Jump to content

on1bes

Members
 • Content Count

  246
 • Joined

 • Last visited

About on1bes

 • Rank
  Proef lidmaatschap
 • Birthday 06/22/1953

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Oost-Vlaanderen
 • Interesses
  Computer, satelliet, radioamateur, DVB-T, SDR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @cees maar het is toch wel raar, dat als je een beetje technisch doet, en wat cijferwerk meegeeft, en wat aanhoud, dat ze ineens wakker worden en dat er toch ineens iets zou schelen.. Dat is me een jaartje of zo ook gelukt , met vrijwel hetzelfde probleem. Nu dus ook.
 2. Ja, inderdaad, sinds woensdag 18u zijn er terug 888 ondertitels op VTM en Vier, maar nu zijn ze op VRT verdwenen.
 3. Bedankt Kabeltje87 Vanmorgen nogmaals geprobeerd via Messenger, en nogmaals ontkenning gekregen dat ze er iets aan kunnen doen. Pas na nog een poging, en zeggen dat ze de klant wat wijsmaken, en dat je ook wat technisch bent, en zelfde probleem ook een jaar geleden was, kwam er wat later een reeks berichten (nadat hij navraag had gedaan) dat er nu toch een probleem is, en ze ermee bezig zijn. Ik moet zeggen dat de Messenger methode heel snel werkt, maar je moet binnen de werkuren blijven, anders komt er gewoon een standaard boodschap. Dus geen ontkenning meer, en we zullen nog wat moeten afwachten.
 4. on1bes

  colon (:) in URL vraag

  Leuke link. Moest wel 2 keer proberen in VLC, maar ging dan toch open. Bij mij in Open PLI en Solo2 gaan de oude #SERVICE 4097 ook niet meer open. Je moet de Serviceapp uit de feed op je box installeren. Maar het is niet zeker dat alle 4097 services dan gaan werken. Je moet dan op zoek naar een #SERVICE 5002 versie. Normaal krijg je een foutmelding als het niet werkt op je box. Ik ga hem wel toevoegen, maar kan op dit ogenblik je link niet proberen op mijn box.
 5. on1bes

  colon (:) in URL vraag

  Wat is het adres voor in VLC ?
 6. Ik had een meer vriendelijke meneer aan de lijn van klantendienst, en die was heel geduldig en geïnteresseerd, en heeft wel degelijk een inwendig ticket aangemaakt. Hij had ook al dezelfde klacht gekregen 2 dagen eerder. Ging mijn een mail sturen als hij meer wist.
 7. Zojuist telefonisch klacht neergelegd bij TVV klantendienst voor onverantwoord gedrag van medewerker op Messenger. In mijn antwoord aan de medewerker op Messenger gaf ik aan dat het heel raar was dat ze geen oplossing gaven en gewoon wachten tot "de zender" hun ondertitels doorgeven. Ik zei dat het om de 4 vlaamse zenders ging op transponder 11856V op 23.5°. Ook vroeg ik dan of ik dan zelf maar naar VTM, VIER, ZES en Q2 moest bellen, dat ze hun 888 ondertiteling moeten doorgeven aan TVV. Antwoord van TVV kort en krachtig: JA 🤬👿😡 Dus klacht neergelegd bij TVV.
 8. Vandaag eindelijk een antwoord gekregen van TVV waar ik weinig mee kan doen. Letterlijk : " De ondertiteling komt door via de zender. Als de zender geen ondertiteling geeft zijn we niet in de mogelijkheid om deze weer te geven." Gaat men het nu oplossen of niet ? "De zender"... het gaar hier wel om ALLE zenders op dezelfde transponder 11855 V 2900 2/3 8psk 23,5° Als je al 888 intikt bij Teletekst weet je al genoeg. Dan zijn er ook geen DVB titels te activeren. Wat ik niet weet is of deze "zenders volgens TVV" hun ondertitels apart doorgeven, of via 1 gemeenschappelijk kanaal. Het zou dus ook aan de SBS of de M5 group kunnen liggen. Ik kan ook alleen mijn contact bij VTM aanschrijven. VT4 heeft geen zin, want die antwoorden NOOIT. Lijkt me nog niet direct opgelost. Heb het net nog gecontroleerd.
 9. Niks oorverdovende stilte, en JA boudeman, die link heb ik al gezien, maar een tijdelijk oplossing staat daar niet, maar enkele pagina's eerder. Ik heb het zelf tijdelijk opgelost met een register hack. Geef me even tijd, ik mag toch zelf wel even testen hé voor ik hier reageer 😐
 10. @Kabeltje87 Nee, niet afgezet. Had reeds vermeld dat het enkel op VTM en VIER is (alles op de zelfde transponder). TVV heeft nog niet gereageerd op messenger.
 11. Er wordt weeral teveel van het onderwerp afgeweken. En ik ben geen leek hé Tonski, als het voor u werkt, het heeft deze keer niets met het SMB 1.0 protocol te maken. MS moet gewoon maken dat het werkt.-, ook al zint hun bepaalde protocollen niet.
 12. De ondertiteling gaat inderdaad nog via pag 888. En die kun je nog altijd oproepen bij de meeste zenders. Maar in dit geval kun je al direct zien dat het niet werkt, omdat de knop ondertiteling gewoon niet werkt (zie je rechtsboven aan het icoontje dat veschijnt). Bij VRT en andere zenders werkt hij wel, OOK al zijn er geen ondertitels !
 13. Na de laatste Win10 v2400 update deze week zijn er terug netwerkproblemen. Dat was enig tijd geleden (vorig jaar of zo) ook al het geval: toen was er een probleem dat MS Windows 10 het SMB netwerk protocol niet meer ondersteunde. Als iemand netwerk-shares gebruikte ( Sat Box, USB stick in Router, enzo), ware die plots niet meer zichtbaar. Het aanzetten van het oude SMB v1 protocol in Windows loste dit op. MS had dit evenwel niet graag, maar het werkte terug ! Ik heb natuurlijk onmiddellijk gecheckt of dit oude protocol nog aan stond, en dat is YES. Nu is het probleem gelijkaardig, dat de netwerk-shares wel zichtbaar zijn in b.v. "deze PC", maar NIET benaderbaar zijn. Je krijg een foutvenstertje, dat de netwerknaam niet meer geldig is ! en moet die opnieuw aanmaken, telkens na een herstart. Een workarround is, dat je zelf je netwerk-schares namen moet verwijderen, en terug moet aanmaken. Hierna zijn ze meestal terug benaderbaar. Heel lastig dus als je een hard-disk of USB stick of Sat-bax via je netwerk hebt zitten. Ik heb dit op verschillende computers/Laptop's. Ik heb vandaag nog es getest op een oudere machine met Win10 v1903, en die had (nog) geen problemen. Op een ge-update machine (laptop en een gewone PC) naar Win10 v2004 is dit WEL een probleem. Is dit een bug in Windows, of is men ons weer aan het pesten vanuit MS, ik weet het nog niet. Op internet ga je weinig nuttigs vinden, dat zijn allemaal oude verhalen van de vorige netwerkproblemen met SMB1 protocol. Nuttige reacties zijn welkom.
 14. Reeds 2de dag op rij op VTM en VIER geen teletekst en DVB tekst meer. Niet mogelijk via knop ondertitels. Nogmaals: ENKEL op VTM en VIER (zelfde transponder). Een jaar of zo geleden ook al gebeurd, en de grootste moeite gehad voor men dit wilde checken bij TVV. Heeft ruim 3 weken geduurd, en vele mails en Messenger berichten. Ik hoop dat het nu ook weer geen maand gaat duren.
 15. "Wie nog dergelijke stations kent op A2 die FTA te ontvangen zijn...." Op 28,2 : Yesterday en Pick zijn ook vrij goed als Discovery wegvalt. Maar op Pick heb ik sinds kort geen beeld meer.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy