Jump to content

on1bes

Members
 • Content Count

  232
 • Joined

 • Last visited

About on1bes

 • Rank
  Proef lidmaatschap
 • Birthday 06/22/1953

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Oost-Vlaanderen
 • Interesses
  Computer, satelliet, radioamateur, DVB-T, SDR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. "Wie nog dergelijke stations kent op A2 die FTA te ontvangen zijn...." Op 28,2 : Yesterday en Pick zijn ook vrij goed als Discovery wegvalt. Maar op Pick heb ik sinds kort geen beeld meer.
 2. Ja, tis niet te geloven. De ondertiteling is terug !. Dat dat zolang heeft mogen duren en TVV ons in de luren heeft gelegd. Maar de aanhouder wint in deze. Allen bedankt hiervoor.
 3. Die functie ken ik wel hoor. Dat is een instelling voor ALLE zenders, maar dat heeft op het eerste zicht geen resultaat voor life uitzendingen. WEL bij opnames. Maar het gaat soms om meer dan 15 sec vertraging, dus dat werkt toch niet. @ceesv : Het is op 2 verschillende soorten enigma2 ontvangers, zie mijn vorig bericht . Andere software is niet aangewezen bij mij ( 't is niet voor mij alleen ). Trouwens voor één zender met problemen andere software proberen... liever niet. @dvbs : dat is ook mijn vraag, maar nog van niemand antwoord hierover. Wel aangeven welk programma dat getest is.
 4. Vandaag terug TVV op de chat gehad ( JA, ze antwoorden nog ! ). Men kon mij niet bevestigen of ze de door mij aangegeven programma's getest hadden ! het zou op hun ontvangers niet voorkomen, en ik zou de fabrikant van mijn decoder dan moeten aanspreken !. Ik heb dan gezegd dat op één Sat-kanaal met een ondertitel probleem er door de fabrikant niet kan ingegrepen worden. Ja, het zou dan "een slecht contact op mijn schotel" kunnen zijn ! Als ik dan zei dat ik zelf technieker ben, was men al plots bereid om de zenders nog eens te testen. Ik ben zelf vanavond nog eens uitgebreid beginnen testen en vond nog problemen bij andere uitzendingen op VIER. En niet alleen dat, op mijn tweede Sat-box, een oude Dreambox, had ik juist dezelfde problemen ! Hier een lijst en de bewijzen van deze avond. 1) Op VIER Komen eten - de sub-titeling (DVB) op 888 staat aan : Er is een achtergrond-stem die ondertiteld moet worden, maar er zijn minuten geen sub-titels voor deze stem. De gewone (ingebakken) ondertiteling werkt wel. Als er dan WEL een subtiteling van de achtergrond-stem op het scherm komt, komt die BOVENOP de normale ondertiteling. Toont dus het probleem aan. 2) Op VIER Stukken van Mensen - de sub-titeling (DVB) op 888 staat aan : Er is een achtergrond-stem die ondertiteld moet worden, maar er zijn minuten geen sub-titels voor deze stem. De gewone (ingebakken) ondertiteling werkt wel. Als er dan WEL een subtiteling van de achtergrond-stem op het scherm komt, komt die BOVENOP de normale ondertiteling. Toont dus het probleem aan. 3) Op VIER De Kust is veilig - de sub-titeling (DVB) op 888 staat aan : Er is een achtergrond-stem die ondertiteld moet worden, maar er zijn minuten geen sub-titels voor deze stem. De gewone (ingebakken) ondertiteling werkt wel. Als er dan WEL een subtiteling van de achtergrond-stem op het scherm komt, komt die BOVENOP de normale ondertiteling. Toont dus het probleem aan. 4) Op VIER Control Pedro - de sub-titeling (DVB) op 888 staat aan : De hele uitzending moet ondertiteld worden, maar er zijn tot minuten lang geen sub-titels in deze uitzending. De gewone ingebakken ondertiteling, als b.v. iemand vertaald wordt werkt wel. Hier zijn dus geen dubbele ondertitels op het scherm (maar helemaal geen), omdat er geen achtergrond-stem is. Hier heb ik nog geen beeld van, want de eerstvolgende uitzending is pas donderdag 20:35. Ik weet niet hoe ik TVV nog meer kan overtuigen.
 5. Net zoals enkele maanden terug met VTM zijn er nog al die tijd problemen met de subtitels bij VIER. Ik bedoel niet de ingebakken subtitels, maar de ondertiteling als b.v. iemand op de achtergrond iets moet zeggen (zoals 'Komen Eten'). Maar blijkbaar niemand geloofd mij. Het is ENKEL bij VIER, NIET op de andere zenders die ook wel (life of nieuws) met een beetje vertraging ondertiteld worden. Maar de programma's op VIER zijn NIET life, en moeten toch soms extra ondertiteld worden. Voorbeelden waar het misloopt, en de titels soms tot 2 min te laat komen zijn : Control Pedro, Gert Late Night (is nu gestopt), Stukken van Mensen, en nog een aantal andere. VTM is opgelost dankzij een klacht van mij aan VTM, en die hebben het doorgestuurd naar TVV, en een goede dag nadien was het opgelost. Maar VIER blijft volharden, en geraakt niet opgelost. Een bericht aan VIER via hun web-invulformulier brengt geen soelaas: ze antwoorden niet eens !. Heb deze week een bericht naar TVV via Messenger gestuurd, en die antwoorden WEL ! Hetzelfde verhaal gestuurd aan TVV, en ze gingen de technische dienst verwittigen, en testen doen op hun ontvangers. Welke zenders ze getest hebben, staat er niet bij, maar ik heb wel enkele zenders opgegeven. Als ze zender getest hebben met ingebakken ondertiteling, gaat het natuurlijk niets opbrengen. Gisteren antwoord gekregen, dat bij hun ontvangers alles in orde is ! Ik had natuurlijk niet anders verwacht, want ik heb een VU Solo, en ik moest zelf maar contact opnemen met de fabrikant van mijn toestel !! Nu moet iemand mij eens uitleggen hoe het kan dat één zender in de ontvanger slechte en te late ondertitels geeft, en al de rest in orde is, en dat dat aan de ontvanger zou kunnen liggen !!!
 6. Handleiding is er niet echt. Het is inderdaad via de internet netwerkverbinding van je VU+ dat je dan gaat kijken i.p.v. de Sat tuner. Het is gewoon beginnen met downloaden in je computer van IPTV lijsten die hier in de IPTV groep te vinden zijn, en die je dan met je computer in de juiste VU map plaatst naast je andere sat-zenders (bouquets ). Na herstarten van je VU+ zou die nieuwe lijst van IP zenders dan te zien moeten zijn, te samen als je in je bouquettenlijst ( Blauw, Favorieten ) gaat kijken. Voor Belgie zijn er daar een aantal lijsten met regionale en lokale zender te vinden. Dat staat duidelijk in de naam van de lijst vermeld.Verwacht geen commerciële of andere betaalzenders te vinden !. Een snelle VU+ ontvanger is wel nodig om vertragingen in het beeld+ klank te vermijden. En laad steeds de laatste versie lijsten, want na een week of meer kunnen er vele zenders al een nieuw adres hebben, en gaat je beeld op zwart.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy