Ga naar inhoud


Amazor

Lid
 • Items

  155
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Amazor

 • Verjaardag 04/10/1984

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  West-Vlaanderen

Recente bezoekers van dit profiel

4649 profielweergaven

Amazor's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (3/8)

 • Conversatie starter

Recente badges

 1. Exact @D-box bedankt. @digitaal kijker Klopt en dat is niets nieuws voor mij, net daarmee mijn post dat hun satelliet-app een IPTV-priority optie zou moeten bevatten. Om nog een voorbeeld te geven mocht mijn uitleg niet duidelijk zijn: Heb je satelliet-tv met (eventueel met aanvullende IPTV-zenders), dan kijk je VTM 3, Play5, ... in SD, terwijl het volledige (FTA-)satellietaanbod beschikbaar is. Gebruik je enkel IPTV (TV Vlaanderen app), dan hebben een pak Vlaamse zenders beter beeld, maar daar gaat je FTA-aanbod. Als er een IPTV-priority-optie zou bestaan in de satelliet-app, dan zou die app zo slim moeten zijn om bijvoorbeeld VRT 1, Canvas, VTM, VTM 2 en Play4, Nat Geo,... van de satelliet te kunnen halen en voor de rest (en die zijn er wat: Play 5, 6, 7, VTM 3, 4, GOLD, NON-STOP-DOKTERS, Kanaal Z, Ketnet en zo kan ik nog even doorgaan) zou de app kunnen switchen naar de IP-versie die in HD is, i.p.v. klanten nodeloos met SD op te zadelen. Mocht de nood naar mijn vraag nog niet duidelijk genoeg zijn, veel tv's hebben sinds jaren de TV Vlaanderen-app beschikbaar, waarmee bij eerste installatie kan gekozen worden of je al dan niet een schotelantenne gebruikt. Indien ja, kan krijg je de de eerste situatie, met veel Vlaamse SD, indien niet, dan krijg je enkel IPTV-versies, maar is het pure satellietaanbod niet beschikbaar. Daarmee dat een derde optie heel nuttig zou zijn. Het succes van App TV als losstaand product zou wel nog eens groter kunnen worden als de streams naar 1080i/1080p zouden gaan. Ik merk soms op fora dat die 720p (soms psychologisch) als onvoldoende beschouwd wordt, maar die zijn natuurlijk sowieso altijd beter dan de SD-versies.
 2. Voor satellietkijkers die de app gebruiken (of een decoder als de MZ-102) zou er een IP-priority-keuze moeten komen om het beste van beiden te hebben. Nu heb je keuze tussen IPTV-only (en heb je beter beeld op o.a. Vlaamse zenders en mis je je satellietpakket) of je kan kiezen voor satellietontvangst, dan ontvang je een groot deel van het betalend aanbod in SD, terwijl het via IPTV in HD beschikbaar is, maar dan mis je de FTA-zenders niet. Tenslotte betaal je voor het satellietabonnement nog altijd meer dan voor APP TV, terwijl je dan vaak net minder goede beeldkwaliteit hebt op het gecodeerde aanbod. Ook van themazenders krijg je vaak de HD-versie enkel via IP (Disney Channel, Nickelodeon, MTV NL, Crime+Investigation, History, Stingray C-Music,...)
 3. Amazor

  Antenne TV

  TV Vlaanderen huurt maar 2 frequenties aan Norkring, maar dat wilt niet zeggen dat er geen ruimte meer beschikbaar is. Norkring heeft onlangs de verlenging van hun licentie gevraagd en gekregen. De vorige was in voege gegaan in 2009 voor 15 jaar en volgend jaar mogen ze nog eens 15 jaar verder doen. Concreet gaat het over 5 frequentiepakketten: Pakket 1: kanaal 40 en 41 (niet meer in gebruik, maar Teletenne (Telenet) heeft die indertijd gebruikt, die hadden vroeger meer ruimte nodig, doordat er nog in MPEG2 gestart werd indertijd, maar die kanalen zijn dus voor het volledige Vlaamse gewest gewoon beschikbaar) Pakket 2: kanaal 43 en 44 (Antenne TV Mux 1) Pakket 3: kanaal 46 en 47 (Antenne TV Mux 2) Pakket 5: kanalen 23, 26, 34, 37, 39 en 48 (wellicht een afwijkende dekking dan bij pakket 1, 2 en 3, hiervan zijn geen details openbaar te vinden). Pakket 6: kanaal 34 (ook geen idee wat hiermee gedekt kan worden) Pakket 4 wordt niet vermeld, maar bedenk dat de DVB-T-frequenties van de VRT (kanaal 22 en 25) ondertussen ook al jaren ongebruikt zijn, maar die zouden niet vrijgegeven worden dacht ik. Lang verhaal kort, Technisch is het perfect mogelijk om het Antenne TV-aanbod in HD door te geven als ze pakket 1 erbij zouden huren, maar dat zie ik in de praktijk niet gebeuren, om verschillende redenen. De markt is al jaren verzadigd, quasi iedereen had al digitale tv toen Antenne TV op de markt kwam, Vlaanderen is nagenoeg perfect bekabeld, men moet het vooral van personen hebben waarbij het technisch te complex/onmogelijk is om andere ontvangstmethodes in huis te halen, of personen die zo weinig mogelijk willen uitgeven aan TV en genoeg hebben aan "de eerste 10 zenders", ook meerdere TV's in huis is geen optie. Het zou ook nogal apart zijn om het kleine zusje van een betere beeldkwaliteit te voorzien dan het grotere en duurdere TV Vlaanderen via satelliet, dat zenders als VTM 3, 4, Gold, Dokters, Play 5, 6 en 7 nog steeds in SD moet doorgeven, wegens financieel onhaalbaar. Misschien is pakket 1 (kanaal 40 en 41) altijd aangeboden geweest als optie bij plaatsgebrek, maar een abonnement aan €10,95 zou ook niet meer haalbaar zijn als er een 3de mux de lucht in moet en je loopt het risico je product de markt uit te prijzen, gezien het geringe aanbod en mogelijkheden als je plots een forse prijsverhoging moet doorvoeren.
 4. Amazor

  Antenne TV

  Ga eens naar een UHD-kanaal en ga nadien naar een AntenneTV-kanaal, dan zal je ontvanger wellicht 2160p aantonen bij die zender. 😉
×
×
 • Nieuwe aanmaken...