijken naar wat anders.

    Ik overweeg een andere decoder (vu duo 4k es) maar durf niet over te stappen omdat ik niet zeker weet of mijn 'oude' smartcard daarop zal werken.

    En zo kan ik wel doorgaan, vandaar mijn vraag of er iemand is die dat allemaal kan corrigeren...

     

    Crime en Investigations heeft geen seca codering dus die kun je niet zomaar met een smartcard en softcam zien of je moet over een sleutels uit een officiele ontvanger beschikken en de kaart in Nagra mode kunnen draaien.  Oplossing daarvoor is je kaart in een officiele CI+ module stoppen of een lijntje nemen bij iemand die deze zender via CS kan leveren.  Dan kun je alle zenders kijken en nog veel meer.    Die CI+ module zou ik persoonlijk niet aan beginnen omdat je dan het aantal zenders wat je tegelijk kunt decoderen ook weer verder beperkt. 

     

    Welke softcam gebruik je nu ?

     

    Als je meerdere zenders tegelijk wilt opnemen of kijken dan heb je meestal ook meerdere tuners nodig.  Jou ontvanger heeft er 2 dus je hebt al redelijke vrijheid. Je kunt een ontvanger nemen met 2  FBC  DVB-S2 tuners, waarbij FBC staat voor Full Band Capture waarbij je 2 van de 4 kwadranten volledig tegelijk kunt ontvangen er van uitgaande dat er minstens 2 kabels van de schotel naar de ontvanger lopen.   Je kunt in principe een ontvanger nemen waar je ook een derde DVB-S2 tuner kan toevoegen of een 2e (goedkope enigma2) ontvanger ergens in huis bijv in slaapkamer waar je de tuner via fackback tuner functie van leent en van streamt.. dan kun je ook een extra zender kijken. Maar nogmaals daar moet je schotel dan natuurlijk ook voor geschikt zijn (LNB met 4 uitgangen ipv 2) 

     

    Maar hoe vaak komt dit voor dat je meerdere dingen tegelijk wilt opnemen en wilt kijken?

  4. 2 uren geleden, RoBar zei:

    Ik ben lid geworden van dit forum om antwoord te vinden op vele vragen voor wat betreft schotelafstellingen, vu+ instellingen en canal digitaal vragen.

    Echter, door de veelheid aan topics ben ik nu al het overzicht kwijt en zijn het altijd net niet de antwoorden die passen bij mijn situatie.

     

    Als je nu is begint met te vragen wat je wilt weten.  Wat gaat er fout ?

    • Like 1
  5. Kijk eens op lyngsat bijvoorbeeld en vergelijk dat is (voor de mensen die wat langer mee lopen) met bijv. 15 of 20 jaar geleden.  Er zijn veel meer satellieten gekomen en er zijn veel meer diensten/zenders beschikbaar.  Satelliet business is absoluut booming.! 

     

    Alleen moet je dat niet vergelijken met het sentiment in Nederland, hier draait het te veel om geld. 

  6. Maar luister,  je kunt een verlengkabel  die los over een terrein ligt toch ook niet beugelen?  Bovendien hij ligt op de grond of er in en dus heeft die al ondersteuning.  Het wordt een ander verhaal als jij een grote kabel los in het kruipruimte hebt hangen, dan komt er zwaartekracht op te staan en met verloop van tijd gaat die slijten of wordt er iets broos en krijg je misschien water in de mantel etc.   Dus ik begrijp die adviezen uit NEN 1010 wel. 

  7. 4 uren geleden, MrDish zei:

    Ik werk bij een loonbedrijf en we werken voor Liander.

    Omdat het ook anders kan.

    Zonnepanelen zijn van de laatste jaren en die waren er voor die tijd ook niet.

     

    Nee zonnepanelen zijn de laatste jaren goedkoper geworden maar ze zijn er al meer dan 20 jaar.  Als je daarmee gaat hobbyen en nogmaals die hoef je niet perse aan het net te knopen en terug te leveren, er zijn allerlei mogelijkheden.  Maar dan weet je wel zeker dat je geld gaat (terug) verdienen en je kunt zonnepanelen ook  2e hands kopen en klein beginnen . Er zijn genoeg YT video's te vinden waar je veel informatie uit kunt halen.   

     

    Alles beter dan wat je nu probeert, want dat is een verspilling van je tijd. 

  8. Waarom probeer je niet de finetune functie in de rotor instellingen van je box.  daarmee kun je links en rechts de motor in stapjes draaien, je kunt die zelfs laten zoeken om te kijken of je wel voldoende signaal kunt krijgen. 

     

    Kijk het kan ook dat er iets met die VU+ tuner aan de hand is en de satlink wel normaal signaal geeft. 

  9. 1 minuut geleden, Zunigkyk zei:

    Beste ceesv, ik heb jou nou al 10x verteld dat mijn computer bekend is.

    Normaalgesproken vragen ze dan een code via telefoon.

    En dan is het klaar voor altijd. Eventueel vragen ze dan nog een PINcode of vingerafdruk van mijn laptop, maar die telefoon is niet meer nodig.

    Sat4all (en Saxo) onthoudt simpelweg een vertrouwd apparaat niet.

     

    Hij onthoud het niet omdat jou sat4all cookie blijkbaar telkens gewist wordt. Als je dat oplost  krijg je geen mailtjes meer. 

     

    Hoewel ik ook absoluut met je eens ben dat die cookies de pest zijn en die hadden allang verboden moeten worden. Het bestaat hoofdzakelijk om je te tracken. Een TPM is niet relevant in dit verhaal. Bovendien wil ik helemaal niet dat webservers mijn apparaten identificeren, de account gegevens is meer dan genoeg.  ja maar die kunnen gestolen en kun je meteen zien dat er iemand in logt als je een mailtje krijgt, maar dan denk ik.. is niet echt jullie taak.  Kijk dat de bank dit soort controles doet oke, maar 1 of ander forum.. who fucking cares. 

  10. 49 minuten geleden, ceesv zei:

    Alleen zendamateurs kunnen dan nog een netwerk in de lucht houden, maar dat is geen publieksomroep.

    Een aantal jaren geleden hebben ze in Hilversum op een avond het noodaggregaat getest, resultaat was dat alle zenders 45 minuten op zwart gingen.

    https://nos.nl/artikel/570607-geen-rtv-uitzendingen-door-storing

     

    Mocht het ooit zover komen wil ik niet meemaken hoe snel er anarchie is.

     

    Nou ja Ik weet dat de NOS een backup lokatie heeft buiten het mediapark, echter heb je daar weinig aan als je het zenderpark niet in de lucht kunt houden.  

  11. 4 uren geleden, ceesv zei:

    De top schijnt eruit te zijn, de rest staat nog.

     

    De volgende dag was er geen signaal van digitale aardse televisie in Kharkiv en de nabijgelegen gebieden.

     

     

    Als er staat dat het signaal binnen een paar uur hersteld was moet er wel een andere locatie zijn en geen SFN want dan zou het geen paar uur duren.  Ik denk dat die Oekraïners enorm creatief zijn.  Toen wij die Smilde toren brand hadden in 2011 toen zijn er weet ik het hoeveel schotels verkocht omdat het halve gebied zonder signaal zat.  En Tonski met z'n onzin begrijpt blijkbaar niet dat je sowieso backup moet regelen juist voor er calamiteiten plaats vinden want dan is er geen tijd meer en vervalt alles in chaos.   Trouwens als hier in NL iets moet gebeuren zijn we eerst een half jaar aan het vergaderen en bureaucratisch aan het doen voor er überhaupt een vinger uit gestoken wordt. 

     

    Ik kijk wel is YT video's over zendmasten in de states.  Daar hebben ze FM en middengolf zenders die kunnen ze weken of maanden draaiend houden met dubbel uitgevoerde generatoren die onder aan de mast staan, ze hebben wel 3 manieren om het signaal aan te voeren mocht er iets uitvallen en  anders zit er een noodstudio onder aan de mast. Ze hebben een soort calamiteiten systeem wat kan inbreken op de uitzending wat via satelliet wordt aangestuurd.   

     

    Nu is de vraag, hoe lang zouden wij ons zenderpark in de lucht kunnen houden als er een stroom storing is of de aanvoer wordt afgesneden?  Ik heb zo'n vermoeden dat het binnen 24 uur gedaan is. Middengolf en Kortegolf zenders hebben we ook al niet meer en LPAM tel ik niet mee.   Als de 4/5G masten uitvallen om dat de stroom weg is heb je helemaal niks meer. Kun jij wel zo'n mooie noodradio in huis hebben maar waar ga je naar luisteren dan ? 

  12. Eigenlijk vind ik dit een slecht plan, als github hun straks er af kiepert omdat ze zeggen dat hun voorwaarden overtreden zijn of iets dergelijks. Dan is alles ineens offline.  Je moet je nooit afhankelijk maken van grote bedrijven want die zijn niet te vertrouwen.

    • Like 1
  13. 28 minuten geleden, MrDish zei:

    Als jullie leden elke keer zo gaan redeneren met deze zin wat Ceesv typt , 

    heb ik een volgende vraag ; 

    wie rookt er en drinkt uit alcoholische drank 

    ik zelf rook niet ,en drink geen alcoholische drank.

     

    Tja wellicht loop je bij een GGZ instelling, dat weten wij ook niet.  Als jij je tijd wil verdoen met dingen die absoluut geen nut hebben en het wordt je ook uitgelegd waarom. Maar opnieuw met rare ideeën blijft komen,  dan moeten wij toch tot de conclusie komen dat er misschien iets mankeert aan je.

     

    Kijk ik ben niet tegen je kop boven het maaiveld uitsteken hè, als jij werkelijk een goed plan hebt en daar in gelooft dan zeg ik go for it. Echter heb ik nog geen zinnig ding gelezen.  

  14. 1 uur terug, Tonskidutch zei:

    Bovendien moet je natuurlijk ook per contract tijdig opzeggen wil je niet weer een dergelijke termijn eraan vast zitten.

     

    Dat klopt niet, na het verlopen van je contract periode heb je normaal een maandelijkse opzeg termijn. 

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...