Spring naar bijdragen

on1bes

Leden
 • Aantal bijdragen

  230
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over on1bes

 • Rang
  Proef lidmaatschap
 • Verjaardag 06/22/1953

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Oost-Vlaanderen
 • Interesses
  Computer, satelliet, radioamateur, DVB-T, SDR

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ja, tis niet te geloven. De ondertiteling is terug !. Dat dat zolang heeft mogen duren en TVV ons in de luren heeft gelegd. Maar de aanhouder wint in deze. Allen bedankt hiervoor.
 2. Die functie ken ik wel hoor. Dat is een instelling voor ALLE zenders, maar dat heeft op het eerste zicht geen resultaat voor life uitzendingen. WEL bij opnames. Maar het gaat soms om meer dan 15 sec vertraging, dus dat werkt toch niet. @ceesv : Het is op 2 verschillende soorten enigma2 ontvangers, zie mijn vorig bericht . Andere software is niet aangewezen bij mij ( 't is niet voor mij alleen ). Trouwens voor één zender met problemen andere software proberen... liever niet. @dvbs : dat is ook mijn vraag, maar nog van niemand antwoord hierover. Wel aangeven welk programma dat getest is.
 3. Vandaag terug TVV op de chat gehad ( JA, ze antwoorden nog ! ). Men kon mij niet bevestigen of ze de door mij aangegeven programma's getest hadden ! het zou op hun ontvangers niet voorkomen, en ik zou de fabrikant van mijn decoder dan moeten aanspreken !. Ik heb dan gezegd dat op één Sat-kanaal met een ondertitel probleem er door de fabrikant niet kan ingegrepen worden. Ja, het zou dan "een slecht contact op mijn schotel" kunnen zijn ! Als ik dan zei dat ik zelf technieker ben, was men al plots bereid om de zenders nog eens te testen. Ik ben zelf vanavond nog eens uitgebreid beginnen testen en vond nog problemen bij andere uitzendingen op VIER. En niet alleen dat, op mijn tweede Sat-box, een oude Dreambox, had ik juist dezelfde problemen ! Hier een lijst en de bewijzen van deze avond. 1) Op VIER Komen eten - de sub-titeling (DVB) op 888 staat aan : Er is een achtergrond-stem die ondertiteld moet worden, maar er zijn minuten geen sub-titels voor deze stem. De gewone (ingebakken) ondertiteling werkt wel. Als er dan WEL een subtiteling van de achtergrond-stem op het scherm komt, komt die BOVENOP de normale ondertiteling. Toont dus het probleem aan. 2) Op VIER Stukken van Mensen - de sub-titeling (DVB) op 888 staat aan : Er is een achtergrond-stem die ondertiteld moet worden, maar er zijn minuten geen sub-titels voor deze stem. De gewone (ingebakken) ondertiteling werkt wel. Als er dan WEL een subtiteling van de achtergrond-stem op het scherm komt, komt die BOVENOP de normale ondertiteling. Toont dus het probleem aan. 3) Op VIER De Kust is veilig - de sub-titeling (DVB) op 888 staat aan : Er is een achtergrond-stem die ondertiteld moet worden, maar er zijn minuten geen sub-titels voor deze stem. De gewone (ingebakken) ondertiteling werkt wel. Als er dan WEL een subtiteling van de achtergrond-stem op het scherm komt, komt die BOVENOP de normale ondertiteling. Toont dus het probleem aan. 4) Op VIER Control Pedro - de sub-titeling (DVB) op 888 staat aan : De hele uitzending moet ondertiteld worden, maar er zijn tot minuten lang geen sub-titels in deze uitzending. De gewone ingebakken ondertiteling, als b.v. iemand vertaald wordt werkt wel. Hier zijn dus geen dubbele ondertitels op het scherm (maar helemaal geen), omdat er geen achtergrond-stem is. Hier heb ik nog geen beeld van, want de eerstvolgende uitzending is pas donderdag 20:35. Ik weet niet hoe ik TVV nog meer kan overtuigen.
 4. on1bes

  Terug problemen met "VIER"

  Net zoals enkele maanden terug met VTM zijn er nog al die tijd problemen met de subtitels bij VIER. Ik bedoel niet de ingebakken subtitels, maar de ondertiteling als b.v. iemand op de achtergrond iets moet zeggen (zoals 'Komen Eten'). Maar blijkbaar niemand geloofd mij. Het is ENKEL bij VIER, NIET op de andere zenders die ook wel (life of nieuws) met een beetje vertraging ondertiteld worden. Maar de programma's op VIER zijn NIET life, en moeten toch soms extra ondertiteld worden. Voorbeelden waar het misloopt, en de titels soms tot 2 min te laat komen zijn : Control Pedro, Gert Late Night (is nu gestopt), Stukken van Mensen, en nog een aantal andere. VTM is opgelost dankzij een klacht van mij aan VTM, en die hebben het doorgestuurd naar TVV, en een goede dag nadien was het opgelost. Maar VIER blijft volharden, en geraakt niet opgelost. Een bericht aan VIER via hun web-invulformulier brengt geen soelaas: ze antwoorden niet eens !. Heb deze week een bericht naar TVV via Messenger gestuurd, en die antwoorden WEL ! Hetzelfde verhaal gestuurd aan TVV, en ze gingen de technische dienst verwittigen, en testen doen op hun ontvangers. Welke zenders ze getest hebben, staat er niet bij, maar ik heb wel enkele zenders opgegeven. Als ze zender getest hebben met ingebakken ondertiteling, gaat het natuurlijk niets opbrengen. Gisteren antwoord gekregen, dat bij hun ontvangers alles in orde is ! Ik had natuurlijk niet anders verwacht, want ik heb een VU Solo, en ik moest zelf maar contact opnemen met de fabrikant van mijn toestel !! Nu moet iemand mij eens uitleggen hoe het kan dat één zender in de ontvanger slechte en te late ondertitels geeft, en al de rest in orde is, en dat dat aan de ontvanger zou kunnen liggen !!!
 5. Handleiding is er niet echt. Het is inderdaad via de internet netwerkverbinding van je VU+ dat je dan gaat kijken i.p.v. de Sat tuner. Het is gewoon beginnen met downloaden in je computer van IPTV lijsten die hier in de IPTV groep te vinden zijn, en die je dan met je computer in de juiste VU map plaatst naast je andere sat-zenders (bouquets ). Na herstarten van je VU+ zou die nieuwe lijst van IP zenders dan te zien moeten zijn, te samen als je in je bouquettenlijst ( Blauw, Favorieten ) gaat kijken. Voor Belgie zijn er daar een aantal lijsten met regionale en lokale zender te vinden. Dat staat duidelijk in de naam van de lijst vermeld.Verwacht geen commerciële of andere betaalzenders te vinden !. Een snelle VU+ ontvanger is wel nodig om vertragingen in het beeld+ klank te vermijden. En laad steeds de laatste versie lijsten, want na een week of meer kunnen er vele zenders al een nieuw adres hebben, en gaat je beeld op zwart.
 6. Ik dacht dat ook dat ze in de .TS zitten, maar als je een programma opneemt, komen er buiten de video, nog 5 bestanden op je PC, waarvan het .sc bestand altijd het grootste is. Dus dacht ik dat de grootste kans is dat de ondertitels daar in zitten. Maar dat blijk niet te kloppen als je zo'n .sc bestand inkijkt. Maar TS Dokter zal waarschijnlijk de oplossing zijn, net zoals je uit een YouTube filmpje ook de ondertitels kan halen. Thnx moonchild.
 7. Ik heb het hier maar bij algemene vragen gezet : Als een SAT programma subtitels bevat. Hoe krijg ik de ontertitels uit een opgenomen SAT . TS stream in een bestand op PC ?
 8. on1bes

  Stream finder pluging FireFox

  Heb deze onmiddellijk geïnstalleerd en dit leek een leuke plug-in. Maar heb nog geen streams kunnen vinden. Weet ook niet juist waar te beginnen.
 9. on1bes

  BE - Vlaamse, Waalse streams

  Denk dat uw informatie niet compleet is. Bij mij lukt het juist WEL. Tis te zeggen, na een volledige nieuwe flash van PLI-7.0 . De updates waren NIET genoeg. Dan pas werkten de nieuwe streams in service 5002, want die zijn er tegenwoordig meer dan de oude 4097 services. De service app moest na de fash daarna ook opnieuw geinstalleerd worden. Graag vermelden WELke services niet werken, en of er fouten waren bij installatie van open PLI-7. Met de VRT streams had ik geen problemen.
 10. on1bes

  BE - Vlaamse, Waalse streams

  @kabeltje87 Probleem service 5002 opgelost. Ik had PLI7.0 + al de updates. In de feed programs bleven heel wat fouten zitten. Vandaag de nieuwe PLI7.0 geflasht. Ziet er nog hetzelfde uit. Maar later bij de Plugins kon ik de service app downloaden en opnieuw installeren, deze keer ZONDER de foutmeldingen. Uiteindelijk werkt de service 5002 nu ook uit de kunst. Iedereen dank voor de info.
 11. on1bes

  Nieuwe Plugin

  Wat is de bedoeling van deze iptv converter ?
 12. on1bes

  BE - Vlaamse, Waalse streams

  @Kabeltje87 Dit lijkt niet te lukken. Die werkwijze gaat fout. Heb 2 problemen : 1e) volgens je methode 2 : 2. Met draaiende enigma2 --> OK De files editen met Notepad++ --> dit was al gedaan, er is geen verandering in de tekst, de 5002 services staan er nog altijd in, dus niet zinvol ? De bouquetten herladen met het commando in een browser zoals hierboven beschreven. http://192.168.178.19/web/servicelistreload?mode=0 --> OK, gedaan, zie geen verschil, nog steeds <N/A> i.p.v. de 5002 service. Box niet herstarten!!!!! --> OK Als je dan naar de receiver gaat, moet je eerst eens van bouquet veranderen, en terugkeren naar het juiste bouquet vooraleer je de veranderingen ziet. --> OK 2e) Ik vermoed dat er problemen zijn met de service app zelf : - ik moet die alle dagen opnieuw downloaden en installeren - ik zie tijdens de installatie-lijst eerst veel fouten . . . 404 not found - daarna nog meer fouten in de lijst die mij niet veel zeggen zie de fotos :
 13. on1bes

  BE - Vlaamse, Waalse streams

  Nee, ik gebruik geen Dreamboxedit. Ik open het bouquet userbouquet.dbe01.tv met Notepad++ en zet enkel de stream-link daar bij. Daarna de VU Solo box herstarten om het bouquet met de wijziging te herladen . Hierna staan de 5002 services als <N/A> gemarkeerd (zoals op de foto) . De andere streams blijven wel benoemd , ook al werken sommige ook niet meer. Het is me niet duidelijk of het herladen van de bouquet(n) via een webbrowser dan nog zin heeft. Het lijkt wel een alternatieve methode.
 14. on1bes

  BE - Vlaamse, Waalse streams

  @kabeltje87 , ik zie wat er ongeveer gebeurt : ik heb 2 streams Service 5002 van je lijst bijgevoegd, rechtstreeks in mijn zenderlijst : #SERVICE 5002:0:1:3:0:32:0:0:0:0:http%3a//api.new.livestream.com/accounts/27755193/events/8511193/live.secure.m3u8:TV Oost #DESCRIPTION TV Oost #SERVICE 5002:0:1:2:0:32:0:0:0:0:http%3a//player-api.new.livestream.com/accounts/27755193/events/8452381/live.secure.m3u8:atv #DESCRIPTION atv Dat lukt, maar na herstarten van de box, blijkt die 2 services niet beschikbaar te zijn. Op plaats 98 staat dan <N/A> voor TV Oost en op plaats 102 staat dan <N/A> voor ATV. Zie foto. Wat is hier aan de hand ?
 15. on1bes

  BE - Vlaamse, Waalse streams

  @ kabeltje87 : ik heb wel degelijk de Service app geinstalleerd hoor. Ik zou niet anders kunnen, want zonder deze app crasht de VU Solo voor Service 5002 . Ik heb gewoon geen beeld (en ook geen buffer laden) op de 3 regionale zenders. Maar ik ga toch nog eens vergelijken of er wel de laatste data in zitten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid