Jump to content

on1bes

Members
 • Posts

  263
 • Joined

 • Last visited

About on1bes

 • Birthday 06/22/1953

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Oost-Vlaanderen
 • Interesses
  Computer, satelliet, radioamateur, DVB-T, SDR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

on1bes's Achievements

 1. Ja, dat vraag ik me ook af. Ik heb de changelog's niet gezien. Misschien wat foutjes hier en daar uitgehaald...
 2. Oei. Met verstomming lees ik dus dat mijn VUSolo2 niet meer ondersteund zou worden bij OpenPli. Dat is balen want ik heb de regionale zenders heel graag op mij VUSolo gehad. Op PC/Laptop met VLC gaat het ook wel, maar daar ben ik niet veel mee. Op mijn smart Samsung TV zou ik het nog kunnen proberen, maar daar is het ook niet zo gemakkelijk om telkens te schakelen naar de VUSolo box en de internet app op de TV. Het is geen Android TV maar Tizen systeem, en dat heeft zijn beperkingen qua Apps dat daar op lopen. Is er dan geen andere mogelijkheid of App op het OpenPli 8.0 systeem om streams te lezen ?
 3. @Dreeke, je hebt duidelijk geen OpenPli 8.0. Ik heb het aan aangegeven dat het na de overstap van 7.3 is. Maar waarom werkt het niet in OpenPli8.0 ? Dat heeft niets te maken met het flashen maar aan de plug-ins's die daar bij zitten. En de vraag was hoe en of iemand dat voorlopig kan oplossen, want ook op de PLI site raak ik daar niet uit te veel naast de kwestie). Teruggaan naar V7.3 is absurd, voor enkel de IP streams die niet meer werken, maar ik mis de Vlaamse regionale zender wel.
 4. Hier geen enkele opmerking gemaakt, Hoe kan dat dan? ik ben toch niet de enige ???
 5. Hoezo, werkt de IPTV link van Ketnet dan niet meer ?
 6. Heb deze week mijn VUSolo2 geflasht naar OpenPLI8.0. Alhoewel de Service App nog aanwezig is, zijn de regionale IPTV zenders TVO, TVL ATV nu zwart. Hoe stel ik dat opnieuw in ?
 7. Ik heb juist gezegd dat het tot hiertoe maar 1 kanaal is dat niet meewerkt hé. De andere geteste kanalen zijn wel goed. Geen ramp ? Alles wat je opneemt moet je wel manueel aanpassen naar een uur vroeger. Das geen manier van werken.
 8. In PLI 4.2 heb ik geen instelling gevonden om dit te regelen. Time-zone staat op Brussel . . . Blijkbaar is het 1 transponder die niet mee wil op Astra 192°.
 9. Op mijn DM800 loopt de EPG een uur te laat. Dus wat geprogrammeerd staat om b.v. 00:00 moet eigenlijk om al 23:00 beginnen. Misschien heeft het wel iets te maken met het zomer-uur, maar de box past de EPG niet aan. Het uur wel. Hoe los ik dit op ? Kan ik de EPG wissen en opnieuw inladen ? Opnieuw scannen van de satelliet heeft niet geholpen.
 10. Welke versie Windows gebruik je ? Vanaf v 2004 kan je bij veel PC niet meer je netwerk benaderen. Je moet dan manueel een netwerkdrive of device mappen.
 11. @timmerman_606 Het is allemaal nogal vaag wat je daar vertelt. Niet iedereen kan die IP tv boxen allemaal kennen, en werkend krijgen. Dat hangt van zoooveel factoren af. Ik moet hier oppervlakkig blijven over IPTV. Globaal heb je 2 systemen om IPTV te kijken: met een IPTV box of sommige satelliet ontvangers, en met een computer of laptop. Meestal gaat men EERST met een laptop of computer kijken of een (ver)gekregen link van een zender werkt op de computer. Dit gebeurt meestal door de link door te sturen naar VideoLan, (of VLC), het programma dat die rare video-link extenties kan afspelen op je computer. Pas als dit lukt, komt de ellende, om de link in je IP box of sat-ontvanger te plaatsen in een afspeellijst. Op je IP box en/of Sat ontvanger heb je dan ook nog extra hulpprogramma's nodig die de video (kunnen) afspelen. Als je toch een afspeellijst direct wil proberen, hou er rekening mee dat soms slechts 10% links zullen werken. Ook al omdat die links zeer snel kunnen wijzigen. ( Die IP providers zijn ook niet gek hé). Nu wat je daar zegt, dat het niet lukt video op USB ? te spelen met ondertitels, kan geen groot probleem zijn. Ofwel is de video reeds ondertiteld in vlaams of Engels, of wel is er teletext meegeleverd, waaruit alsnog de ondertiteling kan gehaald worden. Dit natuurlijk ook op een computer. Maar zo kan een video altijd met Videolan afgespeeld worden, samen met de ondertiteling. En dit met een apart titel-bestand of ingebakken in de video. Het klopt dat sommige TV's de ondertiteling niet willen weergeven. Dat is ook het geval bij mijn Samsung smart TV. Dat komt omdat die onder "Tyzen" werkt en niet onder Android systeem. Ik has beter voor een Sony of LG of Philips gekozen met Android. Maar ja, dat is nu te laat. Ik moet mij nu ook behelpen om elke video apart te behandelen eerst op PC, en een apart ondertitel bestand aanmaken, en die later samensmelten met een video-bewerkingsprogramma, en daarna kan mijn TV ook de ondertitels lezen.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.