Ga naar inhoud

Pedblu

Leden
 • Aantal items

  33
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Pedblu

 • Titel
  Proef lidmaatschap

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Lot, Fr
 • Interesses
  VU+, open pli, bridge, frankrijk

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Uitwendig is wel 16 maar inwendig ook maar 10 mm. Doorstroming wordt niet afgekneld imho. Je kunt dit zien bij de aansluiting. Daar schuift de leiding ook maar over een aansluiting van 11/12 mm buitenmaat dus 11 of 10 binnenleiding.
 2. zoals gezegd... Ondoorgrondelijk soms. Vanmorgen heeft mijn maat de Duo aangezet en voila... installeren en gaan met die banaan. Nu alles geïnstalleerd incl Oscam, internet en Remote stream converter en alles lijkt het prima te doen. Was blijkbaar een kwestie van lange adem. Dank voor de snelle response sowieso.
 3. Zal eea ff checken en proberen. VTI en VIX ook geprobeerd maar leek erop dat de USB maar niet herkend werd. Zojuist van mijn maat berichtje dat bij opstarten eea lijkt te installeren dus ga even contacten. Misschien was alles gisteren gewoon even teveel voor the old boy:) USB's cq Openpli's wegen zijn soms ondoorgrondelijk:)
 4. Stick ligt bij mijn vriend, maar uit mn hoofd, vuplus duo kernel_cfe_auto en root_cfe_auto.jffs2
 5. Dag, Gisteren samen met een vriend die een vu+ Duo op de kop getikt heeft geprobeerd Openpli 7.3 te installeren. Na bericht "verwijder USB en reboot" de USB-stick verwijdert en opnieuw opgestart. Helaas blijft de machine hangen op "starting...." Meerdere malen opnieuw opgestart en bovendien nog met verschillende USB-sticks opnieuw geprobeerd en meer dan een uur gewacht maar nada, noppes, niets. Is de Duo te oud of zijn wij iets vergeten? Las nog iets over een van de bootloader update. Is die wellicht noodzakelijk? Heeft iemand een idee? Dank voor het
 6. Pedblu

  Newbie vraag

  Zoals nu een paar keer is gesuggereerd..... Zou sowieso eerst maar ns kijken bij instellingen of Oscam aanstaat of dat je naar CCcam zit te staren voordat je allerlei terug installeer gedoe probeert. Soms ligt de oplossing voor ons neus maar kijken we er ver over heen.
 7. Pedblu

  SSD altijd zinvol?

  Duit in het zakje.... Heb 3 jaar geleden mijn Samsung laptop voorzien van de 500GB Samsung SSD. Opstarten duurde eerst echt 3 minuten. Nu 14 seconden. Denk iedere keer weer... "Toch mooi 2 minuut 46 tijdwinst voor de rest van mijn leven:) " Verder ervaar ik mijn laptop sindsdien dus als razendsnel.
 8. Het betreft een livebox 5 Sagem modem welke idd voor Orange in Frankrijk alom in gebruik is.
 9. D8 dat u het adres van de Ultimo 4k bedoelde. Die is vast. Maar inderdaad geeft Orange in Frankrijk steeds een nieuw ip adres uit. Dat gaat eea waarschijnlijk onmogelijk maken.
 10. Ik heb inderdaad het IP adres statisch. Binnenshuis lukt het mij prima. Zowel op de smartphone als mijn tablet via VU+ ap of (nog beter lijkt) Dream EPG Premium. Het lijkt mij gewoon handig om (Wanneer eea het weer toe laat) op een vakantieadres naar NL tv te kijken en programmas op te nemen en terug te kijken. Geen idee of daar nu een VPN verbinding voor nodig is. Ik ga iig verder googelen:) Dank voor de reacties tot nu toe.
 11. Ik weet dat het moet kunnen maar weet iemand een handleiding in Jip en Janneke taal waarmee je deze super apparaten kunt benaderen vanaf elders om bijv een programma te kunnen opnemen of zelfs TV te kijken via een internet verbinding? Er zit Openpli 8.0 resp Openpli 7,3 op. Verder heb ik glasvezel met 200 MB plus snelheden. Ik probeer e.e.a. te lezen en te begrijpen, maar lees vaak iets in de trant van "dat kun je via VPN doen" dussss.. ) Dan weet ik het nog niet. Andermaal beste wensen in goede cq betere gezondheid Peter
 12. Ik kijk Franse TV via een TNTSAT kaart in een TNTSAT ontvanger. Deze ontvanger zit op dezelfde schotel (Astra19,2) Enig idee hoe ik de kaart via mijn Ultimo 4K met openpli 8.0 en Oscam of CCcam aan de praat zou kunnen krijgen? Heb al gezocht en van alles geprobeert maar zonder succes. Beste wensen sowieso voor iedereen, Peter
 13. Van Nederlanders.fr: Een amerikaanse deelnemer aan het forum van het engelstalige Pontnoir.com, die niet naar zijn tweede huis in de Creuse kan, heeft op basis van de uitspraken van Trump sinds het uitbreken van de Coronacrisis, de situatie in de VS en het leiderschap van Trump vergeleken met de scheepsramp van de Titanic, met Trump als kapitein. - Er is helemaal geen ijsberg. - Als er al ergens een ijsberg was, dan dreef hij in een heel andere oceaan. - De ijsberg drijft in deze oceaan, maar hij zal snel smelten. - Er is een ijsberg, maar we hebben hem niet ge
 14. Overigens kun je natuurlijk ook je interne schijf opruimen door veel opgenomen programmas te verplaatsen naar je externe schijf. Middels groene knop "verplaats". Wil je die alsnog afspelen dan gebruik ik , wanneer ik in de pvr pagina sta, de gele knop en ga naar mijn externe schijf. Dan hoef je niet de externe schijf als opname doel meer in te stellen en laat je alles verder zoals het nu is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.