Jump to content

alleyoop

Members
 • Content Count

  736
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About alleyoop

 • Rank
  Sat4all Fan

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eindelijk wat tijd gevonden om de gevolgen van de stormschade op het plat dak te verhelpen. De Laminas draaibare wok van 120cm op een rechthoekige schotelvoet met 4 stuks 60x40 terrastegels was netjes blijven staan. De schotelvoet van de Visiosat (90cm) met 4 tegels van 30x30 en daar bovenop nogmaals 4 tegels van 30x30 was enkele cm verschoven waardoor ik amper nog signaal had op mijn LNB's voor Astra 1,2 & 3. Wellicht zou het beter zijn om hiervoor in de toekomst ook een grotere tegelvoet aan te schaffen...
 2. Zonet het signaal kwijtgeraakt op A1 & A3 maar nog wel marginaal signaal op A2, wellicht heeft de schotel (1m Visiosat) zich wat geroteerd op de schotelvoet. Nog steeds signaal op de draaibare wok van 1m20, ik zou die als backup kunnen gebruiken maar ben bang dat die meer wind gaat pakken wanneer ik die ga verdraaien. We wachten bang af...
 3. In feite verlies je enkel Astra 1 want met de kop voor 19.2° ontvang je Astra3 en met die voor 23.5° haal je Astra2 probleemloos binnen, ik heb de duo-LNB zo een jaar of 8 gebruikt op vakantie in Zuid-Frankrijk met een Triax 64&78.
 4. Moet dit niet 85cm breed en 95cm hoog zijn? (Heb deze in mijn bezit)
 5. En het voordeel van een plasma is natuurlijk dat je tijdens de winter de verwarming een graadje lager kan zetten
 6. De normale werkwijze met een Satlook is toch om het spectrogram zo sterk mogelijk te krijgen met het afstellen van de schotel en LNB, dan een willekeurige transponder te selecteren in het spectrogram en daarna geeft de Satlook toch aan op welke satelliet deze transponder zit en wie de provider is? Lukt dit niet dan vraagt men gewoon een kanaallijst aan van deze transponder en dan krijgt men ook al een idee of de schotel op de juiste sat staat uitgericht. Klopt dit alles dan kan men gewoon de wok finetunen met behulp van de BER, alles vastzetten en klaar is Kees.
 7. Aangezien het batterypack van m'n Satlook Micro HD voor de derde keer in 8 jaar de geest gegeven heeft ben ik toch maar eens beginnen kijken naar een alternatief in min of meer dezelfde prijsklasse. Na wat rondgekeken te hebben zie ik toch flink wat toestellen die veel meer bieden zoals de Amiko X-Finder 3, misschien is er hier iemand met zo 'n toestel die zijn/haar mening kwijt wil over dit toestel?
 8. Hieronder de foto in detail, omdat de mast bovenaan wat donkerder wordt lijkt het inderdaad een beetje op een versmalling maar anders was me dat zeker opgevallen toen ik er naar keek. De diameter leek me ergens tussen de 80 en 90mm te zijn.
 9. Ik had ook nog een foto van de zijkant genomen en dan zie je dat het hier wel degelijk over de 124HS gaat.
 10. Dit was me ook al opgevallen, zogenaamde UV-bestendige tiewraps in de volle zon hebben toch maar een beperkte levensduur, soms zijn ze zo broos geworden dat het bewegen met de kabels al genoeg is om ze open te laten springen. Kijk maar eens wat ze gebruiken om kabels te fixeren bij de Mars Rovers, 'old school' knoopjes zoals bij de oude professionele electronica.
 11. Ik was daar ook om een geocache te zoeken die iets van een 100m voor de schotel verstopt was. Na het loggen van de cache heb ik me zodanig verplaatst dat ik loodrecht voor de wok stond en toen gaf het kompas van m'n handheld GPS iets tussen de 13° en 15° aan of gemiddeld 14°, van de schotel uit gezien is dat dus 14°+180° of 194°. Pas een paar uur later (ik wilde daar niet langer in de zon blijven staan bij 40°C) heb ik in het vakantiehuis op de laptop Dishpointer opgestart en zag ik dat men voor 5W op die locatie een azimuth van 194,3° moet aanhouden dus 5W leek me de meest logische kandidaat aangezien 4W en 7W niet echt een Franse footprint hebben. De mast naast de schotel schijnt voorzien te zien van 'gestackte' dipolen voor de FM-band dus ik veronderstel dat de radiostations van 5W geplukt worden om daar uit te zenden via FM. Ik neem steeds een multimeter mee op vakantie maar een spectrumanalyzer gaat me net iets te ver ;-)
 12. Bij het nemen van mooie foto's vanop bergtoppen in Zuid-Frankrijk kan ik het niet laten om ook eens te kijken naar de schotels die daar gebruikt worden en één constante is de steeds terugkerende offsetschotel van ongeveer 1m30 gericht naar Eutelsat 5W. Wat wij voor onze hobby gebruiken lijkt wel kinderspeelgoed vergeleken met de extreem robuuste uitvoering waar overvloedig gebruik wordt gemaakt van RVS. Kijk ik naar de kop dan denk ik dat dit ondanks het formaat maar door het ontbreken van koelribben geen BUC maar een gewone LNB is. Iemand enig idee wie de Duitse fabrikant is van dit spul?
 13. Bedankt voor de info Sprietje, ik zit nu ongeveer 30km ten noorden van de Mont Ventoux en de beugel met LNB's voor Astra 3 en 2 werkt perfect. Na het maximaal regelen voor Astra 2 hoefde ik niets meer te doen om perfecte ontvangst te hebben op Astra 3. De transponder met BBC 1&2 HD met de meest kritische C/N lock (10847V 3/4 8psk) komt hier met 11dB probleemloos binnen. Eigenaardig genoeg lukt dat niet met de transponder van BBC 4HD & BBC News HD (11024H) alhoewel die op dezelfde manier gemoduleerd is, wellicht komt dit omdat deze niet op Astra 2E maar op 2G zit, een probleem is dit niet omdat beide zenders nog op andere transponders zitten die wel te ontvangen zijn..
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy