Spring naar bijdragen

minplus

Leden
 • Aantal bijdragen

  2278
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over minplus

 • Rang
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 1. Znx again, ze zijn steeds weer erg mooi!
 2. Beste aanwezigen

  Ideaal. De ligusterheg waar ik als kind steeds dezelfde plek nam ook niet. Dat was iets minder.
 3. Tetra Optimat: Hoe reinigen?

  Hoi dvbs Je bak ziet er mooi uit. Rustgevend. Ik heb zelf altijd met Zuidoost Aziatische bakken gewerkt met scholen vissen op verschillende waterniveaus omdat dat een levendig beeld opleverde met veel snelle en een paar tragere vissen en dat had mijn voorkeur. Er gebeurt veel in zo'n aquarium, naast dat het ook mooie dieren zijn Grote en kleine bakken gehad, maar de grote kostten itt. de kleine vrijwel geen onderhoud als het evenwicht zich had ingesteld, iets wat bij een kleine bak veel moeilijker is en vaak fout kan gaan. Af en toe, zeg maar eens per (bij uitzondering half) jaar een paar planten eruit als het er teveel werden of een paar jonge vissen naar de aquariumzaak brengen als er teveel jonkies kwamen. Maar een aquarium met vissen heeft echt geen extra CO2 nodig. Daar genieten voornamelijk de algen van en hebben de vissen alleen maar de pest aan. Een moerasgebied, meer of riviertje heeft ook geen extra CO2-pomp. De dieren produceren meer dan genoeg. Misschien toch eens overwegen om het zonder te doen?
 4. Beste aanwezigen

  Ik plas hier nog heel vaak in de struiken. Overigens niet uit het keukenraam want dat komt uit op het terras en zo hoog en ver kom ik niet (meer) want ik moet dan ook nog over het aanrecht heen en via een raam wat niet ver open kan... Maar in de berm of struiken sassen is een groot genoegen. De planten vinden het heerlijk, mits je niet steeds dezelfde plek neemt, het ruikt er heerlijk fris, je hebt een mooi uitzicht en mikken is eigenlijk nauwelijks nodig zolang je niet op je broek of schoenen richt. Wel rekening houden met de windrichting.
 5. Beste aanwezigen

  M'n grootouders hadden op de boerderij een gemak met afvoer naar de beerput. Werkte prima maar afvegen deed je met ouwe kranten en wat zijn die dingen glad...... Veel langer geleden was de afvoer in een emmer naar ik heb begrepen en af en toe deed je het raam open en mikte de inhoud naar buiten. Pech als je er net langs liep.
 6. Tetra Optimat: Hoe reinigen?

  OK. Maar iig. goed naspoelen want vissen houden niet van azijn. Of liever nog het ding in de vuilnisbak mikken, tenzij je een bak zonder vissen hebt. Een kleine bak is trouwens vanzelfsprekend een stuk moeilijker dan een grotere waar het het evenwicht en de algen betreft. Heb je nu een bak van 50 liter, overweeg dan eens eentje van een paar honderd liter. Is veel mooier en makkelijker.
 7. Beste aanwezigen

  Gewoon 3 versies invoeren en je bent klaar: Piesbakken voor wie staand er iets boven kan hangen en/of goed kan mikken voor de vloeibare zaken Voetstappen à la France voor wie meer moet en/of smetvrees heeft en lange achillespezen heeft, anders val je achterover tenzij er extra handgrepen zijn of je goed op je tenen kunt hurken Plee met bril voor alle anderen
 8. Satelliet TV Nieuw Frans TV pakket op 5west

  Zit er iets FTA bij?
 9. Tetra Optimat: Hoe reinigen?

  Algen houden niet van zuur, dus ik zou zeggen met zoiets als azijn proberen. Ik ken het ding niet en weet dus niet of je bij het vlies kunt komen om het manueel te reinigen. Anders een tijd erin en dan meermaals doorspoelen als dat kan bij dat apparaat. Bij een aquarium in balans is het trouwens m.i een volledig overbodig ding dat algen idd. fantastisch vinden. Extra CO2 vinden ze heerlijk, doen ze het extra goed op, vooral als er (te) veel voedingsstoffen in de bak zitten en dat laatste is bijna altijd het probleem. De 20 jaar dat ik aquaria had heb ik hem nooit ook maar 1 moment nodig gehad. Een Eheimpomp en filteren over kool (voedingsstoffen eruit) en turf (aanzuren) en de planten groeiden prima, moest er af en toe wat in wieden, en de vissen hadden ook nergens problemen mee. Die zorgen naast de diffusie uit de lucht voor genoeg CO2.
 10. Beste aanwezigen

 11. Beste aanwezigen

  Ik heb me vandaag weer eens zitten ergeren aan de tegenwoordig obligaat genderneutrale taal in een artikel in de Volkskrant waarin een paar keer wordt gepraat over een moslim, schermer en atleet. Waarom die benamingen voor mannen terwijl het gezien een bijgeplaatste foto en de aard van het artikel over een vrouw gaat. Waarom moeten we praten over de acteur Marilyn Monroe of Halle Berry? Mag een vrouw geen vrouw meer zijn? Is ze soms minder als ze een actrice genoemd zou worden? Hooguit bij schaatsers kan ik me er iets bij voorstellen, want je breekt je bek bijna over schaatsters. Maar dan zeg je er maar dames bij.
 12. Binnenland Water Vlaardingen

  Los van hoe goed het werkt. Er zaten natuurlijk veel soorten bacteriën in dat rioolwater waar de waterkwaliteit van kraanwater helemaal niet op getest wordt. Welke gevaarlijke er bij zitten weet je niet en ook niet hoe goed die tegen UV-straling kunnen. Deze zal er iig. om lachen. https://en.wikipedia.org/wiki/Deinococcus_radiodurans
 13. Gaat het basispakket vervallen?

  Bizar, zoiets.
 14. off-topic FTA James Bond op ZDF

  Wie weet wordt het 2-talig uitgezonden maar ik reken er niet op.
 15. Binnenland Water Vlaardingen

  Je hebt een verstandige vrouw; een ziekenhuis is de plek waar alle gemene ziektes en infecties bij elkaar komen en ook al doet het meer of minder slimme personeel z'n uiterste best, dan nog kan het soms.... Iedereen maakt wel eens fouten en los daarvan kun je die takkedingen niet met het blote oog zien. Ik heb tig jaren testen met antibiotica op S. aureus gedaan en ik ken hem als een gemene. Gelukkig had je zo te zien niet de MRSA maar wees voorzichtig (hoef ik je vast niet te vertellen).
×