Ga naar inhoud


Ivo_

Lid
  • Items

    118
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Ivo_

  1. Op 28-12-2023 om 13:34, gps zei:

    Bedankt voor alle antwoorden. De vraag werd mij gesteld door een vriend die in Spanje een appartement heeft en daar CD wil gaan kijken. Er is nog geen TV gekocht maar z'n voorkeur gaat uit naar Samsung. Redelijk snel internet is daar aanwezig maar schotel plaatsen is niet mogelijk. Hier in Nederland kijkt hij wel schotel met een abo op CD. 

     

    Met Samsung tv's is het omzetten van de Smart Hub regio voor de apps ook heel simpel. Tegenwoordig gaat het zo:

     

    Reset your whole tv and when you are on the screen that says “Enjoy a wide range of smart features”, do the Mute - Volume up -  Channel up - Mute . Then a window with the country selection will appear. (Bron: https://eu.community.samsung.com/t5/tv/change-region-on-samsung-tv-qe55q80catxxu/m-p/8677246#M90870)

     

    Reset je hele tv en wanneer je op het scherm bent dat zegt "Geniet van een breed scala aan slimme functies", doe je Dempen - Volume omhoog - Kanaal omhoog - Dempen . Dan verschijnt er een venster met de landselectie.

     

    Ik heb dat in Spanje al meerdere keren gedaan en zo kun je prima alle Nederlandse apps gebruiken.

  2. On-topic. Discovery Inc. heeft gewoon veel te veel betaald voor de rechten van de Olympische Spelen. Die kosten moeten terugverdiend worden, met hogere doorgiftekosten tot gevolg. Waarschijnlijk streeft Discovery Inc. eenzelfde contract na als FOX International Channels Benelux. Het wordt steeds duidelijker dat niemand echt blij wordt van die contractvorm, behalve FOX zelf.

     

    Ik vind het dan ook volkomen te begrijpen dat de M7 Group hier deze keer niet in mee is gegaan. De Discovery-zenders zijn al jaren niet meer wat het geweest is. En tijdens deze Coronacrisis brengt Eurosport nauwelijks iets interessants. Voordat de sportwereld weer helemaal de oude is, zijn we lange tijd verder. En M7 zal dat heel goed weten en daarom deze gok nu durven te wagen.

     

    Hopelijk buigen de andere providers ook niet voor de exorbitante eisen van Discovery Inc. Dan zullen ze vanzelf water bij de wijn moeten doen. Het is jammer dat de zenders nu verdwijnen, maar ik verwacht voor de Olympische Spelen van 2021 toch nog wel een akkoord. Discovery kan bijna niet anders als ze nog iets voor hun dure rechten willen terugverdienen.

     

     

  3. Ach, dit is gewoon zoals het vaak gaat bij opzeggingen van Online of Canal Digitaal. Er wordt dan vaak nog een extra dag in rekening gebracht om administratieve redenen. Bijvoorbeeld vanwege het weekend of een feestdag. Bij de definitieve eindafrekening die binnen een of twee maanden volgt, krijg je dat gewoon weer teruggestort. Ik heb het zelf ook ervaren. Helemaal niks aan de hand dus. 

     

    Storneren kan, maar is eigenlijk nergens voor nodig. Het brengt de administratie alleen maar verder in de war. Zonder te storneren, krijg je het uiteindelijk ook gewoon netjes terug.

  4. Eurosport 1 Duitsland is door Canal Digitaal in de nieuwe zenderlijst juist op kanaal 28 gezet. Prima oplossing dus!

     

    Is het bij Eurosport 1 Duitsland eigenlijk nog mogelijk om een Engels geluidsspoor aan te zetten? Vroeger kon dat wel.

     

    Canal Digitaal zou er ook nog voor kunnen kiezen de Quest-zenders van de Astra 2E een wat betere positie in de zenderlijst te geven. Dit zijn immers FTA-kanalen van Discovery, waarvan een in HD. Al kunnen natuurlijk niet alle klanten die satelliet ontvangen.

  5. In de nieuwsbrief nu ook de officiële aankondiging:

     

    Quote

    Smart TV App nu voor nóg meer tv-merken

    Goed nieuws voor gebruikers van onze Smart TV App! Binnenkort wordt de Smart TV App ook beschikbaar gemaakt voor Android-tv’s van andere merken, én voor de Nvidia Shield TV en Xiaomi Mi Box S. De Smart TV App voor Android-tv’s is al beschikbaar op toestellen van de merken Philips en Sony.

     

  6. Daar heb je gelijk in, al zijn er voor de Android TV versie maar weinig updates. Verder kun je dat probleem weer ondervangen door gebruik te maken van de Aurora Store, zodat je alsnog automatisch updates ontvangt. De Aurora Store is gelukkig volledig open source en goedgekeurd door het FDroid-project. F-Droid wordt door sommigen zelfs gezien als veiliger dan de Google Play Store. Maar het zou natuurlijk het mooiste zijn als Canal Digitaal de app alsnog snel voor alle apparaten in de Google Play Store voor Android TV zet.

  7. 1 uur geleden, Penthe zei:

    Dan krijgt Canal Digitaal het online kijken nooit echt van de grond als ze maar de helft ondersteunen, andere landen ondersteunen de Android TV kastjes wel. Aan een los apk bestand installeren zit een risico daarom raad ik dat ook niemand aan.

     

    Snap ik inderdaad. Gelukkig heeft deze .apk zich wel bewezen getuige de verschillende gebruikers op Tweakers. En is het niets dan is de app ook zo weer verwijderd. De app is wat mij betreft in ieder geval een verademing vergeleken bij het casten met Chromecast.

  8. Ik vrees eigenlijk, ondanks de eerdere geruchten hierover, dat Canal Digitaal de app helemaal niet gaat uitbrengen voor de losse Android TV boxjes. In dat geval kies ik toch eieren voor mijn geld door het losse .apk-bestand zelf te installeren. Maar die keuze mag eenieder uiteraard voor zichzelf bepalen.

  9. Er is op Tweakers nu ook een .apk-bestand van de Android TV app online verschenen. Zo te lezen werkt dit prima op bijvoorbeeld een Mi Box of een Nvidia Shield. Nu is de app dus ook te installeren zonder de Aurora app store.

     

    Zie hier https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/61235282#61235282

    En hier https://wetransfer.com/downloads/cae16c98453402ba633b8dfc6d74db8720200122095623/c696d0

  10. Op 8-1-2020 om 23:09, Alfons Verbiest zei:

    Kun je met deze app ook dat abonnement van 14,95 euro nemen zonder dat je een abonnemnet op een schotelpakket hebt? Ik heb al een paar jaar mijn schotel alleen voor de FTA zenders. Het zal wel niet denk ik?

     

    Dat moet gewoon kunnen. Je kunt hier een app-only abonnement afsluiten zonder dat je de gecodeerde kanalen via de schotel kunt bekijken: https://www.canaldigitaal.nl/pakketten/tv-app/bestellen/

     

    Het zou misschien kunnen dat je een nieuw account met andere bankgegevens en een ander e-mailadres aan moet maken dan van je oude schotel-abonnement. Canal Digitaal stond het eerder namelijk niet toe om schotel-klanten over te zetten naar het app-only abonnement.

  11. Canal Digitaal zegt er zelf het volgende over in de laatste nieuwsbrief:

     

    Quote

    Als je naar de detailpagina van een programma gaat (door op het programma te klikken) zie je een knop ‘Opnemen’. Zie je deze knop niet? Ga dan terug naar de homepagina en klik rechtsonder op je avatar. Klik onder instellingen op ‘type opnames selecteren’ en zet daar het vinkje bij ‘Opnames (internet)’.

     

    Bij de Android app werkt het met deze uitleg prima en kun je inderdaad programma's opnemen. Opnames kun je vervolgens via Chromecast ook op je tv bekijken.

  12. 14 uren geleden, Softmatic zei:

     

    Nee helaas. Dat is de touchscreen-versie voor op je telefoon.

     

    Maar ik weet inmiddels dat het moet lukken door een alternatieve 'gouden' appstore op de firestick te installeren. Daarmee kan dan de android-tv-versie geïnstalleerd worden.

     

    Welke appstore bedoel je precies? Ik zou de app ook graag op mijn Firestick willen installeren!

  13. De praktijk is het bewijs. Iedereen met een Basis HD pakket zal The QYOU HD kunnen zien. Daar kan geen lijstje of publicatie tegenop. Maar houd je vooral bij niet kloppende lijstjes waar Canal Digitaal om bekend staat. Dan houd ik het lekker bij de praktijk en de zenders die opengaan met mijn kaart (en de kaarten van vele anderen weet ik uit ervaring). The QYOU HD is overigens een belabberde zender. Wat mij betreft gooit Canal Digitaal hem snel dicht, zodat jullie wellicht wat beter slapen.

     

    @erwin05 Ik zou eerst eens proberen je Nederlands te verbeteren, voordat je anderen met foutief taalgebruik de les probeert te lezen.

    • Haha 1
  14. Je gaat goed op de argumenten in, zeg! Maar dat zegt eigenlijk al genoeg. Iemand die zijn bericht begint met "Sommige mensen verspreiden alleen maar onrust omdat ze zelf niks weten", neem ik sowieso al niet serieus. Hoe denigrerend kun je je gedragen... Heel veel succes verder met dat nare toontje van je!

  15. Wat ben je toch heerlijk naïef. Canal Digitaal staat er al jarenlang bekend om dat wat op de website te zien is vaak totaal niet overeenkomt met de werkelijkheid. Het forum waar Canal Digitaal zelf tot voor kort actief was, staat vol met dat soort discussies. Dan kun jij dat free-to-view noemen, maar als een zender sinds de start zichtbaar is vanaf Basis HD dan maakt een zender daar gewoon deel van uit. Hoe denk je dat mensen jouw lijstje het liefst gebruiken? Zodat het overeenkomt met wat Canal Digitaal zegt op zijn website? Of zodat ze daadwerkelijk kunnen controleren welke zenders er open gaan (en welke ze dus kunnen zien) met hun pakket. Het laatste is natuurlijk veel belangrijker. Voor het eerste kunnen ze in de meeste gevallen namelijk prima terecht op de website van Canal Digitaal. Voor wat Cartoon Network betreft, daarvoor gold inderdaad lange tijd een zelfde situatie. Al werd de zender ooit, rond 2005, ook in de officiële communicatie van Canal Digitaal vermeld als zender van het Basis HD pakket. Later verdween dat van de website maar bleef de zender nog lange tijd zichtbaar. 

  16. 1 uur geleden zei erwin05:

     

    Sommige mensen verspreiden alleen maar onrust omdat ze zelf niks weten.

    Travelxp HD is zender van de maand zoals Noordzee al vermelde.

    The QYOU HD heeft nooit deel uitgemaakt van het Basis HD en Start HD pakket en behoord tot het Familie HD pakket nooit de zenderlijst van CD gelezen??????

    Dat CD wel eens een zender open zet voor alle pakketten wil niet zeggen dat die zender er dan ook deel van uitmaakt.

     

    Download de zenderlijst.

     

     

    Doe even normaal man, betweter! Wat Travelxp HD betreft, zat ik dan inderdaad mis. Maar ik kan je verzekeren dat The QYOU HD sinds de zender wordt doorgegeven door Canal Digitaal deel uitmaakt van het Basis HD pakket (of dat nu door Canal Digitaal zelf erkend wordt of niet). Het zenderoverzicht op de website van Canal Digitaal klopt lang niet altijd. The QYOU HD zit dus wel in Basis HD maar niet in Start HD. Zo betrouwbaar is dat geweldige lijstje van jou dus ook niet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...