Jump to content

minplus

Members
 • Content Count

  3,785
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About minplus

 • Rank
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Drenthe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vermoedelijk wonen op Rottumeroog veel domme ouderen.😁 Maar ik zag hier de ouwetjes wel afstand houden, dit itt. jongeren. Ik denk dat het niet lang zal duren of hier wordt ook het advies gegeven om mondkapjes of een vervanging te gebruiken. Als er een miljard kapjes in Nederland waren en ook genoeg in de andere landen was het advies volgens mij allang gegeven. De medische wereld heeft trouwens vast en zeker een eigen aanvoer, die ongetwijfeld voorgaat.
 2. Even een ander akelig punt om over na te denken bij deze crisis en wat voor wetenschappers al tig jaren een probleem is maar inmiddels extreem: Iets in de grootteorde van 90 tot 95 % van de (grondstoffen voor) medicijnen komt uit China. India produceert ook erg veel maar haalt ook het grootste deel van de grondstoffen daarvoor uit China. In 1980 werd nog 80% van de grondstoffen in Europa gemaakt, maar dankzij het neo-liberale denken en de marktwerking is het bijna allemaal naar het verre oosten verplaatst. De regeringsleiders zijn daar de laatste 30 jaar voor gewaarschuwd maar wilden niet luisteren of belegden er een keer een vergadering over. Ook nu vergadert men weer en er komen overlegcommissies en men hoopt tegen de zomer met een rapport te komen. Daar gaan we nog zeer vele jaren de wrange vruchten van plukken.
 3. Zo te zien zijn we het in feite eens. Verkeerd gebruik kan meer kwaad dan goed doen. O.a. een Engelse epidemiologe adviseert kwetsbare mensen en ouderen om wèl een mondkapje op de juiste manier toegepast te dragen als ze naar buiten gaan om het oplopen van een besmetting te voorkomen. Bij virologen kom je voor- en tegenstanders tegen. In de krant van vandaag staat er een aardig artikel over. Dat ze in 1e instantie voor de zorgverleners zijn spreekt voor zich; daar zijn een paar miljoen dringend voor nodig. Daarnaast ook voor mensen met verkoudheidsverschijnselen die toch naar buiten moeten om te voorkomen dat ze anderen besmetten. Gelukkig kun je ook aardig goed functionerende zelf maken, bv van zoiets als een polar buff met een filter erin, zowel tegen oplopen als verspreiden. Dan heb je snel 17 miljoen zonder de zorgverleners te hinderen.
 4. Van de Magnolia stellata zijn helaas wat bloemen deels bruin geworden. Ik zet trouwens bij aangevroren ruiten een tijdje een ventilatorkacheltje op de bestuurdersplek in de auto. Wordt de auto meteen lekker warm en beslaan de ruiten niet als je vertrekt.
 5. Een doek voor neus en mond met een stuk wc-papier erin werkt al aardig. Een stuk hepa-filter erin beter. Het papier kun je wisselen, de doek vervangen en wassen. Het virus kan niet tegen zeep vanwege de membraan. Vandaar dat handen wassen met zeep prima werkt; zo'n 20 seconden insmeren en daarna afspoelen.
 6. De apotheker waar ik vandaag medicijnen haalde was erg blij dat ik een mondkapje droeg ook al had ik geen enkel verschijnsel, want ook zonder dat je verschijnselen merkt kun je het virus verspreiden. En dat kan in beide richtingen. Ik doe dus wel zo'n ding op, zowel om geen virus op te vangen want je komt makkelijk dichter bij iemand dan de anderhalve meter, maar ook om anderen niet te besmetten, ook al heb ik geen verschijnselen en leef ik op de gunstigste plek in Nederland.
 7. Jammer dat je dit zegt, Michel. Er is nl. wetenschappelijk aangetoond dat de juiste mondkapjes bij juist gebruik wel degelijk helpen tegen het oplopen van een besmetting, de reden dat medici en verplegend personeel ze gebruiken bij de behandeling van corona-patiënten. Ook op anderhalve meter loop je een risico (waar andere landen 2 meter nemen), ook al is het kleiner dan wanneer je er zo dicht op zit als een arts of verpleegkundige. Het kan best zijn dat het voor jongere personen minder een probleem is, ook al is er net een 12-jarige kerngezonde overleden, een kwetsbaar iemand heeft maar weinig virussen nodig om doodziek te worden en dood te gaan en met een beetje wind van de verkeerde kant zit je dan fout. Ik ben het wel met alziendoog eens dat mondkapjes onzinnig zijn als je niet weet hoe je ermee om moet gaan, maar absoluut niet dat je met wat afstand houden en handen wassen geen gevaar loopt.
 8. X2 Sterkte, astro iris, met het verlies van een goede vriend en leermeester. Hoeveel kennis gaat er weer verloren met hem.
 9. minplus

  Zomertijd, oops...

  Ik ook. Heerlijk die zomertijd. Kwam vanmorgen ook nog eens perfect uit omdat de kinderen taart geregeld hadden om half elf en toen had ik het ontbijt nog niet net op.
 10. Interessant gegevens weer, aardig om dingen te vergelijken: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-corona-uitbraak-in-de-wereld-de-handigste-cijfers-op-een-rij~b14e8079/
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy